2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu
2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaşın 2017-2018 yılı transferlerini bu başlıkta konuşabiliriz. Beşiktaş için hayırlı bir transfer sezonu geçirme dileğiyle.

0 Üye ve 33 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 6938827 defa] 2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı atalay

Aboubakar 26 maçta 23 gol oldu. Marega ile birlikte sezon sonu Porto'da kalmazlar. İkisinden birinin yüksek bir bedelle EPL yapması sürpriz olmaz. Özellikle Liverpool maçları bu oyuncular için vitrin.

Çevrimdışı AvrupaKartalı

abu'yu cok kötü kacirdik ya
Hiç biri yokken BİZ vardık ! ! !

Çevrimiçi levitate

abu'yu cok kötü kacirdik ya
hemde çok kötü çılgın atardı bizde bu sene
bipbipbupbup

Çevrimdışı Ahmet Kömürcüler

25M + kiralık Niasse'da güzel olur :evillol:
2015-2016 ve 2016- 2017 sezonları Şampiyonu BEŞİKTAŞ!

Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin..

-Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı ardiles

benim bildigim kalip kalmama opsiyonu sosada sosa kalmak istemiyorum derse trabzon kafasini alir :bandit:

milana dönse 6 aylık sözleşmesi kalıyor sonrası meçhul. ts den yıllık 3.2m euro dan 3 senelik sözleşme yapmış, bu şartlarda kalır. 1.35 kiralama ücreti ödemişler 3.4 daha ödeyip toplam 4.75 m euroya bonservisi alırlar tabi sosa kalmak istediğinde almak zorundalarsa, ne şekilde anlaştılar bilmiyoruz.

bizde 2 problem var biri töre diğeri sosanın boşluğu;

töre olcayın yanına gider ts de oynar. yaz dönemini beklersek geç kalırız 6 ay sonra başka takıma imza atarım der sözleşme uzatmaz. şenol hoca yerine terimle çalışmak ister. sonra renklilerle uğraş dur. kısaca sözleşme uzatsak ayrı uzatmasak ayrı problem.

yönetim kadro hatası yaptı pahalıya patlamadan sosa ile telafi şansı var. beşiktaşı ve oyun yapısını bilen, şenol hocayı tanıyan hemen forma alabilecek biri. bu şartlara alternatif başka biri varsa o da olur. o bölgeyi doldurmadıkça bize huzur yok. tolgay oğuzhan yumuşak talisca ise ??!? ne olduğunu bile tanımlayamıyorum, ileride belki olur ama şu anda bize 50 milyon dolara maloluyor.

Çevrimdışı BesiktasTaraftari2017

bizde 2 problem var biri töre diğeri sosanın boşluğu;

töre olcayın yanına gider ts de oynar. yaz dönemini beklersek geç kalırız 6 ay sonra başka takıma imza atarım der sözleşme uzatmaz. şenol hoca yerine terimle çalışmak ister. sonra renklilerle uğraş dur. kısaca sözleşme uzatsak ayrı uzatmasak ayrı problem.

yönetim kadro hatası yaptı pahalıya patlamadan sosa ile telafi şansı var. beşiktaşı ve oyun yapısını bilen, şenol hocayı tanıyan hemen forma alabilecek biri. bu şartlara alternatif başka biri varsa o da olur. o bölgeyi doldurmadıkça bize huzur yok. tolgay oğuzhan yumuşak talisca ise ??!? ne olduğunu bile tanımlayamıyorum, ileride belki olur ama şu anda bize 50 milyon dolara maloluyor.

Oldu olacak Olcay Sahan'i da geri alalim, yanina Sosa onlerine de Demba Ba gelir. Gercekten halkimiz neden bu kadar dar goruslu anlamak mumkun degil. Sanki dunyada tekmis gibi muameleler bu futbolculara. Tarihte de bu boyle sadrazam Falan Pasa azledilsin, sonra yeniden sadrazam olsun, sonra yine azledilsin, sonra yine sadrazam olsun falan. Ya da donusumlu olarak milli takimin basina hep ayni adamlari koyup farkli neticeler beklemek. Trabzon'da yedek kalan adam Besiktas'ta nasil oynayacak? O tren kacti artik Sosa icin. Iki senede 22 maca 11 ve yedek olarak cikmis, TS'de yedek kalan Sosa'dan medet ummak. Ilginc.

Çevrimdışı atalay

Oyun seçimleri her zaman en belirleyici nokta. Genel kurgu, plan ve oyunun merkezindeki oyuncular önemli. Yine de Beşiktaş hücum bölgesine bir takviye yapacak ise mümkünse topu ayağına isteyecek ve sürekli dürtecek değil, topsuz oyun becerisi yüksek ve koşturulan topun gideceği yere hareketlenecek bir ismi kadroya katmalı. Planlı bir şekilde geniş oynayan ve üçüncü bölgede derinlik verecek oyuncu konusunda sıkıntı yaşayan bir takım var. Bu oyunda; hatlar ve oyuncular arasında gezinen, link-up'ı yüksek, bağlantı rolü alabilecek ve derinlik verebilecek isimler motorik beceriler, atletizm, fizik kalite kadar önemli. Beşiktaş topu iyi koşturabilen, pas oyununa yatkın isimlere sahip. Önde yerleşerek, saha boşaltarak, direkt, geçiş oyunları üzerinden her türlü oyunu oynayabilir. Sadece rolleri doğru ve eşit dağıtıp, oyunun merkezine etki edecek isimlerin güçlü yönlerine uygun şablonlar ve hücum setleri oluşturmak önemli. Mesela; merkez, koridor ve ikili oyun becerisi yüksek oyuncular ile daha fazla bu oyunları oynamak gibi. İsim değil, oyun ile oyuncunun örtüşmesi önemli.

Çevrimdışı ardiles

Oldu olacak Olcay Sahan'i da geri alalim, yanina Sosa onlerine de Demba Ba gelir. Gercekten halkimiz neden bu kadar dar goruslu anlamak mumkun degil. Sanki dunyada tekmis gibi muameleler bu futbolculara. Tarihte de bu boyle sadrazam Falan Pasa azledilsin, sonra yeniden sadrazam olsun, sonra yine azledilsin, sonra yine sadrazam olsun falan. Ya da donusumlu olarak milli takimin basina hep ayni adamlari koyup farkli neticeler beklemek. Trabzon'da yedek kalan adam Besiktas'ta nasil oynayacak? O tren kacti artik Sosa icin. Iki senede 22 maca 11 ve yedek olarak cikmis, TS'de yedek kalan Sosa'dan medet ummak. Ilginc.

sosanın artılarından bahsettim. geniş görüşlü arkadaşlar için "bu şartlara alternatif başka biri varsa o da olur" dedim. muadili varsa engin görüşünden istifade etmek isterim.

Çevrimdışı Orhan_

Avcı'nın Beşiktaş analizi yerli yerinde. Özellikle kenarlara yönlendirirken merkezin boşalması ve topu kenarlardan merkeze çıkarma konusunda.

Bu analiz ve çözüm, Başakşehir'in, son maçlarımızda bize karşı nasıl oyun üstünlüğü sağladığını çok net anlatıyor. Sorun, bizim taraftan bu maçlar nasıl okunuyor acaba? Son maçı izleyemedim ancak plan ve ezber arasındaki farkı görmek için iyi bir ders olurmuş. Bir sıkıntıda son maçta atılan gol ve son dakikalardaki baskıyı "taraftar" üzerinden anlatması.

Çevrimdışı atalay

Alıntı yapılan: atalay
07 Aralık 2017, 14:33:09 »
CL ve ligde 121 korner kullanmışız. Bunun içinde kenar serbest vuruşları yok.
Alıntı yapılan: atalay
21 Kasım 2017, 23:48:41 »
Takımın duran toplarda daha iyi organizasyonlara ihtiyacı var. Atiba'nın merkez oyuncu olması ve Gönül'ün birinci post aşırtmaları dışında çeşitlilik katmak lazım. Maç içerisinde çok fazla korner ve kenar serbest vuruşu kazanıyoruz. Bu seviyelerde duran toplar çok değerli.

Şu kısmı iyileştirmek bile çok önemli. Şu rakam güncel hali ile 154 oldu ve içinde doğrudan kullanılan kenar serbest vuruşları yok. Fakat duran top ve sonrasında attığımız gol yanılmıyorsam beş. Düşük.

Çevrimdışı Orhan_

https://youtu.be/0zgF_PeFPuE?t=32m47s

Oyun-oyuncu tercihleri, oyuncunun tercihleri ve birazcık da Oğuzhan.

Çevrimdışı atalay

Taraftarlar ve otorite geçinen spor yorumcuları kadar düz bakmadıklarına eminim. Talisca ve Oğuzhan'ın oyunu sağ kenara açıp, takımın rakibi Adriano (Caner), Babel-Cenk ile sol bölgeye çekip-Quaresma'yı 1v1 bıraktığını, merkez forvetin sol kenarda hem bundan hem de üçüncü bölgede derinlik veren oyuncu eksikliği olduğundan Oğuzhan ile ikili oyun aramak için kendini sol koridora attığını bir sezon boyunca anlatamadım. CL'de Quaresma'nın yüksek ortalarıyla Talisca, Cenk karbon kağıdı gibi goller bulunca kendine otorite diyen spor yorumcuları bunun bir plan olduğunu anladı. Bir detay. Geçen sezon Aboubakar'a akan oyunda altı gol attıran Oğuzhan. Biri dışında hepsi sezonun ikinci yarısı. Oyun bölgesi Talisca ve Atiba'nın arkasında. Bunun nedenini bile doğru-düzgün anlatan çıkmadı. Kenardaki oyuncunun vücuduna top atabilmek için. Top rakipte Atiba ön alan baskısı yaparken, hücum sonrası ikinci toplar için switch yapıp, hücum bölgesinde top kazanmak için orada oynadı. Keza ilk yarı Caner ve Quaresma ile sürekli ortalayan takımın, ikinci yarı biraz olsun neden değiştiğini; Oğuzhan, Talisca-Aboubakar, Gönül-Adriano'nun rol değişimlerini tarif eden de. Talisca geldiği gün Abou ile kullanılış şeklini yazdığım saha içi pratiğini, içerideki Dynamo ve Antalya maçını saymazsak neredeyse sezonun ikinci yarısında gördük. Merkezden oyunu bloke eder, geriden gelen oyuncuya koridor açamaz, planlı geniş oynayıp, sağ kenardan gelen yüksek ortaya merkez forvet, forvet arkası ve sol kenar forvetin içeri ani koşuları ile gol ararsanız; Tolgay'ın vertical oyunları, Oğuzhan'ın geriden küçük adımlamalarını, Talisca'nın dribbling üzeri büyük adımlarını sezon içerisinde sadece anlık görürüzsünüz. Rakibin üçlü-dörtlü bölgesel üstünlüğü sağladığı savunmalara karşı... Sonra da Atiba, Oğuzhan formsuz denilir. Çünkü oyunun hakimiyeti kenarlar. Geçen sezonun ilk yarısı Caner ve Quaresma bu kadar oyunun merkezindeyken Atiba'ya yine formsuz deniliyordu. Sonra Trabzon maçının sonunda ilah ilan edildi. Halbuki değişen iki kenar bekinin oyun içinde pas istasyonu olup, orta alan oyuncularının oyun mesafesini öne taşımak ve oradaki geçirgenliği azaltmak oldu. Bir de Beşiktaş topun kıymetini daha çok bilerek hücum etmeye başladı. Sonra Tolisso atletizmi, Gonalons oyun zekası, Lacazette önde verdiği derinlik, Valbuena ise dribblingleri ile git-gelli yüksek tempoda oynayınca Atiba-Oğuzhan yine formsuz oldu. Bu sırada takım boyu 60 metre filan. Aynı oyuncular Leipzig, Porto, Monaco devirdi ama neyse. Şampiyon olan, UEL çeyrek finali gören, CL'de namağlup grup lideri olan takım ligde 21 puan kaybedince bu kez sorun kadro mühendisliği oldu. 1,5 yıldır bir oyuncu dışında on oyuncusu aynı olan takımın, -o transfer sezonunda 12 yeni oyuncu alındığı zamandaki- sıkıntısı bu değildi tabii, parçalar çok tamamlayıcıydı. Futbol aklı çok iyiydi. Napoli'de 7-8 farklı oyuncu ile kazanırken oyun üretilen doğrulara rağmen sanki çok güçlüydü, halbuki bugün rakiplerini dilediği gibi oynatan bir takım var. Fakat orta sahası güçsüz. Enteresan. Bahsedilen de atletizm ya da dinamizm değil. Güçsüz. Güçlü oyunlar oynayabiliyor iken nasıl olabiliyorsa?

Orada Beşiktaş'ın öndeki iki kenar oyuncusun topun arkasına geçerken ki sıkıntılarını söylüyor. Ekseriyet ise merkezin sürekli yumuşaklığından bahsediyor, ki Babel; Quaresma, Talisca ve kendisinin oluşturduğu üçlünün savunmasıyla denge oyuncusu olmasına ve savunma geçişlerinde diğer ikisine rağmen çok daha iyi olmasına rağmen o problemleri yaşıyor. Velhasıl Başakşehir, Beşiktaş maçlarına Beşiktaş'ın Başakşehir'e çalıştığından daha fazla çalışıyor. Fakat Napoli'ye karşı nasıl hücum edilebileceğini Roma maçında doğru analiz eden veya Leipzig'e karşı direkt oynamak konusunda Augsburg maçlarından doğru ipuçları olan bir Beşiktaş da görüyorum. Neyse yine suya yazı yazdık. @Orhan_
[ Son Düzenleme: 31 Aralık 2017, 13:15:07 atalay ]

Çevrimdışı BesiktasTaraftari2017

sosanın artılarından bahsettim. geniş görüşlü arkadaşlar için "bu şartlara alternatif başka biri varsa o da olur" dedim. muadili varsa engin görüşünden istifade etmek isterim.

Sosa bedava olsa alinacak durumda degil, yerine kimin alinmasi mesele degil hep boyle bir zamanlar tuttu diye ayni kisilerden medet ummak. Analitik bakariz takimin durumuna, kadroya, oyunculara ona gore buluruz. Karisina soz geciremeyip giden adamlara gerek yok. Gitmeseydi zamaninda belki hala oynuyor olurdu, simdi surunsun kucuk takimlarda, bu tipleri transfer etmek eldeki Oguzhan, Tolgay vs. oyunculara da yanlis mesaj olur nasilsa gittigim takimda tutunamasam da Besiktas beni geri alir gibi. Burasi kurkcu dukkani degil, gitmek icin kirk takla atan adamlar tutunamadikca geri donsun.

Çevrimdışı underworld

Dahala sosa mi
Sosa ts de kalsın bize y.y yi versinler

Çevrimdışı underworld

everton forumda çarşı diye biri : lepzig 28 milyon demiş hatta sezon sonuna kadar bizde kalacakmış.
iyi trollüyor gibi ama bende inanmak istiyorum  :uyucam:

Çevrimdışı underworld

nike , kutinyo barçaya geldi yerinizi ayırttın demiş  :money:
hadi kloop kop gel ezeli rakibine çalımı at  :deal:

Çevrimiçi Gökhan Kurt

2018'in Beşiktaş'ımız için Şampiyonluk- Başarı ve daha bir çok güzel seyler getirmesi dileği ile hepinizi kucaklıyorum.

Çevrimdışı underworld

Thiago maia fransa nin en kelek 11 ne seçilmiş.

Çevrimiçi murat

güzel bir seneyi geride bırakıyoruz.4. sırada olmamıza rağmen en çok konuşulan kulübüz.birçok şeyi doğru yaptığımız aşikar.cenk transfer olsa da olmasa da çok birşeyin değişeceğini sanmıyorum.cenk gibi karakterli bir çocuk seneye daha da iyisini verebilecek kalitede.kalırsa da faydalı olur giderse de.giderse yerini hemen doldurup kısa vadede performans verecek biri yerine uzun vadede faydalı olabilecek genç yeteneğe yöneliriz umarım çünkü elimizde negredo 4.3 milyon euro alan bir golcümüz var ve o da bu parayı haketmek için elinden geleni yapmaya çalışan karakterde  bir oyuncu.
yeni yılın tüm beşiktaşlılara yeni zaferler getirmesini diliyorum.mutlu yıllar. :santa2:

Çevrimdışı İhsan

güzel bir seneyi geride bırakıyoruz.4. sırada olmamıza rağmen en çok konuşulan kulübüz.birçok şeyi doğru yaptığımız aşikar.cenk transfer olsa da olmasa da çok birşeyin değişeceğini sanmıyorum.cenk gibi karakterli bir çocuk seneye daha da iyisini verebilecek kalitede.kalırsa da faydalı olur giderse de.giderse yerini hemen doldurup kısa vadede performans verecek biri yerine uzun vadede faydalı olabilecek genç yeteneğe yöneliriz umarım çünkü elimizde negredo 4.3 milyon euro alan bir golcümüz var ve o da bu parayı haketmek için elinden geleni yapmaya çalışan karakterde  bir oyuncu.
yeni yılın tüm beşiktaşlılara yeni zaferler getirmesini diliyorum.mutlu yıllar. :santa2:

@MURAT öncelikle iyi dileklerin için teşekkürler. Inşallah 2018senesi 2022de takılacak olan 4. yıldızın başlangıcı olur. 

Cenk gitse biraz daha hayırlı olacak gibi. Bize birinci forvet olaması için yetersiz, ikinci forvet olması için çok iyi.... Arada biryerde kaldık
Aynı şekilde Negredo'nun iyi futbolcu olduğunu ama golcü olarak yetersiz olduğunu düşünüyorum. Gol sorunumuzu çözecek bir forvetin gelmesi önemli olacaktır.
Bence Hem Negredo hem de Cenk birinci forvet için yetersiz, ikinci forvet olmak için çok iyiler. Bize net birinci gol atan forvet lazım
Come to Beşiktaş

Çevrimdışı underworld

Devre arası ba gelsin duruma göre sezon sonu bazı şeyler netlesir

Çevrimiçi murat

@MURAT öncelikle iyi dileklerin için teşekkürler. Inşallah 2018senesi 2022de takılacak olan 4. yıldızın başlangıcı olur. 

Cenk gitse biraz daha hayırlı olacak gibi. Bize birinci forvet olaması için yetersiz, ikinci forvet olması için çok iyi.... Arada biryerde kaldık
Aynı şekilde Negredo'nun iyi futbolcu olduğunu ama golcü olarak yetersiz olduğunu düşünüyorum. Gol sorunumuzu çözecek bir forvetin gelmesi önemli olacaktır.
Bence Hem Negredo hem de Cenk birinci forvet için yetersiz, ikinci forvet olmak için çok iyiler. Bize net birinci gol atan forvet lazım
Tamamen katılıyorum ihsan bize 1 striker lazım ama bu cenk in üst düzey bir forvet olduğu gerceğini değistirmez.cenkin bitiricilik kalitesi üst düzey ama o bu vurusları dogru yerde bekleyerek değil kendi becerisiyle yapıyor.daha aranan bir tip ama yanına bitirici şart

Çevrimdışı mylife1903

Tamamen katılıyorum ihsan bize 1 striker lazım ama bu cenk in üst düzey bir forvet olduğu gerceğini değistirmez.cenkin bitiricilik kalitesi üst düzey ama o bu vurusları dogru yerde bekleyerek değil kendi becerisiyle yapıyor.daha aranan bir tip ama yanına bitirici şart
Gekasi alak abi bi yarim devre oynar herif, gebermez ya

Çevrimdışı atalay

Zaten istatistikler tek başına bir şey ifade etmiyor. Fakat izlediğiniz oyunu anlatırken destekleyici unsur olarak gösterilebilir.

Her yerde Quaresma ve kenar ortası istatistikleri ile Atiba ve pas istatistikleri görüyorum. Fakat neden, nasıl, oyuna artısı ve eksisini yazan yok. Doğal olarak bu bir değer taşımıyor.

Etiketler: