Ben 5 milyona bu oyuncuyu aliyorum ama o 5 milyonu 5 senede odeyecegim dersen bu senenin transfer gideri ve eksi hanene yazilacak rakam (transfer gelir/gider dengesi anlaminda) 5 milyon oluyor, 1 milyon degil.
Dediğiniz doğru ama şöyle bir kaçak yol var.
Bonuslu satış yapma.
Yani 2.5m peşin.
Beşiktaş ligi ilk 10da bitirirse 2.5m bonus diye madde koyarsın. O zaman gelecek seneden yer.
Örn: Adriano transferi. CL'ye katılırsak diyeydi madde. CL'ye katılmamız %100 değildi ama geçen sene sorsalar %70 denirdi.
Buna ek olarak:
Kadroya yazmazsak sorun olmuyor olayı doğru değil.Bunu Fenerin ismini anmak istemediğim yöneticisi söylüyor ama saçmalık.
FFP anlaşmaları farklı olabilir diyecem de UEFA böyle anlaşma niye yapsın?
Anlaşma yapıyorsun mesela bizim takım için nedir? Bonservis aldığın verdiğin eşit olacak. Eşit olmazsa yıl sonu UEFA gelir cezasını keser. Ha para cezası olur, katılmama olur bilemem cezasını. Ama ismini Avrupa'ya yazamazsın durumu yok.
GS anlaşması toplam yıllık ücret üzerineymiş. 65m euro diyorlar.
65m euroluk oyuncuyu kaydedeyim kalanını UEFA yazmayayım diyemezler. Cezayı yerler.
FFP'yi çok dert etmemek lazım diye düşünüyorum.
3m açık versek de ciddi ceza yenmez bence.
Kaç senedir gelirleri katlamış kulüp bonservisten 3m açık verdi diye büyük yaptırım gelmez.
Birde şu var Ocak ayında K.Frei sattığın gibi satarsın birini. En kötü FB-Bolu tipi hülle satışı yapılabilir.
Boyko-Pedro-Miloseviç-Mitroviç gibilerin maaşının bir kısmını versek bize bonservis veren çıkabilir.