Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 16 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9145928 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı tangaz

Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı panic13

+1
şiir gibi yazmışsın oğuz abi  :D

Ya Tolga Zengin'den de bir örnek verecektim, iyi olduğu hiçbir alan aklıma gelmedi :D :D
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı tuncaboylu

Açıklamalarında şu ayrımı yapmıyorsun; her maçın kendine özgü dinamikleri vardır, bundan zaten şüphe yok. Senin örneğine ek olarak yeri geldi mi kaleci bile forvete gidip gol arayabiliyor. Buna itiraz yok.

Nüans şu; en azından ben yazdıklarından öyle anlıyorum, dünkü maçta Cenk'e ve Ebubekir'e verilen ekstra sorumluluklar, forvette etkin olmayacakları anlamına gelmiyor. maça özgü özel hamleler, futbolcuların asıl işlerini yapmaktan alıkoymuyor. Burada "Cenk'in ve Ebubekir'in görevi savunmaya yardım etmekti" doğru cümle değil. doğru cümle "Cenk ve Ebubekir'den beklenen ekstra işler savunmaya yardım etmeleriydi" olmalı. Şöyle bir örnek vereyim, madem bu maç özelinde Cenk ve Ebu'nun görevi aslen savunma, o zaman Şenol Hoca doğrudan maça Atınç ve Gökhan Gönül ile neden çıkmadı? Bahsettiğin savunma işlerini sanırım onlardan daha iyi yapacaklardı. Madem ilk önceliğimiz savunma, o zaman forvetle çıkmaya da ihtiyaç yoktu?

Bakış açısı yanlış, bir oyuncunun asıl görevi ne ise karşılaması gereken de odur. Bu maça özgü ekstra işleri olması onu gol atmaktan azade hale getirmiyor. Kaldı ki hiçbirimiz dün akşam Ebubekir'i eleştirmiyoruz, dediğin oyunu tam istendiği gibi oynadı, ofsayttan da olsa bir gol attı, devamlı rakip ceza sahasına deplase oldu, penaltıyı da yarattı. Demek ki oyuncunun ek görevi savunma iken gol de atılabilirmiş :)

Stoperin asıl görevi gol yedirmemek, kalecinin gol yememek, forvetin ise atmaktır. Temel işlerini yapamayan oyuncular asla başarılı sayılmazlar. Mesele bu kadar basit :)

Ben de diyorum ki, dünkü maç özelinde Aboubakar ve Cenk'ten beklenen ekstra sorumluk defansa değil hücuma destek olmalarıydı. Esas görevleri defansifti.

"Neden Atınç ve Gökhan Gönül'le başlamadı?" sorusu da yersiz, çünkü zaten maçın başındaki dizilişte Cenk'le değil, Adriano'yla başladı. Tosiç mecburi bir değişiklikle çıkınca Cenk onun yerine girdi.

Adriano'dan beklenen asıl sorumluluk gol atması mıydı? Tosiç'in yerine giren Cenk'ten beklenen, maçın başında Adriano'dan beklenenle aynıydı işte.

Şenol Hoca Napoli defansının saçma hatalar yapabileceğini öngörerek herkesi defansif öncelikle sahaya sürmüştü, bir tane bulursak atarız diye.

Plan tuttu da, 1 net bulduk bir de penaltı kazandık ve öne geçtik. Atiba ve Marcelo ikilisinin bir anlık konsantrasyon kaybı olmasaydı, 3 puanı alacaktık da.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Mehmet Demirkol: Beşiktaş'ın Napoli karşısında oynadığı oyuna "korkak" aldığı galibiyete "şans" diyenler futboldan anlamıyor. :bandit: :claps: :claps:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Geldiğinde kimsenin ondan bi beklentisi yoktu ama o performansıyla herkesi şaşırttı...

İyiki geldin be Fabri....

Çevrimdışı tangaz

İşte onu diyorum, götürecek takati yoktu çocuğun.

Koşu istatistiklerine bakmadım, ama en çok koşan oyuncularımızdan biriydi muhtemelen.

Çok yorucu ve yıpratıcı bir maç oldu, Napoli tam bir Premier League takımı gibi olmuş.

neden ısrarla yazılanı anlamayıp kendi tezini dayatmaya çalışıyorsun? abunun bitik hali olcayın temel özelliklerini ele aldığımızda son 5 dk daha uygundur. olcay fuleli dribling yapan biri de benim mi haberim yok.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

neden ısrarla yazılanı anlamayıp kendi tezini dayatmaya çalışıyorsun? abunun bitik hali olcayın temel özelliklerini ele aldığımızda son 5 dk daha uygundur. olcay fuleli dribling yapan biri de benim mi haberim yok.
Kerim olurdu ama :tabe:

Ömer Şişmanoğlu :

"Kayseri'de Şenol hoca gözlerimin içine baktı. ‘Hadi git de gol at, hadi’ dedi. Gol atınca da bir aile gibi hissettim."

Çevrimdışı tangaz

Geldiğinde kimsenin ondan bi beklentisi yoktu ama o performansıyla herkesi şaşırttı...

bir de mümkünse her maç o siyah kazağı giysin ne o öle yeşil meşil giyiyorlar ayar oluyorum şahsen  :bandit:

Ricardo Quaresma, Beşiktaş adına Avrupa kupalarında en çok gol atan 3.oyuncu konumuna geldi.

Oktay Derelioğlu - 14

Bobo - 12

Quaresma - 10 :bandit:

Çevrimdışı tuncaboylu

Neyse abi, anlaşamayacağız.

Adam önümüzde oynadı, dripling atmak bir yana yürümeye hali kalmamıştı.

85 dakika 10 kilometreden fazla koşmuş Aboubakar'dan, oyuna yeni girmiş Olcay'dan daha iyi savunma katkısı ve top saklama bekliyorsan, zaten uzatmaya gerek yok.

3 Galibiyet ve Beraberlikle toplam 3 milyon € kazandik :bandit:

Reklam ve tribun gelirleriyle bu rakam katlaniyor tabii

Çevrimdışı tuncaboylu

bir de mümkünse her maç o siyah kazağı giysin ne o öle yeşil meşil giyiyorlar ayar oluyorum şahsen  :bandit:

Siyah kaleci kazağı gerçekten çok güzel, bordo formayı almamış olsaydım kesin alırdım.   :tabe:

Çevrimdışı tangaz

Neyse abi, anlaşamayacağız.

Adam önümüzde oynadı, dripling atmak bir yana yürümeye hali kalmamıştı.

85 dakika 10 kilometreden fazla koşmuş Aboubakar'dan, oyuna yeni girmiş Olcay'dan daha iyi savunma katkısı ve top saklama bekliyorsan, zaten uzatmaya gerek yok.

olcaydan top saklama bekliyorsan bence de bırak futbol yorumculuğunu, havanda su dövmekten farksız...

Çevrimdışı panic13

Ben de diyorum ki, dünkü maç özelinde Aboubakar ve Cenk'ten beklenen ekstra sorumluk defansa değil hücuma destek olmalarıydı. Esas görevleri defansifti.

"Neden Atınç ve Gökhan Gönül'le başlamadı?" sorusu da yersiz, çünkü zaten maçın başındaki dizilişte Cenk'le değil, Adriano'yla başladı. Tosiç mecburi bir değişiklikle çıkınca Cenk onun yerine girdi.

Adriano'dan beklenen asıl sorumluluk gol atması mıydı? Tosiç'in yerine giren Cenk'ten beklenen, maçın başında Adriano'dan beklenenle aynıydı işte.

Şenol Hoca Napoli defansının saçma hatalar yapabileceğini öngörerek herkesi defansif öncelikle sahaya sürmüştü, bir tane bulursak atarız diye.

Plan tuttu da, 1 net bulduk bir de penaltı kazandık ve öne geçtik. Atiba ve Marcelo ikilisinin bir anlık konsantrasyon kaybı olmasaydı, 3 puanı alacaktık da.

E tamam işte, defans önceliği olsun diye defansif özellikleri kuvvetli ama ofansta da şapkadan tavşan çıkarabilecek Adriano ile başlamış sol önde. Sonra Cenk girdi oyuna? Sen Cenk girince "daha atak oynayacağız" diye mi düşündün yoksa "daha defansif oynayacağız" diye mi? Cenk girince gol atmasını mı bekliyorsun? yoksa defans yapmasını mı? Bu kadar net, daha nasıl açık olabilir ki bir örnek?

bu arada Adriano çok güzel bir örnek aslında, adamın temel özelliği defans ama yetenekleri sebebi ile ofansif beklenti yüksek. Dün maçta bizi en çok etkileyen ve maçın oyuncusu olacak derecede gözümüze giren özellikleri defansif kısımdaydı. Kimse gol atmadı veya asist yapmadı diye üzülmemiştir herhalde :)

Çevrimdışı tuncaboylu

Dünkü Benfica-Kiev maçının özetini izledim de, ikinci yarı Benfica'nın bir şutu var.

Top direkten dönüyor sahaya düşüyor. Bu kaleci Rudko topa zıplayıp tutamıyor, top bunun ellerinden sekip bir daha direkten dönüyor. İzlemeniz lazım.

İlk Kiev-Napoli maçında Shavkovsky'nin yediği goller de yan top faciasıydı.

Boyko'yu bizde gördük zaten.

Bu Ukraynalı kalecilerde havadan gelen toplara karşı genel bir zaaf var sanırım.

Çevrimdışı tangaz

Ya Tolga Zengin'den de bir örnek verecektim, iyi olduğu hiçbir alan aklıma gelmedi :D :D

limitleri o kadar zorlama sonra motoru patlatacaksın bak evde yakınmış zaten ne olduğunu anlamadan duvarın öte tarafında bulursun kendini  :D

Çevrimdışı tuncaboylu

E tamam işte, defans önceliği olsun diye defansif özellikleri kuvvetli ama ofansta da şapkadan tavşan çıkarabilecek Adriano ile başlamış sol önde. Sonra Cenk girdi oyuna? Sen Cenk girince "daha atak oynayacağız" diye mi düşündün yoksa "daha defansif oynayacağız" diye mi? Cenk girince gol atmasını mı bekliyorsun? yoksa defans yapmasını mı? Bu kadar net, daha nasıl açık olabilir ki bir örnek?

bu arada Adriano çok güzel bir örnek aslında, adamın temel özelliği defans ama yetenekleri sebebi ile ofansif beklenti yüksek. Dün maçta bizi en çok etkileyen ve maçın oyuncusu olacak derecede gözümüze giren özellikleri defansif kısımdaydı. Kimse gol atmadı veya asist yapmadı diye üzülmemiştir herhalde :)

Daha ofansif oynayacağımızı düşündüm ve daha ofansif oynadık.

Ama bu dün Cenk'ten hocanın asıl beklentisinin gidip gol atması ya da diyagonal pas yakalayıp ceza sahasına girmesi anlamına gelmiyor.  :tabe:

Çevrimdışı cursedofdragon

Dün benfica-kiev maçını izledim kiev'de iş olmamasına rağmen benfica penaltı harici doğru düzgün atak yapamadı.

Benfica tam kadro sahadaydı tamamen nerdeyse.

Biz sakatlık vermeyelim Allah'ın izniyle benfica'yı burdan yenip göndericez son maç 1 puan yeterli olucak :)

Çevrimdışı Orhan_

Hiç bir hoca ne Cenk'e ne Abou'ya öncelikli görevin defans yapmak demez. Defansa ekstra katkı bekler. Hoca Cenk'e defansa yardımcı ol demiş olsa bile hücumda iken "stoperlerin içinde eriyip gidebilirsin çünkü öncelikli görevin defans yapmak" da dememiştir. Cenk bu maç özelinde değil haftalardır hücum hattında kayboluyor. Dün verimli olduğu pozisyonlar vardı ama bu eleştiriyi ortadan kaldıracak şeyler değil.

Çevrimdışı panic13

Daha ofansif oynayacağımızı düşündüm ve daha ofansif oynadık.

Ama bu dün Cenk'ten hocanın asıl beklentisinin gidip gol atması ya da diyagonal pas yakalayıp ceza sahasına girmesi anlamına gelmiyor.  :tabe:

eyvallah :D :D

Çevrimdışı tangaz

cenk şenol hocaya sağlam ihanet ediyor. hoca şampiyonluk ertesi kanal kanal dolaşıp cenki övdü "bu daha fragman gol vuruşu gomezin önünde fizik kalitesi gerisinde" diyordu. sahiden de fragmanmış hani 120 dk.lık bir filmin 3 dk.lık fragmanı seni çeker sen ümitle 120 dk filmi seyredersin çıkışta da küfredersin böyle filmin... die. işte tam da böyle bi fragmanmış cenk...

Etiketler: