Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu Yeni sezon yeni bir şampiyonluk dileğiyle burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu  [Okunma sayısı 5775487 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Çevrimdışı Librarius

Gecenlerde bizim macin ozetini veren yabanci bir sitede yabanci birisi sunu yazmis: "Pepe'nin Turkiye'de oynadigina inanamiyorum halen."
Buyuk bir oyuncuyu aldik gercekten. Gucumuze guc katiyor. Vida'yla efsane bir ikili olacaklar insallah.
Beşiktaş Senol Gunesle güzel...

Çevrimdışı cursedofdragon

Gecenlerde bizim macin ozetini veren yabanci bir sitede yabanci birisi sunu yazmis: "Pepe'nin Turkiye'de oynadigina inanamiyorum halen."
Buyuk bir oyuncuyu aldik gercekten. Gucumuze guc katiyor. Vida'yla efsane bir ikili olacaklar insallah.

Normaldir ben bile halen inanamıyorum hayal gibi geliyor :)

Çevrimdışı Librarius

Sinan Vardar'i biliyorsunuz, hani yillarca Demiroren yonetimlerinde yer alip simdi Fikret Orman ve yonetimini yerden yere vuran tip.
Simdi bu eleman TFF baskanligina oynuyor ve twitter'da oldukca aktif. Dikkat ediyorum, taraftari yonetime karsi kiskirtmak icin olmadik taklalar atiyor.

Ne zaman isler biraz kotu gitse, ortaya cikip "ya su Mitrovic'e 4 milyon nasil verildi?" yaziyor. Yanlis anlamayin herif Tabata'ya 8 milyon verilen yonetimin parcasi.

Ve ne zaman isler cok iyi gitse "yatip kalkip Senol Gunes'e dua edelim, o olmasa biz olmazdik" minvalinde seyler yaziyor. Butun guzel seyler Senol hoca'dan, butun kotu seyler yonetimden. Bir karin agrisi oldugu acik.

Fakaaaaaat: dun bir seye rastladim ki yuh dedim. Birisi Twitter'dan yazmis "Sinan bey Senol Gunes'i Besiktas'a kazandirdiginiz icin size minnettariz." Bu da bunu retweetlemis.  :D Insanda biraz utanma olur ya.

Necmi ve sozkul abilerimiz yaslari geregi Sinan Vardar'i taniyor. Bahsettigi gibi Besiktas'a cok sey kazandirmis bir sahsiyet mi bu?
Beşiktaş Senol Gunesle güzel...

Çevrimdışı emre_1978

Sinan Vardar'i biliyorsunuz, hani yillarca Demiroren yonetimlerinde yer alip simdi Fikret Orman ve yonetimini yerden yere vuran tip.
Simdi bu eleman TFF baskanligina oynuyor ve twitter'da oldukca aktif. Dikkat ediyorum, taraftari yonetime karsi kiskirtmak icin olmadik taklalar atiyor.

Ne zaman isler biraz kotu gitse, ortaya cikip "ya su Mitrovic'e 4 milyon nasil verildi?" yaziyor. Yanlis anlamayin herif Tabata'ya 8 milyon verilen yonetimin parcasi.

Ve ne zaman isler cok iyi gitse "yatip kalkip Senol Gunes'e dua edelim, o olmasa biz olmazdik" minvalinde seyler yaziyor. Butun guzel seyler Senol hoca'dan, butun kotu seyler yonetimden. Bir karin agrisi oldugu acik.

Fakaaaaaat: dun bir seye rastladim ki yuh dedim. Birisi Twitter'dan yazmis "Sinan bey Senol Gunes'i Besiktas'a kazandirdiginiz icin size minnettariz." Bu da bunu retweetlemis.  :D Insanda biraz utanma olur ya.

Necmi ve sozkul abilerimiz yaslari geregi Sinan Vardar'i taniyor. Bahsettigi gibi Besiktas'a cok sey kazandirmis bir sahsiyet mi bu?

Levent Erdoğan, Yalçın Karadeniz ve benzeri bir dünya vasıfsız, yetersiz₁ sözde Beşiktaş'lı ne kazandırdıysa bu da onu kazandırdı...

Çevrimdışı ozankarakoc

Babel'in yeni videosundaki o müthiş an! Masaj anında yatağın altına giren kamerayı ilk farkediş...  :lol:

"Ben; sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını severim." - Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı sozkul

Bana çıkarına göre görüşleri değişebilen bir adam duygusu yaratmıştır. Bu düşüncemin altını doldurabilecek net bilgilere sahip değilim, altyapıya önem veriyor düşüncesi ile insanlar üzerinde bir sempati duygusu yaratmıştır hep.
[ Son Düzenleme: 28 Eylül 2017, 22:31:47 sozkul ]

Çevrimdışı cagdas44

Bana çıkarına göre görüşkeri değişebilen bir adam duygusu yaratmıştır. Bu düşüncemin altını doldurabilecek net bilgilere sahip değilim, altyapıya önem veriyor düşüncesi ile insanlar üzerinde bir sempati duygusu yaratmıştır hep.

Cevizci Rüzgar Sağnak bile daha tutarlı sanırım @sozkul abi

Çevrimdışı tuncaboylu

Bana çıkarına göre görüşkeri değişebilen bir adam duygusu yaratmıştır. Bu düşüncemin altını doldurabilecek net bilgilere sahip değilim, altyapıya önem veriyor düşüncesi ile insanlar üzerinde bir sempati duygusu yaratmıştır hep.
Bunun bir de oğlu var, Mete Vardar. Fikret Orman onu yönetimden defettikten sonra, bu da yönetime düşman kesildi.

Bunların bir de tur firması var, senelerce Beşiktaş'ın Avrupa deplasmanlarından çok para kazandılar. Hala da BJK Travel ile ortak çalışıyor bunun firması.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimiçi Rasim

ersan martine helal olsun halduna iyi kapak yapiyor  :claps: :claps:
Beşiktaş!

Çevrimdışı arda

ersan martine helal olsun halduna iyi kapak yapiyor  :claps: :claps:

Neydi mevzular?
Ama allahtan Beşiktaş’a olan bağım başarıya bağlı değil. Bunu her zaman söylüyorum, ben en çok Beşiktaş yenildiği zaman Beşiktaşlı olduğumu hissediyorum. Bu en başında da böyleydi hâlâ da böyle. Siyah Ulan

Çevrimiçi Rasim

Neydi mevzular?
haldun topu fenerli ya hakemi korumaya almaya calisti ersan kesinlikle art niyetli mac yönetti bir daha kati suretle mac verilmemesi lazim dedi almanyada olsaydi hakem düdügünü asardi dedi.  :bandit:
Beşiktaş!

Çevrimdışı kyiv

Sinan Vardar...Levent Erdoğan...Celal Kolot....Yalçın Karadeniz.....Bu adamların Beşiktaş üzerinden reklam yapmak dışında Beşiktaşa en ufak bir katkıları olmadı.Bu ülkede bir ara Celal Kolot yorumculuk yaptı yahu daha ötesi var mı?Konuşmadan, kendilerinin reklamını yapmadan duramayan zatlar...

Hasan Arat, Erol Kaynar,Metin Keçeli ara ara onlarda konuşuyor ama bu zatlar gibi antipati oluşturmuyor ben de.

Çevrimdışı sozkul

Sinan Vardar...Levent Erdoğan...Celal Kolot....Yalçın Karadeniz.....Bu adamların Beşiktaş üzerinden reklam yapmak dışında Beşiktaşa en ufak bir katkıları olmadı.Bu ülkede bir ara Celal Kolot yorumculuk yaptı yahu daha ötesi var mı?Konuşmadan, kendilerinin reklamını yapmadan duramayan zatlar...

Hasan Arat, Erol Kaynar,Metin Keçeli ara ara onlarda konuşuyor ama bu zatlar gibi antipati oluşturmuyor ben de.

Yukardakilerin yanına birde Metin Keçeli ekleyebiliriz.

Çevrimdışı tangaz

celal kolot deyince aklıma ertugrul eziği geliyor. ertugrul hocayken bu celal yöneticiydi. santafora roque santa cruz defansa da legrataglie ile anlaşmıştı. ertugrul onları begenmeyip higuain ve diattayı aldırmıştı şaka gibi. sonra santacruz blackburne gidip bi kmyon gol atıp bi kamyon paraya m.citynin yolunu tutmuştu. ulan yetersiz₁ hocalardan ne çektik.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı atalay

Leipzig maçındaki 45-70 arası Talisca ve Quaresma ile oynamanın orta sahalara olan olumsuz etkisini net gösteriyor. Tolgay girdikten sonra orta alanda pas istasyonu olabilecek +1 oyuncu; rakip yarı sahada yerleşmenizi, ikinci topları alabilmenizi, pas metrajını düşük tutmanızı sağlıyor. Özellikle on dakikalık dilimde.

Çevrimdışı atalay

Bu pozisyonu özellikle Olympiakos maçının dördüncü golündeki pozisyonla benzer tutuyorum. Porto maçının ilk golü öncesi veya deplasmandaki TS maçında yine Cenk'e attığı paslar ile değil. Zira dribbling üzerinden yakın veya temaslı oynarken bunu yapabilmek farklı bir şey.

Talisca'nın ikinci gol öncesi attığı pas aslında teorik olarak Olympiakos maçının dördüncü golündeki assist pası.

4.dakikada Talisca'nın getirdiği topta yine soluna almak yerine sağına çekip vurdu. Bunu oyun alışkanlığı olarak yaptığını düşünüyorum. Fakat soluna güvenmiyor gibi. Kariyerinde soluyla şut üzerinden tek tük golü var. Yalnız gençken kendine Henry'i idol aldığı vuruş adımlarından belli.

Babel'in sol ayak tercihini yaza yaza soluyla gol attırdık. Hem de Henry dokunuşu ile.

Çevrimdışı Necmi

bunlar zamanında birilerinin eteğine yapışıp köşe başlarını tutmuş tipler bu yönetimle
yapıştıkları köşelerden atıldılar onun karın ağrısı hepsi Beşiktaş küçük olsun bizim olsun tipleri
kongre fareleri bunlar. bunların hepsini YD başımıza musallat etti sağlam duran Beşiktaşlıları uzaklaştırıp
yerlerine kuyruk olarak bunları taktı işte bunlarda birilerinin kuyruğu olurken kendilerini nimetten
sanıyorlar. YD nin gücü azaldıkça bunlarda birer birer düşüyor. Bunların içinde en çok direneni Karadenizdi
levent erdoğanı geçen tv de gördüm yağlı güreşe sarmış şimdi.

Çevrimdışı atalay

Leipzig maçındaki 45-70 arası Talisca ve Quaresma ile oynamanın orta sahalara olan olumsuz etkisini net gösteriyor.

Talisca ve Quaresma ne katıyor? Bunu uzun uzadıya tarif etsem de, attığımız ikinci gol bu oyuncuların neden sahada yüksek dakikalar aldığının net cevabı. İki oyuncunun öne çıkan hücum pratiğini seçseniz bu aksiyon çıkar.

Çevrimdışı atalay

Forvet oyuncusu da olsa oyuncunun temel olarak oyun içi katkısını ve yapabildiklerinin oyun ile örtüşmesini önemserim. Hatta oyun katkısı, oyunun bütününü ve diğerlerinin gol adedini yukarı çekiyorsa oyuncunun yaptığı iş attığı gollerden daha değerlidir. Fakat yine de skor katkısı önemlidir. Bunlar tek başına her şeyi anlatamasa da, Cenk'in 15/16 sezonundan itibaren aldığı dakika başına gol/asist katkısını inceledim. 94 dakikada bir, gol veya asist yaparak skora direkt katkı sağlıyor.

Çevrimdışı atalay

Forvet oyuncusu da olsa oyuncunun temel olarak oyun içi katkısını ve yapabildiklerinin oyun ile örtüşmesini önemserim. Hatta oyun katkısı, oyunun bütününü ve diğerlerinin gol adedini yukarı çekiyorsa oyuncunun yaptığı iş attığı gollerden daha değerlidir. Fakat yine de skor katkısı önemlidir. Bunlar tek başına her şeyi anlatamasa da, Cenk'in 15/16 sezonundan itibaren aldığı dakika başına gol/asist katkısını inceledim. 94 dakikada bir, gol veya asist yaparak skora direkt katkı sağlıyor.

Öndeki oyuncu grubundan dolayı Oğuzhan'ın oyun dönüşümü ile ilgili uzan uzadıya yazdıklarıma destek sunabileceğim bir istatistik ise: Şut asistleri. Oğuzhan, 15/16 sezonunda her 18 dakikada bir şut pası vermişti. Bu sezon bu süre 46 dakikada bir. Çünkü bir-buçuk senedir önde oyun değiştiren oyuncu rolünü (servisleriyle olmasa da) Talisca aldı.

Çevrimdışı atalay

Hiçbir yerde bulamayacağınız oyuna destekleyici unsur olarak sunduğumuz istatistik kuşağında son olarak zayıf ayak kullanımı var. Babel, (BAE macerasını saymazsak) Leipzig maçı öncesi sol ayağıyla vuruş üzerinden yaptığı son golü 9 yıl önce atmış. Quaresma bile bu sürede beş gol çıkarmış. Totalde bu rakam yedi. Buna rağmen Konya maçında sol ayağıyla üç tane atak sonlandırdı. Lens'in de sol ayakla vuruş üzerinden attığı gol sayısı düşük. Bu, ağırlık olarak hücum aksiyonlarını bitirme tercihi ve pozisyon finalindeki vuruş açılarıyla alakalı fakat Babel'in Konya maçında soluyla vurabilecekken üst üste iki kez sağına çekmesi ile anlatılmaz. Zayıf ayağıyla öne çıkan isimler ise Cenk ve Negredo. Oynadıkları pozisyonun etkisi de var. İlaveten Talisca'nın da ters ayağıyla attığı gol sayısı az. Fakat Cenk ve Negredo gibi zayıf ayağını iyi kullanıyor.

Çevrimdışı atalay

Alıntı yapılan: atalay
30 Haziran 2017, 03:27:06
+Fiziksel açıdan gelişime açık genç oyuncuların göğüs kafesinin geniş olması efdal.

Bunu transfer parametrelerinden biri olarak sunmuştum. Talisca'nın güçlenmesinin önemli sebeplerinden biri bu. Göğüs kafesi geniş daha da güçlenecektir. Sahadaki yok oluşlarının sebebi ise başka.

Çevrimdışı atalay

Alıntı yapılan: atalay
30 Haziran 2017, 03:27:06
+Fiziksel açıdan gelişime açık genç oyuncuların göğüs kafesinin geniş olması efdal.

Bir parametre daha ekleyeyim: Kalça kuvveti. Popoyu dışarı çıkardığın zaman topun sürekli sende kalmasını sağlıyorsun. Töre, Babel, Atiba daha öncesinde Fernandes gibi. Bir de oturma pozisyonu kısa oyuncuların arka kas grubunun kalın olmamasına dikkat etmek lazım. Talisca ve Atiba'daki gibi.
[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2017, 01:40:07 atalay ]

Çevrimdışı atalay

Sahadaki yok oluşlarının sebebi ise başka.

Birincisi; ikili mücadeleleri kazanma oranı artsa da, savunma konsantrasyonu. Leipzig maçında Caner'in aldığı sarı kartta Talisca'yı dikkatle izleyin. Ya da Bursa maçında yediğimiz golde.

Çevrimdışı atalay

Birincisi; ikili mücadeleleri kazanma oranı artsa da, savunma konsantrasyonu. Leipzig maçında Caner'in aldığı sarı kartta Talisca'yı dikkatle izleyin. Ya da Bursa maçında yediğimiz golde.

Quaresma'yı ise FB maçının 10.dakikasındaki 2v1 pozisyonda izleyebilirsiniz. Gerçi her maç bunlardan epeyce sunuyor. Konya maçının 88.dakikasında Babel'in bir savunma aksiyonu var. O sebeple bazen takımın temposunu düşürüp, vertical oyunları azaltsa da Babel bu öndeki ekibin denge oyuncusu olarak sahada kalıyor. Talisca, gelecek planlarında varsa pozisyon tanımı değiştirilebilir veya başka saha içi düzeni yaratılabilir. Koşu kanallarını ve aksiyon bölgelerini kullanma becerisi gelişiyor. Quaresma ise saha içi disiplinini sağladığı sürece bu rolde bu katkıyı sunmaya devam edecek. İlaveten geniş oynamamızın ve rakibi de geniş oynatmamızın sebebi yine bu üçlü.
[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2017, 03:03:47 atalay ]

Etiketler: