2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu
2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaşın 2017-2018 yılı transferlerini bu başlıkta konuşabiliriz. Beşiktaş için hayırlı bir transfer sezonu geçirme dileğiyle.

0 Üye ve 25 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 6947934 defa] 2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimiçi Necmi

bu arada quaresmada kelebeği iyi kullanıyor :D
kelebek açıktı onu nasıl kapattı öyle ben yapmaya kalksam parmaklarımı
doğrarım herhalde :bandit:

Çevrimiçi Necmi

Maç boyu bizi kuzu çevirme yapan erman dahil renkli kalemler konyanın ağır ceza alması için konuşuyorlar.
Acaba dedim renkliler in Konya deplasmanı mı denk gelecek cezaya.
Gazeteciye vuran başakşehirlilere maç izlememe cezası verenler bıçaklı saldırgan taraftara da 5 maç oynamama cezası verebilir :)
:D mümkün evet olabilir.
yanlız bıçaklamı girdi yoksa bıçak tribündenmi atıldı.

Çevrimdışı ahmetemre

bu arada quaresmada kelebeği iyi kullanıyor :D
kelebek açıktı onu nasıl kapattı öyle ben yapmaya kalksam parmaklarımı
doğrarım herhalde :bandit:
Kendi söyledi zaten ben Çingeneyim büyüdüğüm yerde her halt vardı diye.
Kelebeği sallaması açıp kapatması felan usta işi küçükken yapmış demek ki.
Fırat bile hayran hayran izledi lan ne yetenekli bu queresma diye :)
Vodafone Park
Nüfus : 41.903
Rakım: -5 metre

* Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
* Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
* Tevâzu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
* Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
* Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
                               Hz. Mevlana

Çevrimiçi Necmi

takım çok formsuz daha ama ben takımı beğendim
pepe çok iyi olacak negredo pozisyonun içinde kalecide
kalan kafa vuruşunda seken topa mermi gibi geldi o topa vurabilmek zordu.
caner böyle oynarsa beni utandırır yanlız bayağı beğendim
adriano çok kötüydü tosiç kokmadı ama yediğimiz gol onun hatasıydı olması gereken yerde yoktu
adriano mevkisini karıştırdı bugün her halde sağda sol tarafta durduğundan fazla durdu
hocada madem öyle sen sağda oyna bari dedi becki çıkardı
pepe çok üzüldü maç bittiğinde yüzü kötüydü canı sağ olsun

Çevrimdışı ahmetemre

:D mümkün evet olabilir.
yanlız bıçaklamı girdi yoksa bıçak tribündenmi atıldı.
Atıldı galiba sahaya girip saldırsa görüntülerde olurdu.
Pepe soyunma odasında ağlamış.
Adamda hırs kaybolmamış sanki şampiyonlar ligini kaybetti gibi ağlamış çok iyi de oynadı tüm sezon tek hatası bu olsun inşallah.
Negredoyu Antalya maçında koyarsa iki gol atacak hissi var ben de.
Gomezi de hemen sürmüştü sahaya iki golle başlamıştı...
Vodafone Park

Hz. Mevlana

Çevrimdışı cursedofdragon

Maçı evde izliyemedim misafirlikte izledim abartmıyorum çoluk çocuk 50 kişi vardı oda da.

Öyle bir ses vardı ki boş boş konuscan cocuklar filan bağırış çağırış kendimi maça veremedim.

Görebildiğim kadarı ile ;

1-)Zemin patates'ti
2-)Hakem zaten her zaman ki gibi rezalletti
3-)Konya seyircisi daha önce dediğim gibi "Eğitim Şart".Sahaya kelebek attılar ve hakem bizim oyunculara "sakin olun" dedi galiba.Dünyanın başka bir yerinde göremezsiniz bunu.

Maçın iyi adamları ;

Pepe,Caner,Cenk

Kötüler ;

Fabri,Beck,Adriano,Tosic,Atiba,Tolgay,Quaresma,Babel.

Pepe o penaltıı yaptırmasa daha iyi olurdu ama yapıcak birşey yok.

Genel olarak toparlayacak olursak 2 sene pisi pisine süper kupa'yı kaptıtıgımız için çok üzüldüm.Takıma gelecek olursak Lens'i iyi ki almışız.Negredo için birşey soylemek erken.Umarım biran önce toparlanırız.,

Edit : Talisca'nın da eksikliğini hissettik.Atiba,Tolgay,Oğuzhan aynı anda olmuyor.Orta sahamız çok zayıf.ve o sol stoperi mutlaka almamız şart.
[ Son Düzenleme: 07 Ağustos 2017, 02:53:48 cursedofdragon ]

Çevrimdışı ahmetemre

https://twitter.com/cansunali29/status/894302947781332993
Bizim giriş yerimize bak konyanın kine.
Tff mi yaptı bunu onlara hoşgeldin Anadolu kartalı bize hiçbir şey.
Bu sene çok üzerimize oynanacak çok sağlam durmak gerek...
Vodafone Park

Hz. Mevlana

Çevrimdışı murat baltacı

Kaliteli forvet gelince Cenkde kendine gelmiş eli belinde dolaşmaktan vaz geçmiş
Cenk aynı cenk abi sezon başı boğa gibi sezon ortası temposu düşüyor sezonun son bölümü yürüyecek hali kalmıyo kondisyonuyla ilgili bir eksiği var yada gelişim gösteremiyo hırsından ve isteğinden şüphemiz yok
BeŞiKtAşK

Çevrimdışı mellfred

Maçı maalesef küçük ekran izlemek durumunda kaldım. Görebildiğimde özetlersem her şeyden önce takım olarak yorgunduk sezon başı kampı bitkinliği mevcuttu Şu ya da bu oyuncudan ziyade takımcak kötüydük
Atiba Tolgay Oğuzhan üçlüsü uyumsuz ve yumuşak. Tolgay kötüydü Oğuzhan'ı çok beğenirim ama büyük maçlarda gerçekten siniyor katkı sağlamıyor.
beck ve tosic sırıtıyor
Quaresma bildiğimiz gibi. Ne ki 2'yi yedik o zaman ciddiyete varabildi
Caner Cenk istekliydi
Negredo gelince o da kendisinden beklenenin daha fazla olduğuna ayılmış.
Zaten bildiğim kadarıyla Babel ve Cenk çalışmaya erken başlamışlardı
Talisca olmaksızın 3. Bölgede tehdit yaratamıyoruz
Tolgay Oğuzhan atiba 3'lüsü 3. Bölgeyi çok boş bırakıyor ha bınlar top göstermez diyorsun o da yalan oluyor. Yumuşak kalıyor.
Pepe klasını gösterdi. Yaptırdığı penaltı biraz da kaçınılmazdı. O adam oraya sokulursa ya pen ya da gol olur
Geç form tutan bir ekibiz bu da iyidir. Önümüzde 60'a yakın maç var
Hocanın da kendisi söylemişti erken form tutmak iyi değildir demişti
Gg talisca negredo lens ve bir stoper katılacak bu takıma nerdesyse %40 eksiğiz ve inşallah bir de iyi stoperle bir kaç haftaya buldozere dönüşeceğiz
Finaly,  medeli istemiyordum ama hem arkada hızlı hem de Atina'nın tıkandığı maçlarındaki rotasyonu için kullanılabilecek versatil biri olarak gelsin başlasın
Kaçan süt kupası olsun
Ligler bizim ziraatler elalemin olsun varsın

Çevrimdışı 38life

Futbol konuşmayı anlamsız buluyorum. Bugün sahadaki futbolcular öldürülmek istendi...

Türkiyedeki bütün stadların tüm tribünleri tel örgüler ile çevrilmeli.

Çevrilmeli ki nasıl rezil bir toplum olmaya başladığımız anlaşılsın. Belki beyni olmayan insanların kalplerine bir utanma hissi gelir.

Ve cezalar nezaman caydırıcı olacak artık? Stadyumun ortasında kelebek ile adam öldürmeye gelen insanların taraftarı olduğu takıma 1 yıl saha kapatma cezası neden kulağımıza uçuk birşey olarak geliyor? Halbuki bence olması gereken budur. İnsan denen hayvansı varlık ancak ve ancak ceza ile caydırılabilir. caydırmayan ceza yetersiz demektir. Caydırana kadar cezayı artırmakta çekinmemek gerekir. Ağır cezalar diğer kulüpler için de emsal teşkil eder. Bu iş ancak böyle çözülür. Bu barbarlığın, magandalığın sonu gelmez yoksa. Oradaki bir kaç güvenlik görevlisi oradaki taraftarı durduramaz. Fiziki olarak imkansız. 1 kişinin yaptığını bütün taraftara mâl etmek doğru mu? Evet doğru. O kişi senin içinden çıkıyorsa doğru. Senin tribününün içinden öyle kişiler çıkana kadar bu ağır cezalara mahkum olacaksın. Yok mu? olmaz mı? imkansız mı? tepkiden mi korkuluyor? Ozaman bu böyle sonsuza kadar devam edecek. İyice zıvanadan çıkıp rezilliğin dibine vurana kadar...

En fazla 2-3 maç ceza gelir. Al sana hukuk!

Çevrimiçi Necmi

:photo:
Futbol konuşmayı anlamsız buluyorum. Bugün sahadaki futbolcular öldürülmek istendi...

Türkiyedeki bütün stadların tüm tribünleri tel örgüler ile çevrilmeli.

Çevrilmeli ki nasıl rezil bir toplum olmaya başladığımız anlaşılsın. Belki beyni olmayan insanların kalplerine bir utanma hissi gelir.

Ve cezalar nezaman caydırıcı olacak artık? Stadyumun ortasında kelebek ile adam öldürmeye gelen insanların taraftarı olduğu takıma 1 yıl saha kapatma cezası neden kulağımıza uçuk birşey olarak geliyor? Halbuki bence olması gereken budur. İnsan denen hayvansı varlık ancak ve ancak ceza ile caydırılabilir. caydırmayan ceza yetersiz demektir. Caydırana kadar cezayı artırmakta çekinmemek gerekir. Ağır cezalar diğer kulüpler için de emsal teşkil eder. Bu iş ancak böyle çözülür. Bu barbarlığın, magandalığın sonu gelmez yoksa. Oradaki bir kaç güvenlik görevlisi oradaki taraftarı durduramaz. Fiziki olarak imkansız. 1 kişinin yaptığını bütün taraftara mâl etmek doğru mu? Evet doğru. O kişi senin içinden çıkıyorsa doğru. Senin tribününün içinden öyle kişiler çıkana kadar bu ağır cezalara mahkum olacaksın. Yok mu? olmaz mı? imkansız mı? tepkiden mi korkuluyor? Ozaman bu böyle sonsuza kadar devam edecek. İyice zıvanadan çıkıp rezilliğin dibine vurana kadar...

En fazla 2-3 maç ceza gelir. Al sana hukuk!
takımın değil o stadın güvenliğinden sorumlu olanın cezalandırılması gerekir.
bu olay lig maçında olmadı. tff nin organize ettiği bir maçta oldu
güvenliği alan tff verecek stada giren o bıçağın hesabını. Konyanın bunda günahı ne
önüne gelene bilet satıyorlar. isteyen kişi girer manuple eder sen passo koyduysan
o bileti passoda kayıtlı takım taraftarına satacaksın. Yoksa o bıçağı atan Beşiktaş tribünündede
olurdu.
Nasıl olacak güvenlik önleminin hiç bir tarafında olmayan kulüp ceza alacak meşaleden cezada kesiyorlar
sokma kardeşim o meşaleyi sen güvenliği düzgün alamadın diye ben neden cezasını çekiyorum.

Çevrimdışı El Nino

O değilde Fabri'de kötüydü. Umarım kısa sürede düzelir. Nerede duracağını bilmeyen bir hali vardı. Bir ara kalede Tolga falan var sandım.

Tekrardan söylüyorum. Talisca geri dönsede dönmese de orta sahaya bir adam şart. Atiba bu sezonu kaldıramaz.

Çevrimdışı 38life

:photo:takımın değil o stadın güvenliğinden sorumlu olanın cezalandırılması gerekir.
bu olay lig maçında olmadı. tff nin organize ettiği bir maçta oldu
güvenliği alan tff verecek stada giren o bıçağın hesabını. Konyanın bunda günahı ne
önüne gelene bilet satıyorlar. isteyen kişi girer manuple eder sen passo koyduysan
o bileti passoda kayıtlı takım taraftarına satacaksın. Yoksa o bıçağı atan Beşiktaş tribünündede
olurdu.
Nasıl olacak güvenlik önleminin hiç bir tarafında olmayan kulüp ceza alacak meşaleden cezada kesiyorlar
sokma kardeşim o meşaleyi sen güvenliği düzgün alamadın diye ben neden cezasını çekiyorum.

Doğru söylüyorsun. Passo konusu zaten %100 doğru. Güvenlik olayı da doğru. Ama olmuyor işte. Güvenliği sağlayamıyorlar. Sürekli maça giden insanlarız 1 kez bile doğru düzgün arandığımı hatırlamıyorum. 1 kez bile... Hep baştan savma. Bu böyle maalesef. Bunu değiştirebiliyorlarsa eyvallah. Ama çözülmüyor. Bıçağı fark edemiyorlar, sahaya dalmasına engel olamıyorlar. olamazlar da zaten. Benim demek istediğim bu magandalıkları futboldan, tribünden uzaklaştırmak için caydırıcı şeyler yapılmalı. Bedel'i çok ağır olmalı. Yahu o sahaya giren'e oradan bi polis gelecek cop ile bayıltana kadar vuracak. Televizyonda bunu çekecek. Belki bir çok kişi kızıp karşı çıkar bu fikre ama maalesef insan denen hayvanın anladığı şey bu. Gönül isterdi eğitimli bir toplum olaydık ama değiliz. Eğitimli insanlar azınlık. Davarları da sertçe terbiye etmek zorundasın. Hem bireysel anlamda o tespit edilen kişilere çok ağır cezalar verilmeli. Hem de kulüplere cezalar verilmeli ki. Kulüpler de boş durmasın kendi menfaatlerini düşünüp bunu çözmenin yollarını arasın. Ayrıca zaten takımın alacağı ağır cezalar mecburen o tribünlerde bir düzelme yaratacak. takımının başarısını isteyen insan mecburen yanındaki adamı da engellemeye düzeltmeye çalışacak.

Son olarak Bilet fiyatlarının yükseltilmesini destekliyorum. Futbol maçları gerekirse lüks'e dönüşmeli. Varsın biz de bundan nasibimizi alalım. Ben Televizyondan da seyretmeye razıyım. Yeter ki bu iğrençlikler yaşanmasın, yeter ki insanlığımdan ve canım kadar sevdiğim ülkemdeki insan profilinden utanmayayım...

Çevrimdışı 38life

Futbol konuşmak anlamsız dedim ama konuşmadan da yapamıyoruz işte...

Herkes çok beğenmiş ama ben açıkçası Pepe konusunda şöyle değerlendirdim. Evet "Beşiktaş seviyesinde" gerçekten iyiydi ama "Pepe seviyesinde" değerlendirdiğim zaman bu akşam açıkçası hayal kırıklığı yaşadım. İleri attığı uzun topların hiçbiri isabet bulmadı. Uzun zamandır bu kadar kötü uzun pas yüzdesi görmedim desem yeridir. Ayağımızdaki topu kaybettik bu uzun paslarla ve rakibe şans tanıdık. Müdahaleleri iyiydi ama penaltı pozisyonunda olmadı maalesef. Konyalı oyuncu gerçekten iyi çalım attı ama bunu da es geçmemek lazım. İlk maçta penaltı yapması onu üzmüştür muhtemelen. Uzun paslardaki sıkıntı bu maçlıktır diye düşünüyorum.

Negredo'nun oyuna girer girmez yaptığı hareket beni şok etti. Biz Quaresma'ya yersiz zamanlarda yaptığında kızıyoruz adam Beşişktaş kariyerindeki ilk topa dokunuşunda böyle alakasız bir hareket yaptı. Ama onun dışında Negredo kötüydü yorumlarına kesinlikle katılmıyorum. Negredo aldığı kısa süre içinde fena değildi. Altıpasta vurduğu kafayı eleştirmek anlamsız çünkü 100 forvetten 95'i o kafayı vurmaya çalışmıyor zaten. Aklından öyle birşey geçirmiyor. Girdiği yer zor yer. Golde de Caner'in attığı pasta önce sırtını dayıyor sonra top gelirken çekilip topun Cenk'e ulaşmasını sağlıyor. Negredo zaten bunları iyi yapıyor. Böyle biliyoruz biz onu. Beleş Demba Ba'ya elbette ki varım. Ama Negredo kötü falan lafları anlamsız.

Cenk'i ben daha önce nezaman böyle gördüm ya da gördüm mü hatırlamıyorum. Umarım bütün sezona yayar bunu. Müthişti tek kelimeyle.

Canerdeki tılsım dünyada çok az futbolcuda var. Adam şevkle oynuyor. Ve ortaları "bildiğimiz Caner" seviyesine ulaşmış. Bizim için çok kıymetli. Caner'i yedek kulübesinde tutmak zor. Daha önce de dediğim gibi Adriano 2 ayağını eşit derecede kullanabilen bir bek. Sağ bekte de oynamışlığı var. E beck'i de bugün gördük. Çok iyi niyetli ama malesef olmuyor. Çok seviyorum Beck'i keşke iyi oynasa Gökhan Gönülün bile önüne geçse çok isterim ama olmuyor. Duygusallığa yer yok. Adriano Sağ bekte oynar. Caner de solda oynar.

Bugün Medel'e olan isteğim katlandı. İlk golü yaratan Tosicti. Bırakın adamı tutmayı adamın baya 20 metre kare çapında etrafta bile değildi. Adam antrenmanda şut çeker gibi rahatlıkla şut çekti. Çünkü herhangi bir tehdit yok. Hazırlık maçlarında Atibaya gereksiz yüklendildiğini söylemiştim ama bu maçtaki performans geçen senekinden uzaktı. Ben yine de bir kaç hafta sonra istenen noktaya gelmesini umuyorum. Ama Medel şart. Savunmada alan kapatan, pozisyon bilgisi olan, çabuk ama Tosic gibi bodoslama dalmayan bir oyuncu. Bizi savunmadan atağa da çıkartacak bir futbolcu. Seneye de Atiba'dan bayrağı devralır. Bizim için şuan olmazsa olmaz gibi birşey bu fiyatlara.

Oğuzhan konusu gereksiz abartılıyor. Etkisizdi ama ne yaptı bukadar gömülecek? Geçen sezon da böyle oynadığı maçlar oldu. Takım sıkıntıdayken, hazır değilken, fizik olarak düşükken böyle etksizi bir performans çıkarması olabilecek birşey. gömmek anlamsız. Üstelik kendi mevkiisinde oynamadı bugün.

Fabride de bir düşüş var. Umarım toparlar. Cenk ve Caner dışında takım hazır değil görüntüsü verdi. Sezonun ilk maçında Vodafone Arena coşkusu o 11 oyuncuyu da hazır hale getirecektir. Sırtından tutup ittirecek bir taraftarın önüne çıkacaklar. Koşmadan edemeyecekler...

Çevrimdışı BesiktasTaraftari2017

Maci 30'dan sonra izleyebildim. Bence takim iyiydi. Su anda bence en acil ihtiyac (stoperden bile acil) Atiba'nin bolgesi. Bu sene kaldiramayacak gibi gorunuyor o yuku ki normal yas 34'u gecti o yasta Vieira, Davids gibi adamlar bile emekli oldular. Onun disinda Talisca olsaydi rahat kazanirdik cunku Oguzhan 10 numarada yeterince etkili degil. Konyaspor tipik kontra atak futbolu oynadi, skor aldatmasin takim iyi. Pepe cok iyi oynadi, Negredo cok etkili degildi ama daha ilk maci takima da yeni katildi. Lens, Talisca ve Medel'le yine ligi rahat gotururuz icim rahat.

Çevrimdışı Librarius

Anadolu sehirlerinde yeni stadyumlar yapildi. Seyirci kalitesi artar diye beklerken lumpenlik ve vandallik yukselise gecti. Konya'da ne kadar basibos, issiz ve soytari tip var alip maca getirmisler. Orada bulunanlarin cogunun cebinden 1 kurus bile cikmamistir.  Stadyumlarda bedevi tipler hakim ve futbolumuz giderek bedevilesiyor.

Yayincisindan evsahibi sehirin yoneticilerine kadar herkes Konya'yi acikca destekledi. Konyasporlu kasaplar bizimkileri bicerken ATV spikeri tatli sert faul yapiyor diyerek olayi yumusatiyor, Erman Motoroglu ve spiker penalti diye neredeyse sevinc cigliklari atacakti (gerci spiker basti cigligi).

Bizim takim Senol hocanin belirttigi gibi henuz hazir degil. Daha zamana ihtiyacimiz var. Fakat bir konu var ki beni cok dusunduruyor. Ortasahamiz pamuk helva kivaminda. Rakip elini kolunu sallayarak geciyor ortasahayi. Ortasaha da sertlige ihtiyacimiz var. 
Beşiktaş Senol Gunesle güzel...

Çevrimiçi Necmi

@BesiktasTaraftari2017  sildiğim mesajın direk burdan atılma nedeni
maçla ilgili yorum yapacaksan yap şu anda burda konyalı kaç Beşiktaş taraftarı olduğunu biliyormusun
her hangi bir şehire yafta yapıştırmak gibi bir hakkın varmı konyada yaşayarak bütün konyalıları tanıdınmı.
Bu yaşananlar sadece konyaya has bir durum değil bu ülkenin her şehrinde buna istanbul dahil yaşanır
hepimiz bu ülkenin hamurunda yoğrulmuşuz. bizim olimpiyatta gs maçında yaşadıklarımızı çabuk unutmuşsunuz
istanbulun göbeğinde oldu. vandal dediğin insanlar lion maçındada çıktı ortaya onlardamı konyalıydı
git yurt dışı deplasmanlarımıza Beşiktaş taraftarı içinde bolcana rastlarsın bu tiplere bursadada var izmirdede var
eskişehirdede var ankaradada var. o nedenle hiç bir şehrimizi aşağılama bu Türkiyenin genel kültür yapısıdır.
daha yeni eskişehir göztepe playoff maçında yaşananlar çabuk unutulmuş yada fener trabzon maçlarında
yaşananlar.

Çevrimiçi Necmi

Anadolu sehirlerinde yeni stadyumlar yapildi. Seyirci kalitesi artar diye beklerken lumpenlik ve vandallik yukselise gecti. Konya'da ne kadar basibos, issiz ve soytari tip var alip maca getirmisler. Orada bulunanlarin cogunun cebinden 1 kurus bile cikmamistir.  Stadyumlarda bedevi tipler hakim ve futbolumuz giderek bedevilesiyor.

Yayincisindan evsahibi sehirin yoneticilerine kadar herkes Konya'yi acikca destekledi. Konyasporlu kasaplar bizimkileri bicerken ATV spikeri tatli sert faul yapiyor diyerek olayi yumusatiyor, Erman Motoroglu ve spiker penalti diye neredeyse sevinc cigliklari atacakti (gerci spiker basti cigligi).

Bizim takim Senol hocanin belirttigi gibi henuz hazir degil. Daha zamana ihtiyacimiz var. Fakat bir konu var ki beni cok dusunduruyor. Ortasahamiz pamuk helva kivaminda. Rakip elini kolunu sallayarak geciyor ortasahayi. Ortasaha da sertlige ihtiyacimiz var. 
konyanın tutulması gayet normal bir olay. Beşiktaş korunması gereken bir takım değilki
canavarla masum kız karşı karşıya geldiğinde canavarımı tutarsın :D
biz şu anda süperligin canavarıyız karşımızda rakip olmadığını herkes biliyor. her zaman olduğu gibi
zayıf olana sempati duyulması gayet normal bir durum. Beşiktaş artık bu ligin tek lideri alışın buna bizden çekinecekler
saygıda gösterecekler güçlü olana gösterilen saygı kadar ama şu anda Beşiktaş kadrosuna bakan herkes
haksız rekabet görüyor :D  içgüdüsel olarakta diğer takımları tutarak bilinç altı dengelemeye bizim göründüğümüz
kadar güçlü olmadığımıza kendilerini ikna etmeye çalışıyorlar. yoksa şu kadroya medel geldiğinde lig
başlamadan biter. negredoyu oynadı saymayalım geleli 3 gün oldu. takımı tanımıyor pepenin daha ilk maçı
geçen senenin şampiyon takımına 5 oyuncu katılıyor ve 4 tanesi ilk 11 oyuncusu mevcut kadroda duruyorken
geçen sene durdurulamayan kadroyu şimdi nasıl durduracaklar. Kendinizi rakip taraftar gibi düşünün
düşünün 11 çıkartmışız sahaya çıkan 11 bu ülkede şampiyon olur ve o 11 in içinde negredo caner Gökhan Gönül
lens talisca yeni stoper yok  6 oyuncu yok ve bakıyorlar bu takım şampiyon oluru görüyorlar sonra olmayan oyunculara bakıyorlar
karınlarına ağrı giriyordur. Resmen haksız rekabet var. Biz artık ülkenin sempatik takımı değiliz kadrosuyla acıtıcı bir güce sahip taraftarıyla
dünyada şov yapan bir gücüz mükemmel yönetiliyoruz düşünün işte karşılarında bir rakip var ve hiç bir zayıf yanı yok
bu nedenlede karşımıza çıkan her rakip mazlum olacak

Çevrimdışı atalay

Ülkedeki organizasyon becerisi, ön kabuller ve yeterlilik anlayışı o kadar kötü ki Beşiktaş'ın saha içi organizasyonu ve oyuna dair bir takım kabuller ancak üstünkörü yazılabilir. Lakin;

Çevrimdışı atalay

Ülkedeki organizasyon becerisi, ön kabuller ve yeterlilik anlayışı o kadar kötü ki Beşiktaş'ın saha içi organizasyonu ve oyuna dair bir takım kabuller ancak üstünkörü yazılabilir. Lakin;

*Prestijden başka bir değeri olmayan bir kupanın herhangi bir prestije sahip olmaması ironi dolu olsa da Beşiktaş'ın en büyük prestij olduğunu, son iki sezonda kaybedilen (4) ve bundan sonra kaybedilecek kupalara bu şekilde bakılması gerektiğini, başarı tanımının ise asla kupa kazanmak olmadığını unutmamak gerek. Fakat bulunduğunuz rekabet alanında en iyisi iseniz bunu elde etmek zorundasınız. Beşiktaş; kazanmayı, kaybetmeyi ve kaybettikten sonra reaksiyon gösterebilmeyi öğrendi. En azından yerel rekabette bunu sağlayabiliyor. Bu durumu sezon öncesi pek de bir şey ifade etmeyen bir mağlubiyet sonrası yazmıyorum. Bunu, gelecekteki bir maç sonrası aklınızda bulundurabilirsiniz.
[ Son Düzenleme: 07 Ağustos 2017, 12:04:45 atalay ]

Çevrimdışı atalay

*Prestijden başka bir değeri olmayan bir kupanın herhangi bir prestije sahip olmaması ironi dolu olsa da Beşiktaş'ın en büyük prestij olduğunu, son iki sezonda kaybedilen (4) ve bundan sonra kaybedilecek kupalara bu şekilde bakılması gerektiğini, başarı tanımının ise asla kupa kazanmak olmadığını unutmamak gerek. Fakat bulunduğunuz rekabet alanında en iyisi iseniz bunu elde etmek zorundasınız. Beşiktaş; kazanmayı, kaybetmeyi ve kaybettikten sonra reaksiyon gösterebilmeyi öğrendi. En azından yerel rekabette bunu sağlayabiliyor. Bu durumu sezon öncesi pek de bir şey ifade etmeyen bir mağlubiyet sonrası yazmıyorum. Bunu, gelecekteki bir maç sonrası aklınızda bulundurabilirsiniz.

*Kamp dönemi ve birkaç yılın oyununa dair eleştirilerim de aklın bir köşesinde dursun. Bunun için de çözüm yollarındaki sıkıntılar ve rekabet kalitesi vurgusu öne çıkan noktalar. Spesifik bir hale getirirsek; orta sahadaki rol karmaşası ve geçirgenlik, ön alan baskılarındaki sıkıntılar-oyun boyu, transitiondaki birkaç önemli defo ve bölgeler arasındaki mesafe, -öyle ki merkez ikili ile en yakın oyuncu arasında bazen 20 metreden fazla bir mesafe olabiliyor- topu geri kazanma süreleri ve pozisyon oyunlarındaki yetersizlik, tek bir oyuncuya bağımlı bir oyun, dominant olanın oyun içinde öne çıkması ya da saha içi defolarını kapatmanın tek yolunun transfer olmaması, rekabet kalitesinin yetersiz oluşunun sizi büyütmemesi hatta kazandıranın veya başarı tamının ne oldukları gibi. Bilhassa işin Avrupa ayağı düşünülürse saha sonuçları açısından daha doyurucu gibi gözükse de bir önceki yılının kusurlu oyunun neden geçen seneye göre tercih edilebilir olduğu da... İçlerinde 100 maçın sonunda denenmişi denemek ve benzer sonuçları almak, beş buçuk yılın sonunda çözümü sığ bir düzlemde aramak ve ezelden beri doğru tanımı yapamamak var.
[ Son Düzenleme: 07 Ağustos 2017, 12:05:22 atalay ]

Çevrimdışı atalay

*Kamp dönemi ve birkaç yılın oyununa dair eleştirilerim de aklın bir köşesinde dursun. Bunun için de çözüm yollarındaki sıkıntılar ve rekabet kalitesi vurgusu öne çıkan noktalar. Spesifik bir hale getirirsek; orta sahadaki rol karmaşası ve geçirgenlik, ön alan baskılarındaki sıkıntılar-oyun boyu, transitiondaki birkaç önemli defo ve bölgeler arasındaki mesafe, -öyle ki merkez ikili ile en yakın oyuncu arasında bazen 20 metreden fazla bir mesafe olabiliyor- topu geri kazanma süreleri ve pozisyon oyunlarındaki yetersizlik, tek bir oyuncuya bağımlı bir oyun, dominant olanın oyun içinde öne çıkması ya da saha içi defolarını kapatmanın tek yolunun transfer olmaması, rekabet kalitesinin yetersiz oluşunun sizi büyütmemesi hatta kazandıranın veya başarı tamının ne oldukları gibi. Bilhassa işin Avrupa ayağı düşünülürse saha sonuçları açısından daha doyurucu gibi gözükse de bir önceki yılının kusurlu oyunun neden geçen seneye göre tercih edilebilir olduğu da... İçlerinde 100 maçın sonunda denenmişi denemek ve benzer sonuçları almak, beş buçuk yılın sonunda çözümü sığ bir düzlemde aramak ve ezelden beri doğru tanımı yapamamak var.

*Yukarıdakiler gibi bunu da daha önce yazmış olsam da yineleyeyim: Beşiktaş'ın hedefi bir önceki Beşiktaş'ı geride bırakmak olmalıdır. Gerek saha içi gerek saha dışı. O yüzden geçen sezonun Beşiktaş'ı geliştirmediğini yazmıştım. Oyuncu kalitesinin artması her daim oyunu geliştirmez. Buradaki bir önceki; sezon, dönem, periyot olabilir. Ayrıca bu durum Beşiktaş'ın geçmiş dönemlerden daha iyi olmadığı anlamını taşımıyor.

Çevrimdışı atalay

*Yukarıdakiler gibi bunu da daha önce yazmış olsam da yineleyeyim: Beşiktaş'ın hedefi bir önceki Beşiktaş'ı geride bırakmak olmalıdır. Gerek saha içi gerek saha dışı. O yüzden geçen sezonun Beşiktaş'ı geliştirmediğini yazmıştım. Oyuncu kalitesinin artması her daim oyunu geliştirmez. Buradaki bir önceki; sezon, dönem, periyot olabilir. Ayrıca bu durum Beşiktaş'ın geçmiş dönemlerden daha iyi olmadığı anlamını taşımıyor.

*Başarı diye tanımladığınız şeyler arttıkça kibir ve tahammülsüzlük eşiği artacak, ifadesini sıklıkla kullanmıştım. Beşiktaş camiası özündeki tevazu ile bunu yaşayacak. Yerel rekabette en iyiyseniz diğerleri, sizi aşağı çekecek; her tökezlediğinizde başkalarının başarısızlıkları ve kayıpları ile mutlu olmaya çalışacak. Kimi sevindirdiğiniz ile bu kadar ilgilenmeyin. Zirveye çıktıkça yanlızlaşırsınız. Şayet kusurlarınızı görmezseniz zirve aldatıcıdır. Beşiktaş, yeterince kusurlu. Görüp-görmemek sportif, mali ve idari açıdan yönetenlerin işi.
[ Son Düzenleme: 07 Ağustos 2017, 12:07:59 atalay ]

Çevrimdışı atalay

*Başarı diye tanımladığınız şeyler arttıkça kibir ve tahammülsüzlük eşiği artacak, ifadesini sıklıkla kullanmıştım. Beşiktaş camiası özündeki tevazu ile bunu yaşayacak. Yerel rekabette en iyiyseniz diğerleri, sizi aşağı çekecek; her tökezlediğinizde başkalarının başarısızlıkları ve kayıpları ile mutlu olmaya çalışacak. Kimi sevindirdiğiniz ile bu kadar ilgilenmeyin. Zirveye çıktıkça yanlızlaşırsınız. Şayet kusurlarınızı görmezseniz zirve aldatıcıdır. Beşiktaş, yeterince kusurlu. Görüp-görmemek sportif, mali ve idari açıdan yönetenlerin işi.

*Bu sene için tıpkı geçen 1,5 sezonda olduğu gibi Beşiktaş'a dair bir öngörü yapabilirim. Fakat diğerleri için aynı süre zarfında yaptığım öngörüleri yapamam. Girizgahtaki üç kelime bu kadar bedbahtken diğerlerinin şayet olursa gelişimi, herkesi ne kadar yukarı çeker bilemiyorum. Fakat bütün olayınız sezon sonu lig kupasını havaya kaldırmak ise diyebilirim ki yine favori Beşiktaş.
[ Son Düzenleme: 07 Ağustos 2017, 12:08:08 atalay ]

Çevrimdışı atalay

*Bu sene için tıpkı geçen 1,5 sezonda olduğu gibi Beşiktaş'a dair bir öngörü yapabilirim. Fakat diğerleri için aynı süre zarfında yaptığım öngörüleri yapamam. Girizgahtaki üç kelime bu kadar bedbahtken diğerlerinin şayet olursa gelişimi, herkesi ne kadar yukarı çeker bilemiyorum. Fakat bütün olayınız sezon sonu lig kupasını havaya kaldırmak ise diyebilirim ki yine favori Beşiktaş.

*Bir ekleme daha yapmak gerekirse.. Güçlü bir futbol aklı sürdürülebilir bir başarı olarak elzem olduğu gibi güçlü bir kongre yapısı da eldeki başarıyı korumak için elzem. Yerel ligi domine de etseniz ekonomik olarak büyüyemez veya kongre yapınızı düzeltemezseniz olması gerektiğinden çok daha fazlasını kat edemezsiniz. Başta sosyal medya üzerinden sağladığınız mesainin ufak bir dilimini yine burada, statta, kongrede vesaire harcarsanız Beşiktaş'ın geleceğine büyük bir katkı sağlarsınız. Zira başta mali yapı, tamamen sportif sonuçlara endeksli.
[ Son Düzenleme: 07 Ağustos 2017, 09:52:06 atalay ]

Etiketler: