Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 18 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9150914 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

hmmm, peki bu backup oyuncuları yedek mı değil mi
Olm uzatma iste adam açıklamasını yapmış

Biri direkt yedek diyor oteki As in birebir Kopyasi diyor iste bunda anlamayacak ne var :alala:

Sonucta evet ikisi de yedek lakin biri As oyuncuyla farkli tarz digeri ayni tarz..
[ Son Düzenleme: 20 Mayıs 2017, 22:35:04 Yunus Emre Dökmeci ]
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Ensar

Olm uzatma iste adam açıklamasını yapmış

Biri direkt yedek diyor oteki As in birebir Kopyasi diyor iste bunda anlamayacak ne var :alala:

Sonucta evet ikisi de yedek lakin biri farkli tarz biri ayni tarzmm
ya canım kardeşim tabi ki anlıyorum ben bilmiyor muyum backup ne , tepkimi gösteriyorum , napim saldırayım mı adama :D
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı Erdem Ayaz

Allahım Biz muhteşem bir takımız
Kasımpaşa ya ilk golü attığımızda Oğuzhan ve aboubakar ın o Muhteşem paslaşması sonucu gelen gol o golü izledikçe izleyesim geliyor harika pas trafiği
İşte Beşiktaş bu Bu futbolumuzu hep devam ettirelim en az 5 sene daha şampiyonuz.
Ozzie ve aboubakar muhteşem paslaştı
[ Son Düzenleme: 20 Mayıs 2017, 22:38:15 PrisonBreak ]

ya canım kardeşim tabi ki anlıyorum ben bilmiyor muyum backup ne , tepkimi gösteriyorum , napim saldırayım mı adama :D
@atalay in da tarzi bu , adam bu isin okulundan gelmiş boyle anlatiyor herkesi oldugu gibi kabul etmek lazim.

Çevrimdışı arda

Biz şampiyonluğa gidiyoruz eyşan gomez de küme düşsün :D

SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

:oha:  :money:
Ama allahtan Beşiktaş’a olan bağım başarıya bağlı değil. Bunu her zaman söylüyorum, ben en çok Beşiktaş yenildiği zaman Beşiktaşlı olduğumu hissediyorum. Bu en başında da böyleydi hâlâ da böyle. Siyah Ulan

Adriano hırsı...
Bu adamin kıtalararası sampiyonluk dahil kazanmadigi kupa yok..

Adriano hırsı...
Bu adamin kıtalararası sampiyonluk dahil kazanmadigi kupa yok..

Aboubakar : Al kanka istedigin kadar oyna :evillol:

Quaresma : Hadi lan ordan 2 tane asistimi yedin hala dalga geciyon :D

Anlamlı...

Siz hepiniz biz tek alayiniza Trivela ulan !!

Çevrimiçi 38life

Kabaca Backup asli olanın kopyası olmalı. Türkçe'deki 'yedek' kelimesi ise bir nevi fazladan bulundurulan anlamı taşıyor. Tıpkı Atiba'nın alternatifinin İnler olması gibi.

Kesinlikle katılıyorum. Diller arasında "karşılık denilen" kelimeler, "bunun anlamı bu" denilen kelimeler çoğu zaman %100 karşılık olmuyor. Bunun sebebi de lugatımızda karşılığı olmayan yeni bir kelimenin karşılığında yeni bir kelime üretmeyip eldeki kelimelerden birini karşısına koymaktan kaynaklanıyor.

Çevrimiçi 38life

hmmm, peki bu backup oyuncuları yedek mı değil mi

senin amacın soru sormak değil kafa bulmak.

Çevrimdışı arda

Kabaca Backup asli olanın kopyası olmalı. Türkçe'deki 'yedek' kelimesi ise bir nevi fazladan bulundurulan anlamı taşıyor. Tıpkı Atiba'nın alternatifinin İnler olması gibi.

Back-up: Yedek Destek

Saygılar
Ama allahtan Beşiktaş’a olan bağım başarıya bağlı değil. Bunu her zaman söylüyorum, ben en çok Beşiktaş yenildiği zaman Beşiktaşlı olduğumu hissediyorum. Bu en başında da böyleydi hâlâ da böyle. Siyah Ulan

Çevrimdışı mylife1903

Back-up: Yedek Destek

Saygılar
Arkadan destekleyen iste yahu
Mesela bizim ggyi kim dsstekliyor, beck mevkisi de bek en dogru bekap futbolcusu. Ismiyle cismiyle boyle dogru transferler bekliyorum yonetimden

Çevrimiçi Özgür Gültekin

Antep'in başında zamanında minicik beyniyel bize laf çakmaya çalışan, futbolunu arap ülkelerinde ilerletmeye çalışan, idealist(!) Bülo var.
Bu maçta o lafları kendisine yedirecek kadar fark istiyorum.  :akuma:

Çevrimdışı arda

Arkadan destekleyen iste yahu
Mesela bizim ggyi kim dsstekliyor, beck mevkisi de bek en dogru bekap futbolcusu. Ismiyle cismiyle boyle dogru transferler bekliyorum yonetimden

:lol: :lol: :lol:

Son İKİ başka YOK!!! :D Şafak sıkıştırıyo fenaa :D Bu arada askerliğimi Antep'te yapmıştım Allahım sen konuyu biliyosun hadi bakalım Amin!  :super:

Çevrimiçi Kapkarakartal

Cenk'te ısrar edildiği kadar Abou'da ısrar edilseydi şuana kadar şampiyonluğu ilan etmiştik ama olsun biz zoru severiz böyle daha anlamlı oluyor. Bugün takım savaştı ve mücadele etti tabiki stressiz oynadığımız futbolun yeri ayrı ama şuan önemli olan sonuç alabilmek bunuda başarıyoruz. Bugün tek serzenişim Talisca'ya gol dışında neredeyse yoktu oyuna tam anlamıyla giremedi daha fazla oyunun içinde olmalı. Yarınki maç lehimize sonuçlanırsa şampiyonluğu 1 hafta önce kutlamamıza olanak sağlayacak ancak aksi bir durumda da üzülmeye gerek yok bu çocuklar önündeki 2 maçıda alıp şampiyonluğunu ilan edecek güçte ve inançta.

Çevrimdışı Erdem Ayaz

Daha hiçbirşey bitmedi yarın ts Başakşehir maçı var
Ama bu akşam ki galibiyetle averajı bi nebze olsun onardık yarın umarım Ts bu işi bitirir 2 aylık yeni sahasında taraftarının önünde kazansın artık bi zahmet.

Çevrimdışı atalay

Kesinlikle katılıyorum. Diller arasında "karşılık denilen" kelimeler, "bunun anlamı bu" denilen kelimeler çoğu zaman %100 karşılık olmuyor. Bunun sebebi de lugatımızda karşılığı olmayan yeni bir kelimenin karşılığında yeni bir kelime üretmeyip eldeki kelimelerden birini karşısına koymaktan kaynaklanıyor.

Birazdan yeğ yerine neden efdal kelimesi kullandığımı izah edeceğim. @38life En basitinden Transition kelimesinin Türk Futbol literatüründe karşılığı yok. TR'de bir çok kişinin daha dün öğrendiği 'geçiş oyunu' değil. Bazı kelimeler eş anlamlı olabilir fakat dil içerisindeki yada mesleki jargon içerisindeki kullanımları farklı olduğundan muadili olamazlar. İki tane karşılık vererek kelimenin anlamı budur diyemezsiniz. Bu kadar ihtiyaç duyulup da sezonda 400 dakika süre alabilen "Backup" oyuncusu mu olur?!

Çevrimdışı cursedofdragon

Mylife1903 abi sana diyor yarın ki maç için kara büyü yap diyor :D  :evillol:

Tamda bu

Mesela yurt dışında yasayan türkler bu sikintiyi cok yaşıyor ve dile getiriyorlar

Bir cok kelimenin türkçede karşılığı yok diyorlar hep..

Türkçe cok geniş bir dil olsada yabanci bazi kelimelerin cidden karsiligi yok , Google translete de bu yüzden sacma sapan ceviriyor yabancı dili..
[ Son Düzenleme: 20 Mayıs 2017, 23:20:46 Yunus Emre Dökmeci ]

Çevrimdışı Berat

Tamda bu

Mesela yurt dışında yasayan türkler bu sikintiyi cok yaşıyor ve dile getiriyorlar

Bir cok kelimenin türkçede karşılığı yok diyorlar hep..

"Challenge" örneğin.

Çevrimdışı Ensar

Birazdan yeğ yerine neden efdal kelimesi kullandığımı izah edeceğim. @38life En basitinden Transition kelimesinin Türk Futbol literatüründe karşılığı yok. TR'de bir çok kişinin daha dün öğrendiği 'geçiş oyunu' değil. Bazı kelimeler eş anlamlı olabilir fakat dil içerisindeki yada mesleki jargon içerisindeki kullanımları farklı olduğundan muadili olamazlar. İki tane karşılık vererek kelimenin anlamı budur diyemezsiniz. Bu kadar ihtiyaç duyulup da sezonda 400 dakika süre alabilen "Backup" oyuncusu mu olur?!
transition kelimesini hayatımda ilk defa duydum , burası halka açık bir ortam ve sende buranın değerli bir bireyisin , senden sadece daha anlaşılır konuşmanı bekliyorum , örnegin o  kelimenin tam karşılığı yoksa bile bunun ne anlama geldiğini açıklayabilirsin bir kaç kelime ile , bende anlarım ne demek istediğini , ama sen böyle yazınca anlaşılmaz oluyor çoğu zaman, sen eğer sozlerin insanlara yol göstersin dokunsun veya her neyse insanlarla etkileşim halindeysen çoğunluğa göre davranmalısın , bence
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı mylife1903

Mylife1903 abi sana diyor yarın ki maç için kara büyü yap diyor :D  :evillol:

Ulan askerden beridir lerZan mutluyu gormemistim, askerlik anilarim kiprasti, karabuyu tamamdir.
Taaarkandan koyayim gomeZ don bebegim

Qarabuyusu qara yurreqlim yapti bugun, qureklen seetti qasimpasyi

Etiketler: