Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 18 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9144189 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı Bishamon

@Necmi Zaten ilk dakikalarda Abou'nun Koulibaly'i devirerek attığı sayılmayan golden sonra psikolojisi bozuldu adamın.Atiba'ya gğzel bir assist yapmıştı ama düzgün atamadı.

Çevrimdışı tuncaboylu

85.dk 1-1di. diğer taraftan öyle bi dünya yok! gomez, suarez, lewa, zlatan gibi forvetlerin sahada olduğu hiç bir maçta hiç bir stoper öle kafasına göre ileri çıkamaz.

Ben 3 dakika daha 1-0 tutsaydık Aboubakar yerine Olcay alınırdı diyorum.

Balık hapı linki mi istiyorsun yine?  :bandit:

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

abou ilerdeyken stoperler hiç huzurlu değildi nasıl ileri çıksınlar adam onlara iki tane yapıştırdı. :D
bizim birinci forvetimiz Abou bu kesinleşti artık ama abouyu ligdede avrupa maçlarındaki performansla görmek istiyorum
ligde biraz daha pasif kalıyor. Birde oziye alışması gerekiyor dün gece ozinin çok pası boşa gitti.
Ama inanın kötü Beşiktaş bu işte ve bu takım çok daha iyi olacak. Artık kim cezalı olmuş kim sakatlanmış bir önemi yok
ligde çıkarttığımız her kadro bu ligin çok üstünde
Biz beğenmiyoruz ama ts taraftarı akşamki oyundan sonra resmen hezimet bekliyor kendi takımlarından. Biz gs ye yaptığımız gibi
savunma yapamayız bunlara karşı diyorlar. bunlara karşı hücumda yapamayız diyorlar. :D
ama bir şeyin unutulmaması gerekiyor ts ile aramızdaki fark napoliyle aramızdaki fark gibi ve biz o napoliden 4 puan aldık.
rahatlama yok futbolda rahat olursan biri gelip cezayı keser
Eger gecen sezonki gibi bir kadromuz olsaydi suan orta sahada oynatacak adam bulamiyor olurduk abi

Herkesin bir alternatifi var takimda , As-yedek ayrimi yok her oyuncumuz ilk 11 oynayabilecek kalitede

Kanatlarimiz biraz formsuz sadece , Q7 ust uste cok mac oynadi bi yerleri atacak diye korkuyorum :tabe:

Ek olarak Savunmamiz ve kalemiz gecen sezona oranla cok daha fazla Guven veriyor , ozellikle Marcelo her gecen hafta daha da büyüyor performansi ile.

Dun de yazdim , Marcelo artik savunmamizin bel kemigi konumunda , Sorumluluk aliyor defansa liderlik yapiyor ve oyunu o kuruyor , Riske girmiyor ve  basit hata yapma olayini minimuma indirdi
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Cenk'in savunmaya katkı vermesi değil, gol atması gerekiyor Necmi Abi. Dün Ebubekir kadar bile etkili değildi, madem savunma yapacak adam lazım, Olcay var. Gelsin yardırsın. Forvet gol attığı müddetçe başarılıdır.
Olcay ondan daha kotu durumda maalesef :by2:

Çevrimdışı Necmi

Cenk'in savunmaya katkı vermesi değil, gol atması gerekiyor Necmi Abi. Dün Ebubekir kadar bile etkili değildi, madem savunma yapacak adam lazım, Olcay var. Gelsin yardırsın. Forvet gol attığı müddetçe başarılıdır.
Bazı maçlar vardır savunma hücumdan daha çok önem kazanır dün öyle bir maç oynadık
@panic13  topu ileriye taşıyamadıkki ideal forvetin görevi topu hücum bölgesine taşımak değil ve
bizim orta sahada topu taşıyacak oyuncu yoktu hepsi savaşan savunma ortasahalarıydı Ozi oyuna girdikten sonra
biraz kıpırdandık ondada penaltı geldi. Dediğim gibi dünün özelinde konuşmak yanlış olur dünü ayrı
tutarak söyleyebilirimki cenk şu anda bırak onbiri onsekizi bile haketmiyor malesef. Takım onunla
on kişi oynuyor. Onun yerine ısıran bir oyuncu tercih etsen takımın gücü ikiye katlar. Cenkle eksik
oynuyoruz ama onu kazanmak gerekiyor cenki kazandırmanın yoluda hırslandırmaktan geçiyor
adamda çok ciddi güven kaybı var.

Çevrimdışı panic13

Necmi abi bile bu yorumu yaptığı için genel bir yorum yazmak istedim, çünkü onun yorumlarında en başarılı olduğu konu oyuncu analizi genellikle.

Bakın Beck geçen sene ölümüne eleştirilirken burada destek olan 3-5 kişiydik, biride Necmi abi idi. Mantalitemiz şu idi "bek önce bekliğini yapacak, gerekirse asist katkısına yaparız." adamın hatası nedeni ile yediğimiz 1 gol var (bir), o da geçen sene 2-1 kaybettiğimiz Kasımpaşa maçıda. Bunun dışında doğrudan hatası nedeni ile sağ bekten yediğimiz gol yok. Bu sene bile, ne bu senesi ya, dün akşam bile beğenmeyen var.

Atiba, değil BJK tarihinin, belki ligimiz tarihinin en başarılı 10 yabancısından biri olabilir. Atiba'dan asist yapması veya top dağıtması bekleniyor mu? Aramızda Atiba'nın kritik pas sayısına veya asist sayısına bakan var mı? Adamın işi net belli. Atarsa ve yaparsa başımla beraber.

Sosa'ya biz yıllarca neden kızdık? Adamın asist ve gol sayıları yerlerde idi, ilk geldiği sezon da geçen sene ilk yarıda da 90 dakika sahada kaldığı müddetçe takımın en fazla koşan ve pres yapan adamlarındandı. Ne zaman adama hakkını verdik? Vitesi beşe takıp kütür kütür asist ve golleri attığı zaman.

Bir adamın görevi forvet ise o adamın ilk işi bellidir: Gol atacak. Evet, taktik gereği hocanın istediği bazı işleri yapabilir, yaparsa da eyvallah. ama forvet gol atamıyorsa, dahası formu düşükse ve bu yüzden defoları ortaya çıkıyorsa o adam istediği kadar kendini parçalasın başarısızdır.

E o zaman biz neden Almeida'yı yolladık? Presse pres, pas organizasyonu ise alası, her büyük maçta golü var? Kim memnundu? aynı şey işte.

firmamızda satış personelinin ilk görevi fatura kesmek midir? Satış mıdır?

MEsele bu kadar basit.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı tuncaboylu

@Ömer @OrhanAker  Ayrıca Türkiye’den gruplara katılan tek takım olması itibariyle yayın gelirleri pastasını da tek başına alacak olan Beşiktaş’ın elde edeceği gelir 30 milyon Euro’yu bulabilir..... :super:

Geçen sene Galatasaray 5 puan toplayarak 32.5 milyon euro almış.
http://www.fanatik.com.tr/2016/11/01/uefa-acikladi-galatasaray-32-milyon-489-bin-euro-yu-kasasina-koydu-1260211

Bizim bu sene 33.5 milyon euro almamız kesin yani. (1 beraberlik fazla aldık ve galibiyete verilen prim bu sene 500 bin euro arttı)

1 galibiyet + 1 beraberlik daha alarak gruptan çıkarsak, 40 milyon euro'yu geçecek ödül paramız.

[ Son Düzenleme: 02 Kasım 2016, 13:59:32 tuncaboylu ]

Çevrimdışı tuncaboylu

cenk aslında son 3-4 haftanın en iyi oyununu oynadı. savunmaya ciddi katkıları oldu
orta sahada gelen topları indirdi. hücum anlamında akşamki maça özel forvetler eleştirilemez.
mesela şu anda kendimi Beşiktaşdan evinde puan alabilmiş anadolu taraftarı gibi hissediyorum :bandit:
son 4 yıldır herhangi bir takıma karşı Beşiktaşın bu kadar ezildiğini görmedim ve 4 puan aldık.
Bu futbol çok ilginç bir oyun

Katılıyorum.  :ok:

Çevrimdışı rico_paşa

Bence şu ana kadar hem lig hem CL istediğimiz oldu iyi idare ettik ama artık vites arttırmak gerekiyor. Oyun olarak artık daha baskılı oynamalıyız. Rotasyon nedeniyle bunu yapamadık.

Bunun için sadece 2 beklentim var;

1. Şenol hocanın artık daha az rotasyon yapması

2. Oğuzhan ve Olcay'ın form tutması

Bunlar gerçekleşirse Kadıköy deki maça kadar yıka yıka gideriz. Yeter ki daha fazla sakatlık çıkmasın.
Beşiktaş'a adanmış hayatlar

Çevrimdışı panic13

Bazı maçlar vardır savunma hücumdan daha çok önem kazanır dün öyle bir maç oynadık
@panic13  topu ileriye taşıyamadıkki ideal forvetin görevi topu hücum bölgesine taşımak değil ve
bizim orta sahada topu taşıyacak oyuncu yoktu hepsi savaşan savunma ortasahalarıydı Ozi oyuna girdikten sonra
biraz kıpırdandık ondada penaltı geldi. Dediğim gibi dünün özelinde konuşmak yanlış olur dünü ayrı
tutarak söyleyebilirimki cenk şu anda bırak onbiri onsekizi bile haketmiyor malesef. Takım onunla
on kişi oynuyor. Onun yerine ısıran bir oyuncu tercih etsen takımın gücü ikiye katlar. Cenkle eksik
oynuyoruz ama onu kazanmak gerekiyor cenki kazandırmanın yoluda hırslandırmaktan geçiyor

Yazının altına imzamı atıyorum. Tek bir eleştirim var yine; haklısın çok ileri çıkamadık, çıktığımız zamanlar da dahi (ki az değil bu sayı) Cenk yine ortada yoktu. Bu sadece hocanın verdiği görev ile açıklanamaz.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Dun Penaltida Topun basina Q7 geldiğinde Cok korktum abi ben atacagini biliyordum ama Olasi bir şekilde kacirsaydi , Tepkiyi ve buradaki arkadaslarin yapacaklari yorumlari az cok tahmin ediyordum :bandit:

Çözüm Basit abi , Abouyu kanat forvet gibi oynatip , Omeri tek forvet olarak oynatacagiz hic değilse geleni sokuyor adam :bandit:

60 dan sonra da Omer - Cenk veya Omer -Kanat degisikligi yapip Abouyu forvete monte ederiz :busted_cop:

Çevrimdışı Bishamon

Çevrimdışı Necmi

Olcay ondan daha kotu durumda maalesef :by2:
bence olcayda cenkde kötü değil ikisininde sorunu oyun tarzımız onlar ozi bekliyorlar
ligin başında ozi varken performansları oldukça tatmin ediciydi.
unutmayalım bu iki oyuncudan toplamda 7 gol iki asist geldi. ve bu kadar kötü oldukları halde skora
etkileri tartışılmaz. Sadece taşlar yerinden oynadı tekrar oturmasını bekleyeceğiz buda olacaktır.
Şimdi oyuncularımızı asmanın manası yok. İkiside skora direk etki eden oyuncular. onların tarzındaki ozi GG
falan kadroya alıştığında bunların verimleri tekrar yükselecektir. İşin güzel tarafı bu Beşiktaş olabilecek en kötü
halindeyken kayıpsız yürüyor olmamız. Bazen çıkan kadroyu eleştirerek haksızlık ediyoruz. Bilmeden yorum yapmak yanlış
gençler maçında Atiba kadroda değil diye ver yansın ettik bende dahil ama adamda sakatlık varmış hoca riske etmek istememiş
bir oyuncu oynamıyorsa yada oynuyorsa mutlaka bir nedeni vardır. Hocanın saplantıları yok. Gerçekten takımı mükemmel
yönetiyor bize düşen ona güvenmektir.

Çevrimdışı tuncaboylu

Necmi abi bile bu yorumu yaptığı için genel bir yorum yazmak istedim, çünkü onun yorumlarında en başarılı olduğu konu oyuncu analizi genellikle.

Bakın Beck geçen sene ölümüne eleştirilirken burada destek olan 3-5 kişiydik, biride Necmi abi idi. Mantalitemiz şu idi "bek önce bekliğini yapacak, gerekirse asist katkısına yaparız." adamın hatası nedeni ile yediğimiz 1 gol var (bir), o da geçen sene 2-1 kaybettiğimiz Kasımpaşa maçıda. Bunun dışında doğrudan hatası nedeni ile sağ bekten yediğimiz gol yok. Bu sene bile, ne bu senesi ya, dün akşam bile beğenmeyen var.

Atiba, değil BJK tarihinin, belki ligimiz tarihinin en başarılı 10 yabancısından biri olabilir. Atiba'dan asist yapması veya top dağıtması bekleniyor mu? Aramızda Atiba'nın kritik pas sayısına veya asist sayısına bakan var mı? Adamın işi net belli. Atarsa ve yaparsa başımla beraber.

Sosa'ya biz yıllarca neden kızdık? Adamın asist ve gol sayıları yerlerde idi, ilk geldiği sezon da geçen sene ilk yarıda da 90 dakika sahada kaldığı müddetçe takımın en fazla koşan ve pres yapan adamlarındandı. Ne zaman adama hakkını verdik? Vitesi beşe takıp kütür kütür asist ve golleri attığı zaman.

Bir adamın görevi forvet ise o adamın ilk işi bellidir: Gol atacak. Evet, taktik gereği hocanın istediği bazı işleri yapabilir, yaparsa da eyvallah. ama forvet gol atamıyorsa, dahası formu düşükse ve bu yüzden defoları ortaya çıkıyorsa o adam istediği kadar kendini parçalasın başarısızdır.

E o zaman biz neden Almeida'yı yolladık? Presse pres, pas organizasyonu ise alası, her büyük maçta golü var? Kim memnundu? aynı şey işte.

firmamızda satış personelinin ilk görevi fatura kesmek midir? Satış mıdır?

MEsele bu kadar basit.

Devam edelim:

Meseleyi basite indirgemeye çalıştığın için bütün yazdıkların anlamını yitiriyor.

Futbol bu kadar basit bir oyun değil ve her maçın kendi dinamikleri ve taktikleri var.

Öyle maçlar oluyor ki, stoperi santrafora çekip gol araman gerekiyor. Takım o dizilimde gol yese, "stoperin öncelikli amacı gol yedirmemektir" demek anlamını yitirir.

Dünkü maç santraforlardan öncelikli olarak gol beklenen bir maç değildi. Bir tanesi ileride oyun kurucu stopere baskı yapacak, öteki de kanat bindirmelerine karşı arkasında beke yardım edecekti.

Dün Aboubakar ilkini iyi yaptı, Cenk'te ikincisini.

İkinci yarı başında görev dağılımı ters yapılmıştı(Cenk ileride, Aboubakar kanatta) ve 2-3 pozisyon verdik o sırada.

Sonra görev değişimi olunca oyunda dengeyi de yakaladık.

Çevrimdışı OrhanAker

33 milyon zaten çepte beyler. gruptan çıkarsak 40 cepte olacak...
onu biliyorum abi arkadaş sadece gruplardan çıkılınca alınan parayı sordu galiba.

Çevrimdışı tangaz

Ben 3 dakika daha 1-0 tutsaydık Aboubakar yerine Olcay alınırdı diyorum.

Balık hapı linki mi istiyorsun yine?  :bandit:

tabi tabi olcay girseydi de herifler hepten cesaret hapı içseydi işte diyorum bende.

bırak bu işleri allahın berbatovu  :D
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Necmi

Çözüm Basit abi , Abouyu kanat forvet gibi oynatip , Omeri tek forvet olarak oynatacagiz hic değilse geleni sokuyor adam :bandit:

60 dan sonra da Omer - Cenk veya Omer -Kanat degisikligi yapip Abouyu forvete monte ederiz :busted_cop:
nereye oynatıyorsun ya adam 10 dakikalık oyuncu onun oynayacağı maç mutlak ceza sahasına çörekleneceğimiz
forvetin sadece tek vuruş yapmak için ihtiyaç duyacağımız durumlarda olur. onun dışında ömer demek on kişi oynamak demektir.
ama elimizdeki son vuruş konusunda en yetenekli forvet ömer.

nereye oynatıyorsun ya adam 10 dakikalık oyuncu onun oynayacağı maç mutlak ceza sahasına çörekleneceğimiz
forvetin sadece tek vuruş yapmak için ihtiyaç duyacağımız durumlarda olur. onun dışında ömer demek on kişi oynamak demektir.
ama elimizdeki son vuruş konusunda en yetenekli forvet ömer.
İşte bende oyuzden Ömeri oynatalim diyorum abi :icool:

Geleni sokuyor adam :bandit:

Çevrimdışı tuncaboylu

tabi tabi olcay girseydi de herifler hepten cesaret hapı içseydi işte diyorum bende.

bırak bu işleri allahın berbatovu  :D

85'te 1-0 yenik durumda olsalardı cesaretle mesaretle işleri olmazdı, her türlü çıkacaklardı zaten.

O esnada yorgun Aboubakar yerine dinç Olcay'ın oyuna alınması hem takıma direnç verirdi, hem de kanat savunmasını güçlendirirdi.

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Akhisarda da Daouglao ve Sammy kadro disi kalmis , bilin bakalim bu hafta kimle oynuyor akhisar :bandit:

İsqabet olmuş yunus emre Daoglao bu sene sıçıp sıvıyor resmen..

Çevrimdışı cursedofdragon

Çevrimdışı Necmi

Dun Penaltida Topun basina Q7 geldiğinde Cok korktum abi ben atacagini biliyordum ama Olasi bir şekilde kacirsaydi , Tepkiyi ve buradaki arkadaslarin yapacaklari yorumlari az cok tahmin ediyordum :bandit:
hadi leynn yüreğim ağzıma geldi az daha kaçırıyordu topu kaleciye çok yakın attı
kaleci topa parmak uçlarıyla dokunabildi iyi bakarsan topun yön değiştirdiğini görürsün.
sadece çok sert vurdu kaleci çelemedi gol oldu. ama böyle penaltılarda kendine güvenen oyuncunun atması önemli
bu konudada en iyisi oydu. Atması normaldi. sorumluluk aldı. Buda kolay bir şey değil.

Çevrimdışı tangaz

85'te 1-0 yenik durumda olsalardı cesaretle mesaretle işleri olmazdı, her türlü çıkacaklardı zaten.

O esnada yorgun Aboubakar yerine dinç Olcay'ın oyuna alınması hem takıma direnç verirdi, hem de kanat savunmasını güçlendirirdi.

esas o dakikada yorgun morgunda olsa abuya ihtiyaç olurdu geriden şişirilecek topları alsın götürsün köşe gönderinde saklasın die. geriden olcaya uzun şişirilecek her top 3 saniye sonra ceza sahana geri döner. olcay napoli gibi rakibe karşı hiç bir direnç veremez.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Etiketler: