"maymunsunuz olm" diyen darwine laf yok, "rum" diyen @panic13 e ouuuv
ki niyetinin ne olduğunu anlamayacak kadar gündemden uzak olamazsın. sanırım senin tepkin türk rum ermeni tarihsel sürecinde yaşanan problemlerin sosyal hayatında bazen sana fatura edilmesi. haklısın ama bunu değiştirebileceğimizi sanmıyorum.
ırkçılık saçmalıklarını bir tarafa bırakalım, türkiyede ırkçılık olsaydı sırf rengi yüzünden veya çekik gözleri yüzünden dünyada hor görülen insanlara ırkçılık yapılırdı.
panic i resmen vesayet altına almışsın dur hafızanı tazeleyeyim. "antik yunan" diye birşey yoktur, büyük iskender toplumları asimile etti, bölgenin kültürel değerlerini tek potada eritti dediğimde @Necmi abi cevap olarak "o kadar geriye gidersek" ile başlayan cümle kurdu ve sende hemen alkış tuttun. türk kahvesi için aslında bizans kahvesi falan dedin. yani hiçbirimiz öyle masum değiliz. yeri geldiğinde hepimiz ucundan köşesinden ırk ayrımına giriyoruz.
askerlik yaptım demişsin de hepimiz yaptık, bu ülkeyi vatan bilen herkesin yaptığı gibi. ev sahibi misafir ayrımı yok, sen ben hepimiz ev sahibiyiz. ama rum falan dersen şöyle söyleyeyim hatta bolt ve italik olsun türkiyede en çok aşağılanan yine türklerdir
Kültürel farklılıklar çeşitliliktir ırkçılık değil bunu ayırmak lazım. Bizans kahvesi dememişimdir yemen kahvesi demiş olabilirim Türkiyede kahve bile yetişmiyor demek bir yerden almışız. Kültürü doğru özümsemek gerekiyor
bunu dile getirmek ırkçılık olmuyor. kültür hırsızlığıyla ırk ayrımını aynı kefeye koymamak lazım rumlarla türkler arasında öyle bir kaynaşma varki nerdeyse ortak kültür ortaya çıkmış bazı şeyleri birbirlerinden almış bazı şeyleride birlikte üretmişler. şimdi sarmamı yapıyordun orta asyada buraya gelmişsin sarma yapmayı öğrenmişsin kimden öğrendin
türki cumhuriyetler bir çok sebzeyi yeni öğreniyor mesela patlıcan sanırım kültürlerinde yok şimdi patlıcan yemekleri türk yemeğimi oluyor coğrafyada öğrenmiş sahiplenmişiz işte Türk yemek kültüründe hamur ve et dışında yemekmi varmış
bunların ayrımını koymak ırkçılık değildir. geriye gitmeninde sınırı yok sen o kadar geriye gidersen ben daha geriye giderim sonunda bütün insanlar kardeştir der konuyu kapatırız. Bu seferde işin ahlaki boyutu tartışılmaya başlar
en iyisi hiç girmeyelim bu konulara.
Türkiyede katılıyorum ırkçılık yok ama ırkçı söylemler var ırkçılık olmadığı içinde bu söylemler çok kolay dile getiriliyor biz birine maymun desek bu sempati kelimesidir aslında ama bunu bir siyahi için kullandığında ırkçı söylem oluyor senin niyetin değil karşındaki insanın algısı önemli oluyor.