Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 17 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9145394 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı Egos

bence zararlı olan yapay tadlandırıcılar o nedenle pastahane ürünlerinden uzak durmak şart
ama doğal yollarla elde edilen şekerin neden zararı olsun senin bir sorunun yoksa ve vücudun tüketebileceğinden
fazlasını almıyorsan bence doğal olan bir şeyin zararıda olmaz.
Bir çok şeyin ilaç firmalarının daha fazla ilaç satabilmesi için uydurduğu şey olduğunu düşünüyorum
mesela kolesterol dünya ilaç devlerinin daha fazla ilaç satabilmek için sürekli değerleri aşağıya çektiğini
söylüyorlardı rus bilim adamları.
Kolesterol zaten vücut tarafından ihtiyaç olduğu için üretilen bir madde
milyonlarca yıl süren evrim hata yapmaz hatayı biz yapıyoruz evrimi hiçe sayıp kendimiz rakamlar uydurup
dış etkenlerle vücudumuzu o rakamlara esir ettiğimiz için bütün dengeler bozuluyor. Vücudun kendini tedavi
edemeyeceği bir sürü bozulmalara neden oluyoruz. Mesela ben kendimi iyi hissediyorsam bir doktorun kolesterolün
yüksek ilaç kullan demesine bakarak neden ilaç kullanayım.

birçok konuda haklısın @Necmi ağabey,

yapay tatlandırıcılar da şeker de zararlı, çaya ya da herhangi bir içeceğe katılan şeker de doğal yollar ile elde edilmiyor. doğal yollarla elde edilen bal var, onun da fazlası zararlı. meyvelerin içinde bulunan şekerin de fazlası zararlı. insanların vücudu şekeri bir ödül olarak görüyor ve doğada çok bulunmadığından karşılaştığı yerde tüketmek istiyor, çünkü önemli bir enerji kaynağı; ama yapılan araştırmalarda erkekler için günlük şeker tüketiminin 35-50 gr'ı geçmemesi ve bunun da işlenmiş şeker yerine meyve ve benzerlerinden alınması gerektirdiğini gösteriyor. eğer bir şey fabrikalarda işlenmeye başladıysa (bu et de olabilir [dondurulmuş ürünler], meyve de [konserve] vesaire) bunun doğanın "işleyişiyle" yani evrim ile alakası kalmamış demektir. şeker de işlenmiş ürünlerin başında geliyor.

çocukların hiperaktifliğinin baş nedenlerinden biri şeker, sindirim sisteminde oluşan kanserlerin en büyük nedenlerinden biri şeker. şeker toksit miktarını artırıp kanserin çok daha kolay yayılmasını sağlıyor.

gelecekte, eğer insan popülasyonu azalırsa, şekerin kullanımı mutlaka kısıtlanacak; fakat şu anda milyarlarca insan var, yani kimsenin umrunda değiliz, para kaynağıyız sadece. zararlı şeyler yiyoruz, içiyoruz. ha bize silah satmışlar, ha şeker, ha ilaç.

şeker çok zararlı, günlük tüketimimiz gerekenin çok üstünde. kendi hayatlarınızı düşünmeyebilirsiniz, çocuğunuza ya da torununuza eğitim verirken mutlaka bu gerçeği göz önünde bulundurun. en azından yetiştirdiğiniz kişileri işlenmiş şekerden uzak tutmaya çalışın, doğal şeker tüketimini de sınırlayın. pek tabii evrim bunun çözümünü bulur, belki pankreasımız küçülür, belki vücutlarımız genişler; ama bu, günümüz için doğal olmayan ürünlerin vücudumuza verdiği zararın gerçekliğini değiştirmez.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Serkan bey siz zaten her şeye kötümser baktığınız için hiç şaşırmadım.

Önceki yazımı okusaydınız  3 yıl sonra zaten bunun 60 milyonunun localar'dan geleceğini bilirdiniz.
Keşke sizinle iddia 'ya girebilseydim ama üç yıl unutulur gider.Neyse 110 milyon $ bu günkü kurla 330 trilyon yapıyor 3 ay önceki borcumuz 1.300 trilyon diyelim. Üç yıl sonra bu borcu 900 trilyon'dan aşağı gördüğünüzde bu yazıyı hatırlayıp bir tebessüm etseniz bana yeter.

Ayrıca dolar kuru olumsuz etkilemez demedim.Yazımda borçla gelir arasında ki orantıya dikkat çekip önemli olan borcun döndüre bilinmesinden bahsettim.

Ayrıca yanlış bildiğin bir kaç şeyi'de düzeltmek isterim yayın ihalesi için digiturk yıllık 321 milyon dolar ödüyor.Galiba sezon başında merkez bankası verilerine göre ortalama bir dolar kuru alınıp sabitleniyor.Yayıncı kuruluşu korumak için ama bu demek değil'ki 1 sezon sonu dolar 4 TL oldu kulüpler aynı parayı kazanacak.Her yıl kulüplere ödenen paralara bakarsan her yıl artış oranını görürsün.İkincisi forma satışlarından çok para zaten kazanmıyoruz belki bir forma'da 20-30 TL ama o zaman niye satıyoruz diyorsan adidas bize yıllık 5 milyon dolar ödüyor satsak da satma sakta işte asıl oradan kazanıyoruz.
Üçüncüsü maç başı biletleri burada'da kombineler önemli 30.000 kombine satıp parayı dolara çevirip sabitlersek yıl içindeki dalgalanmalardan çok etkilenmeyiz.
Dördüncüsü benim belirttiğim 200-250 trilyon gelir Futbol A.Ş. nin geliri o gelirler içinde Fulya ve BJK Plaza geliri yok onlar derneğe bağlı.Eğer akıllıca yönetilirse çok rahat buradan gelen yıllık 10-15 milyon dolar Basketbol ve diğer şubelerimize yeter.
Senin mevcut banka kredilerinin tamamına yakını dolar üzerinden, dolar bugün 3,1 oldu tarihin en büyük zirvesine ulaştı, o borçlarla senin yaptığın sponsorluk anlaşmalarını mukayese bile edemezsin. O sponsorluk ve yayın gelirlerinin çoğu zaten futbolcu maaşlarına gidecek, elinde bir tek loca gelirleri kalıyor önümüzdeki sene satışa çıkacak olan. Tribün isim haklarının kullanıldı, adidas kullanıldı mı bilmiyorum elimizde bir tek Vodafone var cash para gelecek sponsorluk anlaşması olarak.
[ Son Düzenleme: 12 Ekim 2016, 16:59:50 Serhat Akkaya ]
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı sametbagan

Anılcığım böyle koyu renkli yazınca bizi bastıracağını sanıyorsan yanılıyorsun şekerimizi kimse alamaz  :D
Doktorlar  ne diyor 3 beyazdan uzak duracaksın
Tuz , şeker, un.
Ama bunlar olmadan hayatın asla bir tadı olmaz
Aşırısını tüketmedikten sonra hiçbir sakıncası olmaz.
Kalkıp çayı 6 şekerli içersen o zaman sıkıntı büyük

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Senin mevcut banka kredilerinin tamamına yakını dolar üzerinden, dolar bugün 3,1 oldu tarihin en büyük zirvesine ulaştı, o borçlarla senin yaptığın sponsorluk anlaşmalarını mukayese bile edemezsin. O sponsorluk ve yayın gelirlerinin çoğu zaten futbolcu maaşlarına gidecek, elinde bir tek loca gelirleri kalıyor önümüzdeki sene satışa çıkacak olan. Tribün isim haklarının kullanıldı, adidas kullanıldı mı bilmiyorum elimizde bir tek Vodafone var cash para gelecek sponsorluk anlaşması olarak.
Ayrıca biz burada son mali tablo olmadan ancak havanda su döveriz, şu an mevcut gelir gider dengemizle banka borçlarımız ödeyebiliyor muyuz? Kredibilitemiz nedir? Daha önce bu konuları tartıştık, önümüzdeki sene locaların satışından sonra oluşacak mali tablolalara bakıp tekrar değerlendirmek daha mantıklı olur arkadaşında dediği gibi ama umarım Başkan Basketbol takımı için salon olaylarına filan girmez(Sponsor olarak bir fima bulmadığı takdirde) o arada yoksa yine aynı kısır döngüye gireriz benim kanaatime göre.
Korku akıl katilidir.

Çevrimiçi Necmi

Anılcığım böyle koyu renkli yazınca bizi bastıracağını sanıyorsan yanılıyorsun şekerimizi kimse alamaz  :D
koyu punto yazdığı için ben onu bastıracağım haberi yok :D
sonra şekere sansür uyguluyor diyecekler :bandit:

Çevrimdışı tuncaboylu

aha tuncaboylu nihayet doğru bişey yazıyor diyordumki çayı şekersiz içerim deyip bir çuval inciri berbat ettin  :bandit:

Haha, öyle de ters köşe yaparım işte.  :bandit: :bandit:

Çayı şekerli içerken şekersiz içenlere hayret ederdim, şimdi şekerli içenlere hayret ediyorum.

İnsan 2-3 ayda her şeye çok rahat alışıyor.

Çevrimiçi Necmi

çaydan, kahveden neden şeker alasın ki abi yediklerimizden alıyoruz yeterince, ayrıca alkolden de fazlasıyla alıyoruz  :ebebe:
alkolden şeker almazsın yanlış bilgi :D
vücut aldığın alkolu daha kolay yaktığı için onu tercih eder şekeri yakmaz stoklar
o nedenle alkol tüketimi vücuttaki şeker miktarını arttırır.
şeker vücuda çok gereklidir tuzda öyle zaten sorun vucuttaki şeker eksikliğidir.
kan şekerinin düşmesi ölümcül sonuçlar doğurur. fazla şeker tüketimi bildiğim
kadarıyla vücutta şeker birikimi yapmaz tam tersi vücuttaki şeker oranının düşmesine neden olur.

Çevrimdışı sozkul

Çevrimdışı arda

Yeni Spa'miz hayirli ugurlu olsun :)  :claps: :claps: :claps: :claps: :claps: :claps:
Ama allahtan Beşiktaş’a olan bağım başarıya bağlı değil. Bunu her zaman söylüyorum, ben en çok Beşiktaş yenildiği zaman Beşiktaşlı olduğumu hissediyorum. Bu en başında da böyleydi hâlâ da böyle. Siyah Ulan

Çevrimdışı tuncaboylu

Yeni Spa'miz hayirli ugurlu olsun :)  :claps: :claps: :claps: :claps: :claps: :claps:

5 yıldızlı otel gibi olmuş.

Çevrimdışı sozkul

bence zararlı olan yapay tadlandırıcılar o nedenle pastahane ürünlerinden uzak durmak şart
ama doğal yollarla elde edilen şekerin neden zararı olsun senin bir sorunun yoksa ve vücudun tüketebileceğinden
fazlasını almıyorsan bence doğal olan bir şeyin zararıda olmaz.
Bir çok şeyin ilaç firmalarının daha fazla ilaç satabilmesi için uydurduğu şey olduğunu düşünüyorum
mesela kolesterol dünya ilaç devlerinin daha fazla ilaç satabilmek için sürekli değerleri aşağıya çektiğini
söylüyorlardı rus bilim adamları.
Kolesterol zaten vücut tarafından ihtiyaç olduğu için üretilen bir madde
milyonlarca yıl süren evrim hata yapmaz hatayı biz yapıyoruz evrimi hiçe sayıp kendimiz rakamlar uydurup
dış etkenlerle vücudumuzu o rakamlara esir ettiğimiz için bütün dengeler bozuluyor. Vücudun kendini tedavi
edemeyeceği bir sürü bozulmalara neden oluyoruz. Mesela ben kendimi iyi hissediyorsam bir doktorun kolesterolün
yüksek ilaç kullan demesine bakarak neden ilaç kullanayım.

Zehirli doğal mantarlar var @Necmi , öldürüyorlar adamı.
En zararlı şekerin mısır şurubu şekeri olduğu doğru, sıvı olduğu için sanayide inanılmaz maliyet düşürüyor, yediğmiz dondurma ve çikolatalar çoğunluk böyle ve zaralı.

Şeker kamışından üretilen toz şekerin görece daha iyi olduğu doğru, ama oda zararlı, insanlık tarihine şeker 200 yıl önce girdi, bünye ve genetiğimiz bukadar şekeri kaldırmaya müsait değil. Ama tangaz ve sen böyle yemeye devam ederseniz insanoğlu DNAsını bu yeni olguya karşı yeniden evrimleştirecek ve muhtemelen 30 bin yıl sonra şeker bizim için bu kadar zararlı olmayacak.  :icool:
[ Son Düzenleme: 12 Ekim 2016, 18:12:09 sozkul ]

Çevrimdışı Orhan

Ahmet Nur cebi sosa icin garip konusmus.SOSANIN FENERBAHCEYE GITMESI diyor.Basindaki haberlerin gerceklik payi vr o zaman

Çevrimdışı OrhanAker

Çevrimdışı sozkul

Yanlış mı biliyorum, localar stadı bitirebilmek için üç yıllık satılıp parası peşin alınmamış mıydı? Seneye loca geliri yok diye biliyordum.

Çevrimdışı Kalyoncu

Yanlış mı biliyorum, localar stadı bitirebilmek için üç yıllık satılıp parası peşin alınmamış mıydı? Seneye loca geliri yok diye biliyordum.
Doğru biliyorsun abi üç yıllık satıldı. Seneyede 2018-2019 sezonunun
localarını satar :) bu arada aşçıoğlu ile cevabıda burada vereyim onun kasdettiği isimde İsmail Ünal diye düşünüyorum bir ara yıldırım Demirören onu deniz baykala felanda şikayet etmişti.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Gokhan-

3 senedir ben de şekersiz çay içiyorum ve çok memnunum.

Sizin şu an da içtikleriniz çay, kahve değil bildiğin şerbet, şekeri bırakınca anlıyor insan bunu.

Şeker; çay'ın, kahve'nin aromasını bastırıyor bence..
İyi kararlar tecrübeden gelir ama tecrübe kötü kararlardan oluşur..

Çevrimdışı Kalyoncu

Sigarayı şekersiz çayla içiyorum çok güzel oluyor. :) sigara harici içtiğimde üç şeker atıyorum.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Anıl1903

koyu punto yazdığı için ben onu bastıracağım haberi yok :D
sonra şekere sansür uyguluyor diyecekler :bandit:
Aman Abi onu yanlışlıkla yaptım düzeltemedim öyle kaldı. :iblush:

Çevrimdışı LORDBJK

Ya arkadaşım sen beni anlamıyorsun takmışsın dolar kuruna ,dolar'ın artması tabi ki bize olumsuz yansır. Ben gelirle borcu oranlayıp bütçe dengesinden bahsediyorum öldük bittik ayakları yapanlara ve sana diyorum önemli olan borcu döndüre bilmek evet borcumuzun çoğu dolar üzerine ama Futbol A.Ş. nin kartal yuvası ve bilet gelirleri dışında tüm anlaşmaları dolar üzerine arkadaşım borç döndürülebilir.

Peki seneye oğuzhanı 20.000 milyon dolara sattın veya yayın ihalesi yıllık 400 -500 milyon dolar oldu veya borsa 2 lira hisse değerin varken şimdi 4,5 TL olmuş 5-6 lardan sermaye arttırdın 200-300 trilyon girdi diyelim ne yapıcan.

Eğer kötümser olmak istiyorsan şuan zaten global savaş halindeyiz.Ayrıca dünya çapında finansal kriz gelmek üzere.Eğer iyi incelersen ekonomideki her global krizden çıkmak için savaş kullanılmıştır.Belki 5 yıl sonra 3 dünya savaşı çıkacak o zaman Beşiktaş'ı tartışmaya bile gerek kalmayacak vodafone arenada hastane olarak iş görür artık.
Bak bu hayatta  kötümser olmak ne kadar kolay iyimser olmak ne kadar zor onun için her kezi hastalıkmış gibi yanınıza çekmeye çalışın.
[ Son Düzenleme: 12 Ekim 2016, 21:24:01 LORDBJK ]

Çevrimdışı İsmail Özyurt

Ya arkadaşlar yaşadığımız veya yaşamaya çalıştığımız ülke Türkiye.  Şekeri problem etmeyelim bence.   Bu arada ben de denedim ama beceremedim şekersizliği.

GT-I8552 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

En Güzel Beşiktaş'ın Çocukları Sever.

Çevrimiçi Necmi

birçok konuda haklısın @Necmi ağabey,

yapay tatlandırıcılar da şeker de zararlı, çaya ya da herhangi bir içeceğe katılan şeker de doğal yollar ile elde edilmiyor. doğal yollarla elde edilen bal var, onun da fazlası zararlı. meyvelerin içinde bulunan şekerin de fazlası zararlı. insanların vücudu şekeri bir ödül olarak görüyor ve doğada çok bulunmadığından karşılaştığı yerde tüketmek istiyor, çünkü önemli bir enerji kaynağı; ama yapılan araştırmalarda erkekler için günlük şeker tüketiminin 35-50 gr'ı geçmemesi ve bunun da işlenmiş şeker yerine meyve ve benzerlerinden alınması gerektirdiğini gösteriyor. eğer bir şey fabrikalarda işlenmeye başladıysa (bu et de olabilir [dondurulmuş ürünler], meyve de [konserve] vesaire) bunun doğanın "işleyişiyle" yani evrim ile alakası kalmamış demektir. şeker de işlenmiş ürünlerin başında geliyor.

çocukların hiperaktifliğinin baş nedenlerinden biri şeker, sindirim sisteminde oluşan kanserlerin en büyük nedenlerinden biri şeker. şeker toksit miktarını artırıp kanserin çok daha kolay yayılmasını sağlıyor.

gelecekte, eğer insan popülasyonu azalırsa, şekerin kullanımı mutlaka kısıtlanacak; fakat şu anda milyarlarca insan var, yani kimsenin umrunda değiliz, para kaynağıyız sadece. zararlı şeyler yiyoruz, içiyoruz. ha bize silah satmışlar, ha şeker, ha ilaç.

şeker çok zararlı, günlük tüketimimiz gerekenin çok üstünde. kendi hayatlarınızı düşünmeyebilirsiniz, çocuğunuza ya da torununuza eğitim verirken mutlaka bu gerçeği göz önünde bulundurun. en azından yetiştirdiğiniz kişileri işlenmiş şekerden uzak tutmaya çalışın, doğal şeker tüketimini de sınırlayın. pek tabii evrim bunun çözümünü bulur, belki pankreasımız küçülür, belki vücutlarımız genişler; ama bu, günümüz için doğal olmayan ürünlerin vücudumuza verdiği zararın gerçekliğini değiştirmez.
burda benim anlatmak istediğim aslında şekerin vücut için önemli bir yapı taşı olduğudur.
Tuzda öyle o nedenle bunlara düşman gözüyle bakmak ve hayatından uzaklaştırmak dost gözüyle bakım
koynuna almak kadar ciddi tehlikedir. insanlarda şekerin zehir olduğuna dair bir algı oluşuyor yanlış bu
aslında şeker hastalığı kanda şekerin yükselmesi şekeri fazla tükettiğin için değilde vücudun insülin üretememesinden kaynaklı
bir durum bu nedenlede kandaki şekeri insülin olmadığı için hücreler yakamıyor. Pankreas şeker üretmezki insülin üretir
bence tersi olur küçülme yerine büyüme olabilir şeker hastalığı aslında şeker tüketmekten olmaz pankreasın insülin üretememesinden
kaynaklanır. zaten vücut fazla olanı dışarı atar. Burdaki sıkıntı insülin eksikliğinden hücrelere şekerin ulaşamaması
ve hücrelerin ana besin kaynağından mahrum kalması. Şeker tüketimi sadece çayına koyduğun şeker değilki
bir tek patates bile senin bir gün boyunca çayına koyduğun şekerden çok daha fazlasını vücuda verir.
o zaman mesela çocuğuna patates muz mısır yedirmeyeceksin karbonhidrat tüketimi fazla olduğunda vücudun insülin tüketimide artıyor
pankreas aşırı yorulup bir süre sonra yetmemeye başlıyor. ve vücudun insülin ihtiyacını yapay yoldan almak zorunda kalıyorsun
bu şeker hastalığı oluyor.
bunun dışında şeker için bir sürü olumsuzluk dizilmiş bence bu tıp sektörünün varsayımları oluyor. zaten bu varsayım değilde mutlak bulgu olsaydı
hastalık kalmaz hepsinin tedavisi bulunurdu.
Varsayımla tedavi olmaz bulguyla tedavi olur. Bütün çocukluğum demir alacağım diye ıspanak yemekle geçti
50 yaşına geldim tıp ıspanakta demir olmadığını keşfetti. Birde insan vücuduna hiç bir katkısı olmayan bir bitkiymiş.
bence  fazla ortalığı dinlememek gerekiyor. proteğin tüketme kolestrolün yükselir karbonhidrat tüketme şeker
tehlikedir.
Arkadaşlar bu gezegende insan ırkı yaklaşık 3 M yıldır var ve bu 3 M yıldır bunları tüketiyor :D
şeker yeni icat oldu demeyin yediğiniz patates ve muzdan mısırdan bir farkı yok

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Beşiktaş Kulübü'ne İstanbul Büyükşehir Meclisi'nden mutlu haber geldi.

Yasaklı Link'ün edindiği bilgiye göre; Bugün yapılan Meclis Kurulu Toplantısında Akp ve Chpli meclis üyelerinin yeni yapılan Vodafone Arena inşaatını oy birliği ile tasdik ettiği bilgisine ulaşıldı. Bu karar ile birlikte Beşiktaş Kulübü iskan müsaadesini de almış oldu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın meclis üyeleri ile yaptığı görüşmelerin bu kararda büyük etkisi olduğu bildirildi.

Haber Kaynağı: Yasaklı Link ÖZEL HABER

Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimiçi Necmi

Zehirli doğal mantarlar var @Necmi , öldürüyorlar adamı.
En zararlı şekerin mısır şurubu şekeri olduğu doğru, sıvı olduğu için sanayide inanılmaz maliyet düşürüyor, yediğmiz dondurma ve çikolatalar çoğunluk böyle ve zaralı.

Şeker kamışından üretilen toz şekerin görece daha iyi olduğu doğru, ama oda zararlı, insanlık tarihine şeker 200 yıl önce girdi, bünye ve genetiğimiz bukadar şekeri kaldırmaya müsait değil. Ama tangaz ve sen böyle yemeye devam ederseniz insanoğlu DNAsını bu yeni olguya karşı yeniden evrimleştirecek ve muhtemelen 30 bin yıl sonra şeker bizim için bu kadar zararlı olmayacak.  :icool:
:ok:
evet şu anda biz insanlığa hizmet ediyoruz :tabe:
aslında 200 yıl önce girmedi hep vardı. 100 gram patates tüketirsen 85 gram şeker tüketmiş olursun
bu muz ve mısır gibi karbonhidratlarda temel besin kaynağımız olan buğdaygillerde bolcana mevcut.
ve bunları ilk tarım toplumuna döndüğümüz zaman üretmeye başladık. karbonhidratın adı şeker olunca
tehlikeli oldu. yoksa birbirlerinden farkı yok Atalarımız ilk mağaralarından çıkıp tarım toplumuna döndüğünde
şekeri löpür löpür tüketmeye başlamışız ama adı şeker değilmiş :D
pastahane ürünlerinden kesinlikle uzak durulmalı bunlar ucuz olduğu için mısır glikozundan üretilir.
Vücut için oldukça tehlikeli olur bütün vücut dengesini alt üst eder.
tabi şimdiden bolcana tüketip 30 bin yıl sonra insanlığa hizmet etmekte var :evillol:

Çevrimdışı Egos

burda benim anlatmak istediğim aslında şekerin vücut için önemli bir yapı taşı olduğudur.
Tuzda öyle o nedenle bunlara düşman gözüyle bakmak ve hayatından uzaklaştırmak dost gözüyle bakım
koynuna almak kadar ciddi tehlikedir. insanlarda şekerin zehir olduğuna dair bir algı oluşuyor yanlış bu
aslında şeker hastalığı kanda şekerin yükselmesi şekeri fazla tükettiğin için değilde vücudun insülin üretememesinden kaynaklı
bir durum bu nedenlede kandaki şekeri insülin olmadığı için hücreler yakamıyor. Pankreas şeker üretmezki insülin üretir
bence tersi olur küçülme yerine büyüme olabilir şeker hastalığı aslında şeker tüketmekten olmaz pankreasın insülin üretememesinden
kaynaklanır. zaten vücut fazla olanı dışarı atar. Burdaki sıkıntı insülin eksikliğinden hücrelere şekerin ulaşamaması
ve hücrelerin ana besin kaynağından mahrum kalması. Şeker tüketimi sadece çayına koyduğun şeker değilki
bir tek patates bile senin bir gün boyunca çayına koyduğun şekerden çok daha fazlasını vücuda verir.
o zaman mesela çocuğuna patates muz mısır yedirmeyeceksin karbonhidrat tüketimi fazla olduğunda vücudun insülin tüketimide artıyor
pankreas aşırı yorulup bir süre sonra yetmemeye başlıyor. ve vücudun insülin ihtiyacını yapay yoldan almak zorunda kalıyorsun
bu şeker hastalığı oluyor.
bunun dışında şeker için bir sürü olumsuzluk dizilmiş bence bu tıp sektörünün varsayımları oluyor. zaten bu varsayım değilde mutlak bulgu olsaydı
hastalık kalmaz hepsinin tedavisi bulunurdu.
Varsayımla tedavi olmaz bulguyla tedavi olur. Bütün çocukluğum demir alacağım diye ıspanak yemekle geçti
50 yaşına geldim tıp ıspanakta demir olmadığını keşfetti. Birde insan vücuduna hiç bir katkısı olmayan bir bitkiymiş.
bence  fazla ortalığı dinlememek gerekiyor. proteğin tüketme kolestrolün yükselir karbonhidrat tüketme şeker
tehlikedir.
Arkadaşlar bu gezegende insan ırkı yaklaşık 3 M yıldır var ve bu 3 M yıldır bunları tüketiyor :D
şeker yeni icat oldu demeyin yediğiniz patates ve muzdan mısırdan bir farkı yok

yeni icat ya da eski icadın bir önemi yok, evrim yavaş işler, eğer ilk şeker fabrikası 1 milyon sene önce kurulsaydı hakkın olabilirdi, ama şu anki durumda işlenmiş şeker ve onun yaygınlığı üç yüz senelik bir hikâye bile değil. 2500 sene önceye kadar götürebiliriz işlenmiş şekerin tarihini, 1000 sene önce ilaç olarak kullanılıyordu, fakat lükstü ve herkese ulaşamıyordu; artık şeker her yere yayılmış durumda, bu da tüketim fazlalığını ve hastalıkları beraberinde getiriyor. pankreas konusu ise evrim geçirip insüline ihtiyacımız kalmayacak bir duruma geliriz anlamında kullanmıştım, yoksa büyümesi de bir çözüm değil. meyveyi bile her dönem yiyebiliyoruz artık, halbuki yakın zaman önce hepsinin mevsimi vardı; tropik meyveleri alabiliyoruz, halbuki onlar bizim metabolizmamızın tam olarak tanımadıkları yiyecekler. muz çok çekirdekten oluşmuş bir meyveyken onu bir şeker deposu haline getirebiliyoruz, verilebilecek birçok örnek var. kısaca tüketimin bilinçli yapılması gerek, tuz da şeker de şu anda fazla tüketildiği için zararlı. üstelik bu tüketim doğal halleriyle değil işlenmiş halleriyle gerçekleşiyor; ama bunlara kötü deyip iyotlu tuzun çok önemli problemleri çözdüğünü inkâr etmenin de anlamı yok. yani eksiler ve artılar var, fakat bu yoğunlukta şekerin, tuzun eksileri, artılarını fazlasıyla geçmiş durumda.

şeker tarihin hiçbir döneminde şimdiki kadar yaygın olmadı, ama neticede söylediğin gibi bu yüzyılın bilgilerini baz alarak konuşuyorum. elinizden geliyorsa işlenmiş olanından uzak durun bence; gelmiyorsa ve bu bağımlılık değilse, bilinçli bir tüketimse diyecek bir şey yok, tüm kötülüklerin anası şeker değil mutlaka.

Çevrimiçi Necmi

bu arada @sozkul o kadarda şekere hizmet etmiyorum aslında çayıma kahveme dokunulmasın
onun dışında tatlı aramam :D
tatlı hiç sevmem çikolata sevmem dondurma çok yemem meyve yemem aradığım bir şey değil
patatesden vaz geçmem kesinlikle cola meyve suyu gibi şeyler tüketmem pek. ızgara dışında
etide çok tercih etmem yemek içindeki eti bazı yemekler dışında hiç sevmem
bazı şeyler bünye meselesi sanırım her insanın yapısı farklı olur mesela benim tansiyonum düşüktür.
hiç şikayetim olmadı bu güne kadar.
ben tıpın insanları tek katagoriye koymasına karşıyım tansiyonum düşük diye beni tedavi etseler daha hasta ederler çünkü benim normalim o
bana saçma gelen tahlil yapıp senin şekerin var denmesi ben kendimi iyi hissediyorsam neden
tedavi olayım. insanlık var olduğundan beri tükettiğimiz karbonhidratın bu gün birileri tarafından
zararlı ilan edilmesi bana pek mantıklı gelmiyor. Plastik şişede satılan kolanın vereceği zarar emin ol içindeki şekerden çok daha fazladır.
yada alimünyum içerikli ambalajlarla satılan ürünler önce bunların önlemini alsınlar bir şeyleri
zararlı ilan edip bize ilaç dayayıp ilaç firmalarını zengin etmektense.

Etiketler: