Teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden ötürü abiler ..
Bir şey daha sorayım busefer necmi abinin uzmanlık alanından..
@Necmi abi granit dediğimiz aslında bir taş değil mi?
Bu yeni nesil tavalar var granit tava bunlar doğal taş madeni nasıl tavaya uyguluyorlar yoksa o da mı kimyasal madde teflon gibi..
soramadım soruyu saçma yerlerini görmezden gelerek anlatır mısın 
O konuda biraz araştırma yapmıştım, bir arakadaş kolon ameliyatı olunca onun sağlıklı beslenmesine katkıda bulunmak için.
Eğer bir tava yapışmaz ise kesinlikle teflon ya da teflon türeviymiş. Granit, diamond gibi isimlendirmeler yeni teknoloji bazı katkı maddeleriyle teflon'un dahada sertleştirilmesiyle veya 2-3 katman halinde sürülmesiyle ilgili birşey. kendi içinde 5-6 seviye kalite farkı var teflonun.
Yapışmaz diye aldığınız bütün seramik tavalar 2-3 kullanımdan sonra yapışır ve en çok numaranın döndüğü tava türüymüş.
Teflonları artık içinde PFOA gazı olmadan üretiyorlar ama aşırı sıcaklıkda dışarı verdiği kanserojen bir gaz oluyor. Pazarlarda satılan alüminyum ucuz teflonların çoğu teflon değil plastik boyaymış. teflon'un kendisini yemek sorun değil, girdiği gibi çıkıyor, sorun aşınmış teflonun altındaki alüminyumu yemek. O kötü.
Yapışmaz tavayı en kalitelisinden alın ve kesinlikle yüksek ateşde kullanmayın, omlet yapın mesela. hem yapışmazlığı gider hem kanserojen gaz üretir. Balık kızartmayın, et pişirmeyin, balık için seramik yada çelik tava kullanın, yapışır ama sorun çıkartır, hatta balıkları az yağlayıp yağlı kağıt üzerinde fırına sürün, yüzde 50 tavada kızartma etkisi yaratabilirsiniz. Etlerinizi ham demir dökme tavada pişirin, hamı yoksa emaye dökmede olur.