Günaydın,
Şenol güneş genelin mutabık kalacağı gibi takımın oyun sisteminde revizyona gidiyor. Geçen seneki oyun büyüleyiciydi ama orta sahamıza sağlam baskı yapıp pas kanallarımızı kapatan takımların tamamına puan veriyorduk veya Sosa/Gomez'in şapkadan tavşan çıkarmasını bekliyorduk. Bu sene defans ve orta sahada bol paslı oyun kurup ileride doğrudan sonuca gidecek bir yapı söz konusu olacak. Bence bu daha az gösterişli ama daha doğru bir oyun. en az 5 hafta daha lazım oturması için;
1) Talisca Sosa'dan çok farklı bir oyuncu. Oyun olarak Alex'i andırıyor: defans yaparken yerini hiç kaybetmiyor, hücuma dönük ama 2. forvet/forvet arkası gibi oynuyor. 3-4 pozisyonda inler ve Atiba orta sada top yaparken Talisca neredeyse Rakip ceza sahası çizgisinde bekliyordu. Oğuzhan'ı bir şekilde monte etmemiz lazım takıma bu geçişler için.
2) Cenk etkisi: Cenk çok iyi bir forvet, hatta çoğu zaman da hakkını yeriz ama Beşiktaş'ın oyun sistemine uymuyor. Beşiktaş'ın forvetine doğru yerde durmasını bilen net bitirici lazım. Cenk çok enerjik ve futbol aklı yüksek. Zaman zaman doğru koşular yapsa da doğru yerde değil çoğu zaman. Bakın örnek olarak gomez'in geçen sene TS'ye attığı golü koyuyorum buraya, doğru koşu ve son vuruş dersidir bu gol;
http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/goller/2015-2016/19/besiktas/mario-gomez-17596Ebubekir 80'de oyuna girdi dün, sadece doğru yere koşu yaparak 2 pozisyona girdi: birinde Caner kesti, birinde Q7. Net pozisyonlar değil tabii ki ama topla buluşacak durumdaydı. İyi oyuncu olmakla büyük takım forveti olmak çok farklı. Bilmiyorum, bu yılı Cenk'in gelişimine ayırmak mı? Yoksa Ebubekir'i hemen monte etmek mi? Ben hoca olsam Ebubekir'i tercih ederdim.
3) Fabri rulezzzz, adamın iki pozisyon arka arkaya talisca'ya iki top indirdi, yemin ediyorum ağzım açık kaldı. Sadece ceza sahası hakimiyeti ve topu oyuna sokuşu için Fabri reyiz. Hatalı gol zaten Tolga 2 maçta 1 yiyor.Fabri de yesin. Oyunun içinde olması Tolga ile mukayese dahi kabul etmez.
Neticede Takımın en az 4-5 maç daha yapması lazım, çok net. Şu an kalitemiz ile oynuyoruz ve oyunu tutuyoruz ama oyun kimliğimiz daha oturmadı. Tabanca gibi olmamız lazım, 2 vurup 1 saymamız lazım, bu takımda bu potansiyel fazlası ile var.
Son söz olarak Şenol Hoca'yı ayrıca tebrik ederim. Resmen takıma ve oyunculara göre sistemi yeniden inşa ediyor ve gördüğümüz kadar ile şu anda bu durumu çok az zarar ile atlatıyoruz. Bu yaşta ve bu seviyede bir antrenör için davranışı devrim niteliğinde. Helal olsun hocaya.