Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu Yeni sezon yeni bir şampiyonluk dileğiyle burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu  [Okunma sayısı 5779599 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Çevrimiçi Necmi

Eksik oyuncu olduğu için buraya düştüğüne katılmamazlık eden yoktur sanırım. Katılmamazlık edilen bölüm bu oyuncunun eksiklerinin, yanlışlarının yok sayılarak bir de üzerine sistem inşa edilmesi ve bu kafa yapısıyla oyuncunun hasbelkader gelişme kaydedeceğini umup ileride Messi,Ronaldo seviyesinde olacağına bedelinin 20 milyondan 200 milyon avrolara çıkacağına inanmamız. Bonservisini alır, takımda kalır ve biz böyle bir yaklaşıma devam edersek o oyuncu bu üst  seviyelere çıkmayacak. Talisca'nın sorunu yeteneklerini kullanmaması değil tam tersine yapabildiklerini daha iyi yapmaya çalışırken eksiklerine, yanlışlarına odaklanmaması. Talisca'yı gelecekte Messi, Ronaldo ile seviyesinde görürken bu 2 oyuncu için varsın olsun orta sahaya yardım etmeyelim, eksiklerimiz varsa kapatmaya çalışmayalım, daha komple oyuncu olmaya çalışmayalım şeklinde hareket ettiklerini görebiliyor muyuz? Elit oyuncular hayalci bir bakış açısı olmadan yapabilirliklerini  en üst seviyeye çıkarmaya çalışan oyunculardır. Bu seviye üst yetenekler doyuma ulaştıkları, kusurlarını yok farz etmeye çalıştıkları anda da gerilemeye başlayacaklarını bilir.

Talisca sanırım Messi ve Ronaldo'dan daha özel bir oyuncu haline geldi ve üzerine bir sistem inşa edip eksiklerini, kusurlarını kapatmak için çevresindeki oyunculardan faydalanmayı ele alıyoruz. 11 kişiyle bireyselliğe dayalı bir oyun oynayacağız ve bu mantaliteyle Talisca'nın Messi,Ronaldo seviyesine ulaşacağını takımın başarıdan başarıya koşacağını sanacağız. Oyuncu üzerine sistem inşa edilmez. Bu yanlış düşünce temel alınırsa sonuçları da felaket olur.
hala okuduğunu anlamıyorsun
ben 200 M edermi dedim senin dediğin niteliklerde olsaydı 200 etmese 100 ederdi dedim aynı şeymi.
ronaldo messi ayarına gelecekmi dedim iyi oku bizim ronaldomuz messimiz olur dedim. aynı şeymi
takımı şimdi onun üzerine kuralımmı dedim yoksa şu anda elinde olan yeteneklerden azami faydalanalım
olmayan özelliklerini olur yapmaya çalışmayalımmı dedim.
bu teorim gelecekte satın alırsak takımı onun özelliklerinide karşılayacak seviyelerde kuralım dedim
savunma yapamıyorsa arkayı savunma niteliği yüksek olan oyuncuyla kapatırsın on numara özelliği yoksa sistemin on numaraya ihtiyaç duymayacak şekilde inşa edilir artık zaten on numara tarihe karışıyor. bu oyuncuya göre sistem kurmak da değil.
bir oyuncu sana tek başına maç kazandıracak niteliklere sahipse altın tepside gezdirirsin.
ronaldoda savunma yapmıyor messide yapmıyor ama bu onları ronaldo messi yapmaktan alıkoymuyor.
benim taliscayı bunların oyun şekilyle örneklemem taliscayı ronaldo messi seviyesinde gördüğüm anlamı çıkartmaz
ronaldoyu bu yaşta 100 M ye alamazsın ama taliscayı 20 M ye alırsın Beşiktaşında bonservisine 20 verdiği
oyuncu Beşiktaşın ronaldosu demektir. Türk futbol tarihinde bonservisine 20 verilen oyuncu yok.
laflarımı çarpıtarak bir yere varamazsın. Taliscanın eksikleri yok dediğim bir mesajı bile bulamazsın sadece 23 yaşına yeni girmiş bir oyuncudan bahsediyoruz sen ronaldo ve messinin 23 yaşında bu seviyede olduğunumu sanıyorsun
hiçmi eksikleri yoktu. tekrar ediyorum Talisca özel bir oyuncu onu mükemmel hale getirmekte yok edip gitmekte tamamen senin elinde
talisca çalışmayan bir oyuncu değil futboldan başkada bir şey düşünmüyor gecenin bir vaktinde evinde antrenman yapan oyuncudan bahsediyoruz oyuncuda çalışma isteği varsa bunu yönlendirmek kolaydır. zor olanı başarmış zaten para bozmamış
futbol aşkı var bu işi zevkle yapıyor. Bu oyuncunun gelişmesi için aslında her şart müsait yeterki doğru kişilerin
elinde olsun. Genç süper yetenekli azmi var daha 23 yaşında ve sorumluluk alabiliyor maç alabiliyor sorunları ne
senin dediğin gibi defansif zaafı değil aslında oyun devamlılığı yok ve konsantrasyon kaybına uğruyor oyun içinde.
bunlar düzelebilir şeyler. bilmediğini farz ediyorum bende bilmiyordum Demirkol söyledi benficada ön libero olarak bile
oynamış ve başarılı olmuş. merkez orta sahada oynamış demekki savunma zafiyeti yok görev tanımı doğru
yapılamıyor. buda onun oyundan kopmasına neden oluyor. Buda hocanın zaafı bence. o nedenle dedim doğru kullanılmalı diye.

Çevrimiçi COB

Burasi yeri mi bilmiyorum ama darp edilen gsliyi gorunce icim acidi resmen. Yaziklar olsun.

Çevrimdışı mylife1903

Hoca ikinci yariya Oguzhanla Cenki cikarip Q7 Tolgay yapsaydi maci alirdik kanisindayim ilk defa @Necmi abinin dedigi cenkin kutuya girmedigini gördüm hakliymis. ayriyetten  benim saydigim 3 defa cok ciddi tehlikeli yerlerde topla bulusacakken ayagin kaydi. Oguzhanla Cenkte doymusluk vardi öbürleri gayet hirsliydi bence :bandit:
Bizimkiler 10 kere duserken genclerlinoyuncular 1 kere dustu. Bacaklar tutmuyor herhalde. Oguzhan efendi falan fazla gece macina cikmasin, omuzu koyduklarinda sumuk gibi yere yapisan oguzhan degil besiktas camiasinin kaptani. Besiktas futbol takimi kaptanina omuz atan futbolcu sekmeli yahu iki adam geri sekmeli

Hocayi 11 tercihlerinde 3 senedir fazla elestirmedim ama cok tutarsizdi son macta tabi kendi plani kendi dusuncesi vardir saygi duyuyorum ama giden cok onemli bir 3 puan oldu.

Quaresma ve babeli dinlendiriyorsun belki monako macina sakliyorsun, anlayabiliyorum yahu hocam cenk ile oguzhan neden sahada. Oguzhan zaten dokuluyor, cenk fazla zorluyor cocuk atacak bi yeri

Quaresma son mac oynamadi zaten milli takimda, koy onu sola ki solda daha iyi oynuyor at lensi saga koy onlerine negredoyu, arkayi atiba nejipjan yap koy taliskayi oyna. Tolgayin kesik yiyecegi ts macindan belliydi zaten o da ayri bir havalarda o konuda hocaya birsey diyemiyorum.
Cik oyna dakika 60 oldu duruma gore koy cenki koy oguzhani koy babeli. Baktin ilk yari skor aldin cikart Quaresmani cikart taliskayi bitir maci.

Kasimpasa maci iki sefer one geciyon bitiremiyon
Ts maci iki sefer one geciyon bitiremiyon
Gencler maci felaket
7 puan gitti yahu 7 puan

Çevrimdışı mylife1903

fatih aksoy atınç falan çıksın kalede tolgea olsun başka mitroviç olur oynamayan kim warsa işte oynasın monaco da bende yenilsek zerre üzülmem ama monacoda hırpalanıp sonuçlarını başakşehir maçında yaşarsak çok üzülürüm
Tolga kartini ilk mactan kullansaydik ligde boyle geri dusmezdik. Clde sifir cekmistik ohh mis hemen lige donmustuk.

Çevrimdışı mylife1903

Salı akşamı stoperde medeli görürüz umarım falcao’nun tosice neler yapacağını hayal bile edemiyorum yediğimiz son 4 lig golünün başrolü olan bu arkadaşın daha fazla oynamaması lazım biraz toparlasın kendini.

Falkao tosice bi poh yapamaz, dakika 30 civari ayagini eline alir, kuyrugunu bacak arasina sokar kanada kacar hemen. O eski falkao yok, bizim kalede de cenk gonen yok.

Çevrimdışı Librarius

Oncelikle Necmi abiye verdigi haksiz ve orantisiz cezadan dolayi teessuf ediyorum, ayrica yine bu haksiz ve orantisiz cezayi kaldirma erdemini gosterdigi icin de tesekkur ediyorum.

Simdi konumuza donersek, Besiktas'in oyununda belli basli arizalar oldugu muhakkak. Futbolcularin mac secmesi, temposuz oyun, hakemler gibi bir cok neden sayilabilir. Fakat temel sorunlar bunlar degil. Temel soruna deginmeden once bir seyi acikliga kavusturmak istiyorum.

Ruhsuz veya temposuz oynuyor gorunsekte, mac kazanma kapasitemiz acisindan buyuk sorunlar yok aslinda. Fenerbahce macinda Ali Palabiyik 3 puani bizden aldi, paketledi ve hediye kutusu icinde FB'ye sundu. Bununla da yetinmedi, tedbirli davranarak TS macimizi da sakatladi. TS macinda 3 kritik oyuncumuz cezaliydi ve buna ragmen maci alabilecek bir oyun oynadik. Gencler macinda ise rezalet olmamiza ragmen Babel kirmizi gormese 3 puani alirdik. Ex-post (sonuc uzerinden) analiz yapildigi zaman bahsettigim hususlar gozden kaciriliyor ve takima yogun ve yer yer haksiz saldirilar oluyor. Sakin olalim, suhuletle yaklasalim meseleye.

Simdi gercek sorunlarimiza donelim.

1. Bunu defaatle dile getirdim, Oyun arizamizin en buyuk nedeni Cenk Tosun. Bazi arkadaslar "Cenk cok gelisti, artik cok etkili" minvalinde gorusler dile getiriyor ama bunlarin hicbirisi Cenk'in neden oldugu arizalara sifa olmuyor. Cenk Tosun kardesimiz rakip stoperler icin pamuk seker kivaminda bir forvet oyuncusu. Dikkat edin stoperlerden kaciyor mutemadiyen. Hep sola kanatta bekliyor, stoperleri mesgul etmiyor, edemiyor. Elinde Taslica gibi bir oyuncu varsa forvet oyuncusu ona alan acabilmeli, duvar olabilmeli. Mesela Talisca'nin TS'ye attigi golde Babel'in yaptigi servisi Cenk'ten gordunuz mu hic? Veya Negredo'nun Karabuk macinda Talisca'ya yaptigi servisler gibisini yaptigini gordunuz mu? Veya mutemadiyen ileriye sisirdigimiz toplarin kacini indirebiliyor Cenk kardesimiz? Ileriye atilan butun toplar duvardan donuyor gibi bizim kalemize yoneliyor.  Kisacasi Cenk hava toplarinda yok, duvar olmada yok, stoperleri mesgul etmede yok, alan acmak yok. Bize yaptigi katki uzaktan attigi bir gol ve yaptigi bir asist. Fakat verdigi zarar butun sistemin arizalanmasina sebep oluyor. Iddia ediyorum, Cenk as forvet goruldugu muddetce Besiktas gol sorunu yasar.

2. Bu takimin as forveti Negredo'dur. Bazi arkadaslar "bir pas atildi ama cok agir davranip hareketlenemedi" diye elestiriyor. Bakin bu adam Negredo ve en onemli ozelligi gucu ve hava toplarinda ki hakimiyeti. Fakat, Senol hocamiz adamin ozguvenini oyle sarsti ki adam kendini gosterme derdinden enerjisini dogru kullanamiyor. Cunku her an cikma korkusu yasiyor, rahat olamiyor. Iddia ediyorum: 3 mac 90 dakika oynasin, herkes nefis bir Negredo izleyecek. Fakat Cenk Tosun sevdasi buna izin vermiyor. Besiktas'a yazik ediliyor.

3. Pepe neden top sisiriyor deniyor. Sebebini soyleyeyim: adam topu alinca Oguzhan kardesimiz topu bana atma isaretleri yapiyor cogu zaman. Veya topu aldiginda sirtini donemiyor ve ilk baskida topu yine Pepe'ye atiyor. Atiba'da sirti donukken top kullanmada sorun yasadigi icin stoperler uzun top oynamak zorunda kaliyor. Halbuki buyuk takimlarin ortasahalari baski yese bile donup pres yapan oyunculari eksiltebilmeli. Bunu yapamazsan ortadan delemezsin.

4. Caner Adriano varken yedek solbektir. Dikkat edin yedigimiz gollerin kahir ekseriyeti sol kanattan geliyor ve cogu zaman Caner yerinde degil. Ayrica orta yapma meraki ve istegi cogu zaman rakipler icin kontra firsatina donusuyor. Adriano bizim oyunumuza olgunluk katiyor. Sol tarafi defansif acidan doldurmasinin yaninda oyun kurma acisindan da muazzam katki sagliyor bize. Tez elden monte edilmeli. Eger Senol hocamiz Cenk ve Caner sevdasindan vazgecmezse buyuk sorunlar bizi bekliyor demektir.

5. Bizim maclarda son derece rahatsiz edici bir resim ortaya cikiyor. Dikkat edin top bizim stoperlere gelince Atiba ve Oguzhan onlara yanasiyor, takim defans dortlusu arti Oguzhan ve Atiba bir kume diger butun ileri uc oyunculari diger kume olmak uzere ikiye bolunuyor ve aralari rakip oyuncular dolduruyor. Oguzhan ve Talisca bu iki arasinda ki baglantiyi kuramiyor. Ya Oguzhan topla adam eksilterek ileri cikacak, veya Talisca geri gelip top alacak. Bunlari saglikli bir sekilde yapamadigimiz icin Pepe ortada ki rakip oyunculari asmak ve ileride kumelenen oyuncularimiza topu atmak icin uzun top kullaniyor. 

Senol hoca yorgun ve zaten kanatta yetersiz olan Cenk'i ilk 11 de baslatarak buyuk bir hata yapti. Fakat en buyuk hatayi daha 3 gun once Finlandiya'da maca cikmis ve cok etkisiz oynayan Cenk'i sahada tutup Negredo'yu cikararak yapti. Macta adeta yuruyen Oguzhan'a 80 dakika katlanmasi ise skandaldi. Bu fahis hatalara ragmen Babel kirmizi gormese maci alabilirdik.

Son olarak 8 puanlik farki kapatmak hic zor degil. Yeterki dogru adimlar atilsin. Mesela Sampiyonlar ligi bu noktadan sonra artik 2. plana atilmali. Bizim icin oncelik her zaman lig sampiyonlugudur. Sampiyonlar liginde birak sampiyon olmayi, ceyrek finale cikmak bile zorken, gucumuzu bu mecrada harcamak sacmalik olur. Senol Gunes rotasyonu sampiyonlar liginde yapsin ama as oyunculari Basaksehir macina saklasin. Bundan boyle sampiyonlar ligi maclari beni hic enterese etmiyor. 8 puanlik farki kapatmak en onemli hedef olmali.

Bu sene sampiyon olursak GS buyuk bir mali krize girecek. UEFA'dan anlasma talebinde bulunduk diyor Dursun Ozbek. Adama sorarlar UEFA'dan boyle bir talep yokken senin acelen ne? Guya iyi niyetliyiz algisi uzerinden UEFA'yi ayartacak. Sattiklari bileziklerle FFP'den yirtmaya calisan kulupten bahsediyoruz. Bu sene sampiyon olmamalari sart. Yonetim bunun icin gereken tedbirleri alip, CL maclarini onemsemedigini oyunculara hiseetirmeli, kadrolarda buna gore olusturulmali. Kisacasi lig icin seferberlik ilan etmemizin vakti geldi. 8 puani rahatlikla kapatiriz Allah'in izniyle. GS ligi ilk 2 icinde bitiremeyecek. Buraya not ediyorum. Tavsan atlet konumundalar.
[ Son Düzenleme: 16 Ekim 2017, 08:00:15 Librarius ]
Beşiktaş Senol Gunesle güzel...

Çevrimdışı mylife1903

Pepe, Tosic kafasına göre uzun yüksek top atmıyor. Fabri kafasına göre ayağına gelen her topu orta sahaya sallamıyor. Caner kafasına göre orta sahadan orta atmıyor. Quaresma işi çoğu kez aşırı bireyselliğe dökse de kafasına göre ayağında topu tutup takıma zaman kazandırarak oynamıyor. Talisca da benzer şekilde çoğu durumda kendine söylenen neyse onu yapmaya çalışıyor. Herkes sahada kafasına göre takılacak olsa teknik direktöre ihtiyaç olmazdı zaten . Antrenörler yeterdi.
Iki senedir diyom, hocayi dinlemeyen oynayamaz diye istersen ronaldoyu getir senol gunesi dinlemiyorsa oynayamaz.
Bu quaresma meselesinde 1000 sefer yazdim, adam kafasina gore orta yapmiyor, komut bu verilen.
Al bu sene orta yapmiyor, iceri cizgiye iniyor cunku ortayi canere yaptiriyor hoca 70mden. Hocam gozun sevem sen gene quaresmanin sirtina bin canere falan orta yaptirma, gecen seneki sstemi oynayah ona raziyim ben. Evele gevele solda sonra 90m karijmaya at topu o kessin iceri biri vursun kafayi buna donelim hocam bu yeni model taktik tutmadi.

@Necmi abi diyordu Quaresma olmayinca takim fark atiyor, diye
@Yunus Emre Dökmeci sikrinsatli aciklamalar bekliyorum

@Necmi abi tosice maliyeti dahilinde bakiyon, quaresmaya da maliyeti dahilinde bak, 35 yasinda adamlar takimi sahiplenip oynuyor ustelik hepsi gavur. Hatta gokhan gonul bile ogzuhandan cenkden daha cok zorluyor. Fbli gg oldu besiktasli gokhan
Atiba pepe tosic quaresma adriyano babel gokhan gonul su adamlar kadar olamiyor oguzhan cenk tolgay vs. ayiptir

Çevrimdışı mylife1903

ben bunu yıllardır söylüyorum ismailin daha ofansifi biraz daha iyi orta açanı
ama defansif olarak ismaili kesinlikle aratmaz. hep dedim bunu caner ismail mukayeselerinde
derdimi kimseye anlatamadım. açın caner istenirken dediğim sözlere geçmişde bakın
bütün oyun planımızı alt üst eder orta sahayı komple oyundan düşürür topu alır orta sahadan kaleye gönderir
ve bizde öyle topa vuracak adam yok dedim dediklerim bir bir oluyor ne zaman çizgiye katedip orta açıyor işte o zaman etkili
oluyor ama canerde bunu çok az dener. canerin topu sürüp dripling yapacak özelliğide yok çizgiye inmesi için birinin topu
oraya götürmesi lazım :D ama diğer taraftan sol ayağıyla çok isabetli orta açıyor
yakın mesafeye girerse işte ortaları acımasız oluyor. yerden ve sert quaresma gibi şişirmiyor topu
Abi ismail deme gozun sevem, bu canerin bir gideri bir tutunacak dali var. son mac kaleye vurdugu topu zor cikarttilar o top ismaele gelse butun camia vurma diye bagirirdi.
Ayrica caner hirsli istekli guclu ha bir suru eksigi var dogru zaten arizasiz adamin turkiye liginde ne isi var be abi, azicik gozunu kapayacan. Savunmasi iyi olsa inter boyle bir oyuncuyu gonderir miydi?

Çevrimdışı mylife1903

Burası Beşiktaş forumu olduğuna göre kimi övmemiz lazım renkli oyuncularınımı
Beşiktaşın forumunda Beşiktaşın oyuncusu övüldü diye bıktıysan ne işin var burda git o zaman.
şu yazdığın kelime bu forumdan atılma nedenidir.
Beşiktaşın oyuncusu övülüyor diye bir Beşiktaşlı nasıl rahatsız olabilir. bunu bana açıklayabilirmisin @bordelo
bunu açıklarken Beşiktaşın oyuncusu övülüyor diye nasıl Beşiktaş taraftarına hakaret edilir bunuda açıklamanı bekliyorum
Sirp milli takiminin oyuncusunu begenmiyoz abi bizim bi taraflarimiz kalkti adam dunya kupasi oynayacak. Quaresmayi adriyanoyu falan satacaz derken tosici satarsak sasirmam. Adam butun liglerde oynamis gavur sikiperden dinlerken maci mesela adam tosici taniyor anlatiyor bundesligadaydi falan diye.

Rotasyon oyuncusunu alip ilk11 oyuncusu yaparsan azicik gozunu kapatacan. Herif en azindan sert, dinc, istekli, hirsli, ayagi da oyle kotu degil bek oyuncusu taliska gibi mi olacakti ayagi

Onur Küçük

• Ziyaretçi

hala okuduğunu anlamıyorsun
ben 200 M edermi dedim senin dediğin niteliklerde olsaydı 200 etmese 100 ederdi dedim aynı şeymi.
ronaldo messi ayarına gelecekmi dedim iyi oku bizim ronaldomuz messimiz olur dedim. aynı şeymi
takımı şimdi onun üzerine kuralımmı dedim yoksa şu anda elinde olan yeteneklerden azami faydalanalım
olmayan özelliklerini olur yapmaya çalışmayalımmı dedim.
bu teorim gelecekte satın alırsak takımı onun özelliklerinide karşılayacak seviyelerde kuralım dedim
savunma yapamıyorsa arkayı savunma niteliği yüksek olan oyuncuyla kapatırsın on numara özelliği yoksa sistemin on numaraya ihtiyaç duymayacak şekilde inşa edilir artık zaten on numara tarihe karışıyor. bu oyuncuya göre sistem kurmak da değil.
bir oyuncu sana tek başına maç kazandıracak niteliklere sahipse altın tepside gezdirirsin.
ronaldoda savunma yapmıyor messide yapmıyor ama bu onları ronaldo messi yapmaktan alıkoymuyor.
benim taliscayı bunların oyun şekilyle örneklemem taliscayı ronaldo messi seviyesinde gördüğüm anlamı çıkartmaz
ronaldoyu bu yaşta 100 M ye alamazsın ama taliscayı 20 M ye alırsın Beşiktaşında bonservisine 20 verdiği
oyuncu Beşiktaşın ronaldosu demektir. Türk futbol tarihinde bonservisine 20 verilen oyuncu yok.
laflarımı çarpıtarak bir yere varamazsın. Taliscanın eksikleri yok dediğim bir mesajı bile bulamazsın sadece 23 yaşına yeni girmiş bir oyuncudan bahsediyoruz sen ronaldo ve messinin 23 yaşında bu seviyede olduğunumu sanıyorsun
hiçmi eksikleri yoktu. tekrar ediyorum Talisca özel bir oyuncu onu mükemmel hale getirmekte yok edip gitmekte tamamen senin elinde
talisca çalışmayan bir oyuncu değil futboldan başkada bir şey düşünmüyor gecenin bir vaktinde evinde antrenman yapan oyuncudan bahsediyoruz oyuncuda çalışma isteği varsa bunu yönlendirmek kolaydır. zor olanı başarmış zaten para bozmamış
futbol aşkı var bu işi zevkle yapıyor. Bu oyuncunun gelişmesi için aslında her şart müsait yeterki doğru kişilerin
elinde olsun. Genç süper yetenekli azmi var daha 23 yaşında ve sorumluluk alabiliyor maç alabiliyor sorunları ne
senin dediğin gibi defansif zaafı değil aslında oyun devamlılığı yok ve konsantrasyon kaybına uğruyor oyun içinde.
bunlar düzelebilir şeyler. bilmediğini farz ediyorum bende bilmiyordum Demirkol söyledi benficada ön libero olarak bile
oynamış ve başarılı olmuş. merkez orta sahada oynamış demekki savunma zafiyeti yok görev tanımı doğru
yapılamıyor. buda onun oyundan kopmasına neden oluyor. Buda hocanın zaafı bence. o nedenle dedim doğru kullanılmalı diye.
Porto ve Leipzig maçlarında geriye gelmesini, orta sahaya yardımcı olup oyun kurmasını bilirken Türkiye Ligi'nde bu özelliklerinin kaybolması ilginç bir durum . Bu oyuncu sadece 6 değil 8 numara da oynamış, 6 ve 8 numara pozisyon bilgilerine, bu pozisyonlarda oynama kapasitesine s çoklu meziyetlere sahip bir  oyuncu ama Türkiye Ligi'nde maç söz konusu olduğunda bildiklerini unutuyor.Bir sistem takımı olan Benfica'da mı yoksa  başında bireysel meziyetleri daha fazla ön plana çıkarmaya çalışan hatta bundan dolayı sistemden ciddi tavizler veren bir Hocanın olduğu Beşiktaş'ta mı yeteneklerinden en fazla yararlanacak biçimde oynatılmaya çalışılıyor sorusunu sormayacağım zira bir önceki mesajında bizim yeteneklerini kullanamadığımız tespitinde bulunmuşsun.

Bir kez daha tekrarlıyorum. Savunmaya yardımcı olmak demek hep pres yapmak, markaj yapıp müdahalede bulunmak anlamına gelmez. Talisca keza koşmayan oyuncu değil enerjisini doğru kullanamayan nerede tam olarak duracağını bilmeyen bir oyuncu. Oyun devamlılığı yok konsantrasyon kaybı yaşıyor derken bunun nedeni pozisyon bilgisi zayıflığı, nerede duracağını bilememe, enerjisini tasarruflu kullanamama gibi problemler ve bunlar yok sayılıp, üzerine gidilmediği müddetçe halledilemeyecek problemler değil.

Bu oyuncu o niteliklere sahip olsa 200 olmadı ama 100 milyon ederdi derken benim kafamda canlanan şey futbolcunun o niteliklere sahip olacak biçimde eksiklerini kapatmasıdır. Oyuncu frikik, kafa ve ayak ile etkili şut atmasını biliyor ama pozisyon bilgisi zayıf, enerjisini verimli kullanmasını, nerede duracağını bilmiyor, pas oyununda zayıf, maç seçerek sadece önemli maçlarda orta sahaya daha fazla yardımcı oluyorsa(Türkiye Ligi'nde istisnası Trabzon'a attığı golde orta sahaya kadar gelip topu alması gibi) ve sen bu oyuncuya eksiklerini tamamlayıp 100-200 milyonluk oyuncu olmana gerek yok sen frikikleri, kafa ve ayakla şutlarda olduğu gibi bildiklerini en iyi şekilde yap diyorsan bunun adı da anlamamak ise evet anlamıyorum. 100-200 milyonluk oyuncu takıma daha fazla katkı veren daha komple bir oyuncu demektir.

Ronaldo ve Messi 23 yaşında daha üst seviyedeydi. Yalnız 23 yaşındaki Ronaldo ve Messi olduklarıyla yetinip aynı seviyede kalmadı. Fiziksel bundan da fazlası mental açıdan gelişim sağlayıp daha komple futbolcu olmayı başardılar. Ama biz burada Talisca'nın eksiklerinin nasıl giderilip daha komple bir futbolcu olmasından değil var olan özelliklerinden nasıl maksimum fayda sağlayabileceğimizi konuşuyoruz.

Takımı onun özelliklerini karşılayacak seviyede kuralım, çevresindeki oyuncular(1-2 değil çevresindeki tüm oyuncular) zayıflıklarını kapatsının manası takımı Talisca'nın üzerine kuralım değilse nedir bu soruyu da ben sorayım. Bunun kumdan iskambil kağıdından kale yapmaktan farkı yok. En küçük darbede o yapı yıkılır.

[ Son Düzenleme: 16 Ekim 2017, 06:28:21 Onur Küçük ]

Çevrimdışı mylife1903

Porto ve Leipzig maçlarında geriye gelmesini, orta sahaya yardımcı olup oyun kurmasını bilirken Türkiye Ligi'nde bu özelliklerinin kaybolması ilginç bir durum . Bu oyuncu sadece 6 değil 8 numara da oynamış, 6 ve 8 numara pozisyon bilgilerine, bu pozisyonlarda oynama kapasitesine s çoklu meziyetlere sahip bir  oyuncu ama Türkiye Ligi'nde maç söz konusu olduğunda bildiklerini unutuyor.Bir sistem takımı olan Benfica'da mı yoksa  başında bireysel meziyetleri daha fazla ön plana çıkarmaya çalışan hatta bundan dolayı sistemden ciddi tavizler veren bir Hocanın olduğu Beşiktaş'ta mı yeteneklerinden en fazla yararlanacak biçimde oynatılmaya çalışılıyor sorusunu sormayacağım zira bir önceki mesajında bizim yeteneklerini kullanamadığımız tespitinde bulunmuşsun.

Bir kez daha tekrarlıyorum. Savunmaya yardımcı olmak demek hep pres yapmak, markaj yapıp müdahalede bulunmak anlamına gelmez. Talisca keza koşmayan oyuncu değil enerjisini doğru kullanamayan nerede tam olarak duracağını bilmeyen bir oyuncu. Oyun devamlılığı yok konsantrasyon kaybı yaşıyor derken bunun nedeni pozisyon bilgisi zayıflığı, nerede duracağını bilememe, enerjisini tasarruflu kullanamama gibi problemler ve bunlar yok sayılıp, üzerine gidilmediği müddetçe halledilemeyecek problemler değil.

Bu oyuncu o niteliklere sahip olsa 200 olmadı ama 100 milyon ederdi derken benim kafamda canlanan şey futbolcunun o niteliklere sahip olacak biçimde eksiklerini kapatmasıdır. Oyuncu frikik, kafa ve ayak ile etkili şut atmasını biliyor ama pozisyon bilgisi zayıf, enerjisini verimli kullanmasını, nerede duracağını bilmiyor, pas oyununda zayıf, maç seçerek sadece önemli maçlarda orta sahaya daha fazla yardımcı oluyorsa(Türkiye Ligi'nde istisnası Trabzon'a attığı golde orta sahaya kadar gelip topu alması gibi) ve sen bu oyuncuya eksiklerini tamamlayıp 100-200 milyonluk oyuncu olmana gerek yok sen frikikleri, kafa ve ayakla şutlarda olduğu gibi bildiklerini en iyi şekilde yap diyorsan bunun adı da anlamamak ise evet anlamıyorum. 100-200 milyonluk oyuncu takıma daha fazla katkı veren daha komple bir oyuncu demektir.

Ronaldo ve Messi 23 yaşında daha üst seviyedeydi. Yalnız 23 yaşındaki Ronaldo ve Messi olduklarıyla yetinip aynı seviyede kalmadı. Fiziksel bundan da fazlası mental açıdan gelişim sağlayıp daha komple futbolcu olmayı başardılar. Ama biz burada Talisca'nın eksiklerinin nasıl giderilip daha komple bir futbolcu olmasından değil var olan özelliklerinden nasıl maksimum fayda sağlayabileceğimizi konuşuyoruz.

Takımı onun özelliklerini karşılayacak seviyede kuralım, çevresindeki oyuncular(1-2 değil çevresindeki tüm oyuncular) zayıflıklarını kapatsının manası takımı Talisca'nın üzerine kuralım değilse nedir bu soruyu da ben sorayım. Bunun kumdan iskambil kağıdından kale yapmaktan farkı yok. En küçük darbede o yapı yıkılır.
Ronaldo fena subyandi 20li yaslarin basinda. Topu alir frisitayl takilirdi falan iki tekme yediginde sinerdi bunu cole falan parca pincik ederdi. Ama ferguson gibi adamin eline dustu utd takiminin bir kulturu vardi adam efsanelerle top oynadi futbolcu oldu.
Adam bizim quaresma gibi bir apaciydi terminatore evrildi
Bizimkisinin ceton gec dustu
Spor salonu orda gotune guvenen tutar hocasini girer salona
Saglam kafa saglam vucutta bulunur

Çevrimdışı underworld

Leipzig maçı 20 dk iyiyiz geriye kalan dakikalar pek iç açıcı değil.
Maksat skorsa hersey çok güzel ama oyun anlaminda aynı şeyi söylemek zor.
[ Son Düzenleme: 16 Ekim 2017, 08:00:25 underworld ]

Çevrimdışı underworld

Talisca da başımıza Mesih oldu ya...

Çevrimiçi Özgür Gültekin

bir pozisyona göremi değerlendiriyorsun bunu negredo tek forvet oynar talisca gibi bir
oyuncuylada gayet iyi oynar unuttuğun şey aslında biz tek forvet değil üç forvet oynuyoruz
babelde kanat oynamıyorki oda forvet hele şu aralar forvetlerden daha forvet
adamın bideki tek haraketine değil oturup geçmişdeki maçlarına bak adam geçebiliyormu geçemiyormu
aslında tam tersi bir çok forvete göre bu konuda daha iyi forvetler genelde alır düzeltir vurur.
negredo daha fazla topla haşır neşir. negredoda her özellik var ve hepsinide iyi yapıyor yeterki onu topla buluşturalım
sorun ona pozisyon yaratamıyoruz. Bu kadar kesersen adamı tabi çalım atamaz kendine güvenini kaybeder
abou geçen sene öyle değilmiydi ne zaman güveni verdin topla dans etmeye başladı. zamana ve oynamaya ihtiyaçları var
oynatmadıkçada o zaman aralığı açılıyor işte. senin elinde negredo varsa kusura bakma hoca birinci forvet negredodur.
cenke gösterdiğin sabrı ona göster şu anda tabelada kaç golü olurdu.

Günaydınlar.

@Necmi Tek maça göre asla oyuncu değerlendirmesi yapmam.
Negredo'nun benim için efsane olduğu yıllar Sevilla yıllarıdır.

Negredo' nun yanında o dönemde fason değil gerçek santraforlar vardı. (Kanoute, Fabiano)
Kaldı ki oyuncu da bunu gösteriyor. Mutlaka yanına yaklaşacak oyuncu lazım. Bu oyuncu eğer Talisca olacaksa orta sahanda iki tane emre (...) olması gerekir. Aksi durumda bu formasyonu kaldıramazsın.
Denklem gördüğün gibi çok basit.

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

caner çıkar gider alanını boşaltır sol bek ve stoper bölgesini tutmak tosiçe kalır ama gene hatalı tosiç olur. maçı nerenizle izliyorsunuz bilmiyorum son maçlarda canerin verdiği zararın
yüzde biri değildir tosiç. son maçların hiç birinde caner beklik yapmadı açık oyuncusu gibi oynadı tosiç hep sola kaymak zorunda kaldı.
Hoca Adriano gibi biri varken nasıl Caner'e forma verir anlayamıyorum. Yerli takıntısı mıdır nedir? Geçen senenin en iyilerden olan Adriano Caner'in yedeği oldu inanılmaz.
Peki Adriano ve Gökhan milli maç arasında iyileşince Şenol Hoca Caner'i yedeğe çeker mi? Adriano'ya direkt formayı verir mi? Hep birbirlerinin sakatlıklarına ve sakatlıktan çıkış dönemlerine denk geldiler ve hocanın ne tercih edeceğini bilemiyoruz. Ben tartışmasız Adriano derim. Maçta fark açılırsa veya zayıf takımlara karşı Caner'i tercih ederim.
Daha önce böyle bişey sormuştum. Korktuğum başımıza geldi. Adriano pas oyununa katkıda bulunduğu kadar defansta da çok iyi. Tosic'in hatalarını da örterdi orta sahaya da destek olurdu defansa da duvar örerdi. Çok gol yiyoruz Caner'i yedeğe almak şart. 3-0 olur Adriano'nun dinlenmesi için alırsın oyuna eyvallah ama bundan sonra ilk 11 başlamamalı.

Çevrimdışı EMİR EMRE

Futbolu teknik taktik olarak yorumlamayı iyi bilmem ama Tosic su ana kadar gorevini iyi yaptı bence de. Asil problem bu kadar fazla mac oynamasi. Hazir ve takima uyum saglamis bir sol stoper daha olsa yuzde 50 50 oynarlar Tosic de bu kadar siritmaz. Bir oyuncu ne kadar fazla oynarsa defosu o kadar ortaya cikar. Oguzhan da olan durum da budur bence. Negredo 3 mac ard arda 90 dk oynasa o zaman tablo degisir. Tabi o oyundayken Quaresma da Adriano da Talisca da banko oynamali. 45 dk sabrederek bir sey olmaz.

Çevrimdışı İhsan

Günaydin
Renkli forumlarinda bu Kadar gömülmüyoruz.

Talisca, Ozzi, Caner, Medel, Negredo, Lens, Tosic

hepsi bizim oyuncular
iyi oyuncular
faydalanacagimiz oyuncular...

2x Monaco ve Basak ile final maclarimiz var.
onlara odaklanalim !
Come to Beşiktaş

Çevrimdışı Egos

Günaydin
Renkli forumlarinda bu Kadar gömülmüyoruz.

Talisca, Ozzi, Caner, Medel, Negredo, Lens, Tosic

hepsi bizim oyuncular
iyi oyuncular
faydalanacagimiz oyuncular...

2x Monaco ve Basak ile final maclarimiz var.
onlara odaklanalim !

konuşsunlar ağabey, bazen doğruları fark etmek için evvelinde tüm yanlışları söylemek gerekiyor.

forumdaki herkes sezon başından beri performansından memnun olduğu oyuncuları yazsa 5 tane çıkmaz; satılsınlar, yetersizler denilenlerden ise çok rahat 11 kurarız. aksadığını ya da aksayacağını düşündüğünüz kişiler desek futbolcudan yönetime kadar her isim sayılır.

ben oyuncularda doymuşluk, yorgunluk, isteksizlik görmüyorum; tek gördüğüm şey şaşkınlık. "neden olmuyor?" sorusunun cevabını arıyorlar. şenol güneş cevabı biliyor; ama onun mesul olduğu problem bu değil, hoca "nasıl olacak?" sorusuna çözüm getirip neden olmadığını futbolculara unutturmak zorunda.

takım en azından ocak ayına kadar bu, sezon başında yere göğe sığmayan ekibin keyfe keder komple boyalı hali.

Çevrimdışı Gökhan Kurt

• Kara Kartal
  • *
  • 16 Ekim 2017, 09:59:43
  • Beylikdüzü-İstanbul
  • En güzel Beşiktaş'ın çocukları sever !!!
Burasi yeri mi bilmiyorum ama darp edilen gsliyi gorunce icim acidi resmen. Yaziklar olsun.

Günaydın Millet,

O (Hakaret Yasak)₅ basına geldiğinde bakın nasıl duyar kasıyorlar ama 14 Aralık 1991 tarihinde çok çok daha fazlasını bizim suçsuz taraftarımıza yaparak hunharca öldürdüler. 30 kişi saldırarak sopalarla demirlerle kıydılar suçsuz bi adama. O taraftar grubu hala bunların içinde ve aydınlatılmadı olay. Önce kendi pisliklerini temizlesinler.

Tabi ki bu ögrencı kardesımıze yapılan tamamiyle yanlış.

Çevrimdışı tangaz

Günaydın Millet,

O (Hakaret Yasak)₅ basına geldiğinde bakın nasıl duyar kasıyorlar ama 14 Aralık 1991 tarihinde çok çok daha fazlasını bizim suçsuz taraftarımıza yaparak hunharca öldürdüler. 30 kişi saldırarak sopalarla demirlerle kıydılar suçsuz bi adama. O taraftar grubu hala bunların içinde ve aydınlatılmadı olay. Önce kendi pisliklerini temizlesinler.

6222 işletilmeli, yasalar dantel niyetine çıkarılıp tv üzerine örtüldüğü sürece bişey düzelmez...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Egos

Günaydın Millet,

her taraftar grubu içinde olan tipler, mühendis oktay'ın adını kirleten beşiktaşlılar da çok. katillerin, hırsızların elini kolunu sallayarak dolaştığı, itibar gördüğü bir düzeni ancak dediğin gibi kendi pisliğini temizlemeye başlayarak düzeltebilirsin.

Çevrimdışı tangaz

her taraftar grubu içinde olan tipler, mühendis oktay'ın adını kirleten beşiktaşlılar da çok. katillerin, hırsızların elini kolunu sallayarak dolaştığı, itibar gördüğü bir düzeni ancak dediğin gibi kendi pisliğini temizlemeye başlayarak düzeltebilirsin.

geçenlerde bir haberi okudum göz ucu ile bir kişiyi sanırım 6 kişi darp marp ediyorlar adam 1 sene yoğun bakımda yatıyor sonra ölüyor adamlara önce 15 yıl hapis veriyorlar itiraz sonrası ceza tahrik indirimi şu bu o derken 6 yıl 8aya mı ne düşüyor sonra dava sürecinde tututklu geçirdikleri güne sayılıyor ve adamlar salıveriliyor. dünyadaki örnekleri bilmem ama insan hayatının bu denli ucuz oldugu ender ülkelerden biriyiz sanırım.
[ Son Düzenleme: 16 Ekim 2017, 10:22:52 tangaz ]
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Egos

geçenlerde bir haberi okudum göz ucu ile bir kişiyi sanırım 6 kişi darp marp ediyorlar adam 1 sene yoğun bakımda yatıyor sonra ölüyor adamlara önce 15 yıl hapis veriyorlar itiraz sonrası ceza tahrik indirimi şu bu o derken 6 yıl 8aya mı ne düşüyor sonra daha sürecinde tututklu geçirdikleri güne sayılıyor ve adamlar salıveriliyor. dünyadaki örnekleri bilmem ama insan hayatının bu denli ucuz oldugu ender ülkelerden biriyiz sanırım.

medeniyetin ne olduğunu bilip buna ulaşamamak en ağırı, yoksa sürekli savaş içinde olan bir ortamda uygarlıktan habersiz yaşamaya da alışabilirdik; insanın adapte olamayacağı şey yok.

bunlar gibi üç kişi bir araya gelince mafya kesilen tiplerin topluma yamanmasını kolaylaştırıyoruz. bazılarıyla aynı takımı tuttuğumuz, bazılarıyla aynı partiye oy verdiğimiz, bazılarıyla akraba olduğumuz için varlıklarını sürdürüyorlar. düşmanı renklere, amblemlere, soyadlara indirgeyip sembolik hale getirmenin faturasını biz ödemeye başladık, böyle giderse çocuklarımız faiziyle ödemeye devam edecek; çünkü bu adamlar sadece alt tabakada barınmıyor artık, toplumun, hatta devletin her kademesine de girebiliyorlar.

hepimizin sorumlu olduğu insanlar var, o yüzden tek çaremiz birlik içinde hareket etmek. böylelerinin kendilerini bizim değerlerimiz arkasına saklamasına müsaade edemeyiz.
[ Son Düzenleme: 16 Ekim 2017, 10:44:23 Egos ]

Çevrimiçi Necmi

Iki senedir diyom, hocayi dinlemeyen oynayamaz diye istersen ronaldoyu getir senol gunesi dinlemiyorsa oynayamaz.
Bu quaresma meselesinde 1000 sefer yazdim, adam kafasina gore orta yapmiyor, komut bu verilen.
Al bu sene orta yapmiyor, iceri cizgiye iniyor cunku ortayi canere yaptiriyor hoca 70mden. Hocam gozun sevem sen gene quaresmanin sirtina bin canere falan orta yaptirma, gecen seneki sstemi oynayah ona raziyim ben. Evele gevele solda sonra 90m karijmaya at topu o kessin iceri biri vursun kafayi buna donelim hocam bu yeni model taktik tutmadi.

@Necmi abi diyordu Quaresma olmayinca takim fark atiyor, diye
@Yunus Emre Dökmeci sikrinsatli aciklamalar bekliyorum

@Necmi abi tosice maliyeti dahilinde bakiyon, quaresmaya da maliyeti dahilinde bak, 35 yasinda adamlar takimi sahiplenip oynuyor ustelik hepsi gavur. Hatta gokhan gonul bile ogzuhandan cenkden daha cok zorluyor. Fbli gg oldu besiktasli gokhan
Atiba pepe tosic quaresma adriyano babel gokhan gonul su adamlar kadar olamiyor oguzhan cenk tolgay vs. ayiptir
iyide sorun quaresma değildi sorun ortalardı. benim orda quaresma eleştirim başka oyun opsiyonu olmama
eleştirisiydi takıma zarar verdiği için quaresma yapmamış caner yapmış ne farkı var quaresmaya özel gıcığımmı var
ben bu seneki quaresma oyunundan razıyım ama bu seferde daha kötüsü orta sahadan gelen orta iyice bypass ediyor
benim tepkim hiç bir zaman quaresma özeline olmadı sürekli ortalara ve hücumların harcanmasınaydı tepkim
ben quaresmaya bir tek bursa maçındaki terbiyesizliğine tepki verdim onun dışında sadece ortalara tepki gösterdim.
quaresma oynamadığında ceza sahasına blok saldırıyorduk ve fark geliyordu şimdi quaresma orta yapmıyor caner yapıyor
ne değişti. gene çoğalamıyoruz.

Çevrimdışı mylife1903

medeniyetin ne olduğunu bilip buna ulaşamamak en ağırı, yoksa sürekli savaş içinde olan bir ortamda uygarlıktan habersiz yaşamaya da alışabilirdik; insanın adapte olamayacağı şey yok.

bunlar gibi üç kişi bir araya gelince mafya kesilen tiplerin topluma yamanmasını kolaylaştırıyoruz. bazılarıyla aynı takımı tuttuğumuz, bazılarıyla aynı partiye oy verdiğimiz, bazılarıyla akraba olduğumuz için varlıklarını sürdürüyorlar. düşmanı renklere, amblemlere, soyadlara indirgeyip sembolik hale getirmenin faturasını biz ödemeye başladık, böyle giderse çocuklarımız faiziyle ödemeye devam edecek; çünkü bu adamlar sadece alt tabakada barınmıyor artık, toplumun, hatta devletin her kademesine de girebiliyorlar.

hepimizin sorumlu olduğu insanlar var, o yüzden tek çaremiz birlik içinde hareket etmek. böylelerinin kendilerini bizim değerlerimiz arkasına saklamasına müsaade edemeyiz.
Egitimsizlik ve cahillik hatta egitimli cahiller turemis onlar daha tehlikeli

Milli egitim bakanligi adi ustunde egitim ama sadece ogretimlen ugrasiyir

Egitim olmadan ne sporda basari ne de medeniyetten soz edebiliriz.

Herseyin basi egitim ve terbiyedir

Kokten egitim icin odun sart

Etiketler: