birçok konuda haklısın @Necmi ağabey,
yapay tatlandırıcılar da şeker de zararlı, çaya ya da herhangi bir içeceğe katılan şeker de doğal yollar ile elde edilmiyor. doğal yollarla elde edilen bal var, onun da fazlası zararlı. meyvelerin içinde bulunan şekerin de fazlası zararlı. insanların vücudu şekeri bir ödül olarak görüyor ve doğada çok bulunmadığından karşılaştığı yerde tüketmek istiyor, çünkü önemli bir enerji kaynağı; ama yapılan araştırmalarda erkekler için günlük şeker tüketiminin 35-50 gr'ı geçmemesi ve bunun da işlenmiş şeker yerine meyve ve benzerlerinden alınması gerektirdiğini gösteriyor. eğer bir şey fabrikalarda işlenmeye başladıysa (bu et de olabilir [dondurulmuş ürünler], meyve de [konserve] vesaire) bunun doğanın "işleyişiyle" yani evrim ile alakası kalmamış demektir. şeker de işlenmiş ürünlerin başında geliyor.
çocukların hiperaktifliğinin baş nedenlerinden biri şeker, sindirim sisteminde oluşan kanserlerin en büyük nedenlerinden biri şeker. şeker toksit miktarını artırıp kanserin çok daha kolay yayılmasını sağlıyor.
gelecekte, eğer insan popülasyonu azalırsa, şekerin kullanımı mutlaka kısıtlanacak; fakat şu anda milyarlarca insan var, yani kimsenin umrunda değiliz, para kaynağıyız sadece. zararlı şeyler yiyoruz, içiyoruz. ha bize silah satmışlar, ha şeker, ha ilaç.
şeker çok zararlı, günlük tüketimimiz gerekenin çok üstünde. kendi hayatlarınızı düşünmeyebilirsiniz, çocuğunuza ya da torununuza eğitim verirken mutlaka bu gerçeği göz önünde bulundurun. en azından yetiştirdiğiniz kişileri işlenmiş şekerden uzak tutmaya çalışın, doğal şeker tüketimini de sınırlayın. pek tabii evrim bunun çözümünü bulur, belki pankreasımız küçülür, belki vücutlarımız genişler; ama bu, günümüz için doğal olmayan ürünlerin vücudumuza verdiği zararın gerçekliğini değiştirmez.
burda benim anlatmak istediğim aslında şekerin vücut için önemli bir yapı taşı olduğudur.
Tuzda öyle o nedenle bunlara düşman gözüyle bakmak ve hayatından uzaklaştırmak dost gözüyle bakım
koynuna almak kadar ciddi tehlikedir. insanlarda şekerin zehir olduğuna dair bir algı oluşuyor yanlış bu
aslında şeker hastalığı kanda şekerin yükselmesi şekeri fazla tükettiğin için değilde vücudun insülin üretememesinden kaynaklı
bir durum bu nedenlede kandaki şekeri insülin olmadığı için hücreler yakamıyor. Pankreas şeker üretmezki insülin üretir
bence tersi olur küçülme yerine büyüme olabilir şeker hastalığı aslında şeker tüketmekten olmaz pankreasın insülin üretememesinden
kaynaklanır. zaten vücut fazla olanı dışarı atar. Burdaki sıkıntı insülin eksikliğinden hücrelere şekerin ulaşamaması
ve hücrelerin ana besin kaynağından mahrum kalması. Şeker tüketimi sadece çayına koyduğun şeker değilki
bir tek patates bile senin bir gün boyunca çayına koyduğun şekerden çok daha fazlasını vücuda verir.
o zaman mesela çocuğuna patates muz mısır yedirmeyeceksin karbonhidrat tüketimi fazla olduğunda vücudun insülin tüketimide artıyor
pankreas aşırı yorulup bir süre sonra yetmemeye başlıyor. ve vücudun insülin ihtiyacını yapay yoldan almak zorunda kalıyorsun
bu şeker hastalığı oluyor.
bunun dışında şeker için bir sürü olumsuzluk dizilmiş bence bu tıp sektörünün varsayımları oluyor. zaten bu varsayım değilde mutlak bulgu olsaydı
hastalık kalmaz hepsinin tedavisi bulunurdu.
Varsayımla tedavi olmaz bulguyla tedavi olur. Bütün çocukluğum demir alacağım diye ıspanak yemekle geçti
50 yaşına geldim tıp ıspanakta demir olmadığını keşfetti. Birde insan vücuduna hiç bir katkısı olmayan bir bitkiymiş.
bence fazla ortalığı dinlememek gerekiyor. proteğin tüketme kolestrolün yükselir karbonhidrat tüketme şeker
tehlikedir.
Arkadaşlar bu gezegende insan ırkı yaklaşık 3 M yıldır var ve bu 3 M yıldır bunları tüketiyor

şeker yeni icat oldu demeyin yediğiniz patates ve muzdan mısırdan bir farkı yok