@mylife1903 Atiba hakkinda hic konusmaya gerek yok . geldigi gunden bugune kadar Atibanin oyunu hakkinda en olumlu dusuncem yoktur
11de kesilmesi gereken ilk insan
yaptigi istatistikleri 10 yasindaki cocuk bile rahatca yapabilir neymis efendim %99 pas isabeti ile oynuyormus . yahu sen 20mt mesafedeki markaj altinda olmayan adama pas atiyorsun ve %99 isabeti yakalamissin kimin umrunda
90 dakika boyunca talisanin ismi duyulmuyor ama adam sahada
Cenk 11 baslatiyorsun dakika 70 skor 0-0 sen Negredo'yu oyuna almiyorsun
Negredo 11 basliyor Ilk yari 0-0 bir bakiyorsun ikinci yariya Negredo Cenk degisikligi ile basliyor
hayat seni çok acımasız yapmış ağabey. ben atiba'nın yedeğe çekilmesini kaçış noktası olmaya başladığı için istiyorum, keza quaresma'nın da öyle. topun atiba'ya, quaresma'ya ulaştırılması riske girmemek anlamına geliyor. bu aklımıza takılan, sürekli mırıldandığımız kötü bir şarkı halini aldı, söylemeden duramıyoruz.
iki oyuncu üzerinden yük almaya çalışan kimse yok, onların da bunu kabullenmeleri rakiplerin ezberini haklı çıkarıyor. atiba yerine girecek oyuncu bu kadar isabetli pas yapamayacak, topun geri kazanılmasına katkı sağlayamayacak, topu oyuna onun kadar rahat sokamayacak, oyuncular arkalarında hazır bekleyen biri olduğundan emin olamayacaklar; quaresma'yla uyguladığımız yön değiştirmeler yokluğunda aksayacak; saha içinde ve dışında bu eksiklikler yeni çözüm bulmak için elimize yeteri kadar bahane verir.
tüm takıma, ancak beraber hareket ettiklerinde kaldırabilecekleri bir yük vermemiz gerek, yoksa atiba da, quaresma da performansı en düşük oyuncular değil. en önemlisi şenol güneş'in de atiba, quaresma lüksünden mahrum kalması lazım, yoksa yeni çözümler için gereken eylem devamlı erteleniyor.
topa daha sert vurmak için birkaç adım geriye gideceğiz. sonucu gol mü olur, kale atışı mı, taç mı zaman gösterir. iyi haber topa kesinlikle quaresma'nın vuramayacak oluşu.