Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu Yeni sezon yeni bir şampiyonluk dileğiyle burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu  [Okunma sayısı 5827512 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Bu da Lensin 2 puana mal olan tercihi..

Bu pozisyonda Lens yerine Q7 olsaydı ve o pası vermeseydi Dar ağacı kurulup idam edilmişti
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı matias_27

şimdi puan durumuna baktım da aslında bu kadar geride olmamızın nedeni deplasmanda çok puan kaybetmemiz değil kendi sahamızda çok puan kaybetmemiz yoksa deplasmanda başakşehirden sadece 2 paun az gs den is 3 puan fazla toplamışız. asıl sorun vodafone parkta çok puan kaybetmişiz. başakşehir kendi evinde 25, gs tam tamına 28 puan toplamış aslında şampiyonluğu deplasman maçları belirliyor lafı tam bir fiyaskoya dönüşmüş durumda. bunu nasıl telafi edebiliriz ancak ve ancak içerde 8 de 8 yapıp ikinci yarıdaki 10 iç deplasman maçımızın tamamını kazanarak telafi etmiş olacağız. bu senenin şampiyonunu içerdeki maçlar belirleyecek aslında
[ Son Düzenleme: 09 Şubat 2018, 13:45:38 matias_27 ]
4 yıl üst üste şampiyonluk gelecek

Onur Küçük

• Ziyaretçi

20, hafta

atiba - ozi - sosa  20,hftada  11 gol 13 asist
atiba - ozi- tolgay - inler       3 gol  12 asist
atiba-ozi-medel-tolgay          1 gol 6 asist

orta , kafa , golllll
Hocaya sormak lazım nedenlerini. Hoca güzel neden üretiyor '' Rakipler kapanıyor, saha bozuk, son 15 dakikada zaman geçiriyorlar(ilk 75 dakikada sen ne yaptın peki?!!!) '' şeklinde. Topu kanatlara indir, kanatlar orta açsın içeriye kat etsin;  savunmanı geriye kur Pepe ileriye şişirsin topları, ilerideki dörtlü de gol bulsun. Böyle detaylara inerek sahaya oyuncuları yanlış yaymanın, oyunu belli başlı futbolculara indirgeyerek takımda oyuncuların görev dağılımını saçma sapan yapmanın sonuçları resme bütün  olarak baktığımızda takımın boyunun uzaması ve ortasında kocaman bir boşluk oluşması, oyuncuların birbirinden kopması.

Şu işin mantığına gelelim bir de. Hoca şunun mantığını da açıklasın. Takımı orta sahasız gibi 6-0-4 gibi oynatmaya çalışıyor. Orta sahayı oyunun hızlanması önünde bir engel olarak görüyor belli ki. İlerideki 4'lüyü arkadaki 6'lıdan kopardığı yetmez gibi takımın geneline uyguladığı gibi bunlara verdiği sorumluluklarla bunları bireysel çabalarla gol bulmaya yönlendirmesiyle öndeki 4'lüyü de birbirinden koparmayı beceriyor. Bu takımın şampiyon olması için 70 gol atması lazım diyelim. Hoca zaten takımı arkadaki 6'lı blok ve öndeki 4'lü blok olarak ikiye ayırmış. Arkadaki 6'lı bloktan gol olarak herhangi bir beklentisi yok ama bu 6'lı blokun hasbel kader 34 maç içinde 10 gol attığını varsayalım. 70-10=60 gol kalıyor geriye. Öndeki 4 oyuncudan beklenen 34 maç içinde 60 gol atması. Bölge başına 15 gol düşüyor. Bu gol katkısı yapması beklenen 4 oyuncunun içinde Quaresma  da var. Şöyle düşünelim, kanatlardan bir tanesinin bir lig maçında skor bulması gerekecek. Bu öndeki dörtlü birbirinden ve takımın genelinden kopuk oynayarak nasıl oyuncu başına 15 gol bulacak?  Nasıl olacak bu? Olmuyor. Belki Talisca ve santrafor bölgesinde oynayan yakalar bu 15 sayısını ama kanatlardaki ikilinin yakalaması zor. Bu 60 golü yakalamak için bireysel olarak çok üst seviye ön oyuncularını bulundurman lazım takımda örneğin yoktan kendi golünü üretebilen 34 maç içinde 30 gol civarında gol üretecek bir santrafor alırsın. Peki böyle oyuncular bulduğumuzda  her şey güllük gülistanlık olacak mı? Hayır olmayacak.  Bu sistem kusurlarla dolu muhtemelen 70-80'li  yıllarda benimsenmiş günümüz futbol anlayışına göre çok geride ve ilkel olan bir futbol anlayışının ürünü.

Hoca detaylara çok iniyor ve detaylara inince büyük resmi kaçırıyor. Büyük resme baktığında ortası boş,  boyu uzun, birbirinden kopuk oyuncuların olduğu bir takım görecek. Hoca gerçi eleştiriye de fazla gelmeyen, hatalarını kabullenmek istemeyen bir yapıda. Pepe'ye gelir gelmez geriden top şişirmesi talimatı vermesi, bunun sonuçlarını görüp vazgeçtikten sonra Bursa maçında tekrar yeltenmesi Hocanın kafa yapısını bana göre iyi özetliyor zaten.

Görüldüğü gibi bireysel tercih hataları ve son vuruşlardaki beceriksizlikler bize epey pahalıya mal olmuş yoksa şuan Liderdik..
[ Son Düzenleme: 09 Şubat 2018, 13:46:19 Yunus Emre Dökmeci ]

Çevrimdışı tangaz

Bu pozisyonda Lens yerine Q7 olsaydı ve o pası vermeseydi Dar ağacı kurulup idam edilmişti

millet dar ağacı kursa ne olacak ki? konuştuğuyla kalır. ferman kimin elinde kim dar ağacı kuruyor buna bakmak lazım. o maçtan sonra adamın 90 dk.sı yok hoca zaten dar ağacını da kurmuş iskemleyi de tekmelemiş
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı mylife1903

Burda durup pas mi verecek adam
Oyuncu tercihlerine cok takiliyorsun adam gorememistir bile arkadasini
Saniyelik tercihler bunlar azciik kafani kaldirmaya zamanin var gordun gordun gormedin gormedin
Lrofesyonel futbol bu defans oyunculari da armut toplamiyor
Lens burda topa basip pas vermeye calissa defans oyjncusu alir o topu ayagindan

Çevrimdışı matias_27

Görüldüğü gibi bireysel tercih hataları ve son vuruşlardaki beceriksizlikler bize epey pahalıya mal olmuş yoksa şuan Liderdik..

asıl lider olamayışımızın nedeni yukarda belirttiğim konu . yenilmiyoruz ama ezici galibiyetlerde alamıyoruz kendi evimizde. yoksa deplasmanda lider başakşehirden 2 puan az, ikinci gs den 3 puan fazla almış olmamıza rağmen 4 puan gerilerindeyiz

şimdi puan durumuna baktım da aslında bu kadar geride olmamızın nedeni deplasmanda çok puan kaybetmemiz değil kendi sahamızda çok puan kaybetmemiz yoksa deplasmanda başakşehirden sadece 2 paun az gs den is 3 puan fazla toplamışız. asıl sorun vodafone parkta çok puan kaybetmişiz. başakşehir kendi evinde 25, gs tam tamına 28 puan toplamış aslında şampiyonluğu deplasman maçları belirliyor lafı tam bir fiyaskoya dönüşmüş durumda. bunu nasıl telafi edebiliriz ancak ve ancak içerde 8 de 8 yapıp ikinci yarıdaki 10 iç deplasman maçımızın tamamını kazanarak telafi etmiş olacağız. bu senenin şampiyonunu içerdeki maçlar belirleyecek aslında
Abi sabahtan beri pozisyon paylaşıyorum 

Tamamen bireysel tercih hataları ve son vuruş beceriksizlikleri bize 8 puana mal olmuş yoksa şuan Liderdik

Akhisar maçı Q7 penaltı kaçırdi gitti 2 puan

Lens Ts macinda bomboş Cenke vermeyip kendi vurdu Gitti 2 puan

Kayseri maçında Oğuzhan altı pastan bomboş kaleye atamadı gitti 2 puan  daha

Bursa maçında Lens boş kaleye atamadı , Q7 bomboş Live pas vermeyip kendi vurdu 2 puan daha gitti

Tam tamına 8 puan bu şekilde uçup gitti..

Çevrimdışı cursedofdragon

🔥Vagner Love'ın süper lig'de en çok gol attıgı takım Karabükspor. 3 maçta 5 gol attı. 🔥

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Quaresmanin 2 puana mal olan penaltısı...
Şu Quaresma vs Lens tartışması çok gereksiz bence Yunus Emre. Bu takımda futbolcuları gömmeye gelmeden önce eleştirilmesi gereken çok mesele var zaten. Quaresma da kaçırır Lens de. Takımın ana sorunu bu ikisinin kaçırması değil. Bunlar kaçırıyor da rakipler hiç kaçırmıyor sanki.

Lens ilk yarıya oranla bana ışık vermeye başladı. Sonuca şimdilik gidemese de pozisyonlara girmeye başlaması olumlu işaret. Daha fazla süre almaya başlayacaktır. Quaresma da bu takımın oyuncusu. Onu da doğru yerde doğru şekilde görevlendirerek maksimum verim almak Hocanın görevi.

Arkadaşlar renklileri bu başlıkta konuşmuyoruz.

Burası Beşiktaş'a ait.

Ufak tefek konu dışı yapıyoruz fakat komple renklileri filan herşeyi bu başlıkta konuşmaya başladık.

Bu başlığın amacı kalmıyor o zaman : http://besiktasarena.com/turk-ve-dunya-sporu/spor-toto-super-lig-avrupa-ligleri-transfer-sezonu/12000/

Çevrimdışı matias_27

Tamamen bireysel tercih hataları ve son vuruş beceriksizlikleri bize 8 puana mal olmuş yoksa şuan Liderdik

Bursa maçında Lens boş kaleye atamadı , Q7 bomboş Live pas vermeyip kendi vurdu 2 puan daha gitti

olayı bu şekilde değerlendirirsen hiç bir zaman genel şablonu göremeyiz. ha senin bu dediğin değerlendirmeyi tek maçlı eleminasyon ya da en fazla çift maçlı eleminasyonlu sistemli maçlarda baz olarak alabiliriz. ama koskoca 34 haftalık maratonda bu tarz durumlar ortaya çıkıyorsa olayı bireysel tercih hataları ve son vuruş yetersizliğiyle anlatamazsın hata edersin. örneğin oğuzhan yeni malatya maçında kaçırdığı boş kale çok mu iyi oynadık aklımda kalan tek pozisyonumuz ona bakarsak yeni malatya bizim maçta daha çok kaçırdı. ya da bursa maçında lensin kaçırdığı biz çok mu iyi oynadık , oyunu elimizde mi tuttuk hayatımda izlediğim en saçma sapan maçtı. asıl anlatmak istediğim 34 haftalık periyotta geride kalmışsan bunun bireysel tercih hataları ya da son vuruş yetersizliğiyle açıklayamazsın.
34 haftalık periyotta geride kalmışsan sonuçlarını ancak şunlara bağlayabilirsin

1-kadron yetersiz
2-müthiş bi hakem kıyımı
3-kadro mühendisliğin yetersiz
4-teknik ekibin yetersizliği veya formsuzluğu
5-futbolcuların ödemelerinin yapılmaması veya sağlıksız yapılması
6-futbol takımın dinamik olmaması kısmen yaşlı olması
7-yönetimde sıkıntılar

kendi takımımıza baktığımızda 4 numara 6 numaranın baskın olduğu gözlemlenmekte

Çevrimdışı almanci

yanlis anlama da böyle hesaplar cok anlamsiz oluyor. öyle bakarsan her takimin giden onlarca puani vardir. devamli üretir kacirirsin eyvallah ama bizde öyle bir durum yok. senol hocanin ilk sezonunu düsün bu tür pozisyonlara onlarca kez girdik ve kacirdik. sonunda golleri bulmamizin nedeni girdigimiz net pozisyonlarin cokluguydu. herseyi kacan 2-3 pozisyona baglarsak biz daha cok cile cekeriz.

Atiba ve Tosic takımla çalışmalara başlamış sonunda :)

Çevrimdışı matias_27

yanlis anlama da böyle hesaplar cok anlamsiz oluyor. öyle bakarsan her takimin giden onlarca puani vardir. devamli üretir kacirirsin eyvallah ama bizde öyle bir durum yok. senol hocanin ilk sezonunu düsün bu tür pozisyonlara onlarca kez girdik ve kacirdik. sonunda golleri bulmamizin nedeni girdigimiz net pozisyonlarin cokluguydu. herseyi kacan 2-3 pozisyona baglarsak biz daha cok cile cekeriz.

bravo  :ok:

Çevrimdışı mylife1903

Uzay kadrosu falan yapiliyor su kadro

Benim hatirladigim sampiyon kadrolardan anca mustafa denizlinin takimini yenebilir bu kadro o da sacma sapan penalti falan yapilirsa
100. Yil kadrosu falan bu takim 3-4 atar

Fazla abartmaya gerek yok
Iyi bi kadro degil bu kadro
Sagbek yedegin yok 10 numaran yok 10 numara oynattigin adamin yedegi de yok
Santraforun da negredo
Kanat oyuncularina falan hoc girmiyorum herkes giriyor girdiriyor
Sonra kadro iyi

Genis ve birbirine yakin oyunculardan olusuyor demek baska

Ama bu kadroyu alip da dagin tepesine koymaya gerek yok

Atanin ve tutanin iyi olacak bu ligde. Tutanin da mac alacak atanin da
Ben ne atanin ne tutanin mac aldigini hatirlamiyorum

Yahu o açıdan söylemiyorum çok iyi olmamamıza rağmen hala lider olabilirdik onu anlatmaya çalisiyorum

Beşiktaş yönetimi, Bayern Münih ile oynanacak Şampiyonalar Ligi maçları öncesinde ligde oynanacak Konyaspor ve G.Birliği maçlarının ileri bir tarihe alınması için harekete geçti.

Erteleyeceklerini hiç sanmıyorum, boşuna uğraşıyoruz ama bakalım.

Çevrimdışı almanci

Yahu o açıdan söylemiyorum çok iyi olmamamıza rağmen hala lider olabilirdik onu anlatmaya çalisiyorum

bende diyorum ki öyle bakarsak bir cok takim lider olabilirdi.

Bir de şu açıdan bakalım hadi diğerlerini saymayalim ama bu 2 maç %100 3 puan alacağımız maçlardi

Lens Cenke pas verse maç 3-1 e gelecek ve film kopacaktı kendi vurdu atamadı dönen topu bizim kaleye girdı 2-2 oldu

Akhisar macı adamlar 11 kişi defans yaptı 90 dakika , Q7 o penaltıyı atsa dirençleri kırılacak ve maç farka gidecekti

Çevrimdışı matias_27

evet bu konuda haklısın o yüzden 4 numara dedim yukarıda yazdığımda. şu halimizle bile korkuyor renkliler. biz bu sene şampiyonluğu kaybedersek en baskın madde 4. madde teknik ekibin formsuzluğu ve şampiyonlar ligini hep ayrı yerde tutma. şenol hoca çok bilenmiş şampiyonlar ligine ama unuttuğu bişey var o piyasada hep olabilmen için onun yolu burdan geçiyor başka yol yok. şuan en fazla zorlayacağın ilk 16 dır daha fazlası süprizdir daha fazlası şanstır. sen kendini şampiyonlar liginde kanıtlayacaksın diye ligi bu kadar erteleyemezsin şanslıyız ki sağlam rakip yok ligde ki hala yarışın içindeyiz

Çevrimdışı almanci

Bir de şu açıdan bakalım hadi diğerlerini saymayalim ama bu 2 maç %100 3 puan alacağımız maçlardi

Lens Cenke pas verse maç 3-1 e gelecek ve film kopacaktı kendi vurdu atamadı dönen topu bizim kaleye girdı 2-2 oldu

Akhisar macı adamlar 11 kişi defans yaptı 90 dakika , Q7 o penaltıyı atsa dirençleri kırılacak ve maç farka gidecekti

büyük resime bakmak lazim. o maclarda öne gecseydik bile kesin kazanirdik diyemeyiz bence. cünkü bu takim sadece öne gecemedigi zaman degil öne gectigi zaman da bocaliyor. hatta bazen golü yiyene kadar rakibi oyuna geri döndürene kadar rahat edemiyor görüntüsü veriyoruz.
[ Son Düzenleme: 09 Şubat 2018, 14:20:33 almanci ]

Çevrimiçi Necmi

En dikkatimi çeken 6 ay gibi bir sürede gs'den neredeyse 2 kat fazla mağazacılık faaliyet geliri elde etmemiz. Sanırım Fikret Orman ve yönetiminin geldiğinden beri stad harici en büyük işi bu mağazacılık oldu. Çok fazla yeni kartal yuvası açtı başarı da gelince farkı koymuşuz. Umarım hep böyle devam ederiz.
ilk yarı maliyet giderleri fazla olur. Üretim işin içinde oluyor ikinci yarı bu düşer
stok satışı olur karlılık artar diye tahmin ediyorum.
şampiyon olursak renklileri burdanda vururuz satışları iyice düşer. stoklarıda ellerinde patlar. :D
yanlız merak ettiğim bu sadece mağaza satışlarından gelen gelir sanırım toptan satış payı yoktur
sanırım o sezon sonu hesaba girer.

Çevrimdışı tangaz

Beşiktaş yönetimi, Bayern Münih ile oynanacak Şampiyonalar Ligi maçları öncesinde ligde oynanacak Konyaspor ve G.Birliği maçlarının ileri bir tarihe alınması için harekete geçti.

Erteleyeceklerini hiç sanmıyorum, boşuna uğraşıyoruz ama bakalım.

gençler maçı öncesi ertelemeye gerek yok bence cuma oynanır 9 martta bayern maçı 14 martta ama konya maçı ertelense doğru olur zira deplasmanda ordan gel almanyaya git durumu oluşacak
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimiçi Koa_lAA

ertelemenin ihtimal dahilinde olduğunu sanmıyorum... bize 48 saatte bir maç oynatan federasyon hayatta erteletmez bu maçları..

Etiketler: