@mylife1903 hazır konuyu açmışsın. en iyi kar lastiği hangisidir sen bilirsin bir sıralama yapıver.
Benim tercihim civili kis lastigi ama turkiyede gereksiz olur, iyi yol tutus icin soguk havalarda kar lastigi sarttir. Bunlarin bilesenleri yaz lastiginden farkli olduklari icin soguk havada sertlesmezler. Gereksiz bir masraf degildir. Benim sart tabii ama sizin icin lastikten tasarruf anlamina gelir. Mesela 3-4 ay kis lastigi kullanirsaniz yaz lastiklerinizin durumunu korursunuz.
Daha uzun omurlu olur iki cift takim ve tasarruf edersiniz.
Kis lastiginin en iyisi nokiandir. Rusya ve finlandiya uretimi vardir, civili olanlarinin yaz aylarinda kullandiginda bile civileri dusmez iyi lastiktir.
Sonra michelin gelir.
Pirelli, good year gibi firmalardan uzak durun sadece isimleriyle satmaya calisirlar. Hankook fena degildir fiyatina gore, ayrica gercek japonya uretimi kis lastikleri de fena degildir.
Michelin devamli yeni teknolojiler gelistirse de kis lastigi icin nokianin performansini vermez.
Kisin bizim buralar hep buz oldugundan ben ince yanak kis lastigi tercih ediyorum ve performans mutis. Continental var fena degil ama parasinin karsiligini vermiyor, cok ses yapiyor