Geçen sezon beş attığımız Mersin maçından sonra eleştirdiğim oyunsal problemleri yaşamaya halen devam ediyoruz. Ve bunu yazdığım için de herhangi bir kârım olmadı.
Sana kriket sporunu öneririm.
"kar" derken zaten maddi karı kastetmediğim açık diye düşünüyordum ama sanırım eksik anlatmışım. O zaman tamamlayayım; kar kelimesini orada maddi anlamda kullanmadım. Her kötü sonuçtan sonra foruma gelip "ben demiştim" yazan arkadaşların aynı kelimeler ile haklı çıktıklarını ispata yönelmelerini kastetmiştim. Sen üzerine alındı isen, kendini o sınıfta konumlandırdığın ve benim haklı olduğum sonucu da ulaşılabilir cevabın ile, kendini nerede gördüğüne bağlı.
İkinci eleştirine gelince, kriket sevdiğim ve anladığım bir spor değildir. bu sebeple lehte veya aleyhte eleştiri konusunda kendimi yetkin görmüyorum. Sen ise, futbol ve yöneticilik ile ilgili eğitim aldığın ve aktif olarak içinde olduğun halde burada benim gibi izleyicilik ve amatör olarak futbolu eleştiren birisini muhatap alıp kendini cevap vermek zorunda hissediyor isen, demek ki kendini yeterince yetkin görmüyorsun anlamını çıkarırım. Çünkü senin yerinde ben olsam, bu kadar eğitim alıp ve basit futbol meseleleri üzerine yorum yapma kalifikasyonuna sahip olsa idim, gerçekten benim gibi amatör bir eleştirmenin yaptığı yorumu üzerime alınmazdım bile. Bence yeterince açıktır ki, yazdığım eleştiride "herkes" aslında "herkes" anlamına gelmemektedir. Felsefe ve sosyoloji ile ilgilendiğini bildiğim için o kelimeleri bu kadar ciddiye alman açıkçası beni şaşırttı diyebilirim.
@atalay