Şenol Güneş'ten beklentim ise; özellikle ligde oyun merkezini daha da öne çıkarıp, çizgi savunmayı ileri çekmesi. Geçen sezon ligde takım boyu en uzun ekiplerden biriydik. 40-50 metre boşluk verirken; savunmadaki yoğunlaşmaları, ilk reaksiyonu ve kompakt oyunu çok da düzenli uygulayamadık. Ligi bitirdiğimiz kadro ile topu geri kazanma sürelerini nasıl aşağı çekeceğiz emin değilim. Fakat topa sahipken ve geri kazanmaya çalışırken, bölgesel ve set oyunlarında 3v1, 3v2, 4v1, 4v2, 4v3, 5v2, 5v3 sayısal üstünlük sağlamamız gerek. Transition ve pozisyon oyunlarında, ön alan baskılarında yine mesafe katetmemiz lazım. Oyunu zaten ağırlıklı olarak geniş oynuyoruz.
Oyunu genişletmek konusunda Konya maçında alışılmışın dışında sıkıntı vardı. Keza geçen sezondan bu yana yoğunlaşmalar, ilk reaksiyon ve kompakt oyunda. Transition'ın ise savunma geçişleri ayağı arızalı. Bölgesel üstünlük ve doğru pozisyon oyunları oynamak önemli. Çünkü öndeki tiplemeler topu geri kazanma sürelerini pek de düşürecek oyuncular değil. Zaten bu iş diğerlerini sunmadan tipleme ile çözülmez. Ama tiplemeye rağmen çözülür.
Beşiktaş, yeni katılan ve daha önce yer alan isimler ile bölgeler arası topsuz geçiş oyunları oynayabileceği gibi; saha boşaltarak-yerleşerek, geçiş oyunları üzerinden veya pas-iade oyunu ile oynayabilir. Özellikle pas-iade oyununa yatkın oyuncu sayısı daha da arttı. Eğer diğer defolar halledilirse saha boşaltarak oynayabileceğiniz oyunun stoperlerine sahip olmanız da geçen sezona göre bir avantaj.