Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 18 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9141759 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı tuncaboylu

Yok eğer Şenol Güneş ben hücum kimliğimi değiştiriyorum, uzun toplarla ve kenar ortalarıyla direk hücuma çıkacam diyorsa o zaman Ersun Yanal'ın Fenerbahcesi'nde oldugu gibi 3 forvetle oynamalı. Türkiye liginde her türlü iş yapar.

Düşünülebilir aslında

Geri dörtlü Caner-Tosiç-Marcelo-Gökhan
Orta üçlü Atiba-İnler-Oğuzhan
İleri üçlü Talisca-Cenk-Aboubakar

Bu mantıklı bir öneri gerçekten. @mylife1903'ün önerilerine de benziyor sanki.
[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2016, 10:03:08 tuncaboylu ]

Çevrimdışı tangaz

@kartalBaz dostum; Valla hanım ve çocuğu uyutursam gelirim diyecem de, Amerika'daymışsın. Ben oraya indiğimde uyanmış olurlar.  :D :D

Gerçi @tangaz 'ın taktiğini deneyebilirim aslında, patates almaya gidiyordu sanırım.  :lol: :lol: :lol:

@tuncaboylu amerikadan buffalo eti alıcam ülkede etler çok pahalı bufalo eti yumuşak ve yağsız oluyormuş deyip şansını deneyebilirsin. bir de bu işi evdekiler uyurken yola çıkarak yap masanın üzerine not bırak 3 vakte döneceğim die notu bitir. orda tlf çekmiyormuş demeyi de unutma  :bandit:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

gelelim takıma. ben geçen sene de aynı şeyi söylüyordum bu sene de tempomu arttırarak söyleyeceğim. şenol hoca ile şampiyon oluruz ama avrupa da hiç bir halt olamayız çünkü hocanın taktik bilgisi zayıf.

ahh abi bir de ilhan oynasaydı...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Yalnız Adriano 2 senedir yok Barcelona rotasyonunda.

2 senedir düzenli oynamayan adamı 2 ayda hazır hale getirmek kolay değil, hele 31 yaşındaysa.

İsmail'in yerine geldi, Barcelona'nın en vasat adamı Türkiye Ligi'ne haydi haydi yeter falan, ama CL başka bir hikaye.

Kabul edelim ki kadromuz güzel, ama CL'de mücadele için sorunlu.

Oyuncularımızın hepsinin defosu var o seviyede. Ya maç eksiği göze batıyor, ya CL seviyesi için fazla tek yönlü kalıyor, ya Türkiye Ligi'nde basit takımlara karşı rahat yapabildiği şeyleri orada yaptırmıyorlar vs.

Dün birisi yazmıştı, bu kadar zayıf Dinamo Kiev ve Benfica falan diye. Geçen sene biri CL'de gruptan çıkmış, öteki çeyrek final oynamış bu 2 takım.

Ne oldu da kendimizi böyle görmeye başladık biz? Bu çok tehlikeli. Geçen sene de Fenerbahçe'lilerde vardı Shaktar çıkınca: 4-5 transferle gaza gelmişlerdi 3 atarız 5 atarız diyorlardı. Canına okudu herifler Fener'in, ki Kiev daha iyi o Shaktar'dan.

Kiev'den daha kötü Shaktar geçen sene Fener'i, bu sene Başakşehir'i ve Konya'yı güle oynaya tokatladı. Başakşehir'i dalga geçer gibi eledi, Konyaspor kendi seyircisi önünde yarı sahasından çıkamadı. Böyle yerinden kalkmadan şap şap yaptı popolarına.

Takım tam hazır olduğunda esintiler veriyor neler yapabileceğine dair, Galatasaray maçının 2. yarısı, Kiev maçının ilk 60 dakikası falan.

Eldeki oyuncuların yaşını düşünürsek 90 dakikaya çıkaramayız bunu, hayal satmayacağım. Ama 70-75 dakikalara ulaştığımız zaman, çok maçı rahat kazanacağımızı düşünüyorum.
Takımı kötü göstermek için rakipleri yüceltmeye gerek yok, takım kötü rakipler de kötü. Bizim son saniyede kurtulduğumuz Benfica dün dörtlendi. Hep bunu yapıyorsun takıma ve yönetime söz gelmesin diye farklı unsurları kullanıp doğruymuş gibi gösteriyorsun. Bu gs berbat diyordun iki maçta da yenemedik birisi kendi evimizde öbüründe kupa kaybettik, Dün Adriano 25 maç filan oynadı Barcelona'da az buz bir rakam değil. Ayrıca Ne gs maçının ikinci yarısı ne de kiev maçının 60 dakikası üst düzey bir futbol oynamadık, zaman zaman tempoyu yükselttik ama geçen senenin yanına bile yaklaşamazdı bu oyun.

Ayrıca hep aynı şeyler Kiev şunla oynasa ne olurdu bunla oynasa ne yapardı muhabbetine gerek yok, Şampiyonlar liginde biz varız kendimize bakarız bana ne Fenerden İBB'den. Onlar mı oynuyor Şampiyonlar liginde?
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tuncaboylu

@tuncaboylu amerikadan buffalo eti alıcam ülkede etler çok pahalı bufalo eti yumuşak ve yağsız oluyormuş deyip şansını deneyebilirsin. bir de bu işi evdekiler uyurken yola çıkarak yap masanın üzerine not bırak 3 vakte döneceğim die notu bitir. orda tlf çekmiyormuş demeyi de unutma  :bandit:

Bu fena fikir değil de, 15-20 kilo et için o kadar bilet parası neden veriyorsun derse sıkıntı var. Bizimki sorar yani, kurnazdır.  :)

Çevrimdışı OrhanAker

Kara oğlan
Olcay      Aras       Cenk/Ömer
      Tolgay/ozi     inler/Atiba

Rize maçı ön tarafı böyle düşünürdüm.
Göbekte tolgay veya ozisiz olmayacağı aşikar ikisede yoksa talisca mutlaka 8 rolünde olmalı.

Göbekteki ikilinin önünde orta saha forvet bağlantısını kurabiliecek bir adama ihtiyaç var Aras şans bulmalı artık ve o bölgede denenmeli Belli bir bölüm cenkte kullanılmalı o bölgede değişerek oynarlar.
Rhodolfo ve atınçtan biri 11 başlamalı bu maça marcelo ve tosiç ikilisinden biri kızağa çekilmeli 2 bombacı fazla :D

Çevrimdışı tangaz

hocanın güçlü bir başlangıç planı var bu plan kayseri ile alanyaspor ile vbvb ile oynarken iş görüyor ilk devre fişi çekebiliyorsun ama 60 sonrası stop ediyor (bknz. s.lizbon deplasman maçı gomezli momezli kadro) ve bu nokta da hocanın taktiksel yetersizlikleri giriyor alışılagelmiş değişiklikler ilave golcü sokarak maçı çevirme çabaları alınamayan neticeler verilen pozisyonlar vbvb...

hoca iyi hoş ama yerel...

Çevrimdışı tangaz

Bu fena fikir değil de, 15-20 kilo et için o kadar bilet parası neden veriyorsun derse sıkıntı var. Bizimki sorar yani, kurnazdır.  :)

bütün kadınlar kurnazdır, o saf haller parmağına yüzük takana kadardır aslında o da bir taktik ve ne denli kurnaz olduklarının delilidir. bu nedenle sen yiyene değil yedirene bakacaksın der ve yedirmeye bak derim  :icool:

+ 15-20 kg et+5 taş pırlanta ile dönersen hiç bişi sormaz  :D

Çevrimdışı tangaz

bu arada bizim bakırköy tesisleri, bolu dağı kayak merkezimiz ne oldu  :bandit:

Çevrimdışı eski inönü

dünkü maçın başlangıç planını kim hazırladıysa ilk yarıda bize maçı kazandırttı ama Şenol hoca yaptıgı- yapamadıgı değişikliklerle ikinci yarıda maçı elleriyle verdi. Avrupa'da Şenol hocadan bir beklentim olmadı hiç, dün yine teyit etmiş oldum.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

hocanın güçlü bir başlangıç planı var bu plan kayseri ile alanyaspor ile vbvb ile oynarken iş görüyor ilk devre fişi çekebiliyorsun ama 60 sonrası stop ediyor (bknz. s.lizbon deplasman maçı gomezli momezli kadro) ve bu nokta da hocanın taktiksel yetersizlikleri giriyor alışılagelmiş değişiklikler ilave golcü sokarak maçı çevirme çabaları alınamayan neticeler verilen pozisyonlar vbvb...

hoca iyi hoş ama yerel...
Evet baya baya yerel, alternatif hiç planı yok, savunma kurgusu taktiksel yönden büyük zayıflıklar içeriyor. Hoca dün Kiev'in ikinci yarı nasıl alan paylaşımı yaptığını ileride nasıl pres yaptığını ders olarak izlesin tekrar tekrar, şu basit şeyi bile yapamıyoruz Avrupa maçlarında, azıcık düzelmiş GS bile seni kendi sahana hapsedebiliyor üstelik kendi sahanda.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tangaz

bu arada biz belki yeni stadda tribünlerde yer alamadık ama tribün kültürünü iyi biliriz taraftarın takımı nasıl ittiğini ya da rakibi nasıl sildiğini iyi biliriz. yeni stad açıldı taraftarın ıslık dışında bişey yapmadığını tlf ile oynamakdan başka bişi yapmadığını yumuşak üslupla yazarken dahi burada bir sürü eleştiri aldık tribünlerde yer alan kişilerden ise nasıl bize laf söylersin ben böyle taraftar görmedim kıvamında yanıtlar geldi.

taraftar yerini seyirciye bırakmış...

Çevrimdışı Serhat Akkaya

dünkü maçın planını kim hazırladıysa ilk yarıda bize maçı kazandırttı ama Şenol hoca yaptıgı- yapamadıgı değişikliklerle ikinci yarıda maçı elleriyle verdi. Avrupa'da Şenol hocadan bir beklentim olmadı hiç, dün yine teyit etmiş oldum.
Lig de bişiler yapsa bari şu dakikadan sonra, Avrupa kısmını cidden beceremiyor hoca, orta-alt düzey avrupa takımı bile çok rahat oynayabiliyor sana karşı ve alternatif tek bir planın yok. Bilic'in tek iyi yaptığı şeyi çok iyi alan parseliydi rakip hücumdayken bunun yarısını bile yapamıyor Şenol Hoca, defansif olarak hiç disiplinli bir hoca olmadı olmayacak, Türkiye'de iş yaparsın bu kafayla ama Avrupa'da oynattığın bu oyun hayal kırıklığından öteye gidemez.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Barış1903

İyi Geceler! ✔

Atalay sence hoca atiba, ozi ikilisinin önünde sosanın yerinde olcayı oynatsa şuan ki o bölgenin mevcut oyuncu grubuna göre daha fazla verim alabilir mi ?

Çevrimdışı firewater

ortayı Ozi-Ati-Tolgay yapıp Talisca yı forvete atmak daha mantıklı gibi geliyor banada. Sağa Olcay Sola Q7 veya Cenk olursa geçen seneki sisteme yakın oynarız herhalde.

Sosa Sosa diyoruz ama bi sosanın gitmesi bu kadar etkilememiştir takımı. Çünkü geçen sezon başı sosa çok kötü oynamasına rağmen pas oyununu oynuyorduk.

Bu oyun stilimiz de ya hocanın parmağı var yada oyuncuların. Daha ard arda paslar yapıp pozisyona girdiğimiz maç yok. Pozisyonu bırak denediğimiz atak yok.

Şunu da belirteyim geçen sezon şampiyonluğundan beri üstüne basarak söylüyorum; bizim öncelikli hedefimiz lig şampiyonluğu olmalıdır. Ard arda şampiyonluklar olmadıkça ne mali durumumuz düzelir nede prestijimiz. Bu sırada elbet bir sene şampiyonlar liginde de gruplardan çıkarız. Ancak bu oyun tarzımız ile gs gibi lobisi çok güçlü takım karşısında havlu atarız.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Atalay sence hoca atiba, ozi ikilisinin önünde sosanın yerinde olcayı oynatsa şuan ki o bölgenin mevcut oyuncu grubuna göre daha fazla verim alabilir mi ?
Bence sen bunu söylememiş ol biz de duymamış olalım, konuyu sakin bi şekilde kapatalım :)
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tuncaboylu

Evet baya baya yerel, alternatif hiç planı yok, savunma kurgusu taktiksel yönden büyük zayıflıklar içeriyor. Hoca dün Kiev'in ikinci yarı nasıl alan paylaşımı yaptığını ileride nasıl pres yaptığını ders olarak izlesin tekrar tekrar, şu basit şeyi bile yapamıyoruz Avrupa maçlarında, azıcık düzelmiş GS bile seni kendi sahana hapsedebiliyor üstelik kendi sahanda.

Savunma kurgusuyla ilgili bir sıkıntı yok esasında, savunma kurgusunun düşmesinin sebebi oyuncuların fiziksel ve kondisyon olarak yetersizliği.

İlk 60-65 dakika tam bir CL takımı izledim sahada, rakibine pozisyon imkanı vermeyen, Tolgay'ın yaptığı bireysel hataya kadar kaleye şut imkanı tanımayan.

Ama fiziksel düşüşler olunca, savunma kurgusu da dağılıyor. Savunmanın birinci koşulu fizik ve kondisyondur. Sahaya ne kadar iyi yerleşirsen yerleş, ikili mücadeleleri kaybetmeye başladığında savunma yapamazsın.

Hoca yerel mi global mi, bunu değerlendirmek için beklemek lazım.

Milli takımı Dünya 3.'sü yapan hoca bu adam, Trabzonspor'un o dandik kadrosuyla CL'de 7 puan alan da bu adam.

Galatasaray maçında ilk yarıyı çöpe attı diye eleştiriliyordu, bu maçta da tüm enerjiyi başta harcadı diye eleştiriliyor.

Senin arabanda 55-60 kilometre gidecek bir benzin varsa, 90 kilometrelik yolda sıkıntı yaşarsın; ama başta ama sonda.

Bana sorarsanız, CL maçlarında ilk yarı kontrollü oynanır, kozlar ikinci yarı dökülür. Yani Galatasaray maçındaki strateji Kiev maçına daha uygundu bence.

Hoca muhtemelen seyirci coşkusu ve Kiev'in savunma zaaflarıyla 2-0'ı yakalayabileceğini düşündü ve bu yolu seçti.

2'yi kaçırınca ve skor 1-0'da kalınca da, durum bu hale geldi.

Çevrimdışı firewater

Yalnız Adriano 2 senedir yok Barcelona rotasyonunda.

2 senedir düzenli oynamayan adamı 2 ayda hazır hale getirmek kolay değil, hele 31 yaşındaysa.

İsmail'in yerine geldi, Barcelona'nın en vasat adamı Türkiye Ligi'ne haydi haydi yeter falan, ama CL başka bir hikaye.

Kabul edelim ki kadromuz güzel, ama CL'de mücadele için sorunlu.

Oyuncularımızın hepsinin defosu var o seviyede. Ya maç eksiği göze batıyor, ya CL seviyesi için fazla tek yönlü kalıyor, ya Türkiye Ligi'nde basit takımlara karşı rahat yapabildiği şeyleri orada yaptırmıyorlar vs.

Dün birisi yazmıştı, bu kadar zayıf Dinamo Kiev ve Benfica falan diye. Geçen sene biri CL'de gruptan çıkmış, öteki çeyrek final oynamış bu 2 takım.

Ne oldu da kendimizi böyle görmeye başladık biz? Bu çok tehlikeli. Geçen sene de Fenerbahçe'lilerde vardı Shaktar çıkınca: 4-5 transferle gaza gelmişlerdi 3 atarız 5 atarız diyorlardı. Canına okudu herifler Fener'in, ki Kiev daha iyi o Shaktar'dan.

Kiev'den daha kötü Shaktar geçen sene Fener'i, bu sene Başakşehir'i ve Konya'yı güle oynaya tokatladı. Başakşehir'i dalga geçer gibi eledi, Konyaspor kendi seyircisi önünde yarı sahasından çıkamadı. Böyle yerinden kalkmadan şap şap yaptı popolarına.

Takım tam hazır olduğunda esintiler veriyor neler yapabileceğine dair, Galatasaray maçının 2. yarısı, Kiev maçının ilk 60 dakikası falan.

Eldeki oyuncuların yaşını düşünürsek 90 dakikaya çıkaramayız bunu, hayal satmayacağım. Ama 70-75 dakikalara ulaştığımız zaman, çok maçı rahat kazanacağımızı düşünüyorum.

Geçen sezonun takımı Kievi en az 4lerdi. bir tek Yarlemenkoları var. Gerisi boş beleş oyuncu topluluğu. Vida bile vasattı. Ayrıca uzun boylu savunmaya yerden ayağa kısa paslarla en az 7-8 pozisyon bulurduk.

Napoli dün Benficayı resmen dağıttı ve özetleri izledim Napoli bizim geçen seneki oyuna benzer bir oyun oynuyor.

Çekile bilecek en güzel kurayı çektik ama takım bir tuhaf bu sene.

Çevrimdışı Barış1903

Bence sen bunu söylememiş ol biz de duymamış olalım, konuyu sakin bi şekilde kapatalım :)

Sebebini de yazsaydın keşke.. :)

Çevrimdışı tangaz

Lig de bişiler yapsa bari şu dakikadan sonra, Avrupa kısmını cidden beceremiyor hoca, orta-alt düzey avrupa takımı bile çok rahat oynayabiliyor sana karşı ve alternatif tek bir planın yok. Bilic'in tek iyi yaptığı şeyi çok iyi alan parseliydi rakip hücumdayken bunun yarısını bile yapamıyor Şenol Hoca, defansif olarak hiç disiplinli bir hoca olmadı olmayacak, Türkiye'de iş yaparsın bu kafayla ama Avrupa'da oynattığın bu oyun hayal kırıklığından öteye gidemez.

ligde güçlü başlangıçlar ile deli dana gibi saldıray modunda oynatıp 2,3-0 gibi skorlar alıp sonra maçları 2,3,4-1 gibi skorlarla tamamlayacağımız çok maç olur lig için çok sorun görmüyorum. 96-97 senesinde cincon şampiyon olurken paratorda böyleydi anadolu takımlarına saldıray abi taktiği ile oynardı ama hiç derbi kazanmadan şampiyon olmuştu. bu taktik izim kötü ligde her daim iş görür.

biliçi sevmem ama adamın gerek analizi gerekse maç önü planları şenol hocadan fersah fersah önde. hoca ise sümer ve özyazıcı abilerinden aldıklarını sahaya yansıtıyor hepsi bu...

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Geçen sezonun takımı Kievi en az 4lerdi. bir tek Yarlemenkoları var. Gerisi boş beleş oyuncu topluluğu. Vida bile vasattı. Ayrıca uzun boylu savunmaya yerden ayağa kısa paslarla en az 7-8 pozisyon bulurduk.

Napoli dün Benficayı resmen dağıttı ve özetleri izledim Napoli bizim geçen seneki oyuna benzer bir oyun oynuyor.

Son 20 dk uzun top oyunu oynadık ya. El insaf, dönen her top atak oldu olmayanlarda faul veya korner..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Sebebini de yazsaydın keşke.. :)
Adam kanatta bile verimli değil uzun süredir o bölgede nasıl verimli olsun? Tek bir şey söylicem adamın tek top kontrolü stoper oyuncusundan hallice hal böyleyken o adamı nasıl o bölgede oynatacaksın?
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı firewater

ayrıca Fabrinin nesini eleştiriyorsunuz anlamıyorum. Daha ne yapması lazım adamın? Stoperler de iyiydi bence yediğimiz gol uyduruk bir faul ve duran top adam paylaşım sorunu. Golü Beck e yazarım ben. O gol olmasaydı yine atardı adamlar çünkü orta sahamız ikinci yarı düştü.

Çevrimdışı tuncaboylu

Geçen seneki takım Lokomotiv'i bile dağıtamadı, onların da bir tek Niasse'leri vardı bir de Fernandes'leri.

Rakipleri küçük görmekten vazgeçelim artık. Futbol isimlerle oynanmıyor, adamların orta sahası bir omuz atıyor bizim güçlü Atiba 10 saniye yerde kalıyor.

Kiev-Napoli maçının geniş özetini izledim, Napoli 2 tane saçma sapan golle kazandı. Maçın hakkı en iyi ihtimalle beraberlikti yoksa.

Şimdi bakıyorum, sağda solda Napoli'den 2 maçta da puan alamayız diyenler türemiş.

Rakipleri ne büyütelim gözümüzde, ne de yeri dibine batıralım. Gerçekçi olmak lazım.

Galatasaray Napoli'nin ağa babasından 2 maçta 4 puan almadı mı? Biz neden 0 çekiyoruz daha oynamadan?

Çevrimdışı tangaz

Son 20 dk uzun top oyunu oynadık ya. El insaf, dönen her top atak oldu olmayanlarda faul veya korner..

uzun top oynayacak pivot santroforumuz ve onun indireceği toplarla öldürücü hamleleri yapacak kanat oyuncularımız var mı ki biz sürekli bunu deniyoruz?

Etiketler: