2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu
2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaşın 2017-2018 yılı transferlerini bu başlıkta konuşabiliriz. Beşiktaş için hayırlı bir transfer sezonu geçirme dileğiyle.

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 6917669 defa] 2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı ahmetemre

Lens bir formali resim ataydi. Bir haftadir geldi deniyor , gelemedi bir turlu. Gergin bir bekleyisteyiz
Dün sabah imzalamış zaten.
Fatih doğan ve diğerleri hepsi yazdı.
Başkana da sordular bugün lense fenerde talipmiş diyince Arkayı gösterip imzayı kastederek kalplere atılıyor biz de dedi...
Vodafone Park
Nüfus : 41.903
Rakım: -5 metre

* Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
* Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
* Tevâzu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
* Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
* Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
                               Hz. Mevlana

Çevrimdışı AvrupaKartalı

imzalar atildiysa neden aciklamiyorlar hala lensi
Hiç biri yokken BİZ vardık ! ! !

Çevrimdışı ahmetemre

imzalar atildiysa neden aciklamiyorlar hala lensi
Borsa için yüksek ihtimal.
derin konu zor anlaşılır anlatsamda...
Vodafone Park
Nüfus : 41.903
Rakım: -5 metre

* Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
* Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
* Tevâzu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
* Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
* Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
                               Hz. Mevlana

Çevrimdışı AvrupaKartalı

Borsa için yüksek ihtimal.
derin konu zor anlaşılır anlatsamda...
bosver, anlamam zaten :D

Çevrimdışı yorgo_d(geodem)

Emre Mor  Inter'le anlasmis  :D E hani Fenevdeydi :))
Yorgo

Çevrimdışı AvrupaKartalı

Emre Mor  Inter'le anlasmis  :D E hani Fenevdeydi :))
adamlar korkuyor artik yetenekli topcu almaya, iyi bir sezon geciren ertesi sezon direk bizde  :lol: :D

Çevrimdışı sozkul

söyledim ya şampiyon takımlar demek o kadar ülke demek oluyor uefa ne demiş şampiyon takım
aslan payını alır demiş 32 takım içinde kaç tane şampiyon takım varsa o kadar ülke var demektir
şimdi bunu şöyle hesaplamak gerekiyor katılan şampiyon takımlar kadar 18 koyacaksın havuza para bu
sonra her 18 i kendi içinde katılım sayısına göra böleceksin yani real şampiyon 18 in %40 ını alırken biz bütününü
götürüyoruz kılçıksız :evillol:

http://www.uefa.com/uefachampionsleague/news/newsid=2398575.html
Bilgiler yukardaki linkden alınmıştır

Şimdi geçen yıl şöyle olmuş:
1.289 milyar avro dağıtılmış net olarak
Bunun 761.9 milyonu (%60) önceden belirtilen kriterlere göre, 507 milyonu ise takımlara ülkelerinin tv yayınlarına verdiği katkı oranına göre dağıtılmış.
Sabit oranlar aşağıdaki gibi dağıtılmış
-12.7 herkese sabit
-1.5 galibiyete
-0.5 beraberliğe, artan 0,5 @FARUK VE @tuncaboylu nun söylediği gibi havuza ve havuzdan galibiyet sayılarına göre grupdaki takımlara
-6 son 16
-6,5 çeyrek final
-7 yarı final
-11ikinci
-15.5 şampiyon

Bu aşamalardan bir kulübün kazanabileceği en yüksek rakam 57.2 milyonmuş.

Geriye kalan 507 milyon kulüplere O ülkenin cl tv gelirlerine koyduğu katkı ile oranlarak şöyle ödenmiş.
Bu 507nin yarısı katılan kulüplerin kendi liglerindeki başarı oranına göre.
Burada 55-45 ve 65-35 gibi iki oran var iki takımla katılanlar için, anlamıyorum bizim için hangisi doğru. Anlayan varsa izah etsin lütfen.
Diğer yarısı ise tüm kulüplerin CL  de oynadıkları maç sayısına oranlanarak ödeniyormuş.
Playoflarda elenen kulüplerede o ülkenin bütçesinden yüzde 10 ödenecekmiş.

Bu yılda aynısı olursa başak en azından yüzde 10 kapacak.

Çevrimdışı yorgo_d(geodem)

adamlar korkuyor artik yetenekli topcu almaya, iyi bir sezon geciren ertesi sezon direk bizde  :lol: :D
  :kop:
Yorgo

Çevrimiçi Necmi

Yayin havuzu olarak 507 vb rakamlar yazmissiniz. Bu rakamlar bizi ilgilendirmiyor.

Simdi ulkemiz icin dusunelim. Sl yayinlari her ulkede ihaleye cikiyor. Bu ihaleyi bizde suanda tivibu kazanmis. Burda yayin ihalesinde verdigi para bizim sl icin katilan takimlarimiza verdiginiz oranlarda dagitiliyor. Tek takim gruba kalinca hepsini aliyor.

Ornek vereyim suanda bizde yaklasik 18/19 gibi bi rakam yayin geliri olarak dagitiliyor.
Atiyorum kibris takimi sl de gruplara kalsa. Onun tek basina alacagi para( yayin ihalesinde satisi kibrista dusuk olacagi icin) tas catlasa 2.5/3 olacak.
Bende öyle biliyordum ama uefa öyle demiyor bir milyar küsür bir para var toplam şl geliri bunun 507 M unu yayın havuzuna aktarmışlar
ve ordaki dağılım böyle gösteriliyor geri kalan parada primler ayak bastı parası vs olarak dağıtılıyor playoff oynayanlar bile pay alıyor bu paradan
bence yayıncı kuruluşların taban fiyatı vardır ihaleye girmek için sadece ihale katılan takımlara yapılmıyorki dünyada bir çok kanala satıyorlar çindede gösteriliyor amerikadada şl maçları benim maçımı çinde yayınlayıp bana sadece ülke kanalının yayın parasına göremi verecek
her ülke eşit değildir illaki ama bu ülke sıralamasına göre pay edilir. şampiyonlar ligi görmeyen ülkeler ön eleme oynadıkları için takımları
maçları satın alıyorlar yayınlamak için geçen sene oly şl ye katılamadı yunan yayıncı kuruluşunun verdiği para nereye gidiyor mesela
katılan diyelim 15 ülke var ama yayınlanan 50 ülke var. o nedenle senin dediğin sistem olmaz. Ben realle cityle aynı gruba düştüm tüm dünya bu maçları yayınlayacak ama ben sadece kendi yayıncı kuruluşumun verdiği parayı alacağım.

Çevrimdışı sozkul

Yayin havuzu olarak 507 vb rakamlar yazmissiniz. Bu rakamlar bizi ilgilendirmiyor.

Simdi ulkemiz icin dusunelim. Sl yayinlari her ulkede ihaleye cikiyor. Bu ihaleyi bizde suanda tivibu kazanmis. Burda yayin ihalesinde verdigi para bizim sl icin katilan takimlarimiza verdiginiz oranlarda dagitiliyor. Tek takim gruba kalinca hepsini aliyor.

Ornek vereyim suanda bizde yaklasik 18/19 gibi bi rakam yayin geliri olarak dagitiliyor.
Atiyorum kibris takimi sl de gruplara kalsa. Onun tek basina alacagi para( yayin ihalesinde satisi kibrista dusuk olacagi icin) tas catlasa 2.5/3 olacak.

CL asya ve çin tv lerinde yayınlanıyor, onlar ortak havuzda toplanıyordur, ama oranı nedir bilemiyorum, birgün ABD de ayaktopu meşhur olursa çok para öderler pasta büyür

Çevrimdışı Bülent Yiğitcan

Çevrimdışı sozkul

Bende öyle biliyordum ama uefa öyle demiyor bir milyar küsür bir para var toplam şl geliri bunun 507 M unu yayın havuzuna aktarmışlar
ve ordaki dağılım böyle gösteriliyor geri kalan parada primler ayak bastı parası vs olarak dağıtılıyor playoff oynayanlar bile pay alıyor bu paradan
bence yayıncı kuruluşların taban fiyatı vardır ihaleye girmek için sadece ihale katılan takımlara yapılmıyorki dünyada bir çok kanala satıyorlar çindede gösteriliyor amerikadada şl maçları benim maçımı çinde yayınlayıp bana sadece ülke kanalının yayın parasına göremi verecek
her ülke eşit değildir illaki ama bu ülke sıralamasına göre pay edilir. şampiyonlar ligi görmeyen ülkeler ön eleme oynadıkları için takımları
maçları satın alıyorlar yayınlamak için geçen sene oly şl ye katılamadı yunan yayıncı kuruluşunun verdiği para nereye gidiyor mesela
katılan diyelim 15 ülke var ama yayınlanan 50 ülke var. o nedenle senin dediğin sistem olmaz. Ben realle cityle aynı gruba düştüm tüm dünya bu maçları yayınlayacak ama ben sadece kendi yayıncı kuruluşumun verdiği paraycı alacağım.

İşte yüzde 40 ın yarısını senin katkına göre diğer yarısını ise oynadığın maç sayısına göre daha adeltli biçimde dağıtıyorlar.

Çevrimdışı fatihbjk

Arastirdim ama net bilgi edinemedim ama tahminim soyle;

Hani 507 milyon yayin havuzu icin dagitilmis deniliyor. Bu para nihayetinde sl playoff, gruplar vs. asamalarinda boy gosteren takimlara yayin geliri olarak odeniyor.

Simdi burda toplam 1.2 milyar gibi rakam konusuluyor. Bunun 507 sini cikardigimizda, muhtemelen geri kalan para Abd, Kanada vb. ( uefa'da olmayan)ulkelerden gelen yayin paralari olabilir diye dusunuyorum.
[ Son Düzenleme: 04 Ağustos 2017, 19:42:55 fatihbjk ]

Çevrimiçi Samet Demir

tarihe dikkat 
Tarihi anlamadım ben nedense

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı Bülent Yiğitcan

twit tarihi @Samet Demir 11 eylül 2016 fenerin aldığı tarih

Çevrimdışı sozkul

Arastirdim ama net bilgi edinemedim ama tahminim soyle;

Hani 507 milyon yayin havuzu icin dagitilmis deniliyor. Bu para nihayetinde sl playoff, gruplar vs. asamalarinda boy gosteren takimlar.

Simdi burda toplam 1.2 milyar gibi rakam konusuluyor. Bunun 507 sini cikardigimizda, muhtemelen geri kalan para Abd, Kanada vb. ( uefa'da olmayan)ulkelerden gelen yayin paralari olabilir diye dusunuyorum.

1.2 nin  hepsi yayın geliri başka ne geliri olabilirki UEFA'nın. Yayın geliri dahada fazla tabiiki birde kendi yüksek maaşlarını ödüyorlar o gelirlerden.

Yalnızca adamlar diyorki bu paranın yüzde 40 ının dağıtımını katılımcı ülkelerin yayın gelirlerine katkı düzeyine oranlayarak yapacağım diyor.
[ Son Düzenleme: 04 Ağustos 2017, 19:47:12 sozkul ]

Çevrimdışı atalay

Çevrimiçi Necmi

http://www.uefa.com/uefachampionsleague/news/newsid=2398575.html
Bilgiler yukardaki linkden alınmıştır

Şimdi geçen yıl şöyle olmuş:
1.289 milyar avro dağıtılmış net olarak
Bunun 761.9 milyonu (%60) önceden belirtilen kriterlere göre, 507 milyonu ise takımlara ülkelerinin tv yayınlarına verdiği katkı oranına göre dağıtılmış.
Sabit oranlar aşağıdaki gibi dağıtılmış
-12.7 herkese sabit
-1.5 galibiyete
-0.5 beraberliğe, artan 0,5 @FARUK VE @tuncaboylu nun söylediği gibi havuza ve havuzdan galibiyet sayılarına göre grupdaki takımlara
-6 son 16
-6,5 çeyrek final
-7 yarı final
-11ikinci
-15.5 şampiyon

Bu aşamalardan bir kulübün kazanabileceği en yüksek rakam 57.2 milyonmuş.

Geriye kalan 507 milyon kulüplere O ülkenin cl tv gelirlerine koyduğu katkı ile oranlarak şöyle ödenmiş.
Bu 507nin yarısı katılan kulüplerin kendi liglerindeki başarı oranına göre.
Burada 55-45 ve 65-35 gibi iki oran var iki takımla katılanlar için, anlamıyorum bizim için hangisi doğru. Anlayan varsa izah etsin lütfen.
Diğer yarısı ise tüm kulüplerin CL  de oynadıkları maç sayısına oranlanarak ödeniyormuş.
Playoflarda elenen kulüplerede o ülkenin bütçesinden yüzde 10 ödenecekmiş.

Bu yılda aynısı olursa başak en azından yüzde 10 kapacak.

507 nin yarısını ülke sayısına göre dağıtıyorlar 253,5 M 126 maça bölüyorlar çıkan sonucu kaç maç oynadıysan çarpıyorlar.
6 maç gruplarda yapan 12 M maç başı alıyor bunun üstüne ülke yayıncı kuruş ihale kazanma oranı ekleniyor o zaman 18 civarı doğru rakam oluyor
katılıp elenen ülke takımı %10 aldığına göre başak elenirsede 500-600 gibi bir rakam alacak havuzdan

yayın hakkı finale kadar çıkılırsa 27+6+12.700+19,5 (bütün maçları kazanırsan)=65 M oluyor eğer yayıncı kuruluş payından 6 kalırsa
onu saymayalım 59 gibi bir rakam çıkıyor.artı yayıncı kuruluş katkı payı 57.2 en yüksek rakamsa bir şeylere daha gidiyor demektir
bu hesaba göre bizim geçen seneki şl gelirimiz 34.1 gibi oluyor.

Çevrimiçi Necmi

1.2 nin  hepsi yayın geliri başka ne geliri olabilirki UEFA'nın. Yayın geliri dahada fazla tabiiki birde kendi yüksek maaşlarını ödüyorlar o gelirlerden.

Yalnızca adamlar diyorki bu paranın yüzde 40 ının dağıtımını katılımcı ülkelerin yayın gelirlerine katkı düzeyine oranlayarak yapacağım diyor.
olmazmı bütün reklamların kapatılıyor uefa reklamlar asılıyor bir sürü sponsor var
koltuktaki sponsor yazılarını bile kapatıyorlar stad ismi bile kullanılamıyor sadece kendi reklamları.
on tane sponsor olsa şirket başı 50 verseler 500 M eder bütün dünyada reklamları dönüyor.

Çevrimiçi Necmi

İşte yüzde 40 ın yarısını senin katkına göre diğer yarısını ise oynadığın maç sayısına göre daha adeltli biçimde dağıtıyorlar.
çokta adaletli değil aslında rum takımı kafadan 12 maç için alıyor senin yayıncın 6 versin
rumlarınki 3 versin onlar 15 alırken sen 18 alıyorsun yayıncı kuruluşun rumların iki katı fazla ödediği halde
bu iki takımın gelir olayına çok düşük oranda etki ediyor %100 ver %20 etki etsin çok adil değil

Çevrimdışı fatihbjk

Bu rakamlar yuksek gozuksede onumuzdeki 4/5 icinde inanilmaz yukselisler olacagini dusunuyorum. Cunku Uefa disinda ulkeler sampiyonlar ligi daha da fazla takip etmeye basladilar. Her gecen gun ilgi artiyor.

Ulkemize bakacak olursak bir sonraki yayin ihalesinde Bein Sport ve Tivibu  arasinda buyuk cekisme olur. Rakamlar cok yukselecek buyuk ihtimalle.

Çevrimiçi Necmi

Tarihi anlamadım ben nedense

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

fener geçen sene aldığında işte bir Beşiktaşlı bir sene deneyin
iyi çıkarsa seneye Başkanın ruh haline göre ya satın alırız yada kiralarız demiş
nostradamus gibi adam

Çevrimdışı fatih e.

cl gelirleri için kabaca hesap burada

https://twitter.com/is_xs/status/760953166640840709

Başakşehir elenirse 31 m euro + performans
Başakşehir gruplara kalırsa 24 m euro + performans
[ Son Düzenleme: 04 Ağustos 2017, 20:43:22 fatih e. ]

Çevrimdışı Hopitale

Bir sonraki sene bütün bu gelir dağıtım hesapları da değişecek zaten. Yeni 10 yıllık sıralama da gelecek: https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method5/trank10-2018.html . Her yıl belli seviyelerde düzenli katılmak artık daha da önemli.

Çevrimdışı Ensar

Jeremain Lens transferinin bittiğini kaydeden Orman, "İstediğimiz bir oyuncu Jeremain Lens. O da çok Beşiktaş'ı istiyor. Lens'i biz tanıyoruz, o da Beşiktaş'ı tanıyor Türkiye'de oynadığı için. Artık sabrın sonu selamettir diyelim. Artık az sabrın sonu selamettir diyelim. Yarın belki Türkiye'ye gelecek. Son rötüşları kaldı. Herhalde pazartesi ya da salı çalışmaya başlar diyoruz. Çok istedi Beşiktaş'a gelmeyi. Kendi alacağından fedakarlık etti. Bizimki sevgi yönetimi, bir aşk yönetimi. Lens'in Beşiktaş'a çok arkadaşı var, Oğuzhan var" dedi.
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Etiketler: