Günaydın Arkadaşlar,
Türk insanı olarak bu kutlamaların burnumuzdan gelmesi beklenmedik bir gelişme değildi, görüyorum ki buraya da sıçramış.
Mehmet Demirkol'un 6./1. muhabbetini buraya yazan benim,
@Cagatay 'ın yazdığı bir iletiye istinaden. yani asıl sorumlu ben değil, yazdığı entry ile beni o alıntıyı yazmaya iten Çağatay'dır

NEcmi Bey'den kendisinin banlanmasını rica ederim LOOOOOOOOOL

Konuya dönersek, o gönderi asla şu anki tartışmaların geldiği nokta düşünülerek atılmamıştı. Eh herkesin doğrusu başka tabii ki.
Sene başında herkes takıma güveniyordu ama kadro dengesi ve lige biraz hızlı girmeleri sebebi ile asıl rakibimizin GS olacağı düşünülüyordu. O bağlamda açıkçası ben de Demirkol gibi düşünüyordum. Çünkü hem transferlerin son gün yapılması hem de Şenol Hoca'nın kamp sürecini nasıl önemsediğini bilen biri olarak Şenol Hoca olmasa bizim çok fena tökezleyebileceğimiz bir sır değildi. Kaldı ki oyun karakterimizi ortaya koymaya ligin 10. haftası itibarı ile başladık. Ondan önce dengesiz bir oyunumuz vardı. Sonraları bu oyunun çok etkili bir oyun olduğuna ikna olduk çoğumuz.
@tuncaboylu nun dediği gibi, aslolan tabii ki Beşiktaş'tır ama kurumlar da insanlarla var olur. YD döneminde ve o sürecin sonunda ortada neredeyse asolacak bir Beşiktaş falan kalmıyordu. Bildiğin silik, Türkiye futbolunda etkisi aza inmiş, menajer olmadan transfer yapamayan bir camia haline gelmiştik neredeyse. Hakemler, federasyon açık açık hiç bir saklama ihtiyacı olmadan bizi doğruyordu. tam 114 kişi veya kurum tarafından dava edilmiştik, resmi evraklarda sahtecilik yaptığımız için UEFA'dan men yedik. Ne kadar çabuk unuttunuz o günleri?
Çok temel bir kural vardır "bozuk değilse tamir etme". Şu anda Beşiktaş'ın neredeyse her şeyi Şenol Güneş'tir. Tabii ki Şenol GÜneş giderse Beşiktaş çökmez ama Beşiktaş'ın şu an büyüklüğünü ispata değil başarıya (doğal olarak maddi kaynağa) ihtiyacı vardır. Bunun aksini düşünmek Beşiktaş'a zarar verir. Ve bu zarar sadece 1-2 şampiyonluğun kaçması ile sınırlanmaz.
Tekrar hatırlatalım, bazı arkadaşlar sanırım unutuyor: bu kulübün 1,5 milyar TL (USD 400,00 milyon civarı) net borcu var. Bu borç hamaset ve işi boş laflar ile değil, sportif başarı ile kapanıyor ancak. Para da, kombine satışı da, kartal yuvası cirosu da, ŞL'den gelecek para da... hepsi şampiyonluk ile geliyor. Hamaset ile değil.