Eksik oyuncu olduğu için buraya düştüğüne katılmamazlık eden yoktur sanırım. Katılmamazlık edilen bölüm bu oyuncunun eksiklerinin, yanlışlarının yok sayılarak bir de üzerine sistem inşa edilmesi ve bu kafa yapısıyla oyuncunun hasbelkader gelişme kaydedeceğini umup ileride Messi,Ronaldo seviyesinde olacağına bedelinin 20 milyondan 200 milyon avrolara çıkacağına inanmamız. Bonservisini alır, takımda kalır ve biz böyle bir yaklaşıma devam edersek o oyuncu bu üst seviyelere çıkmayacak. Talisca'nın sorunu yeteneklerini kullanmaması değil tam tersine yapabildiklerini daha iyi yapmaya çalışırken eksiklerine, yanlışlarına odaklanmaması. Talisca'yı gelecekte Messi, Ronaldo ile seviyesinde görürken bu 2 oyuncu için varsın olsun orta sahaya yardım etmeyelim, eksiklerimiz varsa kapatmaya çalışmayalım, daha komple oyuncu olmaya çalışmayalım şeklinde hareket ettiklerini görebiliyor muyuz? Elit oyuncular hayalci bir bakış açısı olmadan yapabilirliklerini en üst seviyeye çıkarmaya çalışan oyunculardır. Bu seviye üst yetenekler doyuma ulaştıkları, kusurlarını yok farz etmeye çalıştıkları anda da gerilemeye başlayacaklarını bilir.
Talisca sanırım Messi ve Ronaldo'dan daha özel bir oyuncu haline geldi ve üzerine bir sistem inşa edip eksiklerini, kusurlarını kapatmak için çevresindeki oyunculardan faydalanmayı ele alıyoruz. 11 kişiyle bireyselliğe dayalı bir oyun oynayacağız ve bu mantaliteyle Talisca'nın Messi,Ronaldo seviyesine ulaşacağını takımın başarıdan başarıya koşacağını sanacağız. Oyuncu üzerine sistem inşa edilmez. Bu yanlış düşünce temel alınırsa sonuçları da felaket olur.
hala okuduğunu anlamıyorsun
ben 200 M edermi dedim senin dediğin niteliklerde olsaydı 200 etmese 100 ederdi dedim aynı şeymi.
ronaldo messi ayarına gelecekmi dedim iyi oku bizim ronaldomuz messimiz olur dedim. aynı şeymi
takımı şimdi onun üzerine kuralımmı dedim yoksa şu anda elinde olan yeteneklerden azami faydalanalım
olmayan özelliklerini olur yapmaya çalışmayalımmı dedim.
bu teorim gelecekte satın alırsak takımı onun özelliklerinide karşılayacak seviyelerde kuralım dedim
savunma yapamıyorsa arkayı savunma niteliği yüksek olan oyuncuyla kapatırsın on numara özelliği yoksa sistemin on numaraya ihtiyaç duymayacak şekilde inşa edilir artık zaten on numara tarihe karışıyor. bu oyuncuya göre sistem kurmak da değil.
bir oyuncu sana tek başına maç kazandıracak niteliklere sahipse altın tepside gezdirirsin.
ronaldoda savunma yapmıyor messide yapmıyor ama bu onları ronaldo messi yapmaktan alıkoymuyor.
benim taliscayı bunların oyun şekilyle örneklemem taliscayı ronaldo messi seviyesinde gördüğüm anlamı çıkartmaz
ronaldoyu bu yaşta 100 M ye alamazsın ama taliscayı 20 M ye alırsın Beşiktaşında bonservisine 20 verdiği
oyuncu Beşiktaşın ronaldosu demektir. Türk futbol tarihinde bonservisine 20 verilen oyuncu yok.
laflarımı çarpıtarak bir yere varamazsın. Taliscanın eksikleri yok dediğim bir mesajı bile bulamazsın sadece 23 yaşına yeni girmiş bir oyuncudan bahsediyoruz sen ronaldo ve messinin 23 yaşında bu seviyede olduğunumu sanıyorsun
hiçmi eksikleri yoktu. tekrar ediyorum Talisca özel bir oyuncu onu mükemmel hale getirmekte yok edip gitmekte tamamen senin elinde
talisca çalışmayan bir oyuncu değil futboldan başkada bir şey düşünmüyor gecenin bir vaktinde evinde antrenman yapan oyuncudan bahsediyoruz oyuncuda çalışma isteği varsa bunu yönlendirmek kolaydır. zor olanı başarmış zaten para bozmamış
futbol aşkı var bu işi zevkle yapıyor. Bu oyuncunun gelişmesi için aslında her şart müsait yeterki doğru kişilerin
elinde olsun. Genç süper yetenekli azmi var daha 23 yaşında ve sorumluluk alabiliyor maç alabiliyor sorunları ne
senin dediğin gibi defansif zaafı değil aslında oyun devamlılığı yok ve konsantrasyon kaybına uğruyor oyun içinde.
bunlar düzelebilir şeyler. bilmediğini farz ediyorum bende bilmiyordum Demirkol söyledi benficada ön libero olarak bile
oynamış ve başarılı olmuş. merkez orta sahada oynamış demekki savunma zafiyeti yok görev tanımı doğru
yapılamıyor. buda onun oyundan kopmasına neden oluyor. Buda hocanın zaafı bence. o nedenle dedim doğru kullanılmalı diye.