Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 21 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9139549 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı panic13

Kulübümüz ne yapacak, edecek renklilerin muhtemelen bitik olacağı bu 2 sezonda mutlaka şampiyon olacak. Bu lig şampiyonluğu primi ile ekstra EUR 60-70 milyon demek.

Yeni yayın ihalesi de muhtemelen USD 450-500 milyon civarı olacaktır. %35 arttığını varsayarsak yayın gelirleri de EUR 40,00 milyon civarı demek.

Şampiyon olmak zorundayız... Her açıdan.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimiçi murat

Olcay'ı kolay kolay direk oynatmaz artık Şenol Güneş.
Bunu aşağıda söylediklerinden çıkarıyorum, haberin doğru olduğu varsayımıyla tabiiki.  :)

Güneş, ''Barça tiki-taka oynuyordu. Ama Bayern çıktı, Barcelona'yı dağıttı. O Bayern'in en önemli özelliği neydi. Hızlı ve baskı yapan bir takım. Biz bir Bayern değiliz ama o futbolu oynamaya çalışıyoruz. Geçen sezon oynadığımız futbolu devam ettirseydik, bizi çözerlerdi. Koca Barça'yı çözdüler. Barcelona o kadar iyi olsaydı son 5 senede 2 değil, 5 kez şampiyon olurdu'' diyerek yeni sistemini savunuyor.

http://www.fotospor.com/haber-senol-gunes-barca-gibi-degil-bayern-gibi-oynuyoruz-234944
hızlı ve baskı yapan takım demiş.bu tanıma olcay uygun bence.

Çevrimdışı Bishamon

Olcay bana Pedro'yu anımsatıyor

Çevrimdışı sozkul

hızlı ve baskı yapan takım demiş.bu tanıma olcay uygun bence.

Bayern gibi oynayınca mesafeler artıyor ve topçulardan teke teklerde meziyet bekleniyor, Olcay bir tek hızlı ve tiki-taka da iyi, çevresinde kısa mesafede pas verecek adam olmayınca saç baş yolduruyor, Artık yalnızca ihtiyaç helinde solbek oynayabilir diye düşünüyorum yeni düzende.
[ Son Düzenleme: 26 Ekim 2016, 17:55:25 sozkul ]

Çevrimdışı tuncaboylu

Berk Hacıgüzeller (Sayman, Mali İşler ve Finans, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı, Akatlar Mehmet Üstünkaya Sosyal Tesisi'nden Sorumlu.), Vodafone Arena'da düzenledği basın toplantısında Kulübümüzün mali durumu hakkında basın mensuplarına açıklamalara bulundu.

Hacıgüzeller’in açıklamalasında satırbaşları şöyle:

“Beşiktaş son dönemde 38.5 milyon TL kar elde etti. Beşiktaş büyüyor ve mali anlamda istikrarlı bir çizgiye girdi. Sağlıklı şekilde büyüyoruz. 2012 yılında Beşiktaş şirketleri 526 milyon TL bilanço büyüklüğündeyken şimdi 1 milyar 216 milyon TL büyüklüğüne erişti. 109 yıl boyunca gelinen mali bilanço son dört yılda iki katına ulaştı. Mali bütçeden taviz vermeyeceğiz. Geçen yıla göre gelirlerimiz yüzde 34 arttı. Harcama azaltma politikamız sürüyor. Tribün gelirlerimiz arttı. Kulübün Vodafone Arena’ya taşınmasıyla boşaltılacak eski yerlerin kiraya verilmesiyle kulüp 1 milyon dolar ek gelir elde edecek.

Efendi Beşiktaş konsepti, Kulübümüzün kültürünü çok iyi yansıtıyor. Efendi Beşiktaş tişörtlerinin satışı 50 bine yaklaştı. 1.4 milyon TL gelir elde ettik bu satışlardan.

Beşiktaş’ın kendine özgü bağımsız birimleri vardır. Denetim şirketiyle çalışıyoruz. Başkan ya da yönetim kurulu üyeleri herhangi bir şekilde borç rakamlarının gizlenmesi ya da değiştirilmesi konusunda ricacı olamazlar. Beşiktaş kurumsal bir yapıya sahiptir.  Beşiktaş’ın hızlı gelişmesine Beşiktaş’ı takip edenlerin de hızlı şekilde adapte olması gerekir.

Beşiktaş düzlüktedir. Gelir ve gider yönetme kabiliyetine sahiptir. Varlık satışı yapmak gündemimizde yoktur. 4 yıl önce kulüp borçlarını çeviremiyordu. Hedefimiz borçları azaltmak. 4 yıl önceki gelir kalemleriyle kasadan çıkan paraların toplamına bakınca negatif nakit pozisyonundaydık. Bugün 24 milyon Dolar pozitif durumdayız. Pozitif nakit yarattıkça borç da azalacaktır. Borç anlamında yeni borçlanma yapmıyoruz. Yıllık 110 milyon TL faiz ödüyoruz. Bu faizi yarı yarıya indirme noktasında görüşmeler yapıyoruz. Sermaye artırımı şu an gündemimizde değil. Bankalarla görüşüyoruz. 110 milyon TL’lik faiz yükünü azaltmaya çalışıyoruz. Sermaye artışı Futbol A.Ş. genel kurulu karar verilirse yapılır.

Mario Gomez için araştırmalarımız sürüyor. Uluslararası ve devletlerarası hukuk nezdinde Fiorentina’nın tasarrufunu ve Alman kulübünün tasarruflarını inceliyoruz. Transfer bütçesi, UEFA kriterleri dışında kendi disiplininde ilerliyor. Beşiktaş, UEFA disipliniyle hareket etmiyor. Transferler mali disiplin içinde oluşacak. Bütçe ve mali plan ilk planda olacak transferlerde. Stadyum, Beşiktaş için çok önemli bri aktif değer. Gelir kalemleri önemli ölçüde arttı. Beşiktaş’ın gelirleri, borç ve faiz sarmalının üzerine çıktı.

Eski başkan alacaklarını bağışlaması konusunda bir beyanda bulundu. Beşiktaş menfaatleri ne yönde hareket ettirmeyi gerekiyorsa o yönde hareket edilecektir. Bu konuda görüşmeler sürüyor. Beşiktaş mevcut borçlarını yeniden yapılandırma noktasında. Bazı gelirlerin temliklerden serbest bırakılması gerekecek. Bazı temliklerin açığa çıkması için çalışmalar yürütüyoruz. Yayın ihalesinin 600 milyon Dolar’lık rakama ulaşacağı konusunda tahminler var. 55-60 milyon Dolar’a çıkmasını umuyoruz yayın gelirlerimizin minimum.”

Çok aklı başında ve yönetimin ne yaptığını bildiğini gösteren açıklamalar bunlar.

Ayrıca mesajdan benim satır arasında okuduğum, sermaye arttırımının da gündeme gelebileceği.

Eğer kulüp başarılı bir ilk yarı geçirir ve CL'de gruplardan çıkarsa, ben Ocak yı gibi bir bedelli sermaye arttırımı olmasını mümkün görüyorum.

Gelirleri bu kadar artmış ve önü açık gözüken bir şirketin bedelli sermaye arttırımına SPK'nın red vereceğini düşünmüyorum.

Çevrimiçi Necmi

Demekki, 5 sene üst üste şampiyon olup rekorlar kırmayı hayal ediyor, harika  :super:
bu bir sır değil :D
bence hayaldende öte planlama bu şekilde yapılıyor amaç üst üste şampiyon olma rekorunu ele geçirmek
bunun için yeterli altyapı var rakiplerde tırt olacak toparlanana kadar biz üstüne çok koymuş oluruz.

Çevrimdışı Kalyoncu

bence hayaldende öte planlama bu şekilde yapılıyor amaç üst üste şampiyon olma rekorunu ele geçirmek
bunun için yeterli altyapı var rakiplerde tırt olacak toparlanana kadar biz üstüne çok koymuş oluruz.
Sözleşmesi bu sene bitiyor uzatmak lazım.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimiçi Necmi

Sözleşmesi bu sene bitiyor uzatmak lazım.

şenol hocamı :alala: +1 de olması lazım ama bu sorun olmaz zaten hocanın gönlünde yatan uzun yıllar
takımın başında kalmak camiadanda bu yönde çatlak ses çıkmaz.
Hoca çok hırslı başarıyada doymaz ama bu seneden sonra büyük ihtimal avrupa isteyecekler tüm yatırımı buna göre yapacaklar
ffp de bonservis çıkmazındanda kurtuluyoruz. Beşiktaşın geleceği çok parlak sürekli üstüne koyarak gidiliyor
borçlardada düşme başlarsa muhteşem şeyler olur.

Çevrimdışı İsmail Özyurt

Bu akşamki eğlenceniz geldi arkadaşlar. Napoli maçı bu akşam diye yola çıktım. Kabataş tramvayında yarı yolda jeton düştü.

GT-I8552 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

En Güzel Beşiktaş'ın Çocukları Sever.

Çevrimdışı Kalyoncu

şenol hocamı :alala: +1 de olması lazım ama bu sorun olmaz zaten hocanın gönlünde yatan uzun yıllar
takımın başında kalmak camiadanda bu yönde çatlak ses çıkmaz.
Hoca çok hırslı başarıyada doymaz ama bu seneden sonra büyük ihtimal avrupa isteyecekler tüm yatırımı buna göre yapacaklar
ffp de bonservis çıkmazındanda kurtuluyoruz. Beşiktaşın geleceği çok parlak sürekli üstüne koyarak gidiliyor
borçlardada düşme başlarsa muhteşem şeyler olur.
+1 var abi doğrusun.

Çevrimiçi murat

Bu akşamki eğlenceniz geldi arkadaşlar. Napoli maçı bu akşam diye yola çıktım. Kabataş tramvayında yarı yolda jeton düştü.

GT-I8552 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

iyide napoli maçı olmasada partizan maçı var :D

Çevrimdışı Berat

Oğuzhan'u unuttuk birkaç haftadır , nasıl dönecek meçhul.

Çevrimdışı Caner Çamalan

Avrupa maçlarında neden passo zorunlu tutuluyor bizde, osmanlı bile zorunlu tutmuyor anlamadım, açıklandıysa kaçırmışım varmı özel bir sebebi ?

Çevrimiçi murat

Avrupa maçlarında neden passo zorunlu tutuluyor bizde, osmanlı bile zorunlu tutmuyor anlamadım, açıklandıysa kaçırmışım varmı özel bir sebebi ?
zorunlu değil kulüp tercihi

Çevrimdışı Caner Çamalan

zorunlu değil kulüp tercihi

Bende arenaya avrupa kupası maçlarında giderim diye para biriktiriyordum görmek nasip olmayacak anlaşılan.

Çevrimdışı Librarius

Abi Riza gibi bu camianin cocuklari bile bu kadar algi yaptigina gore (ki bence Riza'yi kanal kanal radyo radyo dolastiran kisi Antalya'nin FB fanatigi baskani) renkli lobisi bize cok sorun cikartacak gibi... Ayak oyunlarina kurban gitmezsek (ki insallah oyle olacak) en az 3 yil daha sampiyon oluruz Allah'in izniyle...

Hele bu sene sampiyon olursak FB tam cokecek; yani, transfere harcayacak paralari yok UEFA kriterlerinden dolayi. GS ise tam krize girecek ve bence bir kac sene yine yoklari oynayacaklar.

Bu sene sampiyon olursak onumuz oldukca acilacak insalah.
[ Son Düzenleme: 26 Ekim 2016, 19:50:28 Librarius ]
Beşiktaş Senol Gunesle güzel...

Çevrimdışı cursedofdragon

Çevrimdışı Culpable

@cursedofdragon

basaksehiri yabana atma
keske siralamada  1 ve 2 Gs ve fb olsa biz 3 sirada olsak ve hatta bizden 6-7 puan farklari olsa    o kadar rahat olurdum ama basaksehir  FB ve GS ye nazaran daha az puan kaybi ile yola devam eder

Çevrimdışı LuceGel

Kulübümüz ne yapacak, edecek renklilerin muhtemelen bitik olacağı bu 2 sezonda mutlaka şampiyon olacak. Bu lig şampiyonluğu primi ile ekstra EUR 60-70 milyon demek.

Yeni yayın ihalesi de muhtemelen USD 450-500 milyon civarı olacaktır. %35 arttığını varsayarsak yayın gelirleri de EUR 40,00 milyon civarı demek.

Şampiyon olmak zorundayız... Her açıdan.
Her yıl 110 M faiz ödüyorsak faizli borçları ödemek için akaretler fulya demeden gayrimenkulların bir kısmını satmamız gerekli. :bandit:
Birgün değil hergün BEŞİKTAŞ...

Çevrimdışı Culpable

Basaksehirin  rizeye akhisara genclerbirligine puan kaybetmesini beklemeyin
hatta gs basaksehir macinda bile 3 puan kaybetmesini beklemeyin

ben basaksehirin bu sezon alacagi en fazla maglubiyet sayisi 4 bilemedin 5  olur fazlasi olmaz  puan kayiplarini genelde beraberlikler ile yaparlar

Besiktas fenerbahce maci  atmosferi ,stressi ile   fenerbahce  Basaksehir macinin atmosferi ve stressi  ayni degil
basaksehir ligi 2. bitirse onlarin icin buyuk zafer

bu yuzden basaksehir bir parca daha avantajli
[ Son Düzenleme: 26 Ekim 2016, 20:58:16 Culpable ]

Çevrimdışı Culpable

Bir Kacgundur aklimdan geciyordu

Simdi   soyle bir sorum var  cevap verirseniz sevinirim
Besiktasim  bu kado ile Turkiye liginde degilde  diger  ulke liglerinde oynasa idi  acaba ligi kacinci sirada bitirirdi

cevap verirken lutfen objektif olalim duygusalligi bir kenara birakalim
asagidaki sablonu alinti yapip karsilarina dusunceleriniz yazabilirsiniz

Ingiltere:
Ispanya:
Almanya :
Italya:
Fransa:
Portekiz :
Hollanda:
Belcika:

Çevrimdışı cursedofdragon

@cursedofdragon

basaksehiri yabana atma
keske siralamada  1 ve 2 Gs ve fb olsa biz 3 sirada olsak ve hatta bizden 6-7 puan farklari olsa    o kadar rahat olurdum ama basaksehir  FB ve GS ye nazaran daha az puan kaybi ile yola devam eder

başakşehir'i yabana atmıyorum amacım başakşehir'i göstermek değil bizi göstermek :) geçen sene ile bu sene bi fark yok demeye getiriyorum :)

Başakşehir'in 1 hafta sonra  üst üste gs ve bizle maçı var kaderlerini belirler :)

Çevrimdışı ilhan mansız

Çok aklı başında ve yönetimin ne yaptığını bildiğini gösteren açıklamalar bunlar.

Ayrıca mesajdan benim satır arasında okuduğum, sermaye arttırımının da gündeme gelebileceği.

Eğer kulüp başarılı bir ilk yarı geçirir ve CL'de gruplardan çıkarsa, ben Ocak yı gibi bir bedelli sermaye arttırımı olmasını mümkün görüyorum.

Gelirleri bu kadar artmış ve önü açık gözüken bir şirketin bedelli sermaye arttırımına SPK'nın red vereceğini düşünmüyorum.
Yeni borçlanma yapmıyorsak ve inşallah bu yıl da şampiyon olursak borçlar hızla erimeye başlar. Dolayısıyla inansman giderleri de düşer. Finansman giderlerinin çok yüksek olmasının en önemli sebeplerinden birisi de mali durumun çok kötü olduğu dönemlerde kullandığımız yüksek faizli krediler. Bunların oranları düşürülebilirse finansman giderleri de düşecektir. Açıkçası futbol takımının başarılı olması ve taraftar desteğinin devam etmesi durumunda 3 yıl içinde özellikle finansal borçların en az %75-80 azalacağını düşünüyorum. Yani 500 milyon finansal borç varsa bu 100-125 milyon civarına inebilir. Bu durumda finansman giderleri de aşağı yukarı bugünkü faiz oranlarıyla değelendirirsek 12-15 milyon gibi bir noktaya gelir. Henüz sadece ilk çeyrek rakamları açıklandı ama böyle devam edersek bu yılı çok büyük ihtimal kar ile kapatacağız.

Çevrimdışı Culpable

Cok iyimser bir yazi olmus  @ilhan mansız :)

FED :Amerika Merkez bankasi
Janet Yellen : FED baskasi

Simdi  FED bu sene  piyasalari kuturum etti
Yellen teyze dediki biz bu sene  4 adet faiz arttirimi yapmayi dusunuyoruz  ve  adamlar bu sene sadece 1 adet faiz artirimi yaptilar  kasimi es gecip  buyuk ihtimalle Aralik ayinda 0.25 lik bir  faiz arttirimi daha yapacaklar
simdi gelismekte olan ulkelerde ne oldu  ve Turkiye'de  ne oldu
adamlar 4 sefer dedi ama daha 1 sefer artirmalarina ragmen  ulkemizde  usd ye verilen faizler %1.5 seviyesinde iken %4 lere kadar geldi
bakiniz bu noktaya dikkar  FED 0.25 arttirim yapti  ama bize  etkisi ne oldu ?
simdi FED 1 sefer daha faiz artisi yaparsa bize etkisi ne olur ?
Yellen teyze her konusmasindan birseylerden bahsedip piyasalari rahatlatmaya calisiyor  ama Enflasyon rakami bekledigin duzeye gelmis  calisma saat ucretleri  artisida iyi seviyede  Yellen teyze sen beklenen  faiz artisini yapmaz isen  global bir kac bahane bulmaya calisirsan bu sefer global anlamda sorun ABD olur :)
Hukumetimiz faiz indirelim diyor  uretimin olmadigi ulkede faiz indirmek ise yaramaz :)  sen Yeni  Yeni Zelanda degilsin arkadasim
 adamlar en basiti cobanlik yapiyor  keciyi besliyor yagini sutunu etini kilini tuyunu diger ulkelere gondeiryor  bu adamlar faiz indirimi yapsa sorun degil  karsiligini fazlasi ile alirlar orta vadede

ve global olarak bir tahvil balonu var bu balon er yada gec patlayip finansal bir kriz cikicak ama  bu bugune kadar cikmis en buyuk kriz olucak
ABD istedigi kadar dolar borclanabilir bu onlar icin bir sorun teskil etmez  dolar matbasinda  makinalar  extra calisir olay biter
Ama sen yerel para birimi disinda borclaniyorsan bunun  aci sonuna katlanmak zorundasin  cunku sende dolar matbasi sansi yok :)

yani demem oki sen dolar borclanmis isen bunu maliyetini  gorunen su piyasada  maliyetini dusuremezsin
ve hatta oyuncu maliyetleri bile dolar euro iken  durumun  iyiye gitmez  en az 1 2 yil dolar borclanmiyacaksin varolan ortamda

yonetim madem  duzgun birseyler yapmaya calisiyor  en azindan  turk oyuncularin  sozlesmelerini TL  para biriminden yapsinlar
birde sunu eklemek lazim
THY aldigi kredileri JPy uzerinden  aldi ve JPY cok asiri degerlendigi icin  cok guzel kari olmasina ragmen JPY deger kazanmasi yuzunden zarar acikliyor adamlar
JPYnin ust banda ulasmasi icin cok az bir marj kaldi bu bant sonrasinda  JPY nin muhtesem bir deger kaybini seyredebiliriz

Ben yonetimin yerinde olsam   piyasalari analiz eder  jpy ust bandina  yaklastikca ben dolar borclarimi jpy krediler ile kapatirim
THy nin yaptigi gibi zararimimiz olmaz aksine  dogru zamanlamada yaparsak o zaman cok buyuk karlarimiz bile olabilir

Yeni borçlanma yapmıyorsak ve inşallah bu yıl da şampiyon olursak borçlar hızla erimeye başlar. Dolayısıyla inansman giderleri de düşer. Finansman giderlerinin çok yüksek olmasının en önemli sebeplerinden birisi de mali durumun çok kötü olduğu dönemlerde kullandığımız yüksek faizli krediler. Bunların oranları düşürülebilirse finansman giderleri de düşecektir. Açıkçası futbol takımının başarılı olması ve taraftar desteğinin devam etmesi durumunda 3 yıl içinde özellikle finansal borçların en az %75-80 azalacağını düşünüyorum. Yani 500 milyon finansal borç varsa bu 100-125 milyon civarına inebilir. Bu durumda finansman giderleri de aşağı yukarı bugünkü faiz oranlarıyla değelendirirsek 12-15 milyon gibi bir noktaya gelir. Henüz sadece ilk çeyrek rakamları açıklandı ama böyle devam edersek bu yılı çok büyük ihtimal kar ile kapatacağız.
[ Son Düzenleme: 26 Ekim 2016, 21:28:09 Culpable ]

Çevrimiçi murat

@cursedofdragon

basaksehiri yabana atma

ben tercih etmem.havaya girmesinler ,efendilerini bilsinler.EFENDİ BEŞİKTAŞ boşuna ortaya atılmış bir slogan değil.

Etiketler: