Talisca'yı Talisca olduğu için oynatıyor değil Hoca. Muhafazakar olduğu, esnek olamadığı, belirli kalıplardan kolayca sıyrılamadığı için hemen kesemez Talisca'yı. Örnek olarak geçen sene Aboubakar'ı verebiliriz. Aboubakar'ı geçen sezon gömmedim. Hoca pivot santrafor diye tutturmasına rağmen oynattığı oyun hızlı,dinamik,güçlü,bitirici özellikleri daha fazla göz önünde olan hücum uç elemanı gerektiriyordu ve Aboubakar bu tanıma daha fazla uyuyordu. Burada sorun Hoca'nın ihtiyaçları net görememesi. Şimdi Aboubakar-Cenk karşılaştırması yapıp yine konuyu ana fikrinden saptırmayalım. Aboubakar'ın yerine Cenk'in oynaması elbet Talisca'nın performansına etki eder ama bu Talisca'nın sorumsuz ruh halinin direk açıklaması olamaz. Talisca'ya birkaç kişinin birden hamle yapması acaba Talisca'nın hareketsizliği, isteksizliği ile de alakalı olabilir mi? Yine örnek olması babında geçen sene Aboubakar'a da fazla pres yapamıyorlardı Aboubakar'ın istekli, hareketli olması nedeniyle. Sen ani bir hareket yapsan karşıdakinin bunu algılayıp, müdahale etmesi için belli bir süre gerekir. Talisca hareketsiz, isteksiz kaldığında o birkaç kişi müdahale ediyor.Hücum ağırlıklı oynadığında ise istekli ve hareketli olup kendini daha fazla pozisyona sokuyor. Bu sorumsuzluğu oyuncular da görüyor Hoca da. Hoca'nın buna rağmen radikal denecek bir hamle yapmaması Hoca'nın genel yapısı, karakteriyle alakalı.
Talisca ile alakalı olarak şut attırmıyorlar diye ısrarla savunuyorsun . Takımın en çok şut atanı. Tetikçilik yapanlar var diyorsun. 90 dakika oyunda kalsaydı yerine Negredo girmeseydi maç muhtemelen 1-1 berabere bitecek şampiyonluk yarışında büyük bir yara alacaktık. Takım, camia motivasyon kaybına uğrayacaktı. Tetikçiler mi özellikle Türkiye Liginde orta sahadan top alıp oyunu açması bağlantıları kurması , pas ve takım oyununa uyması gerektiği şeklinde talimat aldığında isteksiz, hareketsiz olması takımın hücum performansını düşürmesi konusunda zorluyor Talisca'yı? Gruplaşmak demek en az iki grubun olması demek. Ortada ise Talisca ve ona tepki koyan takım var . Takımda herkes Talisca'ya tepki gösterdiğinde Talisca'yı değil kalan herkesi suçlu göstermek, bir kişiye karşı tüm takım guruplaşıyor demek takımı bu tetikçiler her kimse onların eylemlerinden daha fazla sabote etmek anlamına gelir.
Takım içinde çeşitli sorunlar var . Bunların içinde 30 yaş altı Türk futbolcuların şımarık tavırları da var elbet ama bu Talisca'nın sorumsuz ruh halinin direk açıklaması değil.
evet oynamadığı içinde atılmıyor lafı sadece masal olarak kalır çünkü oynarkende atılmadığını söylüyordum
geçen seneki mesajlarımı karıştırırsan bulursun.
talisca çıkıp negredo gidriği için değil negredo girdiği için oyun haraketlendi cenk çıkıp negredo girse gene aynı sonuç olurdu
çünkü ozi çıktı dikine oynayan tolgay girdi ilerde oyunu topu tutan kutuda stoperleri oyalayan negredo girdi oyuna
burda kaç haftadır herkesin söylediğini yaptı hoca son on dakika bunu ligde herkes görüyor.
negredo girdikten sonrada cenkin hiç bir varlığı yoktuki oyunda
haftalardır ozi yok cenk yok talisca pasifize edilmiş oda yok ve takım 8 kişi oynuyor orta sahada bir tek atiba tek başına
mücadele ediyor biz negredo girdikten sonrada on kişidik cenk gene yoktu oyunda. ama on kişide bu takım rakiplerini dağıtır
yetyerki 8 kişiye düşmeyelim hoca bunların hepsini görüyor ozinin avrupa maçında kesilme nedenide buydu oyuna hiç bir katkısı yokken birde adam seçip olmadık paslar atmaya çalıştığı için bir sürü top kaybetmesi. kaç kere şahit oldum talisca müsaitken ona pas atmayıp rakiplerin içinden topu geçimeye çalıştığına. Ben bunu tek maçla konuşup söylemiyorum ligin başından beri olan bu. talisca hiç bir şey yapmıyor eyvallah
ama 3-4 oyuncu onu oyunun dışında tutmak isterse messi olsa bir şey yapamaz. Ben ona uygun pas atılsın o zaman bir şey yapmazsa
sizden beter gömerim ama avrupa maçlarında ligdeki oyun oynanmadığı için orda pas atıyorlar ona avrupa maçlarında o nedenle
iyi görünüyor iyi etüt edin. grubu harcamayı göze almayıp bir oyuncuyu harcamak çok kolay ama unutulmaması gereken tek şey
sahada sana maç kazandıracak sorumluluğu ve isteği olan tek oyuncu talisca oynasada oynamasada bunu hocada görüyor kalbinizin bir yerinde sizde görüyorsunuz sıkıntı değil talisca kesilir ben talisca sevdalısı değilim sevdan Beşiktaşa ama biliyorumki burda oluşan gruplaşma
talisca kesildiği anda zafere ulaşır bir dahada takımdan hayır gelmez. Ha bütün takım bir oyuncuyu dışlarsa o zaman oyuncuda
sebep ararsın ama bir grup bir oyuncu üstünde duruyorsa konuşulacak başka şeylerde olur yoksa talisca kesilmiş
yakım için iyi olacaksa hemen kesilsin umrumda olmaz. ama olmayacak cenk gene kaçak dövüşecek ozi gene orta sahada
lay lay lom takılacak caner gene orta sahadan boş kutuya orta açacak ama eldeki tek süpriz yumurtayıda kaybetmiş olacağız
birde taliscanın yerine oynatacağın oyuncuda harcanacak bu oyun sistemiyle
siz orta sahanın on numaraya neden topu aktaramadığını değilde on numaranın orta sahaya gelip neden top alamadığını sorguluyorsunuz
talisca dün eksik süre aldığı halde takımın en çok koşan ikinci oyuncusuydu birinci oyuncu atiba her zamanki gibi
demek ileri geri deplase oluyor ama yeterli topları alamadığı için ortada görünmüyor. şutlarına gelince onlara şut diyorsanız
eyvallah vurdu ama vurduğu yada vurmaya çalıştığı diyelim pozisyonlara bir bakın derim istatistiklere bakıp bak şut atıyor demeyin
ben kalenin arkasında ne fırsatlar eline geçtiği halde şut atmadığını pas verme seçeneğini seçtiğini görüyorum
burda çok arkadaş var kalenin arkasından izleyen ve onun şut açılarını yakalayıp atmadığını gören.
hiç şut atmayan ozinin bile akşam 3-4 şutu vardır. bunlara şut derseniz eğer.
taliscanın biri kafa biri yandan kalabalık defans içinde vurduğu top biri direk karşıdan uzaktan denemesi biri serbest vuruş beşinciyi hatırlayamadım
hepsi bu işde şut dedikleriniz.