2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu
2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaşın 2017-2018 yılı transferlerini bu başlıkta konuşabiliriz. Beşiktaş için hayırlı bir transfer sezonu geçirme dileğiyle.

0 Üye ve 30 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 6936027 defa] 2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı Savaş

Takımda kimse gitmiyor gitmiyor en son Adriano falan giderse kafayı yerim bak.

Tosic ve Mitrovic varken bu Titi niye alındı şimdi? Marcelo'da kalacak gibi. Adriano gider de Tosic sol bek rotasyonuna girerse kafayı yerim, valla yerim. Adriano gidemez.

Marcelo - Tosic - Mitrovic - Titi - Atınç - Transfer... Bak Ersan'ı saymadım o belli değil daha. Hey yavrum hey 6 stoper ama ben bir tek Marcelo'ya güveniyorum :)

Çevrimdışı ilhan mansız

Buda benim olasılığım.

Marcelo      Titi
Mitrovic      Tosic
kesinlikle yeterlidir, Marcelo falan satılırsa tabi takviye gerekir.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Buda benim olasılığım.

Marcelo      Titi
Mitrovic      Tosic
Bence böyle olursa iyi transfer. Diğer türlü yanlış hamle olur. 1 sene daha bekleyip daha kaliteli oyuncu almak daha akıllıca olur.

Morcelo   X oyuncu

Mitrovic   Titi

Tosic

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı Zafer55

hep bi titimiz olsun istemişimdir.
Bu titi spikerlerin çiçi dediği adam mı.Kasımpaşayı izlemedim doğru düzgün  ama lig özetlerinden falan çiçi diye bişey hatırlıyorum.

Çevrimdışı underworld

Zago - Ronaldo
Marcelo - Çiçi

Çevrimdışı cursedofdragon

Tosic ve Mitrovic varken bu Titi niye alındı şimdi? Marcelo'da kalacak gibi. Adriano gider de Tosic sol bek rotasyonuna girerse kafayı yerim, valla yerim. Adriano gidemez.

Marcelo - Tosic - Mitrovic - Titi - Atınç - Transfer... Bak Ersan'ı saymadım o belli değil daha. Hey yavrum hey 6 stoper ama ben bir tek Marcelo'ya güveniyorum :)

atınç ersan bizim değil.

Rhodolfo yolcu,Milosevic ve franco kiralık yada satılacak.

Çevrimdışı abdusta

Titi geliyorsa
Vida beklemede,satış olursa alınacak
Marcelo takımda kalıyor

eldeki butun para Aboubakara harcanacak

bence mantıklı,ben olayı anladım

saygılar

Çevrimdışı Savaş

atınç ersan bizim değil.

Rhodolfo yolcu,Milosevic ve franco kiralık yada satılacak.

Rhodolfo, Milosevic ve Franco'ya değinmedim bile. Atınç yolcu olamaz CL'de altyapı bildirmen lazım. Ha alırsın Adem'i Atınç yolcu olu ama bu sene de bizimle olucak bence.

Ben sevemedim bu olayı. Yine istediğim gibi olmadı. Koyamadık bi kapı şuraya yine. Sene ortası yine çok söyleneceğiz.

Çevrimdışı KAP

Yedek stoperimiz var : Tosic.
Yada biz öyle sanıyoruz belki de tosice yedek alıyoruzdur titi yi.  :) (olasılık 1)
Olasılık 2 : Titi yedek stoper , Tosic yedek solbek.(adriano&caner den biri sol kanat rotasyonunda düşünülüyor)
Olasılık 3: Tosic yedek sol bek,  adriano satılıyor
Olasılık 4:  Titi yedek stoper Tosic 2 ye 3 e satılıyor.
 Benim oyum 2.olasılığa

Tosic'in solbek performansını hiç beğenmiyorum, hani sol stoper performansı idare ediyor, o mevkide yaptığı tek olumlu hareketi yok. Yavaş kaldığı için çok adam kaçırıyor, ofansif anlamda da hatırladığım bir aksiyonu yok. Ortaları yerden umutsuz vaka şeklinde vs. Yani demem o ki Tosic solbekli maça çıkmak büyük zulüm geliyor bana.
hala haber bekliyorum senden
yazık bir şey gelmiyor elden

Çevrimdışı Karabay

Titi geliyorsa
Marcelo takımda kalıyor

saygılar
:) abi sen @sosyalkartal mısın allah aşkına doğruyu söyle.

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

Herkes dtürüçler falan yazıyorda biz bunların 1 tanesini alabileceğimizi düşünmüyorum(Okay-Yusuf-Deniz)

Çünkü para yok satılan oyuncu yok stoper lazım forvet lazım ki aboubakar yada dembaba olmayacak gibi.Hadi diyelim oyuncu sattık zar zor yada eksikli bir şekilde forvet yada stoper işlerini halledebiliriz.

Çevrimdışı underworld

Titi geliyorsa
Marcelo takımda kalıyor

saygılar
Elde para var abi ?

Saygilar

Çevrimdışı GOKHAN CETIN

Ya Titi transferinin nedeni Mitro nun satılmış olmasıysa?

vay hainler, alçaklar sizi şampiyonluk potasında , kupa da hep tuttu pekto.
Hainlikle ne alakası varki şu aksihardaki bizim Mustiden 10 kat daha iyi  :lol:

Çevrimdışı cursedofdragon

Ya Titi transferinin nedeni Mitro nun satılmış olmasıysa?

Birisi sağ stoper (mitrovic)
Birisi sol stoper (Titi)

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Gg - Marcelo - Titi - Adriano

Savunmamiz Brezilyalilardan kurulu olacak bir nebze avantaj bu birbirleriyle uyumlu ve dialog halinde olan bir savunma hatti olur
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı tangaz

rodolfo 1,4
pedro 1,5
miloş 0,5
boyko 2
aras 0,5
pekto 0
veli 0
mitro 4

şurdan 8 gelse bize

ginler töre ikilisini ts.ye 6 ya versek onlarda yazıcıyı 1 sene daha geliştirip seneye bize 6ya verecek şekilde anlaşsak.

elimizde 14 bonservis girdisi fazlalıklardan kurtulmuş bi kadro ve seneye gelecek yusuf yazıcımız olur.  :bandit:

14le de ba abu lens alınır birde sağ stoper kiralanır transfer kapatılır...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

Gg - Marcelo - Titi - Adriano

Savunmamiz Brezilyalilardan kurulu olacak bir nebze avantaj bu birbirleriyle uyumlu ve dialog halinde olan bir savunma hatti olur

gg gustavinho gomezinho falan mı  :D
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı BJKTÜRK23

Boyko-Fabri-Marcelo-Franco-Miloseviç-Mitroviç-Tosiç-Beck-Adriano-Atiba-Babel-Quaresma-Aras-Talisca

14+ Rhodolfo  (saymadım ama o da resmi olarak gitmedi hala)

1 stoper + 1 kanat + 2 Forvet 4 yabancı daha gelecek büyük olasılıkla. Fazlalıklar gitmeden alternatif stoper (5. yabancıyı) almayız almamalıyız elimizden çıkaramadığımız olursa y.d zamanı gibi parasını verip mi göndericez. yoksa elzem olanları mı almayacaz.

Eldekileri temizlemeden nokta transferler harici imza atmamalıyız bu Titi alınacaksa imza sonraya bırakılsın burası Beşiktaş ne olur ne olmaz.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...Kemal

Çevrimdışı abdusta

:) abi sen @sosyalkartal mısın allah aşkına doğruyu söyle.

sosyalkartal kimdir?iyi birisimi?

@Necmi beni tanıyor,ben twitter,facebook,instragramda yokum

saygılar

Çevrimiçi Kapkarakartal

Titi geliyorsa
Marcelo takımda kalıyor

saygılar

Eldeki bütün para ? Hangi para ? para nerde araba nerde ?

şaşı falan mı yapıp izliyorlar acaba, hani sonra wauw çocuğa bak 2 kişilik oynuyor izlenimine kapılıyolardır.
hahaahahah en mantıklısı bu  :ok:

Çevrimdışı Orhan_

Adriano bu takımın en önemli futbolcularından birisi. Sol tarafı Babelle  beraber kilitlediler. Oyun kurma özelliği, defansif özelliği, alan ve oyun bilgisi, pas kalitesi vs.  çok çok çok iyi... Adriano'dan Caner'e geçiş bize seviye düşürtür.. Bir sene daha bizimle olmalı Adriano. FFP döneminde Adriano gibi büyük, disiplinli, çok katkılı oynayan gerçek bir yıldıza çok ihtiyacımız var.

Gidecek ilk isim belli; takımın çakma yıldızı, çakma marka değeri :D.. 

Çevrimdışı bjk4ever

Anlasilan stoper transferinde yine yanlis yapiyoruz. Yine top-class 1 adam alacagimiza vasat oyunculari takima dolduracagiz. Franco ve Milosevic'i de dahil edince takimda 5 tane stoper var, ama CL'de gozun kapali guvenebilecegin bir ikili yok. Titi gelirse de olmayacak, cunku Titi o profilde oyuncu degil.
Sacma sapan stoper transferlerine devam. Escude dahil bilmem kac stoper aldik, ama hicbiri Besiktas'ta ilk 11 oynayacak seviyede degil. Marcelo'nun beklenmedik muthis gelisimi olmasa o da olmayacakti. Resmen rezalet. Bu arada yonetimi cok tutuyorum, basarili buluyorum, takimimizin transfer stratejisi de cok dogru, bu stoper mevzusu haric.
Yonetim Aboubakar'da israr ederse ve stopere yuksek profilli oyuncu yerine yine vasat bir eleman alirsa seneye sikintilar aynen devam eder.
Neyse, stoper transferinde uzun yazmaya gerek yok, devre arasinda Mitrovic transferinden sonra soylediklerimi kopyaliyorum, aynen gecerli hala:

Bence oldukca kotu bir transfer yaptik. Oyuncuyu tanimiyorum, ama transfer degerlendirirken 4 kritere bakarim ben:
1 dogru maliyet (bonservis bedeli, maas, kontrat suresi)
2 dogru mevki (takimin ihtiyacina gore)
3 dogru oyuncu karakteri (mevkiye gore dogru oyuncu tiplemesi mi)
4 dogru oyuncu profili (yas, tercube, geldigi takim, geldigi lig vs)
Simdi bana gore kafadan stoper ihtiyacimiz su an yok zaten.
Marcelo-Tosic bana gore iyi bir uyum yakaladi ve ikisi de iyi performans sergiledi.
Ha, eger ki sampiyonlar ligi seviyesinde dusunuyorsak ve takimin level atmasini dusunuyorsak bu takima ust duzey, kaliteli, tecrubeli bir stopere hayir demem (Ujfalusi, Zago, Skrtel, Kjaer profilinde ve kalitesinde bir oyuncu).
Ama boyle bir oyuncuyu alacak paramiz yok iste. Hem transfer butcemiz kisitli hem gelir/gider kisitlamamiz var. Bence boyle bir transfer gerekli ve yapilmasi gereken zaman
onumuzdeki yaz kesinlikle. Lig ve Avrupa ligi icin Marcelo-Tosic ve yedekte Rhodolfo-Atinc kesinlikle yeterli, ki Marcelo ve Tosic zirt pirt sakatlanip cok mac kaciran oyuncular da degil.
Bu eleman simdi CL'de tek bir maca cikmamis, profesyonel kariyerinde sadece 1 yildir ust duzey performans sergileyen, kendi milli takiminda bile sureklilik yakalayamamis bir eleman. Iyi oyuncu olabilir, potansiyelli olabilir, ama aradigimiz adam degil iste. Milosevic icin de ayni seyleri soylemistim. Potansiyelli olabilir ama Lescott dururken almak sacmalik. Lescott'u alamadiysan hic almam, cunku kadroyu sisirmekten baska birsey yapmiyorsun. Ki Milosevic'in maliyeti cok degildi, ama bu elemana 4 milyon euro yatirdik. Bana gore ihtiyacimiz olmayan (simdilik) ve dogru profili saglamayan oyuncu icin cok cok buyuk para. Bana gore bu eleman Tosic ve Marcelo'yu kesemez ve yedek kalir. Seneye de ust duzey bir stoper alir miyiz bilemeyiz, ama alsak bile 4. stopere kayar ve mac yapamayan, kenarda bekleyen, gelismeyen nur topu gibi 4 milyon euro'luk kazigimiz olur.

Stoper meselesine gelecek olursak; dunyanin hicbir takimindan esit kalitede 4 stoper yoktur, oyle bir rotasyon olmaz.
Stoper rotasyonunda 1 tane top-class one cikan oyuncu olur, partneri ona yakin olur, 3. isim ilk ikisini aratmayacak ama daha dusuk profilde olur, 4. stoper de kulup politikasina gore ya yasi gecmis tecrubeli ya da ucuz genc potansiyelli stoper olur. Genellikle stoper rotasyonu boyle kurulur. Stoper rotasyonunu bizim yaptigimiz gibi vasat adamlarla doldurmaya kalkarsan GS'ye donersin. Kim oynayacagi belli olmaz, hepsi sirayla oynar ama hicbiri tatminkar bir performans sergilemez.
Su anda stoper rotasyonunda sikinti varsa bu top-class bir oyuncunun eksikligidir. Transfer yapilirsa bu dusunceyle yapilir.
Stoperi gelecege yatirim olarak dusuneceksen soyle yaparsin; yazin top-class, tecrubeli bir stoper alirsin. Rhodolfo'yu elden cikarirsin, eldeki 4 stoperle devam edersin. Top-class stoperin esi de yuksek ihtimalle Marcelo olur. Sonraki sene de yaslanmis Tosic'i gonderip yerine Mitrovic gibi bir adam alirsin, Marcelo ile 2. adam olmak icin cekisir. Ayni zamanda tecrubeli A-class stoperin yaninda da piser. Mitrovic'i almissin, ama ona tecrube katacak oyuncular kim? CL'de toplam kariyerinde 10 maca cikmamis Tosic ve Marcelo. Gercekten cok mantikli. Ayrica Tosic ve Marcelo ikili olarak yeterli, Rhodolfo ve Atinc da backup olarak yeterli. Rhodolfo sakatlandi ve uzun sure mac yapmadi, ama bacagi kopuk degil ve olu de degil kendisi, 3. adam olarak duruyor. Tosic ve Marcelo'nun oynadigi mac adedi (kupa haric) 23+20=43. Toplam 16+6+1=23 macta oynamislar. Yani oynayabileceklerinin 43/46'sini oynamislar. Sanki cok rotasyon olan bir bolgeymis gibi sacma sapan bir sekilde 4 milyon euro'yu oraya yatirmak tam anlamiyla sacmalik. Hele ki solbekte son 2 senesinde yedek kalan, 32 yasindaki Adriano tek kalmisken.

Çevrimdışı cagdas44

Stoper özellikle de Titi özelinde sosyal medyadaki yoğun tartışmaların odağında dikkat ettiğim kadarıyla iki nokta var

1- Ligde şampiyonluk mu
2- CL'de gruplardan çıkmak mı hedef

Etiketler: