Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu Yeni sezon yeni bir şampiyonluk dileğiyle burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu  [Okunma sayısı 5780890 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Çevrimdışı mylife1903

Yaşanan bunca şeye rağmen takımı ayakta tutan Şenol hocadır. Şenol hocaya sırt çeviren Besiktas'a hıyanet eder.

Sanılıyor ki kadroya medel'i, lens'i yazınca şiir gibi futbol oynayacağız. Saha içi ve dışı faktörleri göz önüne alırsak olabilecek en iyisi bu su anda.
Fazla buyutuldu bu medel ile lens. Bunlar kim yahu
Lensin oynadigi en boyuk takim kici kirik fb.
Medel zaten savruk dengesiz oyuncu. Fb macinda sacma bi penalti yaptirdi kasimpasa macinda basmadigi top gitti kaleye girdi falan.

Eldekilerden kotu oldugunu bu oyuncularin neden kabul edemiyorsunuz.
Lens yerine aydin otursaydi paramiz cebimizde kalirdi. Medel yerine musa geleydi sahaya kosarak dalardi hocasi cagirdiginda

Onur Küçük

• Ziyaretçi

aslında onların hiç biri şut değildi çok cılız vuruşlardı. etkili değil
ne diyeyim gittiğinde anlarsınız farkını. alıştım artık kendi oyuncularınızı forma üstündeyken gömmenize
geçen sene bu aynen abouya yapıldı bu sene ne kadar önemli olduğu anlaşıldı. neden hoca oynatıyor ısrar ediyor
bu sene herkes anladı. Taliscada böyle hoca neden ısrarla oynatıyor bunu anca gidince anlarsınız
mesela orta sahadan topu ileri atan tek oyuncumuz o şu anda ama bunuda görmezsiniz orta sahada rakibin çoklu pres
yaptığı tek oyuncu olduğunuda görmezsiniz her topla buluştuğunda bakın kaç kişi basıyor.
ve bu baskıyı alacak ne forvetten nede orta sahadan destek gelmiyor pas atacağı verkaça gireceği oyuncular hep uzak kalıyor
adama ne zaman baskı altında o zaman pas veriyorlar. Açın gözünüzü görün maça bakmakla görmek arasında fark vardır
talisca top kaybediyor baktığınız bu ama bakın 3 kişinin arasındaki taliscaya o pozisyonda kim pas veriyor ve bunu her seferinde yapıyormu yapmıyormu
yada pres altında değilken rahatken o paslar neden verilmiyor bunları görün avrupada neden bunlar yapılmıyor
o zaman neden avrupada olmadık anda tek haraketle golle sonuçlanacak hücumu başlatabiliyor.
oyuncuya gömmek kolaydır geçen sene abouyu savunmak için resmen hepinize karşı çabaladım
çünkü siz sadece bakıyordunuz bir şeyi gördüğünüz yoktu. adam gol atmıyorsa sıfır katkı demektir
ama bütün hücum gücümüz olduğunu farkedemiyordunuz. abou sayesinde cenk pres yemiyordu talisca pres yemiyordu
böyle devam doğru oyuncu böyle kazanılmaz bu kafayla takım kaybedilir. çünkü esas gerçeği göremeyip
tetikçilerin yanında saf tutarsan bir bir bütün oyuncuları yerler quaresmayada yaptılar bunu ama quaresmanın taraftar üzerinde büyük
kredisi olduğu için başaramadılar. hiç gollerde taliscanın dışarda kalıp sevinmesine şaşırmıyormusunuz
yada quaresmaatarsa yada kendi atarsa quaresmaya koşup onunla sevinmesine ve takımın diğer kısımlarının o sevince katılmamasına
dikkat etmiyormusunuz. neden ezilenin değilde ezenin tarafını tutuyorsunuz. takımdaki gruplaşmaya çanak tuttuğunuzun farkında değilmisiniz.
bu gruplaşma kemikleştiğinde talisca önemli değil o gider başkası gelir ama bunlar 11 deki forma için bir bir her geleni yerler
talisca biter bu sefer caner formayı alsın diye adriano yenir. onu dışlarlar kötü göstermeye çalışırlar olur demiyorum ama gruplaşmaya izin
verilirse olacak işlerdir bunlar. Yeni gelen oyuncular harcanır. Forma değerli almak için takımı bile sabote ederler bunları gsde ts de gördük
bizim tek avantajımız takım içindeki birlikti buda bitiyor sadece talisca değil sorun şu anda göze batan o yarın hoca kessin onu yok saysın başka sorunlar çıkacaktır. kaynağına inmediğin sürece takımı bitirir bu sorunlar. Talisca gömülüyorda neden onun yarısı kadar bile katkı vermeyen
oziye bir şey denmiyor hoca oziyi kesiyor ama taliscayı oyunda tutuyor allahdan sizin gibi ön yargılı değil gerçekleri sahada görüyor.
Talisca'yı Talisca olduğu için oynatıyor değil Hoca. Muhafazakar olduğu, esnek olamadığı, belirli kalıplardan kolayca sıyrılamadığı için hemen kesemez Talisca'yı. Örnek olarak geçen sene Aboubakar'ı verebiliriz. Aboubakar'ı geçen sezon gömmedim. Hoca pivot santrafor diye tutturmasına rağmen oynattığı oyun hızlı,dinamik,güçlü,bitirici özellikleri daha fazla göz önünde olan hücum uç elemanı gerektiriyordu ve Aboubakar bu tanıma daha fazla uyuyordu. Burada sorun Hoca'nın ihtiyaçları net görememesi. Şimdi Aboubakar-Cenk karşılaştırması yapıp yine konuyu ana fikrinden saptırmayalım. Aboubakar'ın yerine Cenk'in oynaması elbet Talisca'nın performansına etki eder ama bu Talisca'nın sorumsuz ruh halinin direk açıklaması olamaz. Talisca'ya birkaç kişinin birden hamle yapması acaba Talisca'nın hareketsizliği, isteksizliği ile de alakalı olabilir mi? Yine örnek olması babında geçen sene Aboubakar'a da fazla pres yapamıyorlardı Aboubakar'ın istekli, hareketli olması nedeniyle. Sen ani bir hareket yapsan karşıdakinin bunu algılayıp, müdahale etmesi için belli bir süre gerekir. Talisca hareketsiz, isteksiz kaldığında o birkaç kişi müdahale ediyor.Hücum ağırlıklı oynadığında ise istekli ve hareketli olup kendini daha fazla pozisyona sokuyor. Bu sorumsuzluğu oyuncular da görüyor Hoca da. Hoca'nın buna rağmen radikal denecek bir hamle yapmaması Hoca'nın genel yapısı, karakteriyle alakalı.

Talisca ile alakalı olarak şut attırmıyorlar diye ısrarla savunuyorsun . Takımın en çok şut atanı. Tetikçilik yapanlar var diyorsun. 90 dakika oyunda kalsaydı yerine Negredo girmeseydi maç muhtemelen 1-1 berabere bitecek şampiyonluk yarışında büyük bir yara alacaktık. Takım, camia motivasyon kaybına uğrayacaktı. Tetikçiler mi özellikle Türkiye Liginde orta sahadan top alıp oyunu açması bağlantıları kurması , pas ve takım oyununa uyması gerektiği şeklinde talimat aldığında isteksiz, hareketsiz olması takımın hücum performansını düşürmesi konusunda zorluyor Talisca'yı? Gruplaşmak demek en az iki grubun olması demek. Ortada ise Talisca ve ona tepki koyan takım var . Takımda herkes Talisca'ya tepki gösterdiğinde Talisca'yı değil kalan herkesi suçlu göstermek, bir kişiye karşı tüm takım guruplaşıyor demek takımı bu tetikçiler her kimse onların eylemlerinden daha fazla sabote etmek anlamına gelir.

Takım içinde çeşitli sorunlar var . Bunların içinde 30 yaş altı Türk futbolcuların şımarık tavırları da var elbet ama bu Talisca'nın sorumsuz ruh halinin direk açıklaması değil.
[ Son Düzenleme: 29 Ekim 2017, 17:54:37 Onur Küçük ]

Çevrimdışı mylife1903

Bu arada Negredo 35 atacağına bugünkü gibi 10 tane atsın, sırtımda taşırım.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
35 atsin 36yi bana atsin. Kalmis 24 mac 3er 3er mi atacah

Çevrimdışı mylife1903

Lucas Lima'nın neyini gördün peki? Menajer ittirmesi bir herif, Brezilya Ligi'nde bu sezon 20 maçta 1 gol 4 asisti var. Stoperler daha çok skor üretiyor orada.

Bi tanede basketci izliyorlar orda kesme gereksizin teki

Baskan ile metin futbocu izleyeceklerine mhk ile ugrassinlar

Çevrimiçi Necmi

Tek yerliler değil abi Quaresma ve Babel Talisca müsait olduğu halde tercih etmediler büyük ihtimalle atarsak kaybeder diye düşünüyorlar

Gruplaşma konusunda haklısın ama o 3'lüde birşeyler var
quartesma zaten kimseyi tercih etmiyor o nedenle bir şey denmez tercih ettiğindede
taliscayı tercih ediyor. Babelde öyle bir şey sezinlemedim.

Çevrimdışı kyiv

Negredo 1 gol attı diye abartmayalım. Az zamanda çok işler yapması lazım bundan sonra da. Bu kötü başlangıca göre sezonun tamamında 35 e gerek yok 20 gol atsın başarılı sayılır.

Çevrimdışı mylife1903

Ana fikrim kesinlikle Negredo ve Cenkin aynı anda sahada olduğu  4-4-2  sistemı

Fakat geriden okuyarak gelirken satır arasında okuduğum fikir bana hiç fena gelmedi

İleride Cenk veya Negredo nun arkasında , Babel - Lens - Quaresma Üçlüsü fena fikir değil gibi :alala:
Ileride ikili olacaksa ideal ikili lens-negredo olur

Çevrimdışı Ersoy

Negredo düzenli forma şansı bulursa tüm kulvarlarda 20'yi görebilir bence.

E6633 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bundan sonra her sene!

Çevrimdışı mylife1903

Sosa dediğin adam bize gelmeden önce Bayern Münih ve CL finalisti Atletico Madrid gibi takımlar tarafından tercih edilmişti.

Oyuncuların 13 yaşında Avrupa'ya transfer yaptıkları Brezilya'da Lima 27 yaşına kadar neden keşfedilmemiş olabilir?

Salagin teki o
Ayni o dudu gibi
Hokaye topcu bunlar, saf silkeleme topcusu

Çevrimdışı kyiv

Limanın Ricardinhodan farkı olacağını sanmam. Avrupa görmüş geçirmiş Brezilyalı makbuldur.Diğerleri ?Yıllar önce Galatasarayda bir tane kısa basık bir Brezilyalı vardı filipe miydi neydi onu da geldiği zaman övdüler övdülerBrezilyada şöyle böyle ama avrupaya ilk defa gelmişti. Sonuç? Kıçına teneke bağlanıp gitti.

Ayrıca Güney Amerikalılardan Arjantinliler sanki Avrupaya daha kolay adapte oluyor.

Çevrimiçi Necmi

Talisca'yı Talisca olduğu için oynatıyor değil Hoca. Muhafazakar olduğu, esnek olamadığı, belirli kalıplardan kolayca sıyrılamadığı için hemen kesemez Talisca'yı. Örnek olarak geçen sene Aboubakar'ı verebiliriz. Aboubakar'ı geçen sezon gömmedim. Hoca pivot santrafor diye tutturmasına rağmen oynattığı oyun hızlı,dinamik,güçlü,bitirici özellikleri daha fazla göz önünde olan hücum uç elemanı gerektiriyordu ve Aboubakar bu tanıma daha fazla uyuyordu. Burada sorun Hoca'nın ihtiyaçları net görememesi. Şimdi Aboubakar-Cenk karşılaştırması yapıp yine konuyu ana fikrinden saptırmayalım. Aboubakar'ın yerine Cenk'in oynaması elbet Talisca'nın performansına etki eder ama bu Talisca'nın sorumsuz ruh halinin direk açıklaması olamaz. Talisca'ya birkaç kişinin birden hamle yapması acaba Talisca'nın hareketsizliği, isteksizliği ile de alakalı olabilir mi? Yine örnek olması babında geçen sene Aboubakar'a da fazla pres yapamıyorlardı Aboubakar'ın istekli, hareketli olması nedeniyle. Sen ani bir hareket yapsan karşıdakinin bunu algılayıp, müdahale etmesi için belli bir süre gerekir. Talisca hareketsiz, isteksiz kaldığında o birkaç kişi müdahale ediyor.Hücum ağırlıklı oynadığında ise istekli ve hareketli olup kendini daha fazla pozisyona sokuyor. Bu sorumsuzluğu oyuncular da görüyor Hoca da. Hoca'nın buna rağmen radikal denecek bir hamle yapmaması Hoca'nın genel yapısı, karakteriyle alakalı.

Talisca ile alakalı olarak şut attırmıyorlar diye ısrarla savunuyorsun . Takımın en çok şut atanı. Tetikçilik yapanlar var diyorsun. 90 dakika oyunda kalsaydı yerine Negredo girmeseydi maç muhtemelen 1-1 berabere bitecek şampiyonluk yarışında büyük bir yara alacaktık. Takım, camia motivasyon kaybına uğrayacaktı. Tetikçiler mi özellikle Türkiye Liginde orta sahadan top alıp oyunu açması bağlantıları kurması , pas ve takım oyununa uyması gerektiği şeklinde talimat aldığında isteksiz, hareketsiz olması takımın hücum performansını düşürmesi konusunda zorluyor Talisca'yı? Gruplaşmak demek en az iki grubun olması demek. Ortada ise Talisca ve ona tepki koyan takım var . Takımda herkes Talisca'ya tepki gösterdiğinde Talisca'yı değil kalan herkesi suçlu göstermek, bir kişiye karşı tüm takım guruplaşıyor demek takımı bu tetikçiler her kimse onların eylemlerinden daha fazla sabote etmek anlamına gelir.

Takım içinde çeşitli sorunlar var . Bunların içinde 30 yaş altı Türk futbolcuların şımarık tavırları da var elbet ama bu Talisca'nın sorumsuz ruh halinin direk açıklaması değil.
evet oynamadığı içinde atılmıyor lafı sadece masal olarak kalır çünkü oynarkende atılmadığını söylüyordum
geçen seneki mesajlarımı karıştırırsan bulursun.
talisca çıkıp negredo gidriği için değil negredo girdiği için oyun haraketlendi cenk çıkıp negredo girse gene aynı sonuç olurdu
çünkü ozi çıktı dikine oynayan tolgay girdi ilerde oyunu topu tutan kutuda stoperleri oyalayan negredo girdi oyuna
burda kaç haftadır herkesin söylediğini yaptı hoca son on dakika bunu ligde herkes görüyor.
negredo girdikten sonrada cenkin hiç bir varlığı yoktuki oyunda
haftalardır ozi yok cenk yok talisca pasifize edilmiş oda yok ve takım 8 kişi oynuyor orta sahada bir tek atiba tek başına
mücadele ediyor biz negredo girdikten sonrada on kişidik cenk gene yoktu oyunda. ama on kişide bu takım rakiplerini dağıtır
yetyerki 8 kişiye düşmeyelim hoca bunların hepsini görüyor ozinin avrupa maçında kesilme nedenide buydu oyuna hiç bir katkısı yokken birde adam seçip olmadık paslar atmaya çalıştığı için bir sürü top kaybetmesi. kaç kere şahit oldum talisca müsaitken ona pas atmayıp rakiplerin içinden topu geçimeye çalıştığına. Ben bunu tek maçla konuşup söylemiyorum ligin başından beri olan bu.  talisca hiç bir şey yapmıyor eyvallah
ama 3-4 oyuncu onu oyunun dışında tutmak isterse messi olsa bir şey yapamaz. Ben ona uygun pas atılsın o  zaman bir şey yapmazsa
sizden beter gömerim ama avrupa maçlarında ligdeki oyun oynanmadığı için orda pas atıyorlar ona avrupa maçlarında o nedenle
iyi görünüyor iyi etüt edin. grubu harcamayı göze almayıp bir oyuncuyu harcamak çok kolay ama unutulmaması gereken tek şey
sahada sana maç kazandıracak sorumluluğu ve isteği olan tek oyuncu talisca oynasada oynamasada bunu hocada görüyor kalbinizin bir yerinde sizde görüyorsunuz sıkıntı değil talisca kesilir ben talisca sevdalısı değilim sevdan Beşiktaşa ama biliyorumki burda oluşan gruplaşma
talisca kesildiği anda zafere ulaşır bir dahada takımdan hayır gelmez.  Ha bütün takım bir oyuncuyu dışlarsa o zaman oyuncuda
sebep ararsın ama bir grup bir oyuncu üstünde duruyorsa konuşulacak başka şeylerde olur yoksa talisca kesilmiş
yakım için iyi olacaksa hemen kesilsin umrumda olmaz. ama olmayacak cenk gene kaçak dövüşecek  ozi gene orta sahada
lay lay lom takılacak caner gene orta sahadan boş kutuya orta açacak ama eldeki tek süpriz yumurtayıda kaybetmiş olacağız
birde taliscanın yerine oynatacağın oyuncuda harcanacak bu oyun sistemiyle
siz orta sahanın on numaraya neden topu aktaramadığını değilde on numaranın orta sahaya gelip neden top alamadığını sorguluyorsunuz
talisca dün eksik  süre aldığı halde takımın en çok koşan ikinci oyuncusuydu birinci oyuncu atiba her zamanki gibi
demek ileri geri deplase oluyor ama yeterli topları alamadığı için ortada görünmüyor. şutlarına gelince onlara şut diyorsanız
eyvallah vurdu ama vurduğu yada vurmaya çalıştığı diyelim pozisyonlara bir bakın derim istatistiklere bakıp bak şut atıyor demeyin
ben kalenin arkasında ne fırsatlar eline geçtiği halde şut atmadığını pas verme seçeneğini seçtiğini görüyorum
burda çok arkadaş var kalenin arkasından izleyen ve onun şut açılarını yakalayıp atmadığını gören.
hiç şut atmayan ozinin bile akşam 3-4 şutu vardır. bunlara şut derseniz eğer.
taliscanın biri kafa biri yandan kalabalık defans içinde vurduğu top biri direk karşıdan uzaktan denemesi biri serbest vuruş beşinciyi hatırlayamadım
hepsi bu işde şut dedikleriniz.

Çevrimiçi Necmi

Ileride ikili olacaksa ideal ikili lens-negredo olur
kesinlikle katılıyorum kanat olmasıda şart değil lensi oynat forvet arkası

Çevrimdışı arda

Ama allahtan Beşiktaş’a olan bağım başarıya bağlı değil. Bunu her zaman söylüyorum, ben en çok Beşiktaş yenildiği zaman Beşiktaşlı olduğumu hissediyorum. Bu en başında da böyleydi hâlâ da böyle. Siyah Ulan

Çevrimiçi Necmi

Negredo 1 gol attı diye abartmayalım. Az zamanda çok işler yapması lazım bundan sonra da. Bu kötü başlangıca göre sezonun tamamında 35 e gerek yok 20 gol atsın başarılı sayılır.
attığı gol sayısı önemli değil negredo bizim oyun sistemimize uyan forvet attığından fazla etrafına attırır
o nedenle zaten bu takımın eldeki kadroda birinci forveti negredodur deniyor. aldığı bu kadar kısa süreye ramen
aslında iki gol bir asisti var bir sürüde asist olacak beceriksizce harcanan pasları bu onun bu kadar kısa sürede verimini gösterir
aldığı kısa süre katkısı cenkden fazla bunu görmemek için kör olmak lazım.
yoksa bülen ülgenin bir sözünü adamın üstüne yapıştırdılar. resmen o gün zorladı 35 diyerek milletin ağzına laf verdi
gomez oynarken attıda 35 i sen adamın üstüne yüklüyorsun.

Çevrimdışı arda

Bu hafta lig çok garip :)

Kasımpaşa 3-1 Göztepe
Gençlerbirliği 0-1  Y.Malatyaspor
Başakşehir 2-1 Akhisar
Alanya 1-2 Beşiktaş
Konya 1-0 Osmanlıspor
Karabükspor 0-1 Sivasspor
Bursaspor 2-0 Antalyaspor (Maç devam ediyor antalya 10 kişi)

Sırayla bir ev sahibi bir deplasman takımı kazanıyor.Bu durumda.

Ts-Gs maçını gs.
Fb-Kayseri maçını fb kazanıcak :D

Tespit gibi tespit!  :claps: :claps: :claps:
Ama allahtan Beşiktaş’a olan bağım başarıya bağlı değil. Bunu her zaman söylüyorum, ben en çok Beşiktaş yenildiği zaman Beşiktaşlı olduğumu hissediyorum. Bu en başında da böyleydi hâlâ da böyle. Siyah Ulan

Çevrimiçi Necmi

http://www.goal.com/tr/haber/sueper-ligde-sakat-cezali-listesi-ve-ceza-sinirinda-bulunan/2q4apbxten8x1bsxd6u300ygg

:ok:
bu hafta alınan kartlar olmadığı için anlamsız olmuş mesela göztepede jahoviç sanırım cezalı duruma düştü
bize karşı oynamayacak.

Çevrimdışı kyiv

attığı gol sayısı önemli değil negredo bizim oyun sistemimize uyan forvet attığından fazla etrafına attırır
o nedenle zaten bu takımın eldeki kadroda birinci forveti negredodur deniyor. aldığı bu kadar kısa süreye ramen
aslında iki gol bir asisti var bir sürüde asist olacak beceriksizce harcanan pasları bu onun bu kadar kısa sürede verimini gösterir
aldığı kısa süre katkısı cenkden fazla bunu görmemek için kör olmak lazım.
yoksa bülen ülgenin bir sözünü adamın üstüne yapıştırdılar. resmen o gün zorladı 35 diyerek milletin ağzına laf verdi
gomez oynarken attıda 35 i sen adamın üstüne yüklüyorsun.

Yok yok golde atsın Necmi Abi. Takım zaten kısır bir dönemde Cenk ve Babel haricinde gol atan yok. Talisca bu sene gole katkısı çok az, Lens yok, Quaresma zaten müzmin "outçu", Tolgay her asırda bir gol atıyor, Atiba o kadar koşup bir de gol atsın demeye utanırım. Bu durumda Negredonun skor olarak da takıma katkısı şart. Umuyorum ummak istiyorum bu gol tıkalı boruyu açmıştır arkasından şakır şakır gol gelir.

Çevrimdışı cursedofdragon

Tespit gibi tespit!  :claps: :claps: :claps:

abi tespit güzelde olucak olan güzel değil bir süpriz olsun beraberlik olsun :D

Onur Küçük

• Ziyaretçi

evet oynamadığı içinde atılmıyor lafı sadece masal olarak kalır çünkü oynarkende atılmadığını söylüyordum
geçen seneki mesajlarımı karıştırırsan bulursun.
talisca çıkıp negredo gidriği için değil negredo girdiği için oyun haraketlendi cenk çıkıp negredo girse gene aynı sonuç olurdu
çünkü ozi çıktı dikine oynayan tolgay girdi ilerde oyunu topu tutan kutuda stoperleri oyalayan negredo girdi oyuna
burda kaç haftadır herkesin söylediğini yaptı hoca son on dakika bunu ligde herkes görüyor.
negredo girdikten sonrada cenkin hiç bir varlığı yoktuki oyunda
haftalardır ozi yok cenk yok talisca pasifize edilmiş oda yok ve takım 8 kişi oynuyor orta sahada bir tek atiba tek başına
mücadele ediyor biz negredo girdikten sonrada on kişidik cenk gene yoktu oyunda. ama on kişide bu takım rakiplerini dağıtır
yetyerki 8 kişiye düşmeyelim hoca bunların hepsini görüyor ozinin avrupa maçında kesilme nedenide buydu oyuna hiç bir katkısı yokken birde adam seçip olmadık paslar atmaya çalıştığı için bir sürü top kaybetmesi. kaç kere şahit oldum talisca müsaitken ona pas atmayıp rakiplerin içinden topu geçimeye çalıştığına. Ben bunu tek maçla konuşup söylemiyorum ligin başından beri olan bu.  talisca hiç bir şey yapmıyor eyvallah
ama 3-4 oyuncu onu oyunun dışında tutmak isterse messi olsa bir şey yapamaz. Ben ona uygun pas atılsın o  zaman bir şey yapmazsa
sizden beter gömerim ama avrupa maçlarında ligdeki oyun oynanmadığı için orda pas atıyorlar ona avrupa maçlarında o nedenle
iyi görünüyor iyi etüt edin. grubu harcamayı göze almayıp bir oyuncuyu harcamak çok kolay ama unutulmaması gereken tek şey
sahada sana maç kazandıracak sorumluluğu ve isteği olan tek oyuncu talisca oynasada oynamasada bunu hocada görüyor kalbinizin bir yerinde sizde görüyorsunuz sıkıntı değil talisca kesilir ben talisca sevdalısı değilim sevdan Beşiktaşa ama biliyorumki burda oluşan gruplaşma
talisca kesildiği anda zafere ulaşır bir dahada takımdan hayır gelmez.  Ha bütün takım bir oyuncuyu dışlarsa o zaman oyuncuda
sebep ararsın ama bir grup bir oyuncu üstünde duruyorsa konuşulacak başka şeylerde olur yoksa talisca kesilmiş
yakım için iyi olacaksa hemen kesilsin umrumda olmaz. ama olmayacak cenk gene kaçak dövüşecek  ozi gene orta sahada
lay lay lom takılacak caner gene orta sahadan boş kutuya orta açacak ama eldeki tek süpriz yumurtayıda kaybetmiş olacağız
birde taliscanın yerine oynatacağın oyuncuda harcanacak bu oyun sistemiyle
siz orta sahanın on numaraya neden topu aktaramadığını değilde on numaranın orta sahaya gelip neden top alamadığını sorguluyorsunuz
talisca dün eksik  süre aldığı halde takımın en çok koşan ikinci oyuncusuydu birinci oyuncu atiba her zamanki gibi
demek ileri geri deplase oluyor ama yeterli topları alamadığı için ortada görünmüyor. şutlarına gelince onlara şut diyorsanız
eyvallah vurdu ama vurduğu yada vurmaya çalıştığı diyelim pozisyonlara bir bakın derim istatistiklere bakıp bak şut atıyor demeyin
ben kalenin arkasında ne fırsatlar eline geçtiği halde şut atmadığını pas verme seçeneğini seçtiğini görüyorum
burda çok arkadaş var kalenin arkasından izleyen ve onun şut açılarını yakalayıp atmadığını gören.
hiç şut atmayan ozinin bile akşam 3-4 şutu vardır. bunlara şut derseniz eğer.
taliscanın biri kafa biri yandan kalabalık defans içinde vurduğu top biri direk karşıdan uzaktan denemesi biri serbest vuruş beşinciyi hatırlayamadım
hepsi bu işde şut dedikleriniz.
Cenk çıkıp Negredo girseydi Cenk ile Negredo'nun oyuna katkısını karşılaştırırdık . Talisca çıkıp yerinde Negredo girdiğinde , Talisca ile Negredo'nun oyuna katkısı karşılaştırılır. Bu doğal bir sonuçtur. Ortada bir gerçek var. Talisca çıkıp Negredo girdikten sonra takım hücumda daha hareketli ve istekli hale geldi. Talisca'nın 80 dakikada yapamadığını Negredo 10 dakikada yaptı. Bunlar olurken sahada Cenk de vardı. Yine senin mantığınla gideyim. Talisca , Cenk'in varlığında pozisyona giremezken Negredo ne hikmetse girebiliyor. Maçta gol atan diğer ismimizin Cenk olduğunu da hatırlatayım. Cenk'in oyun yapısı Şampiyonlar Ligine daha uygun. Kapasitesini, yapabilirliklerini bunları hep tartışabiliriz Cenk'in ama Talisca'nın sorumsuz hareketleri için Cenk ve takımın diğer oyuncularını öne sürmenin tartışılacak bir tarafı yok.

Avrupa maçlarının dinamikleri çok farklı. Hoca'nın bahsettiği ani, baskın oyun planı risk alan savunmalarını daha fazla öne çıkaran Avrupa takımlarına karşı daha fazla sonuç getiriyor. Talisca'nın Şampiyonlar Ligi  istatistiklerine bakacak olursak daha az şut çektiğini ama şut tercihlerinde Türkiye Liginde olduğu gibi hoyratça değil doğru yer ve zamanda şut çektiğini bu nedenle attığı şutların golle sonuçlanma oranının arttığını, ayrıca orta sahaya daha fazla yardıma geldiğini, pas ve takım oyununa daha fazla riayet ettiği görülüyor. Şampiyonlar Liginde 3 maçta 5 şut atarken 2'si golle sonuçlanmış. Türkiye Liginde 38 şut ve 2 gol ve iddiana göre daha fazlasını da atmak istemiş .

Türkiye Liginin dinamikleri farklı . Türkiye Liginde sahayı enine , sağ,sol,merkez her taraftan kullanabilmek gerekli ve takım boyu özellikle Anadolu takımlarına karşı daha kısa tutulmalı. Bunları yaparken bağlantıları doğru kurmak şart. 10 numara Talisca'nın burada görevi Oğuzhan'dan ondan bundan pas alarak şut atmak değil bu bağlantıların oluşmasına katkı sunmak, sadece gol atmak değil  takıma pozisyon hazırlamak gol attırmak olmak zorunda. Sorun Türkiye Liginde kendisine böyle bir rol verildiğinde hareketsizleşmesi, isteksiz tavrı ve bunun takım üzerinde olumsuz etkileri. 

Talisca'yı kazanmak ister Beşiktaşlılar ama bunun yolu yöntemi doğru seçilmeli. Yanlışlarını haklı çıkararak, mazeret olarak diğerlerini öne sürerek yapılmaz bu. Diğer oyuncuları da yeri geldiğinde tartışırız farklı yönlere saptırmadan. Örneğin Cenk hakkında tartışacaksak ve Cenk'in varsa yetersiz performansından Talisca veya başka X futbolcu direk sorumlu tutulacaksa buna da itiraz ederim.

Çevrimdışı arda

bu hafta alınan kartlar olmadığı için anlamsız olmuş mesela göztepede jahoviç sanırım cezalı duruma düştü
bize karşı oynamayacak.

Her hafta  yeniliyorlar Necmi abi. Mesela jahovic sınırda görünüyor bu hafta için ve gördü bizim maçta yok. Bir hafta öncesinden rakiplerimizin bizden önceki maçlarına bakıyorum ben genelde. Sınırda adam varmı nedir durum diye bunlar bence daha çok bahis olaylarını düşünüp yapmışlardır gerçi :) benimkisi safi meraktan :D

Çevrimiçi Özgür Gültekin

Cenk'in topla buluştuğu noktaları gösteren istatistikleri nerede bulabilirim?

Çevrimdışı Egos

underworld bülent ülgen'i ağır eleştirmişti. gayet gür biçimde, yapılanın amatörlükten başka şey olmadığını ilk seslendiren oydu sanırım. aslında bjk tv'yi ve onun yarattığı gündemi fazla konuşmanın da anlamı yok, böyle organizasyonların gerçekten uzak değerlendirmeler yapması kaçınılmaz, çalışanlardan profesyonel olanlar dahi ortama ayak uydurmak zorunda kalıyor. ben negredo'nun da pek umursadığını sanmıyorum, ağırlıkla ergen taraftarın çekiştiği bir konu başlığı yaratıldı. rakiplerin ağzına sakız verdik o röportajla, yalnız negredo'nun bundan sonra atacağı her gol sakız diye ağızlarında çevirdikleri bu muhabbeti büyütür de büyütür.

Çevrimdışı arda

Cenk'in topla buluştuğu noktaları gösteren istatistikleri nerede bulabilirim?

Aspor, Beyaz Futbol, Türkiye'nin Reverans Programı'ndan.. şaka abi şaka :D

Isı haritası için whoscored.com var bildiğim

https://tr.whoscored.com/Matches/1213502/Live/T%C3%BCrkiye-Super-Lig-2017-2018-Alanyaspor-Besiktas

Birde Opta'dan alıyorlar senin dediğin verileri sanırım.

...

http://www.mackolik.com/Haber/182864/Mackolikcomdan-Turkiyede-bir-ilk-MacPlus

Şöyle birşey buldum. Prensip olarak Maçkolik'e karşıyım gerçi, al da at pası verse topunu tutar kalecime geri dönerim..
[ Son Düzenleme: 29 Ekim 2017, 19:29:59 arda ]

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Ne Abou bizim kontratlı oyuncumuzdu ne de Talisca öyle. O da seneye gidecek. Kendi as kontratlı oyuncularımızı gömüp Beşiktaş'ı atlama tahtası olarak gören adamlara bu kadar anlam yüklemek gerçekten garip.
Korku akıl katilidir.

Etiketler: