Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu Yeni sezon yeni bir şampiyonluk dileğiyle burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu  [Okunma sayısı 5779428 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Talisca neden savunmaya yardıma gelsin Bir şeyin farkında değilsiniz
Talisca çok özel bir oyuncu sen messinin savunmaya yardıma geldiğini gördünmü
elinde talisca varsa  takımın diğer oyuncularını onu oynatacak şekilde dizersin
bu adam şu anda takımın en iyi şutörü en iyi kafacısı ve en iyi frikikçisi yanlışmı
talisca performansı sana tek başına maç alan oyuncu performansı verir. senin messin
ronaldon olur ama yeterki onu doğru şekilde kullan bu tip oyuncuları doğru kullanmazsan
bir anda silersin sahadan bizim şu anda yaptığımız bu işde adamda golü koklamak doğuştan bir yetenek
işin garibi Beşiktaşda kullanmıyor bunu adam attığı golleri hep kendi yaratıyor. Dikkatli takip edin attığı
gollerde hep gol öncesi pas alışverişinde oluyor. Taliscaya gel savunma yap demek iyi eğitimli bir
polis köpeğine gel evi bekle demek gibi bir şey.
Gol atarak maç kazanıyor senin forvetlerin bile gol atma çabası içinde değilken en golcü oyuncuna bırak gol atmayı gel defans yap
demek  bunu dese dese aykut der.
messi ronaldo daha bir çok oyuncu isimlendir birde onların ne kadar defans yaptığına bak her oyuncu defans yapmak zorunda değil
defans işi iki bekin stoperlerin liberonun ve göbekteki orta saha oyuncusunun işidir.  en hızlı ve dinç olması gereken oyuncular hücum oyuncularıdır onlarıda 105 metre git gel koşturamazsın koşturursanda maçları gol atmadan bitirirsin.
o kadar abartmayın ya her oyuncu defans yapacakmış onların defansı hücum bölgesinde yapacakları presdir.
Talisca 1-2 metre gerisine düşen topa yorulurum, savunma yapmak benim görevim değil deyip hamle yapmakta üşeniyorsa bu sorgulanır. Savunmaya yardımcı olmak demek her zaman rakibe markajda, müdahalede bulunmak değildir. Zorda kalan orta sahana yardıma gelip  topu almak topu ayağında tutup pasla driblingle oyunu yönlendirmek de savunmaya yardımcı olmanın başka bir usulü. Ligde maçlarda Talisca'nın bunu yaptığına şahit oluyor muyuz? Messi dediğimiz oyuncu her maç bunu yapıyor.

Özel oyuncu demek aşırı taviz vereceğim anlamına gelmez. Bir sistemin olur ve sistemde oyuncudan maksimum verimliliği alacak düzenlemeler yaparsın. Oyuncu üzerine sistem inşa edip tavizler verirsen bunun zararlı sonuçlarına da katlanırsın. Messi dediğimiz oyuncu da Barcelona'nın sistemi içinde oyuncudan maksimum verim alacak düzenlemeler ile böylesi performans veriyor. Biz bazı şeyleri karıştırıyoruz. Bu apaçık ortada.

Çevrimiçi Necmi

Salı akşamı stoperde medeli görürüz umarım falcao’nun tosice neler yapacağını hayal bile edemiyorum yediğimiz son 4 lig golünün başrolü olan bu arkadaşın daha fazla oynamaması lazım biraz toparlasın kendini.

tosiç stoperde medelden iki gömlek daha iyi
tosiç kontrolsüz giriyorsa medel iki katı kontrolsüz giriyor tosiç her topa yatıyorsa medelde
yatıyor. neymiş tosiç bombaymış hiç pepenin yaptığı hatalara bakıyormusunuz tosiç kadar hata oda yapıyor ama bu pepenin kötü stopermi olduğunu gösteriryor.
Elindeki en iyi ikili istesenizde istemesenizde pepe tosiç ikilisi ve tosiç bu sene gayet iyi maçlar çıkarıyor
başrolde kim var iyi tahlil edemiyorsun takım hücuma çıkarken saçma sapan bir pas vereceğim diye ozi topu kaptırır
o top gelir gol olur suçlu tosiç olur hadi canım. caner çıkar gider alanını boşaltır sol bek ve stoper bölgesini tutmak
tosiçe kalır ama gene hatalı tosiç olur. maçı nerenizle izliyorsunuz bilmiyorum son maçlarda canerin verdiği zararın
yüzde biri değildir tosiç. son maçların hiç birinde caner beklik yapmadı açık oyuncusu gibi oynadı tosiç hep sola kaymak zorunda kaldı.
zaten sağ bekimizde yoktu pepede sağa kayarak oynuyordu o nedenlede göbek aşırı savunmasız kaldı. Atiba bile bu nedenle
hücuma yeterli katkıyı veremedi son maçlar. son maçlar ben beklerin kademeye girdiğini görmedim tosiçin bile sağda kademeye girdiğine tanık oldum pepeden seken topa kademeye girerek kesti başaramasa orta açsa rakip kendi bölgesinden yiyeceğimiz için
gene suçlu olacaktı ama kimse sol stoper sağ stoperin kademesine girince sol bekte onun yerini almalı demeyecekti
ismail yüzünden bir sürü sol stoper tükettik şimdi caner geldi. hocanın canere bek oyuncusu olduğunu hatırlatması lazım.

Çevrimdışı Berat

tosiç kontrolsüz giriyorsa medel iki katı kontrolsüz giriyor tosiç her topa yatıyorsa medelde
yatıyor. neymiş tosiç bombaymış hiç pepenin yaptığı hatalara bakıyormusunuz tosiç kadar hata oda yapıyor ama bu pepenin kötü stopermi olduğunu gösteriryor.
Elindeki en iyi ikili istesenizde istemesenizde pepe tosiç ikilisi ve tosiç bu sene gayet iyi maçlar çıkarıyor
başrolde kim var iyi tahlil edemiyorsun takım hücuma çıkarken saçma sapan bir pas vereceğim diye ozi topu kaptırır
o top gelir gol olur suçlu tosiç olur hadi canım. caner çıkar gider alanını boşaltır sol bek ve stoper bölgesini tutmak
tosiçe kalır ama gene hatalı tosiç olur. maçı nerenizle izliyorsunuz bilmiyorum son maçlarda canerin verdiği zararın
yüzde biri değildir tosiç. son maçların hiç birinde caner beklik yapmadı açık oyuncusu gibi oynadı tosiç hep sola kaymak zorunda kaldı.
zaten sağ bekimizde yoktu pepede sağa kayarak oynuyordu o nedenlede göbek aşırı savunmasız kaldı. Atiba bile bu nedenle
hücuma yeterli katkıyı veremedi son maçlar. son maçlar ben beklerin kademeye girdiğini görmedim tosiçin bile sağda kademeye girdiğine tanık oldum pepeden seken topa kademeye girerek kesti başaramasa orta açsa rakip kendi bölgesinden yiyeceğimiz için
gene suçlu olacaktı ama kimse sol stoper sağ stoperin kademesine girince sol bekte onun yerini almalı demeyecekti
ismail yüzünden bir sürü sol stoper tükettik şimdi caner geldi. hocanın canere bek oyuncusu olduğunu hatırlatması lazım.

Caner artık bana da İsmail'i andırıyor birçok yönden.

Çevrimiçi Necmi

Talisca 1-2 metre gerisine düşen topa yorulurum, savunma yapmak benim görevim değil deyip hamle yapmakta üşeniyorsa bu sorgulanır. Savunmaya yardımcı olmak demek her zaman rakibe markajda, müdahalede bulunmak değildir. Zorda kalan orta sahana yardıma gelip  topu almak topu ayağında tutup pasla driblingle oyunu yönlendirmek de savunmaya yardımcı olmanın başka bir usulü. Ligde maçlarda Talisca'nın bunu yaptığına şahit oluyor muyuz? Messi dediğimiz oyuncu her maç bunu yapıyor.

Özel oyuncu demek aşırı taviz vereceğim anlamına gelmez. Bir sistemin olur ve sistemde oyuncudan maksimum verimliliği alacak düzenlemeler yaparsın. Oyuncu üzerine sistem inşa edip tavizler verirsen bunun zararlı sonuçlarına da katlanırsın. Messi dediğimiz oyuncu da Barcelona'nın sistemi içinde oyuncudan maksimum verim alacak düzenlemeler ile böylesi performans veriyor. Biz bazı şeyleri karıştırıyoruz. Bu apaçık ortada.

Ben çokça şahit oluyorum sen olmuyorsan iyi izlemiyorsun demektir hatta leipzige attığı golde öncesinde böyle bir pozisyondu
görmek istediğinizi görüyorsunuz sadece o zaman şöyle söyleyeyim iyi izleyin maçlar var ve orta sahada sezon başından beri taliscanın verdiği katkı ozinin verdiğinin iki katıdır. yaptığı pres çaldığı top dripling ters pasla oyun yönü değiştirme oyunu ileri taşıma konusunda.
ilk geldiğinde evet hep golü düşünüyor başka bir şey yapmıyordu bunu yapıştırdınız üstüne yoksa orta saha oyun katkısı top çalması
pres yapması kesinlikle oziden kat kat fazla buyrun tek tek bütün maçlara bakın. Ozi biraz daha artistik pas verme derdinde olmasa
taliscayıda oyundan düşürmeyecek bak bunda abartmıyorum ozinin bütün pas denemeleri şova yönelik hele son maçta bütün pasları böyle vereceğim diye rakibe teslim etti 80 dakika hala inatla bunu yapmaya çalışdı. ve kaptırdığı her toplada atak yedik
iyi izle derim taliscayı bir çok maçı onun nasıl kazandırdığına tanık olursun yeterki talisca doğru kullanılsın büyük ihtimal
ozi kendisinden rol çaldığını düşünüyor. Geçen sene bir çok kez tanık olduğumuz abou talisca paslaşmalarına neden hiç ozi talisca paslaşması olarak tanık olmuyoruz. Bizim sorunumuz forvet talisca stoper falan değil en büyük sorun
sene başından beri merkez ortasaha. Oyunda yok ve bütün hatları bozuyor bu. Bir çok oyuncuyu
oyundan düşürüyor. merkez orta saha oyuncun yanlış hatırlamıyorsam 19 pas yapıp bunun 16 sını
rakibe yaparsa o maçı kazanamazsın. Bizim gençlerbirliği malubiyetimizin nedeni buydu.
Taliscayı pozisyon olarak değil 90 dakika olarak oyuna bakıp iyi izleyin elimizdeki kazanma odaklı oynayan tek oyuncu.
hangi maçtı talisca istatistiklerini izliyordum tvde maçın en fazla top çalan en fazla kritik pas atan oyuncusuymuş
en fazla şut atan aynı zamanda o sırada forumda taliscaya sallıyorlardı hiç bir şey yapmadı diye işte bunlar önyargı.
herşeyi yıkarsın ön yargıyı yıkamazsın. bu ülkede yıllarca alexe tanrı muamelesi yapıldı talisca alexe göre savunma futbolu oynuyor
sayılır. Talisca alexden çok daha kaliteli bir oyuncu olgun dönemi mükemmel olacak. Keşke alabilsek ve bütün takımıda
onun üzerine kurabilsek uzun yıllar ekmeğini yeriz. alex gibi sadece Türkiyede değil avrupadada yeriz.
tam winner avrupada direk çıkıyor ortaya kalite farkı. leipzig maçında attığı gol pozisyonun başından itibaren
ders olarak okutulmalı bakmadan arkası dönük quaresmanın ayağına atıyor bunu yaparkende orta göbeğe yakın yerde
topu kanata atıyor. quaresma bekletmeden bir sağ bir sol yapıp rakipten kurtulup ortayı açıyor
talisca çoktan mevzisini tutmuş sinsi şekilde geride bekliyor rakibi uyutarak ve kafa vuruşu muhteşem.
elinde böyle futbol zekasına sahip allah vergisi yeteneği olan ve daha 23 üne yeni girmiş bir oyuncu var.
burun kıvıracağınıza nasıl alırız acabaya kafayı patlatın. abouda çok değerliydi kaçırdık burda onunda değeri bilinmedi.
herkes messi ronaldo arıyor ama yok öyle oyuncu olursada zaten hiç bir yaş grubunda sana yedirmezler.
biraz ışık gördükleri anda 200 M yi sayıyorlar. Talisca zaten dediğin meziyetlerde olsa Türkiyeye 34 yaşında bile yolu düşmezdi.
şu anda 200 M gibi bir rakama kimin aldığını konuşuyor olurduk. Bu gün burdaysa zaten bazı eksiklikleri olduğu için burda
alırsakda herhalde ülke tarihinin en büyük transferini yapmış olacağız. nasıl burda burun kıvrılan abounun
sözleşmesine 50 M bedel koydular yarında büyük ihtimal bu civarda bir rakama gider. portoda 10 maç 10 gol bir asistle
oynuyor.

Çevrimiçi Özgür Gültekin

Negredo tek forvet oynayacak özelliklere sahip değil.
Maçta bir çalım attıktan sonra 2. çalım için kendisini toparlayamadı.

Talisca ve Ozzie aynı anda vurdumduymaz biçimde oynamaya devam ederse Atiba maçlardan birinde sahada ruhunu teslim eder.
Talisca ölümüne alan kapatsın demiyoruz ama en azından önünden geçen topa müdahale etmeye çalışsın, savunma dublajı yapsın yeter.

Tosic'in her maç çok ciddi hataları var ve bu hatalar ölümcül oluyor.
Sol tarafta Adriano' nun dengeli ve akılcı oyununa ihtiyaç duyuyoruz.

En önemlisi de hocanın hala kafası karışık.
Güçlü bir oyun planımız henüz oluşmadı.

Çevrimiçi Necmi

Caner artık bana da İsmail'i andırıyor birçok yönden.
ben bunu yıllardır söylüyorum ismailin daha ofansifi biraz daha iyi orta açanı
ama defansif olarak ismaili kesinlikle aratmaz. hep dedim bunu caner ismail mukayeselerinde
derdimi kimseye anlatamadım. açın caner istenirken dediğim sözlere geçmişde bakın
bütün oyun planımızı alt üst eder orta sahayı komple oyundan düşürür topu alır orta sahadan kaleye gönderir
ve bizde öyle topa vuracak adam yok dedim dediklerim bir bir oluyor ne zaman çizgiye katedip orta açıyor işte o zaman etkili
oluyor ama canerde bunu çok az dener. canerin topu sürüp dripling yapacak özelliğide yok çizgiye inmesi için birinin topu
oraya götürmesi lazım :D ama diğer taraftan sol ayağıyla çok isabetli orta açıyor
yakın mesafeye girerse işte ortaları acımasız oluyor. yerden ve sert quaresma gibi şişirmiyor topu

Çevrimdışı bordele

Gençler maçında yediğimiz ilk golü de Canere bağlıyorsun sanki. Maçı dikkatli izlersen hem ilk golde adamını bırakıp kontrolsüzce topa atlayarak GOLÜ YEDİRİYOR, ikinci golde de çıkarken pas hatası yaparak GOLÜ YEDİRİYOR. Pepe bi yandan da tosic'in açıklarını kapatmaya çalışırken zaten hata yapıyor gibi gözüküyor genelde. Evimizdeki maçların çoğunu izledim tosic'in her maç bomba bir iki hatası golle sonuçlanmayınca hiç konuşulmuyor sağolsun burada maçları dikkatli izleyen bir kaç arkadaşımız dile getiriyor. Bu maçta hataları golle sonuçlandı ve yenildik bu kadar basit. Hocanın yanlış kadro seçimi ve oyuncu değişikliklerini en başa yazıyorum tabi.
Av zamanı

Çevrimdışı bordele

Şu vasat seviciliğiniz yetti artık ya burda Tosic övgüsü görmekten bıktım
Av zamanı

Çevrimiçi Necmi

Negredo tek forvet oynayacak özelliklere sahip değil.
Maçta bir çalım attıktan sonra 2. çalım için kendisini toparlayamadı.

Talisca ve Ozzie aynı anda vurdumduymaz biçimde oynamaya devam ederse Atiba maçlardan birinde sahada ruhunu teslim eder.
Talisca ölümüne alan kapatsın demiyoruz ama en azından önünden geçen topa müdahale etmeye çalışsın, savunma dublajı yapsın yeter.

Tosic'in her maç çok ciddi hataları var ve bu hatalar ölümcül oluyor.
Sol tarafta Adriano' nun dengeli ve akılcı oyununa ihtiyaç duyuyoruz.

En önemlisi de hocanın hala kafası karışık.
Güçlü bir oyun planımız henüz oluşmadı.

bir pozisyona göremi değerlendiriyorsun bunu negredo tek forvet oynar talisca gibi bir
oyuncuylada gayet iyi oynar unuttuğun şey aslında biz tek forvet değil üç forvet oynuyoruz
babelde kanat oynamıyorki oda forvet hele şu aralar forvetlerden daha forvet
adamın bideki tek haraketine değil oturup geçmişdeki maçlarına bak adam geçebiliyormu geçemiyormu
aslında tam tersi bir çok forvete göre bu konuda daha iyi forvetler genelde alır düzeltir vurur.
negredo daha fazla topla haşır neşir. negredoda her özellik var ve hepsinide iyi yapıyor yeterki onu topla buluşturalım
sorun ona pozisyon yaratamıyoruz. Bu kadar kesersen adamı tabi çalım atamaz kendine güvenini kaybeder
abou geçen sene öyle değilmiydi ne zaman güveni verdin topla dans etmeye başladı. zamana ve oynamaya ihtiyaçları var
oynatmadıkçada o zaman aralığı açılıyor işte. senin elinde negredo varsa kusura bakma hoca birinci forvet negredodur.
cenke gösterdiğin sabrı ona göster şu anda tabelada kaç golü olurdu.

Çevrimiçi Necmi

Şu vasat seviciliğiniz yetti artık ya burda Tosic övgüsü görmekten bıktım
Burası Beşiktaş forumu olduğuna göre kimi övmemiz lazım renkli oyuncularınımı
Beşiktaşın forumunda Beşiktaşın oyuncusu övüldü diye bıktıysan ne işin var burda git o zaman.
şu yazdığın kelime bu forumdan atılma nedenidir.
Beşiktaşın oyuncusu övülüyor diye bir Beşiktaşlı nasıl rahatsız olabilir. bunu bana açıklayabilirmisin @bordelo
bunu açıklarken Beşiktaşın oyuncusu övülüyor diye nasıl Beşiktaş taraftarına hakaret edilir bunuda açıklamanı bekliyorum

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Ben çokça şahit oluyorum sen olmuyorsan iyi izlemiyorsun demektir hatta leipzige attığı golde öncesinde böyle bir pozisyondu
görmek istediğinizi görüyorsunuz sadece o zaman şöyle söyleyeyim iyi izleyin maçlar var ve orta sahada sezon başından beri taliscanın verdiği katkı ozinin verdiğinin iki katıdır. yaptığı pres çaldığı top dripling ters pasla oyun yönü değiştirme oyunu ileri taşıma konusunda.
ilk geldiğinde evet hep golü düşünüyor başka bir şey yapmıyordu bunu yapıştırdınız üstüne yoksa orta saha oyun katkısı top çalması
pres yapması kesinlikle oziden kat kat fazla buyrun tek tek bütün maçlara bakın. Ozi biraz daha artistik pas verme derdinde olmasa
taliscayıda oyundan düşürmeyecek bak bunda abartmıyorum ozinin bütün pas denemeleri şova yönelik hele son maçta bütün pasları böyle vereceğim diye rakibe teslim etti 80 dakika hala inatla bunu yapmaya çalışdı. ve kaptırdığı her toplada atak yedik
iyi izle derim taliscayı bir çok maçı onun nasıl kazandırdığına tanık olursun yeterki talisca doğru kullanılsın büyük ihtimal
ozi kendisinden rol çaldığını düşünüyor. Geçen sene bir çok kez tanık olduğumuz abou talisca paslaşmalarına neden hiç ozi talisca paslaşması olarak tanık olmuyoruz. Bizim sorunumuz forvet talisca stoper falan değil en büyük sorun
sene başından beri merkez ortasaha. Oyunda yok ve bütün hatları bozuyor bu. Bir çok oyuncuyu
oyundan düşürüyor. merkez orta saha oyuncun yanlış hatırlamıyorsam 19 pas yapıp bunun 16 sını
rakibe yaparsa o maçı kazanamazsın. Bizim gençlerbirliği malubiyetimizin nedeni buydu.
Taliscayı pozisyon olarak değil 90 dakika olarak oyuna bakıp iyi izleyin elimizdeki kazanma odaklı oynayan tek oyuncu.
hangi maçtı talisca istatistiklerini izliyordum tvde maçın en fazla top çalan en fazla kritik pas atan oyuncusuymuş
en fazla şut atan aynı zamanda o sırada forumda taliscaya sallıyorlardı hiç bir şey yapmadı diye işte bunlar önyargı.
herşeyi yıkarsın ön yargıyı yıkamazsın. bu ülkede yıllarca alexe tanrı muamelesi yapıldı talisca alexe göre savunma futbolu oynuyor
sayılır. Talisca alexden çok daha kaliteli bir oyuncu olgun dönemi mükemmel olacak. Keşke alabilsek ve bütün takımıda
onun üzerine kurabilsek uzun yıllar ekmeğini yeriz. alex gibi sadece Türkiyede değil avrupadada yeriz.
tam winner avrupada direk çıkıyor ortaya kalite farkı. leipzig maçında attığı gol pozisyonun başından itibaren
ders olarak okutulmalı bakmadan arkası dönük quaresmanın ayağına atıyor bunu yaparkende orta göbeğe yakın yerde
topu kanata atıyor. quaresma bekletmeden bir sağ bir sol yapıp rakipten kurtulup ortayı açıyor
talisca çoktan mevzisini tutmuş sinsi şekilde geride bekliyor rakibi uyutarak ve kafa vuruşu muhteşem.
elinde böyle futbol zekasına sahip allah vergisi yeteneği olan ve daha 23 üne yeni girmiş bir oyuncu var.
burun kıvıracağınıza nasıl alırız acabaya kafayı patlatın. abouda çok değerliydi kaçırdık burda onunda değeri bilinmedi.
herkes messi ronaldo arıyor ama yok öyle oyuncu olursada zaten hiç bir yaş grubunda sana yedirmezler.
biraz ışık gördükleri anda 200 M yi sayıyorlar. Talisca zaten dediğin meziyetlerde olsa Türkiyeye 34 yaşında bile yolu düşmezdi.
şu anda 200 M gibi bir rakama kimin aldığını konuşuyor olurduk. Bu gün burdaysa zaten bazı eksiklikleri olduğu için burda
alırsakda herhalde ülke tarihinin en büyük transferini yapmış olacağız. nasıl burda burun kıvrılan abounun
sözleşmesine 50 M bedel koydular yarında büyük ihtimal bu civarda bir rakama gider. portoda 10 maç 10 gol bir asistle
oynuyor.
Talisca'nın Şampiyonlar Ligi performansını ayrı tutup Türkiye Ligin'deki oyun anlayışından bahsediyorum zaten . Talisca ,Şampiyonlar Ligi'nde nasıl, Türkiye Ligi'nde nasıl? Aradaki fark nedir? Acaba Şampiyonlar Ligi'nde orta sahasına daha fazla katkıda bulunması oyun disiplinine bağlı kalıp savunmasına daha fazla yardımcı olması olabilir mi?Bizim birçok lig maçında orta sahada fazladan oyuncuya ihtiyaç duymamız Talisca ile alakalı olabilir mi acaba?  Talisca'nın sorunu az koşması, pres yapmaması değil. Sorun tecrübesiz oluşu, oyun anlayışı, pozisyon bilgisinin tam oturmaması, çoğu kez yanlış koşular yapıp enerjisini tasarruflu kullanmaması(hücumda gereksiz koşular hatta pres  yaparken maalesef iş savunmaya gelince yeterince koştuğunu göremiyoruz) gibi unsurlar.

Bizim sorunumuz bireyselliğe dayalı oyun anlayışı yüzünden takımın genelindeki kopukluk sadece orta saha Talisca arasındaki kopukluk değil. Talisca ile Oğuzhan arasındaki mesafe, orta sahanın geriye çekilmesi pasifize edilmesi gibi şeyler Hoca'nın tercihleri içinde. Oğuzhan'ın eksikleri de var ama bu Talisca'nın orta sahaya destek olmaması, hücumu aşırı düşünüp hücumda her topa koşmaya çalışırken 1-2 metre gerisine düşen topa müdahele etmeye üşenmesi gibi bütün kusurlarını örtmez. Başka bir oyuncu ya da antrenör faktörler olabilir ama oyuncunun direk mazereti olamaz. Oğuzhan ve Hoca da kendi içinde tartışılır ama bunlar Talisca'nın tek başına mazereti olamazlar.

Genç, eksikleri olan bir oyuncuyu özel diye sınıflandırıp eksiklerini yok sayıp gerekli müdahaleleri yapmamak eksik oyuncu üzerinden özel yetenekleri var diye sistem inşa etmeye çalışmak sorun çözmez yaratır. Şu anda Messi, Ronaldo gibilerle karşılaştırırsak neden oyuncu geliştirmekte problem yaşıyoruz  sorusunu kendimize sormayalım. Ne bu şekilde o oyuncuyu kazanırsın ne de istikrarlı, başarılı bir takım yaratırsın.
[ Son Düzenleme: 16 Ekim 2017, 02:02:05 Onur Küçük ]

Çevrimiçi Necmi

Gençler maçında yediğimiz ilk golü de Canere bağlıyorsun sanki. Maçı dikkatli izlersen hem ilk golde adamını bırakıp kontrolsüzce topa atlayarak GOLÜ YEDİRİYOR, ikinci golde de çıkarken pas hatası yaparak GOLÜ YEDİRİYOR. Pepe bi yandan da tosic'in açıklarını kapatmaya çalışırken zaten hata yapıyor gibi gözüküyor genelde. Evimizdeki maçların çoğunu izledim tosic'in her maç bomba bir iki hatası golle sonuçlanmayınca hiç konuşulmuyor sağolsun burada maçları dikkatli izleyen bir kaç arkadaşımız dile getiriyor. Bu maçta hataları golle sonuçlandı ve yenildik bu kadar basit. Hocanın yanlış kadro seçimi ve oyuncu değişikliklerini en başa yazıyorum tabi.
yenildiysek orta saha topu tutamadığı için sürekli atak yediğimizden yenildik
dünyanın en iyi savunması olsan ne yazar illaki bir hata yaparsın böyle dirençsiz bir orta saha nedeniyle
tosiçin hatasına değilde olaylar zincirini değerlendir yoksa yarın tosiç gider vida gelir sen bu seferde vidaya sövmeye başlarsın
bir şeyin mukavemetini sağlayan bir sürü etken vardır bunlar görevini yapamadığında yükün en fazla bindiği bölgede
kırılma olur. o bölgenin ne kadar sağlam olduğunun bir önemi yok kaldırabileceğinden fazla yük geldiğinde patlar.

Çevrimiçi Necmi

Beşiktaşın forumunda Beşiktaşın oyuncusu övüldü diye bıktıysan ne işin var burda git o zaman.
Beşiktaşın oyuncusu övülüyor diye bir Beşiktaşlı nasıl rahatsız olabilir. bunu bana açıklayabilirmisin @bordelo
bunu açıklarken Beşiktaşın oyuncusu övülüyor diye nasıl Beşiktaş taraftarına hakaret edilir bunuda açıklamanı bekliyorum
@bordele  bunun cevabını bekliyorum senden

Çevrimdışı bordele

Tosic'in iyi maç çıkardığını söylemek Beşiktaş'a hakarettir. Gerçekleri görmemektir Beşiktaş'a asıl hakaret budur. Gençlerbirliği maçında iki golü yediren Tosic son dakikalarda fabriye göre sol köşeden kayarak bi topun kornere çıkmasını engelledi diye herkes alkışlıyordu izlediğim yerde. Leipzig maçında kaçırdığı adamlar golleri atamadığı için kimse konuşmadı ama son dakikada ileriye çıktığı için deli gibi alkışlıyordu herkes. Takıma zarar veren, vasat performanslı oyunundan sonra tosici överek asıl zararı siz veriyorsunuz takıma.

Sana göre senin fikrine aykırı bir şey söylemek zaten atılma nedeni bu forumda. Tehdit edeceğine karşıt argümanın varsa söyle dinleyelim

Av zamanı

Çevrimiçi Necmi

Talisca'nın Şampiyonlar Ligi performansını ayrı tutup Türkiye Ligin'deki oyun anlayışından bahsediyorum zaten . Talisca ,Şampiyonlar Ligi'nde nasıl, Türkiye Ligi'nde nasıl? Aradaki fark nedir? Acaba Şampiyonlar Ligi'nde orta sahasına daha fazla katkıda bulunması oyun disiplinine bağlı kalıp savunmasına daha fazla yardımcı olması olabilir mi?Bizim birçok lig maçında orta sahada fazladan oyuncuya ihtiyaç duymamız Talisca ile alakalı olabilir mi acaba?  Talisca'nın sorunu az koşması, pres yapmaması değil. Sorun tecrübesiz oluşu, oyun anlayışı, pozisyon bilgisinin tam oturmaması, çoğu kez yanlış koşular yapıp enerjisini tasarruflu kullanmaması(hücumda gereksiz koşular hatta pres  yaparken maalesef iş savunmaya gelince yeterince koştuğunu göremiyoruz) gibi unsurlar.

Bizim sorunumuz bireyselliğe dayalı oyun anlayışı yüzünden takımın genelindeki kopukluk sadece orta saha Talisca arasındaki kopukluk değil. Aşırı bireyselliğe dayalı futbola dayalı olarak takımın genelindeki kopukluk. Talisca ile Oğuzhan arasındaki mesafe, orta sahanın geriye çekilmesi pasifize edilmesi Hoca'nın tercihleri içinde. Oğuzhan'ın eksikleri de var ama bu Talisca'nın orta sahaya destek olmaması, hücumu aşırı düşünüp hücumda her topa koşmaya çalışırken 1-2 metre gerisine düşen topa müdahele etmeye üşenmesi gibi bütün kusurlarını örtmez. Başka bir oyuncu ya da antrenör faktörler olabilir ama oyuncunun direk mazereti olamaz. Oğuzhan ve Hoca da kendi içinde tartışılır ama bunlar Talisca'nın tek başına mazereti olamazlar.

Genç, eksikleri olan bir oyuncuyu özel diye sınıflandırıp eksiklerini yok sayıp gerekli müdahaleleri yapmamak eksik oyuncu üzerinden özel yetenekleri var diye sistem inşa etmeye çalışmak sorun çözmez yaratır. Şu anda Messi, Ronaldo gibilerle karşılaştırırsak neden oyuncu geliştirmekte problem yaşıyoruz  sorusunu kendimize sormayalım. Ne bu şekilde o oyuncuyu kazanırsın ne de istikrarlı, başarılı bir takım yaratırsın.
Peki şl de diğer oyuncuların bencilliği bırakıp görevi doğru yapması mücadele etmesi
nedeniyle talisca oyuna daha fazla giriyor diyemezmiyiz. zaten eksiklerinin olmadığını söylemedim olduğu için bize
iki yıllığına kiralık verildi. bu yetenekde oyuncu eksiksiz olsa Türkiyeye yolu düşmez dedim
bunda anlaşılmayacak ne var. özel olmak farklı şeydir bak özel oyuncu diyorum mükemmel oyuncu demiyorum
Talisca allah vergisi yeteneğiyle oyun zekasıyla çok özel bir oyuncu bu onu mükemmel oyuncu yapmaz.
onu mükemmelleştirecek etkenler verilecek futbol bilgisi etrafındaki oyuncu grubu vs şeylerdir. insanlar tek başına
mükemmel olmaz. kötü bir takıma messiyi koy sıradanlaşır.
Bana göstersene iki adım önüne düşen topa hamle yapmamış vs dediğin pozisyonu ben düşünüyorum hiç aklıma gelmiyor
bunu özelliğimiş gibi söyleyebilmen için sürekli olması lazım bunuda kolayca bulman gerekiyor madem böyle oyuncu
bunlarla ilgili uzun bir video bile çıkar. Bana öyle iki adım önüne gerisine düşen topa bile müdahale etmiyor diye
söylemeyeceksin bunu kanıtı ile göstereceksin. bende izliyorum maçları hiçde dediğin gibi şeyler hatırlamıyorumki
ben heleki sahada maça arkadaşlarına ihanet eden oyuncuya çok acımasızımdır her hatayı hoş gürürüm gol bile
yesek hatadan gene normal derim ama asla normal demeyeceğim şey bir oyuncunun kaçak dövüşmesi
sahada arkadaşlarının emeğine ihanet etmesi. Bu noktada bilirsiniz hiç bir oyuncuyu korumam. Töre pektemek ozi cenk
quaresma herhalde benden daha sert eleştiren yoktur. birde nelerini eleştirdiğime bir bak hiç şu hatayı yaptı gol yedirdi diye
eleştiriyormuyum yada kişisel hatalarını hiç gündeme getirdimmi. Bir oyuncu sahada arkadaşlarının emeğine ihanet etmediği
sürece benim tepki radarıma girmez bunu taliscada yapsa onuda dibine kadar eleştiririm Benim için hiç bir
oyuncu Beşiktaşdan değerli değildir. eleştirdiğim hiç bir oyuncuyuda bir maça bakarak eleştirmem devamlılık arzetmesi lazım.
ben taliscada en ufak bir şey sezinlemiyorum ilk zamanlar söylüyordum kendine oynadığını ama artık aynı talisca yok sahada.

Çevrimdışı bordele

Peki şl de diğer oyuncuların bencilliği bırakıp görevi doğru yapması mücadele etmesi
nedeniyle talisca oyuna daha fazla giriyor diyemezmiyiz. zaten eksiklerinin olmadığını söylemedim olduğu için bize
iki yıllığına kiralık verildi. bu yetenekde oyuncu eksiksiz olsa Türkiyeye yolu düşmez dedim
bunda anlaşılmayacak ne var. özel olmak farklı şeydir bak özel oyuncu diyorum mükemmel oyuncu demiyorum
Talisca allah vergisi yeteneğiyle oyun zekasıyla çok özel bir oyuncu bu onu mükemmel oyuncu yapmaz.
onu mükemmelleştirecek etkenler verilecek futbol bilgisi etrafındaki oyuncu grubu vs şeylerdir. insanlar tek başına
Bana göstersene iki adım önüne düşen topa hamle yapmamış vs dediğin pozisyonu ben düşünüyorum hiç aklıma gelmiyor
bunu özelliğimiş gibi söyleyebilmen için sürekli olması lazım bunuda kolayca bulman gerekiyor madem böyle oyuncu
bunlarla ilgili uzun bir video bile çıkar. Bana öyle iki adım önüne gerisine düşen topa bile müdahale etmiyor diye
söylemeyeceksin bunu kanıtı ile göstereceksin. bende izliyorum maçları hiçde dediğin gibi şeyler hatırlamıyorumki
ben heleki sahada maça arkadaşlarına ihanet eden oyuncuya çok acımasızımdır her hatayı hoş gürürüm gol bile
yesek hatadan gene normal derim ama asla normal demeyeceğim şey bir oyuncunun kaçak dövüşmesi
sahada arkadaşlarının emeğine ihanet etmesi. Bu noktada bilirsiniz hiç bir oyuncuyu korumam. Töre pektemek ozi cenk
quaresma herhalde benden daha sert eleştiren yoktur. birde nelerini eleştirdiğime bir bak hiç şu hatayı yaptı gol yedirdi diye
eleştiriyormuyum yada kişisel hatalarını hiç gündeme getirdimmi. Bir oyuncu sahada arkadaşlarının emeğine ihanet etmediği
sürece benim tepki radarıma girmez bunu taliscada yapsa onuda dibine kadar eleştiririm Benim için hiç bir
oyuncu Beşiktaşdan değerli değildir. eleştirdiğim hiç bir oyuncuyuda bir maça bakarak eleştirmem devamlılık arzetmesi lazım.
ben taliscada en ufak bir şey sezinlemiyorum ilk zamanlar söylüyordum kendine oynadığını ama artık aynı talisca yok sahada.

İlk akla gelen bu. Bunun gibi bir kaç tane kesin vardır

http://tr.beinsports.com/lig/super-lig/goller/2016-2017/32/kasimpasa/samuel-eduok-19723
Av zamanı

Çevrimiçi Necmi

Tosic'in iyi maç çıkardığını söylemek Beşiktaş'a hakarettir. Gerçekleri görmemektir Beşiktaş'a asıl hakaret budur. Gençlerbirliği maçında iki golü yediren Tosic son dakikalarda fabriye göre sol köşeden kayarak bi topun kornere çıkmasını engelledi diye herkes alkışlıyordu izlediğim yerde. Leipzig maçında kaçırdığı adamlar golleri atamadığı için kimse konuşmadı ama son dakikada ileriye çıktığı için deli gibi alkışlıyordu herkes. Takıma zarar veren, vasat performanslı oyunundan sonra tosici överek asıl zararı siz veriyorsunuz takıma.

Sana göre senin fikrine aykırı bir şey söylemek zaten atılma nedeni bu forumda. Tehdit edeceğine karşıt argümanın varsa söyle dinleyelim

Benim söylediğim net Beşiktaş forumunda bir Beşiktaş oyuncusunun övülmesi
nasıl rahatsız eder seni. Bunun benim değil tüm Beşiktaşlıların böyle düşünmesi gerekebilir .
Bak seversin sevmezsin bunu ayrı tutuyorum. Eleştiririsin bunuda ayrı tutuyorum bahsettiğim bu değil
bir Beşiktaş oyuncusunu seviyorlar diye Beşiktaş taraftarına hakaret etme hakkını nerden buluyorsun
diyorum ve Beşiktaş oyuncusunun övülmesinden neden rahatsızlık duyuyorsun.
Bırak benim fikrimden aykırı bir şey söylemenin atılma nedeni olduğu ayaklarını
kim atılmış bu güne kadar bu forumda Beşiktaş taraftarına hakaret Beşiktaş oyuncusunu aşağılamak
atılma nedenidir. Bu forumda kimse Beşiktaş oyuncusunu Beşiktaş taraftarını aşağılayamaz
eleştirebilir sertte eleştirirki yapıyoruz dönem dönem ama bu aşağılama hakaret şeklinde olamaz.
kalkıp Beşiktaş oyuncusunu övüyorlar diye Beşiktaş taraftarına hakaret et sonrada benim fikrimde olmayan
atılıyormuş ayakları yap.
sen daha kaç mesajın var Beşiktaş oyuncusunu aşağıladığın için nopost yedin bu birdaha yapma ikazıdır.
daha foruma üye olalı ne olduda kalkıp karakter tahlili yapıyorsun. Sana birileri bu forumda Beşiktaş oyuncularını
aşağılayabilirsinmi dedide bu kadar kolay  yapabiliyorsun bunu.

Çevrimiçi Necmi

İlk akla gelen bu. Bunun gibi bir kaç tane kesin vardır

http://tr.beinsports.com/lig/super-lig/goller/2016-2017/32/kasimpasa/samuel-eduok-19723
bumu yani yaygara koparttığınız şey ben burda kaçak dövüşme değil savunma bilgisi olmayan bir hücum oyuncusunun
yaptığı savunma hatasını görüyorum. Böyle her oyuncunun maç içinde bir sürü pozisyonunu bulursun
ama söylenen bu değil mesela bir pozisyon var rakip şut atıyor pepe ellerini arkaya kenetleyip
çekiliyor topun önünden şutuda fabri çıkarttı şimdi bunada bir sürü senaryo yazılır. ama işin aslı şutu kesemeyecekti
açılarak fabrinin topu görmesini sağladı risk vardı golde olabilirdi olsa pepe suçlanırdı pozisyonda
çekilip golü yedirdi diye pozisyondada talisca tersde kalıyor rakibi önleyebileceği bir durum yok rakip omuzu koyuncada
pozisyon dışında kalıyor bu tamamen savunma bilgisizliği bilgisi olsa daha top gelirken rakiple topun arasına girerdi.
oyuncu suçlamak kolay ama hücumcu bir orta saha oyuncusundan stoper performansı bekleyemezsin önce
oyuncu nedir ne yapabilire bakacaksın refleksler var o pozisyon rakip sahada olsa talisca o topa vurmak için saldırırdı
bu refleksdir.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Madem tüm takım Şampiyonlar Ligi'nde görevini yapıyor o zaman Talisca neden orta sahaya kadar gelip savunmasına yardımcı oluyor ya da Barcelona eksik orta sahalardan kurulu bir takım mı ki Messi sadece Şampiyonlar Ligi değil her maç orta sahasına kadar inip yardımcı oluyor diye cevaplandırayım. Bazı anlarda orta sahada oyunu yönlendirecek fazladan oyuncuya ihtiyaç duyarsın. Messi gibi oyuncular bu işi tam anlamıyla yapan oyuncular.

Yetenekli ama eksik oyuncuyu Messi, Ronaldo gibilerle kategorize etmek , eksiklerini yok sayıp üzerinde durmayıp bir de üzerine sistem inşa etmeye çabalamak oyuncu gelişimi üzerinde katkısı olmadığı gibi performansının gerilemesine de neden olabilir. Eksikleri olsa buraya düşmezdi ama bizim bu kafa yapısında hareket etmemiz ne takıma ne de oyuncuya bir şey kazandırır.

Leipzig maçında Caner'in kart görmesine neden olan pozisyon, son Gençlerbirliği maçı dahil çoğu Lig maçında bu hamle yapmaya üşendiği pozisyonlara rastlanıyor. Genç, eksik oyuncuya yetenekli diye bazı tavizler verilirse sahada bu tür olayların yaşanması, takım içinde diğer oyuncular üzerinde huzursuzluk yaşatması doğal karşılanabilir.

Diğer yanlış yapan oyuncuları da elbet kendi içlerinde eleştireceğiz ama Talisca kötü oynuyor ama diyerek sadece diğer oyuncuları, Hoca'yı mazeret olarak sunup bu oyuncunun eksiklerini, yanlışlarını yok sayamayız.
[ Son Düzenleme: 16 Ekim 2017, 02:39:01 Onur Küçük ]

Çevrimiçi Necmi

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim esas senin gibi taraftar kafası Beşiktaşa hakarettir.
Beşiktaş taraftarı nasılmı olunur gideceksin stada tribünlere bakacaksın yoksa böyle sosyal medyada çıkıp
kendi oyuncusuna hakaret eden aşağılayan taraftara Beşiktaşın hiç ihtiyacı yok.
bu arada tehdit falan etmedim sadece yaptığın şey bu forumda atılma nedeni sadece bir açıklama istedim senden
kendini savunman için.

Çevrimdışı bordele

Benim söylediğim net Beşiktaş forumunda bir Beşiktaş oyuncusunun övülmesi
nasıl rahatsız eder seni. Bunun benim değil tüm Beşiktaşlıların böyle düşünmesi gerekebilir .
Bak seversin sevmezsin bunu ayrı tutuyorum. Eleştiririsin bunuda ayrı tutuyorum bahsettiğim bu değil
bir Beşiktaş oyuncusunu seviyorlar diye Beşiktaş taraftarına hakaret etme hakkını nerden buluyorsun
diyorum ve Beşiktaş oyuncusunun övülmesinden neden rahatsızlık duyuyorsun.
Bırak benim fikrimden aykırı bir şey söylemenin atılma nedeni olduğu ayaklarını
kim atılmış bu güne kadar bu forumda Beşiktaş taraftarına hakaret Beşiktaş oyuncusunu aşağılamak
atılma nedenidir. Bu forumda kimse Beşiktaş oyuncusunu Beşiktaş taraftarını aşağılayamaz
eleştirebilir sertte eleştirirki yapıyoruz dönem dönem ama bu aşağılama hakaret şeklinde olamaz.
kalkıp Beşiktaş oyuncusunu övüyorlar diye Beşiktaş taraftarına hakaret et sonrada benim fikrimde olmayan
atılıyormuş ayakları yap.
sen daha kaç mesajın var Beşiktaş oyuncusunu aşağıladığın için nopost yedin bu birdaha yapma ikazıdır.
daha foruma üye olalı ne olduda kalkıp karakter tahlili yapıyorsun. Sana birileri bu forumda Beşiktaş oyuncularını
aşağılayabilirsinmi dedide bu kadar kolay  yapabiliyorsun bunu.

Benim söylemimde herhangi bir hakaret veya aşağılama yok. Tosici bu kadar hatasına rağmen hala iyi maç çıkartıyor diye övmek hatta Medel'e üstün tutmak vasat seviciliktir bunun adı budur.

Senin fikrine aykırı bir eleştiriyi hakaret veya aşağılama tanımına sokup forumdan atılmaya haklı sebep oluşturmaya çalışmak değil mi işte senin yöntemin? Bir futbolcu vasat oynuyorsa, bu ifadeden zorlama hakaret veya aşağılama çıkmaz. Asıl hakaret ve aşağılama bu takımın bir futbolcusuna hain demektir @Necmi   Kaç mesajımız olursa bir futbolcumuza hain deme hakkımız oluyor?

Ben daha fazla başımı ağrıtmayacağım hesabımı siliyorum.

Av zamanı

Çevrimiçi Necmi

Madem tüm takım Şampiyonlar Ligi'nde görevini yapıyor o zaman Talisca neden orta sahaya kadar gelip savunmasına yardımcı oluyor ya da Barcelona eksik orta sahalardan kurulu bir takım mı ki Messi sadece Şampiyonlar Ligi değil her maç orta sahasına kadar inip yardımcı oluyor diye cevaplandırayım. Bazı anlarda orta sahada oyunu yönlendirecek fazladan oyuncuya ihtiyaç duyarsın. Messi gibi oyuncular bu işi tam anlamıyla yapan oyuncular.

Yetenekli ama eksik oyuncuyu Messi, Ronaldo gibilerle kategorize etmek , eksiklerini yok sayıp üzerinde durmayıp bir de üzerine sistem inşa etmeye çabalamak oyuncu gelişimi üzerinde katkısı olmadığı gibi performansının gerilemesine de neden olabilir. Eksikleri olsa buraya düşmezdi ama bizim bu kafa yapısında hareket etmemiz ne takıma ne de oyuncuya bir şey kazandırır.

Leipzig maçında Caner'in kart görmesine neden olan pozisyon, son Gençlerbirliği maçı dahil çoğu Lig maçında bu hamle yapmaya üşendiği pozisyonlara rastlanıyor. Genç, eksik oyuncuya yetenekli diye bazı tavizler verilirse sahada bu tür olayların yaşanması, takım içinde diğer oyuncular üzerinde huzursuzluk yaşatması doğal karşılanabilir.

Diğer yanlış yapan oyuncuları da elbet kendi içlerinde eleştireceğiz ama Talisca kötü oynuyor ama diyerek sadece diğer oyuncuları, Hoca'yı mazeret olarak sunup bu oyuncunun eksiklerini, yanlışlarını yok sayamayız.
hala benim yazdığımı değilde kendi inandıklarını söylüyorsun bunuda ben söylemişim gibi
konuşuyorsun ben eksiği yok mükemmel oyuncumu diyorum tam tersi senin dediğin özellikler olsa zaten burda olmazdı bu eksiklikleri varki
yolu buraya düştü diyorum bunda anlaşılmayacak ne varki. Messi ve ronaldo ile aynı katagoriye koymadım bunu bile anlamamışsın
biz real barça değiliz henüz o seviyeye geldiğimizde ancak bizdeki oyuncularıda o seviyede ararız.
onlar için ronaldo messi ne ise bizim içinde talisca o olur diyorum ilerde. Bunu demek onlarla katagorize etmek değildir.
ben 20 M lik bir oyuncudan bahsediyorum 200M lik bir oyuncudan değil ve üstüne basarak diyorumki dediğin özellikler olsa zaten
bu gün değeri 200 olmasa bile 100 olurdu. Sende rüyanda bile alamazdın.
barca için messi ne ise bizim içinde talisca odur demek messi = talisca demek değildir.
yeterki oyuncuyu doğru kullan bende defansdan kafayla kaç tane top çıkarttığını biliyorum mesela
talisca gibi bir oyuncudan stoper performansı bekleme diyorum verebildiği kadar katkıyı veriyor
sadece bunu inkar etme elbet daha iyi olsun kim istemez bu özellikleri kazansın kazanacaktırda
daha 23 üne yeni girmiş bir oyuncudan bahsediyoruz. Oyuncunun şimdisinden değil gelecekteki olacak halinden konuşuyoruz.
ben alacaksın ve takımıda üstüne inşaa edeceksin derken gelecekteki talisca için yorum yapıyorum
yoksa bu takımda yeteneklerinin yüzde onunu bile veremiyor bence. Bundan çok daha fazlasını alırsın
yeterki doğru kurgula. patlama özelliği olan bir oyuncu kullanabiliyormuyuz hayır kafa hakimiyeti çok iyi
olan bir oyuncu bunu kullanabiliyormuyuz hayır frikik ustası peki kullanabiliyormuyuz hayır iyi şutör ama kullanabiliyormuyuz
hayır sen bunlarda doğru kullan varsın savunmaya yardım etmesin orta sahada pres yapmasın
çünkü bu özellikleri tek başına sana maç kazandırır. Sen oyuncuyu yeteneklerine göre kullanma sonra
kalk olmayan şeyi iste bunun mantığı yok önce oyuncunun yapabildiklerinden azami faydalanırsın bu yapıyı kurarsın
sonra bunun üzerine ekleyebildiğin kadar şey eklersin bunu yapabileceğin yaşta bir oyuncu ilk planda eksikleri
varsa bunu diğer oyuncularla kapatırsın bu her oyuncu için yapılmaz belki ama talisca gibi özel oyuncular için yapılır değer buna.

Çevrimiçi Necmi

Benim söylemimde herhangi bir hakaret veya aşağılama yok. Tosici bu kadar hatasına rağmen hala iyi maç çıkartıyor diye övmek hatta Medel'e üstün tutmak vasat seviciliktir bunun adı budur.

Senin fikrine aykırı bir eleştiriyi hakaret veya aşağılama tanımına sokup forumdan atılmaya haklı sebep oluşturmaya çalışmak değil mi işte senin yöntemin? Bir futbolcu vasat oynuyorsa, bu ifadeden zorlama hakaret veya aşağılama çıkmaz. Asıl hakaret ve aşağılama bu takımın bir futbolcusuna hain demektir @Necmi   Kaç mesajımız olursa bir futbolcumuza hain deme hakkımız oluyor?

bir oyuncuya hain  denildiğinde zaten üstü çizilmiştir artık ben töreye hain dedim söyleme nedenimde şampiyonluğu sattığı içindi
bir oyuncu sen şampiyonluğa giderken 5 maç kalmış ve liderken paramı alamadım diye sahaya çıkmazsa bu oyuncu haindir.
paranı alamayabilirsin ülke şartları belli ama kimsenin parası Beşiktaşda kalmamışdır bu sebeple sahaya çıkmayıp takımı şampiyonluktan ediyorsan evet bu hainliktir. bu oyuncuyu takımda tutarsan yarın gene seni satar.
quaresmaya bursa maçında takıma ihanet etti dedim neden orda ozinin verdiği pası beğenmeyip topu tribünlere dikti
bu hata kötü performans değildi o topu oraya kadar taşıyan arkadaşlarının emeğine ihanetti. Bak sinirlenir kavga eder oyun içinde
bağırır tepki verir hiç bir şey demem bu kazanma hırsıdır. ama topu tribüne dikmek arkadaşlarının emeğine ihanettir.
şımarıklıktır.
aradaki farkları ayırman gerekir. insan ilişkileride böyledir. orda kavga etse iki gün sonra kucaklaşır barışırlar
kendi aralarındaki sorundur. ama o haraket bütün oyuncularla ipleri kopartır affedilebilecek bir şey değil
hain demekle ihanet etti demek tam olarak aynı şey değil.
talisca ile caner kavga etmiş hiç yorum yaptımmı olay hakkında yok adrenalin patlaması hırs. olabilir diye düşündüm
ama quaresma olayı bambaşka bir olay. Birde amerikada yaz boyu gezip sonra kampa gireceği ilk gün kalkıp fıtık
ameliyatı olan pektemek içinde sert girdim o anda çizdim üstünü. ama o güne kadar pektemek kontratını burda savunanda bendim
bilmem aradaki nüans farklarını ayırıyormusun burda benim söylemlerimde oyuncu performansından kaynaklanan bir durum varmı.
daha töre ile ilgili bilinmeyen çok şey varda içerde olan içerde kalır dediğimiz için dillendirmiyoruz.
ama basınada düşenler var mesela biz o zaman şampiyonluk yarışındayken adam sabahlara kadar barlarda dolaşıyordu.
bunlar disiplin sorunu çözecek olanda yönetimdir. ama parasını alamadığı için maça çıkmazsa bu direk benim sorunum.
biz 5 haftada biliç ve töre yüzünden şampiyonluğu verdik ben biliçe hain demedim ama 7-8 hafta kala biz liderken bir demeci vardı
aynen dediği şuydu burası Beşiktaş iki sene üst üste şampiyon olamayan hocayı gönderirler hatırlarsınız bunu dediğinde ligin dibi gelmiş ve Beşiktaş liderdi. hiç istemedi Beşiktaşın şampiyon olmasını devre arası westhamla anlaşmışdı. Bizlede opsiyon vardı.
şampiyon olsa göndermezdi yönetim. taraftarı karşısına almamak için. Bunu iyi biliyordu sonra işde törenin
bunu yapması hocanında saçma sapan oyuncu kurgusu nedeniyle şampiyonluk uçup gitti. Biliçe genede hain demedim.
açın ankaradaki son oynadığı maçta töreyi izleyin maç önü görüntüler yoktur olsa keşkede birde ısınma esnasında
izlemenizi tavsiye ederdim. o maç son maçıydı bir daha çıkmadı maçlara. sonrada satmak için uğraştık ordada bizi
köşeye sıkıştırdı bizim pazarlık şansımızı tamamen kapattı. Bekleyin bence töre konusunda daha çok şeyler göreceğiz büyük ihtimal
huylu huyundan vaz geçmez.Bu benim görüşümde değil lig bittiğinde Dembaba nın ve sosanın konuşmalarınıda dinleyin
aramızda şampiyonluğu istemeyen arkadaşlar vardı lafının anlamını bir çıkartmaya çalışın Beşiktaşın
şampiyonluğunu istemeyen bir oyuncuya ne isim takacaksınız başka.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

hala benim yazdığımı değilde kendi inandıklarını söylüyorsun bunuda ben söylemişim gibi
konuşuyorsun ben eksiği yok mükemmel oyuncumu diyorum tam tersi senin dediğin özellikler olsa zaten burda olmazdı bu eksiklikleri varki
yolu buraya düştü diyorum bunda anlaşılmayacak ne varki. Messi ve ronaldo ile aynı katagoriye koymadım bunu bile anlamamışsın
biz real barça değiliz henüz o seviyeye geldiğimizde ancak bizdeki oyuncularıda o seviyede ararız.
onlar için ronaldo messi ne ise bizim içinde talisca o olur diyorum ilerde. Bunu demek onlarla katagorize etmek değildir.
ben 20 M lik bir oyuncudan bahsediyorum 200M lik bir oyuncudan değil ve üstüne basarak diyorumki dediğin özellikler olsa zaten
bu gün değeri 200 olmasa bile 100 olurdu. Sende rüyanda bile alamazdın.
barca için messi ne ise bizim içinde talisca odur demek messi = talisca demek değildir.
yeterki oyuncuyu doğru kullan bende defansdan kafayla kaç tane top çıkarttığını biliyorum mesela
talisca gibi bir oyuncudan stoper performansı bekleme diyorum verebildiği kadar katkıyı veriyor
sadece bunu inkar etme elbet daha iyi olsun kim istemez bu özellikleri kazansın kazanacaktırda
daha 23 üne yeni girmiş bir oyuncudan bahsediyoruz. Oyuncunun şimdisinden değil gelecekteki olacak halinden konuşuyoruz.
ben alacaksın ve takımıda üstüne inşaa edeceksin derken gelecekteki talisca için yorum yapıyorum
yoksa bu takımda yeteneklerinin yüzde onunu bile veremiyor bence. Bundan çok daha fazlasını alırsın
yeterki doğru kurgula. patlama özelliği olan bir oyuncu kullanabiliyormuyuz hayır kafa hakimiyeti çok iyi
olan bir oyuncu bunu kullanabiliyormuyuz hayır frikik ustası peki kullanabiliyormuyuz hayır iyi şutör ama kullanabiliyormuyuz
hayır sen bunlarda doğru kullan varsın savunmaya yardım etmesin orta sahada pres yapmasın
çünkü bu özellikleri tek başına sana maç kazandırır. Sen oyuncuyu yeteneklerine göre kullanma sonra
kalk olmayan şeyi iste bunun mantığı yok önce oyuncunun yapabildiklerinden azami faydalanırsın bu yapıyı kurarsın
sonra bunun üzerine ekleyebildiğin kadar şey eklersin bunu yapabileceğin yaşta bir oyuncu ilk planda eksikleri
varsa bunu diğer oyuncularla kapatırsın bu her oyuncu için yapılmaz belki ama talisca gibi özel oyuncular için yapılır değer buna.
Eksik oyuncu olduğu için buraya düştüğüne katılmamazlık eden yoktur sanırım. Katılmamazlık edilen bölüm bu oyuncunun eksiklerinin, yanlışlarının yok sayılarak bir de üzerine sistem inşa edilmesi ve bu kafa yapısıyla oyuncunun hasbelkader gelişme kaydedeceğini umup ileride Messi,Ronaldo seviyesinde olacağına bedelinin 20 milyondan 200 milyon avrolara çıkacağına inanmamız. Bonservisini alır, takımda kalır ve biz böyle bir yaklaşıma devam edersek o oyuncu bu üst  seviyelere çıkmayacak. Talisca'nın sorunu yeteneklerini kullanmaması değil tam tersine yapabildiklerini daha iyi yapmaya çalışırken eksiklerine, yanlışlarına odaklanmaması. Talisca'yı gelecekte Messi, Ronaldo ile seviyesinde görürken bu 2 oyuncu için varsın olsun orta sahaya yardım etmeyelim, eksiklerimiz varsa kapatmaya çalışmayalım, daha komple oyuncu olmaya çalışmayalım şeklinde hareket ettiklerini görebiliyor muyuz? Elit oyuncular hayalci bir bakış açısı olmadan yapabilirliklerini  en üst seviyeye çıkarmaya çalışan oyunculardır. Bu seviye üst yetenekler doyuma ulaştıkları, kusurlarını yok farz etmeye çalıştıkları anda da gerilemeye başlayacaklarını bilir.

Talisca sanırım Messi ve Ronaldo'dan daha özel bir oyuncu haline geldi ve üzerine bir sistem inşa edip eksiklerini, kusurlarını kapatmak için çevresindeki oyunculardan faydalanmayı ele alıyoruz. 11 kişiyle bireyselliğe dayalı bir oyun oynayacağız ve bu mantaliteyle Talisca'nın Messi,Ronaldo seviyesine ulaşacağını takımın başarıdan başarıya koşacağını sanacağız. Oyuncu üzerine sistem inşa edilmez. Bu yanlış düşünce temel alınırsa sonuçları da felaket olur.

Çevrimiçi Necmi

ha birde ben neden birini atmak için haklı sebep oluşturmaya çalışayımki.
kaldıki bu foruma taraftar kazanmaya çalışıyorum atmaya değil ama taraftar kazanmak herkesi
kabul edeceğimiz anlamı taşımaz.
Takımını oyuncusunu seven arkasında duran eline geçen her fırsatta oyuncusunu aşağılamayan
gerçek Beşiktaş taraftarlarını buluşturuyoruz.
takım kötü gitsinde birilerini gömeyim diye pusuda bekleyenlere buranın ihtiyacı yok.
Ben burdan birini atmak için bir sebep aramam kesinlikle
hala eleştiriden bahsediyorsun ben yazdığında hiç bir eleştiri göremedim bir burda vasat sevici diye forum üyelerine saygısızlık var
birde tosiç övülüyor bıktım sözün var akşam başından beri konuştuğum bunun neresi eleştiri
bıktım ne demek Beşiktaş forumunda Beşiktaş oyuncusu övülüyor diye bıktıysan çeker gidersin seni burda zorlamı tutuyoruz.
sen istemiyorsun diye oyuncu övemeyecekmi kimse bari hangilerini övelim hangilerini övmeyelim bir liste verde ne yapacağını
bilsin insanlar. sana ne kimin hangi oyuncuyu sevip sevmeyeceğide oyuncu seviliyor diye vasat sevici diye hakaret ediyorsun insanlara.
hele konuştuğumuzda Beşiktaş oyuncusu. Beşiktaş forumunda Beşiktaşın oyuncusu övülüyor diye hakaret yiyeceğiz birde
hadi canım sende sonrada bunun adı benim fikrime aykırı eleştiri oluyor ve forumdan atmak için sebep yaratıyorum
neden sebep yaratayım birilerine hesapmı veriyorum sanıyorsun. seninle bu kadar konuşmayı sebep yaratmamı olarak görüyorsun
daha ilk mesajı attığında senin üyeliğini bir şey demeden sonlandırsam kimin haberi olacak kim ne diyecek
burda herkes Beşiktaş sevdalısı unutuyorsun istedikleri gibi eleştirirler ama kimseyede Beşiktaş oyuncusuna taraftarına
saygısızlık yapılmasına müsade etmezler.

Etiketler: