Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9162999 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı mellfred

Daha önce de yazdın benfica dar alanda oynayabilen çok iyi ekip. Deplasmanda beraberlik güzel skor.
Tolga ve tosic bu maçta iyiydiler. Hırs gözünüzü köreltmesin.
Oğuzhan sakatlanmış koçum umarım çabuk döner ve gerçek mevkisinde  görürüz onu.

Çevrimdışı Berat

avcumuza konan talih kuşunu kaçırdık bence bu maça +3 puan yazıp iç sahada +7 yapıp +10 puanla gurupta napolinin ardından ikinci çıkmayı garantileyebilirdik...

iyi takımız ama kabul edelim ki iyi kanatlarımız yok iyi olduğu maçlardaki töre etkisini 5.resmi maçımızda da ben göremedim. pas oyununda etkili iyi verkaça kaçan kanat olmayınca oğuzhanın da etkisi düşüyor.

Bu kadar eksikleri varken galibiyet alabilirdik haklısın ancak ŞL geleneği olan bir takım değiliz ancak elimizde olmak için gerekli fırsat var. ŞL dönüşü ligde puan kaybedersek asıl ben o zaman çok üzüleceğim.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı sallapati

Beyler korkmayin..artik olimpiyatta oynamiyoruz..tokatlariz vodafone da bunlari

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı tangaz

Abi doğuştan teknik ve oyun zekası iyi bir oyuncuydu, geçen senelerde bunlara mükemmel seviyede olmasa da güç ve kondisyon ekledi. Bence şimdi de biraz patlayıcılığını türkçesini tam karşılamadı ama ingilizcesiyle "quickness"ını arttırmalı eğer 10 numara da kullanılacaksa çünkü 10 numarada bu gerekiyor artık, eski alex türü 10 numaralar kalmadı. Ayrıca bugün de sakat olduğunu söyledi Şenol hoca.
8 numara için ise "quickness" daha önemsiz bir özellik, bu bölgede stabil kalacaksa uzaktan şut, dinamizm ve defansif pozisyon bilgisini geliştirmesi daha mantıklı bence. @tangaz

oğuzhan önde basan sert basan hızlı karşılayan stoperler yada ortasahalar karşısında eziliyor. örnek olarak tüm avrupa maçlarını ve tüm derbileri verebilirim (10 numara değil 8 numara oynadığı maçlar). anadolu takımlarına karşı ise durum değişiyor çünkü bu takımlar kaliteli ön alan baskısı kuramıyorlar ve oğuzhan parıldamaya başlıyor...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Berat

Aklıma Konya'da yanlış kadro seçimi yüzünden giden 2 puan geldi yine kahroldum.

Hepinize iyi geceler diliyorum.

Çevrimdışı sallapati

Napolinin 2 macta da benficayi yenmesi hayirli olacaktir bizim icin

Çevrimdışı tangaz

Bu kadar eksikleri varken galibiyet alabilirdik haklısın ancak ŞL geleneği olan bir takım değiliz ancak elimizde olmak için gerekli fırsat var. ŞL dönüşü ligde puan kaybedersek asıl ben o zaman çok üzüleceğim.

benim bu sefer akhisarı gömeceğimizden zerre şüphem yok rahat bir galibiyet olacak o dauglao denen herifi de paspas edeceğiz...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı tangaz

Napolinin 2 macta da benficayi yenmesi hayirli olacaktir bizim icin

napolinin alıp başını gideceği bir grup olacağı ortada en kötü 4 galibiyetleri olacaktır. 4 galibiyet 2 beraberlikle 14 puan veya daha üzeri bir puanla grubu tamamlarlar

Çevrimdışı Berat

benim bu sefer akhisarı gömeceğimizden zerre şüphem yok rahat bir galibiyet olacak o dauglao denen herifi de paspas edeceğiz...
Bize karşı yine Atletico Belediyespor moduna girecek olsalar da bu sefer rahat geçeceğiz bu deplasmanı.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Bu arada bayılan çocuk vardı Benfica'nın sol beki. Baya da iyi oynadı. Barcelona'nın altyapısından almışlar.
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı tangaz

bu arada ligde bilmem ama avrupa da yıldızımız talisca olur

Çevrimdışı ozankarakoc

+1.
Ek olarak bugün yaptığını bile anlayabiliyorum oynarken de bana olurdu arada sırada. Bir iş yaptın mı tam yapmak istersin bazen q7 o topu kaptıktan sonra gidip o topla da hücum başlatmak istedi taca atayım gitsin diye düşünmedi savunma oyuncusu refleksi de yok çünkü. Ego falan değil bu, daha iyisini yapma isteği ama çok riskli işte bazen yapmak istersin hele ki gerideysen.

Yarın inşallah q7 bize maç da kazandıracak hepsi az çok ama bizim değerlerimiz.

Aynen öyle... Sahanın en ölü yerinde 'süper bir çalım atayım da herkes beni konuşsun' diyecek değil ya, topu kurtarıp boş alana göndermek ve atak başlatmak istiyor, 'rahat geçerim' diye düşündüğü adamı geçemiyor, olur böyle şeyler...

Ayrıca takımın en iyi orta yapan oyuncusu Quaresma Caner'le birlikte... Soldan Caner, sağdan Quaresma'yla çok iş yapacağız...
"Ben; sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını severim." - Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı ozankarakoc

Quaresmanın eleştirilme sebebi kötü oyunu değil. Laubaliliği, kendini takımdan üstün görmesi, egosu. Her duran topta kendini bu takımın yıldızı falan görmesi. Bunu da bi takım taraftarlar yaptı böyle ilahlaştırdılar. Sonra her duran topta quaresma, kötü de kullansa quaresma iyi de kullansa quaresma. Her frikikte her kornerde quaresma. Gününde olmasa tamam. Ama sezonda 100-200 tane serbest atış kullanıyor kaçı etkili? Atamıyorsan atamıyorum diyip bırakırsın zorlamanın alemi yok. Kendi egoların için takımını harcıyorsun. Bu disiplinsizliği eleştirilir. Benim gözümde de şuanda tolga ile beraber el ele gönderilmesi gerekiyor. Sizi bilemem.

TURKCELL T60 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şampiyonlar Ligi'nde maça çıkmışsın, rakip takımın müthiş bir taraftarı var, 60 bin kişilik stattasın... Sağdan bir top aldın, pres yiyip geri dönmek zorunda kaldın... Top ayağında. Bir şekilde boşa taşıyıp, atak başlatan bir pas vermeye çalışıyorsun... Bu sırada bir oyuncu daha geliyor sana pres yapmaya, ki çok sık görülen bir durum değil, diyorsun ki 'ben bu adamı geçerim'... Bir şey oluyor, geçemiyorsun... Kaleciye dönsen dönersin doğru, gelişine ileri vursan vurursun doğru, ama 'ben bu adamı geçerim' kararı da verebilirsin. Anlık bir iş...

Quaresma'nın 'şurada iki varyete yapayım da görsünler' diyeceği bir an değil o bana göre... Bunu savunmak çok ağır olur.

Duran top meselesi de bence düşündüğünüz gibi değil... Quaresma'nın yeteneğinde ve pozisyonunda olsam, ben de frikiği kullanmak isterdim son dakikada... Gol atacağım ve takımıma puanı getireceğim. Ayrıca bunu yapabilecek yetenekte bir futbolcuyum. Sonra ne oldu? Topun başına Talisca geçti... 33 yaşındaki Quaresma, 22 yaşındaki Talisca'ya lafını geçiremediği için mi Talisca kullandı? Hayır. Teknik bir karar verildi, adam vurdu gol oldu. Ayağı kayıp düşüp taca da atabilirdi. O zaman da 'keşke Quaresma kullansaydı, bu Talisca denen heriften bir cacık olmaz' mı diyecektik?

Bu kadar ani karar vermememiz lazım.

Bu arada köşe vuruşlarını ve kanatlardan kazandığımız duran topları en iyi kullanan oyuncumuz da Quaresma... Ortaları çok etkili... Bu sezon Caner'in de katılmasıyla bir alternatifimiz daha olacak, ama onun dışında Quaresma kadar etkili orta kesen bir oyuncumuz var mı? Bence kesinlikle yok. Ne Oğuzhan, ne Olcay, ne Kerim, ne de bir başkası...

Quaresma 'havalı' görünen bir adam... Kolay çalım atabilen, bileklerini iyi kullanabilen, Rabona'yla arka direğe orta yapıp aşırtma gol atabilecek yetenekte olan bir adam bırakın da biraz havalı olsun... Ben, saçını Quaresma gibi yapıp 'herkes gitsin o kalsın' diyen takıntılı tiplerden değilim, ama Quaresma'nın takıma zarar verdiğine de hiç inanmıyorum.

Çevrimdışı ozankarakoc

Çevrimdışı kartalBaz

Takim inler ve atiba oldugu icin az pozisyon verdi. Sampiyonlar liginde atiba oguzhan talisca uclusu ile sikinti yasayabiliriz(sampiyonlar ligi seviyesinde 2 stoper olsa onuda oynardik). Malesef elimizdeki stoperler ve kaleciler cokta guven vermiyor. Fabriyi tolgaya tercih ederim ama oda sampiyonlar ligi seviyesinde degil. Tolganin ilk golde yaptigi hata degil gucsuzluk. O topu cikarmasi gerekiyordu ama o kadar gucsuz ve hareketsizki ikinci hamleyi yapamadi. Zaten antremanlarin yuzde 50 sini kaciran birinden bahsediyoruz. Senol hocanin canere uzun top oynamamasi gerektigini soylemesi gerekiyor. Bizim oyun yapimiz fb veya gs gibi degil biz daha cok pozisyonlarimizi kisa mesafeli paslar ile buluyoruz. Ayni sorun q7 nin gecen senenin ikinci yarisinda ilk 11 de kendine yer bulup ikide bir orta acmasiyla devam etmisti. Bosu bosuna isleyen sistemimiz bozulmus oldu. Taliscada hizli dusunen ve tek pas yapan bir tarza sahip degil. Bu sistemin tekrar islemesi icin zamana ve senol hocanin oyunculara dikte etmesine ihtiyac var. Bunu hocanin yapacagina inaniyorum. Sadece gecen sene ligin ilk yarisinda girdigimiz pozisyon sayisiyla, karabuge uc atmamiza ragmen girdigimiz gol sayisini karsilastirirsaniz daha mantikli olacaktir. Son soz q7 ve onu yere goge sigdirmayanlara. Bizi yonetici ve tolga sevici olarak degerlendiren arkadaslara soruyorum. Bizler tolganin besiktas kalesini koruyamayacak seviyede oldugunu kabul ediyoruz ama elimizden bisey gelmiyor. Sizler q7 nin mental olarak yaptigi sacmaliklardan dolayi besiktas seviyesinde olmadigini kabul ediyormusunuz?

Çevrimdışı Gökhan Güvenç

Şampiyonlar Ligi'nde maça çıkmışsın, rakip takımın müthiş bir taraftarı var, 60 bin kişilik stattasın... Sağdan bir top aldın, pres yiyip geri dönmek zorunda kaldın... Top ayağında. Bir şekilde boşa taşıyıp, atak başlatan bir pas vermeye çalışıyorsun... Bu sırada bir oyuncu daha geliyor sana pres yapmaya, ki çok sık görülen bir durum değil, diyorsun ki 'ben bu adamı geçerim'... Bir şey oluyor, geçemiyorsun... Kaleciye dönsen dönersin doğru, gelişine ileri vursan vurursun doğru, ama 'ben bu adamı geçerim' kararı da verebilirsin. Anlık bir iş...

Quaresma'nın 'şurada iki varyete yapayım da görsünler' diyeceği bir an değil o bana göre... Bunu savunmak çok ağır olur.

Duran top meselesi de bence düşündüğünüz gibi değil... Quaresma'nın yeteneğinde ve pozisyonunda olsam, ben de frikiği kullanmak isterdim son dakikada... Gol atacağım ve takımıma puanı getireceğim. Ayrıca bunu yapabilecek yetenekte bir futbolcuyum. Sonra ne oldu? Topun başına Talisca geçti... 33 yaşındaki Quaresma, 22 yaşındaki Talisca'ya lafını geçiremediği için mi Talisca kullandı? Hayır. Teknik bir karar verildi, adam vurdu gol oldu. Ayağı kayıp düşüp taca da atabilirdi. O zaman da 'keşke Quaresma kullansaydı, bu Talisca denen heriften bir cacık olmaz' mı diyecektik?

Bu kadar ani karar vermememiz lazım.

Bu arada köşe vuruşlarını ve kanatlardan kazandığımız duran topları en iyi kullanan oyuncumuz da Quaresma... Ortaları çok etkili... Bu sezon Caner'in de katılmasıyla bir alternatifimiz daha olacak, ama onun dışında Quaresma kadar etkili orta kesen bir oyuncumuz var mı? Bence kesinlikle yok. Ne Oğuzhan, ne Olcay, ne Kerim, ne de bir başkası...

Quaresma 'havalı' görünen bir adam... Kolay çalım atabilen, bileklerini iyi kullanabilen, Rabona'yla arka direğe orta yapıp aşırtma gol atabilecek yetenekte olan bir adam bırakın da biraz havalı olsun... Ben, saçını Quaresma gibi yapıp 'herkes gitsin o kalsın' diyen takıntılı tiplerden değilim, ama Quaresma'nın takıma zarar verdiğine de hiç inanmıyorum.

Hayret yani, adam Tolga'yı çalımlayıp kendi kalesine rabonayla gol atsa "Bende de o yetenek olsa ben de atarım" diye savunacaksınız nerdeyse. Her yanlışını savunan taraftar yüzünden böyle saçmalıklara kalkışma cesaretini buluyor bu adam.

İstediği kadar yetenekli olsun, burası dingonun ahırı değil. Biz bu şımarıklıkları, egoyu çekmek zorunda değiliz. Orada Tolga kurtarmasa kayıp 1 puan ve 500-600 bin Euro beraberlik ödülü. Belki 3 ay sonra 1 puanla gruptan çıkmayı kaçıracağız, olası kayıp milyonlarca Euro.

Geçen seneki Q17 olacaksa kalsın, 2011 model Q7 olacaksa devre arasında gitsin.
Be the change you want to see in the world. 🦅

Çevrimdışı mylife1903

Macin adami karijma oldu, gitti sacmaladi orda macin onune gecti adam. Insallah 92. Dakikada gelen golun sevinciyle odun rafa kaldirilmaz.
Pozisyonlari incik pincik ediyoruz ama o top karijmadayjen kimse de bosa cikmadi, kalede de tolga var, geri pasi verse ayni sey olabilirdi, kaptirdi tolga kurtardi bu olayin ustune 1-2 hafta soyle yedek kulubesinde senol hocanin yaninda poz vermeli.
Senol hoca yapar mi, bilemem tolga ornegi var, yapmiyor.

Duran top mevzusuna ise katilmiyorum. Yahu kornerden 20 ortada falan olsa olsa 1 gol olur ustelik benfikayla oynuyorsun adamlsr iyi savunuyor o konuda yuklenmek yanlis.

Dikkatimi ceken benfikanin butun oyuncularinin bizim oyuncularimizdan hizli olmasiydi. Bizim en hizli adami caner, quaresma ve adriano olarak kabul edersek adamlar bunlarin iki kati hizli, ustelik hepsi hizli, yavas oyuncu yok ve en ortalama topcusu heriflerin oguzhan tekniginde. Begenmedikleri taliska bizim en teknik oyuncularimizdan biri.
Ayrica quaresma bu mac ciksaydi daha zorda kalirdik herifi 3 kisi kontrol ettiler, taniyor,ar ve saygi duyuyorlar, quaresma ciksaydi o sol bekleri takir takir bindirecekti ve gununde olmayan becki savuracaktimbence senol gunes o yuzden quaresmayi az daha ileri itti ve oyundan cikartmadi.

Caneri hic ama hic begenmedim ileride webo, sow falan varmis gibi orta kesiyor 60mden. O ortalarla gol pozisyonu olsaydi oooooo olme essem olme
En buyuk fiyasko aboubakar yalniz, hic ama hic oynayamadi, ne sorumluluk aldi ne mucadele etti. Bitirici forvet ikinci yarida o seken topu kayarak mayarak sokardi kaleye. Onun da bir sucu yok hazir degil belli ustelik rakip iki kisiyle basti.

Benfika zor deplasman mac baslamadan once 1-1 deseler hemen kabul ederdim. Adamlarin eksigi cok savunmasi da mantikli degil, heriflerin bir sistemi var ve rakibi de iyi analiz etmisler, macin hakki bence 0-0 beraberlikti ama bizi iyi hirpaladilar.

Baskani da anliyorum caneri bosta buldu coktu ama adriano ve caner bizim seviyemiz icin cok luks, ayrica adriano da hazir degil. Caner gidip geliyor orta kesiyor ama arkasi harran ovasi gibi.

Iki kelime de beck icin soylemek lazim, biraz saskindi sahada, basi dondu cocugun macin boyle bittigine dua ediyordur.
Marseloyu hic begenmiyorum, cok bombaci adam gene dan diye birakti bombayi. Tosic golde cabuk davrananamasina ragmen butun mac mutis oynadi, hakem de azicik sertlige izin verince havasini yakaladi. Macin adamiydi bence.

Oguzhanin daha 40 firin ekmek yemesi lazim, ayni taliska gibi. Sampiyonlar liginde agir kaliyorlar. Hedef zaten sampiyonlar ligi olmadigi icin cok da yuklenmemek lazim.

Iki kelime de senol gunese soylemek lazim, hocam bu iki beki arkali onlu oynatma olayindan bir an once vazgec, yakacaksin hem kendini hem takimi. Boyle sacma taktik olmaz.

Çevrimdışı ozankarakoc

Hayret yani, adam Tolga'yı çalımlayıp kendi kalesine rabonayla gol atsa "Bende de o yetenek olsa ben de atarım" diye savunacaksınız nerdeyse. Her yanlışını savunan taraftar yüzünden böyle saçmalıklara kalkışma cesaretini buluyor bu adam.

İstediği kadar yetenekli olsun, burası dingonun ahırı değil. Biz bu şımarıklıkları, egoyu çekmek zorunda değiliz. Orada Tolga kurtarmasa kayıp 1 puan ve 500-600 bin Euro beraberlik ödülü. Belki 3 ay sonra 1 puanla gruptan çıkmayı kaçıracağız, olası kayıp milyonlarca Euro.

Geçen seneki Q17 olacaksa kalsın, 2011 model Q7 olacaksa devre arasında gitsin.

'Her yanlışını savunmak' diye bir şey yok. Muhalefet olmak için 'ekstra çaba sarfetmek' anlamsız. Ben ortada şımarıklık veya ego görmüyorum. Bir (1) pozisyonda riske girdi, büyük bir hata yaptı, maçtan sonra da 'APTALLIK ETTİM, ÖZÜR DİLERİM' dedi. (Kaynak: http://www.karakartal.com/q7-aptalca-bir-hata-yaptim-SXHBQ78552SXQ)

'Kadro dışı bırakılsın', 'hemen gitsin', 'devre arasında defolsun' falan, bunlar anormal ifadeler...

Eleştirmek ata sporumuz oldu. Rahat edemiyoruz birilerini, bir şeyleri yermeden...

Herkesin 'bugün mükemmel oynadı' dediği Tosic, defansta bir pas verdi, kalbim yerinden çıkıyordu... Pas yerini buldu, 'aferin' denildi, geçildi... Ya rakip, üç santim önünden geçen o topu alıp Tolga'yla karşı karşıya kalsa ve gol atsaydı? "Şenol Güneş istifa! Rhodolfo varken Tosic'i oynattın, Tosic'i de al git₁!".

Cenk, kalenin dibinde, yüzde bir milyonluk gol pozisyonunda topu Portekiz'den İspanya'ya gönderdi. Ayağına otursaydı ve ağlara gitseydi ne olurdu? "Kahraman cengaver! Aboubakar adam değil, devre arasında gitsin, bize Cenk yeter!"

Quaresma'nın, kalecinin üstüne giden, buna rağmen zorla kornere çelinen topu, hafiften falso alıp köşeye gitseydi de gol olsaydı, ne olurdu? "Dünya yıldızı Q7 Benfica'yı çimlere gömdü!"

Bunları yemeyelim artık, kocaman adamlarız...

Sistemi konuşalım...

Talisca Sosa'dan çok farklı... Aboubakar Gomez'den çok farklı... Bunları tartışalım.

İki forvete geçersek Aboubakar daha etkili olabilir mi? İki forvet, orta sahayı olumsuz etkiler mi? Bunları konuşalım...

Artık Beşiktaşlılar'ın Beşiktaşlı futbolculara küfretmesine, hakaret etmesine (siz küfrettiniz demiyorum da) katlanamıyorum gerçekten...
[ Son Düzenleme: 14 Eylül 2016, 07:28:21 ozankarakoc ]

Çevrimdışı mylife1903

'Her yanlışını savunmak' diye bir şey yok. Muhalefet olmak için 'ekstra çaba sarfetmek' anlamsız. Ben ortada şımarıklık veya ego görmüyorum. Bir (1) pozisyonda riske girdi, büyük bir hata yaptı, maçtan sonra da 'APTALLIK ETTİM, ÖZÜR DİLERİM' dedi. (Kaynak: http://www.karakartal.com/q7-aptalca-bir-hata-yaptim-SXHBQ78552SXQ)

'Kadro dışı bırakılsın', 'hemen gitsin', 'devre arasında defolsun' falan, bunlar anormal ifadeler...

Eleştirmek ata sporumuz oldu. Rahat edemiyoruz birilerini, bir şeyleri yermeden...

Herkesin 'bugün mükemmel oynadı' dediği Tosic, defansta bir pas verdi, kalbim yerinden çıkıyordu... Pas yerini buldu, 'aferin' denildi, geçildi... Ya rakip, üç santim önünden geçen o topu alıp Tolga'yla karşı karşıya kalsa ve gol atsaydı? "Şenol Güneş istifa! Rhodolfo varken Tosic'i oynattın, Tosic'i de al git₁!".

Cenk, kalenin dibinde, yüzde bir milyonluk gol pozisyonunda topu Portekiz'den İspanya'ya gönderdi. Ayağına otursaydı ve ağlara gitseydi ne olurdu? "Kahraman cengaver! Aboubakar adam değil, devre arasında gitsin, bize Cenk yeter!"

Quaresma'nın, kalecinin üstüne giden, buna rağmen zorla kornere çelinen topu, hafiften falso alıp köşeye gitseydi de gol olsaydı, ne olurdu? "Dünya yıldızı Q7 Benfica'yı çimlere gömdü!"

Bunları yemeyelim artık, kocaman adamlarız...

Sistemi konuşalım...

Talisca Sosa'dan çok farklı... Aboubakar Gomez'den çok farklı... Bunları tartışalım.

İki forvete geçersek Aboubakar daha etkili olabilir mi? İki forvet, orta sahayı olumsuz etkiler mi? Bunları konuşalım...

Artık Beşiktaşlılar'ın Beşiktaşlı futbolculara küfretmesine, hakaret etmesine (siz küfrettiniz demiyorum da) katlanamıyorum gerçekten...
Karijmanin durumu tolga gibi kredisi yok, yuzu eskidi.
Mesela atiba da ayni sekilde iki sefer topu kaptirdi, fazla tepki gelmedi

Karijma 80. Dakikada neden defansin arasina giriyor oraya senol gunes cozum bulmali, canerin 70m sisirdigi ve donup bize pozisyon olan toplar disinda defanstan top cikartilamiyor. Ama bu benfikanin da onde basip, hizli oyunculari ile 2-3 kisiyle sikistirma yapmasindan kaynakli, kronik bisi deel.

Quaresma tolga abisimile azicik oturacak,mzaten maclarin gidisine gore mac kendi kendine cagirir quaresmayi, biraz toparlayinca oynamaya baslar.

Atibanin ceza sahasinda iki sefer top kaptirdigini hic gormedim, bir macta iki sefer kayarak mudahele ettigini hic gormedim, rakipten topu duzgun saklayamadigini da hic gormedim, dune kadar.

Benfika eksik ama cokmcok iyi oyunculardan kurulu bir takim. Turkiye liginde oyle 3 kisi atibaya basip, 4 kisi quaresmayi sikistirip, iki kisiyle ginlere pres yapip 90 dakika dayanacak takim yok. Atibanin yanindan vizir vizir geciyordu herifler, cevresinden dolanip topa iki kisi ayak uzatiyordu adamlar, pirana hayvani gibiler yahu

Çevrimdışı ozankarakoc

Karijmanin durumu tolga gibi kredisi yok, yuzu eskidi.
Mesela atiba da ayni sekilde iki sefer topu kaptirdi, fazla tepki gelmedi

Karijma 80. Dakikada neden defansin arasina giriyor oraya senol gunes cozum bulmali, canerin 70m sisirdigi ve donup bize pozisyon olan toplar disinda defanstan top cikartilamiyor. Ama bu benfikanin da onde basip, hizli oyunculari ile 2-3 kisiyle sikistirma yapmasindan kaynakli, kronik bisi deel.

Quaresma tolga abisimile azicik oturacak,mzaten maclarin gidisine gore mac kendi kendine cagirir quaresmayi, biraz toparlayinca oynamaya baslar.

Atibanin ceza sahasinda iki sefer top kaptirdigini hic gormedim, bir macta iki sefer kayarak mudahele ettigini hic gormedim, rakipten topu duzgun saklayamadigini da hic gormedim, dune kadar.

Benfika eksik ama cokmcok iyi oyunculardan kurulu bir takim. Turkiye liginde oyle 3 kisi atibaya basip, 4 kisi quaresmayi sikistirip, iki kisiyle ginlere pres yapip 90 dakika dayanacak takim yok. Atibanin yanindan vizir vizir geciyordu herifler, cevresinden dolanip topa iki kisi ayak uzatiyordu adamlar, pirana hayvani gibiler yahu

Aynen öyle... Sahada 17 kişiydiler sanki... Çok güçlü bir takım.

Tolga dinlenebilir. Fabri çok iyi bir kaleci olmasa da idare eder. O büyük bir hata yapınca da sonraki hafta Tolga oynar artık :) Öyle bir rotasyonla bu yıl geçebilir...

Yalnız Quaresma'nın alternatifi kim, bilmiyorum... Olcay mı? Aras mı? Gökhan Gönül mü? Şenol Güneş gibi yerli oyunculara sempatisi apaçık ortada olan bir teknik direktör, Aras'tan verim alabileceğini düşünse, Quaresma'yı zaten oturturdu kenarda.

Oyuncuları, sadece güzel hareketlerinin ve gollerinin derlendiği videoları izleyerek değerlendirme hatasına düşüyoruz. Öyle bakan biri, 'Aras süper ya, Quaresma'nın yerine neden o oynamıyor' deyiveriyor... Ama gerçek öyle değil... Adam 26 yaşında, geçen sene La Liga'da oynadı, hiçbir İspanyol kulübünün temsilcisi farketmedi bile... Oysa Dortmund, 17 yaşındaki Emre Mor'a 9.5 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Benfica, 22 yaşındaki Talisca'yı Beşiktaş'a kiralık verirken 25 milyon Euro satın alma bedeli koydu. Aras belli ki o kadar da özel bir oyuncu değil... Kerim Frei da süper yetenekli ama yetmiyor işte... Cenk'i geçen sezon yere göğe sığdıramadık, gerçekten de müthiş katkı yaptı... Ama 65-70'te alınca yapıyor, ilk onbirde oynatınca kayboluyor.

Bu adamlar arasında; 3 yıl Sporting Lizbon'da, 1 yıl Barcelona'da, 5 yıl Porto'da, 2 yıl İnter'de, 1 yıl Chelsea'de toplam 265 maça çıkan, Portekiz Milli Takımları'nın formasını 81 kez giyen Quaresma'ya 'sen kenarda bekle' demek, yapılacak iş değil... Anormal bir form düşüklüğü veya korkunç bir disiplin sorunu yaşamadıkça, ya da yerine daha kaliteli bir oyuncu alınmadıkça... Bunu 'Quaresma'yı kayırmak' diye anlamasın kimse, niyetim hiçbir zaman o olmadı... Kim Beşiktaş'a daha çok katkı yaparsa o oynar. Nokta.

Ve tabi malum tespit... Adamlar, Şenol Güneş'le birlikte her allahın günü sabah akşam antrenman yapıyorlar. Birlikte yemek yiyorlar, şakalaşıyorlar, baklavasına iddiaya tutuşuyorlar, uçağa biniyorlar, soyunma odasında tartışıyorlar, maç kasetleri izliyorlar... Sonra birisi çıkıp 'Şenol Hoca bu işten anlamıyor, kes Quaresma'yı, oynat Aras'ı, hayret yeaaa' deyiveriyor... 80 milyon futbol eleştirmeniyle geleceğe yürüyoruz dostlar :)

Çevrimdışı mylife1903

Aynen öyle... Sahada 17 kişiydiler sanki... Çok güçlü bir takım.

Tolga dinlenebilir. Fabri çok iyi bir kaleci olmasa da idare eder. O büyük bir hata yapınca da sonraki hafta Tolga oynar artık :) Öyle bir rotasyonla bu yıl geçebilir...

Yalnız Quaresma'nın alternatifi kim, bilmiyorum... Olcay mı? Aras mı? Gökhan Gönül mü? Şenol Güneş gibi yerli oyunculara sempatisi apaçık ortada olan bir teknik direktör, Aras'tan verim alabileceğini düşünse, Quaresma'yı zaten oturturdu kenarda.

Oyuncuları, sadece güzel hareketlerinin ve gollerinin derlendiği videoları izleyerek değerlendirme hatasına düşüyoruz. Öyle bakan biri, 'Aras süper ya, Quaresma'nın yerine neden o oynamıyor' deyiveriyor... Ama gerçek öyle değil... Adam 26 yaşında, geçen sene La Liga'da oynadı, hiçbir İspanyol kulübünün temsilcisi farketmedi bile... Oysa Dortmund, 17 yaşındaki Emre Mor'a 9.5 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Benfica, 22 yaşındaki Talisca'yı Beşiktaş'a kiralık verirken 25 milyon Euro satın alma bedeli koydu. Aras belli ki o kadar da özel bir oyuncu değil... Kerim Frei da süper yetenekli ama yetmiyor işte... Cenk'i geçen sezon yere göğe sığdıramadık, gerçekten de müthiş katkı yaptı... Ama 65-70'te alınca yapıyor, ilk onbirde oynatınca kayboluyor.

Bu adamlar arasında; 3 yıl Sporting Lizbon'da, 1 yıl Barcelona'da, 5 yıl Porto'da, 2 yıl İnter'de, 1 yıl Chelsea'de toplam 265 maça çıkan, Portekiz Milli Takımları'nın formasını 81 kez giyen Quaresma'ya 'sen kenarda bekle' demek, yapılacak iş değil... Anormal bir form düşüklüğü veya korkunç bir disiplin sorunu yaşamadıkça, ya da yerine daha kaliteli bir oyuncu alınmadıkça... Bunu 'Quaresma'yı kayırmak' diye anlamasın kimse, niyetim hiçbir zaman o olmadı... Kim Beşiktaş'a daha çok katkı yaparsa o oynar. Nokta.

Ve tabi malum tespit... Adamlar, Şenol Güneş'le birlikte her allahın günü sabah akşam antrenman yapıyorlar. Birlikte yemek yiyorlar, şakalaşıyorlar, baklavasına iddiaya tutuşuyorlar, uçağa biniyorlar, soyunma odasında tartışıyorlar, maç kasetleri izliyorlar... Sonra birisi çıkıp 'Şenol Hoca bu işten anlamıyor, kes Quaresma'yı, oynat Aras'ı, hayret yeaaa' deyiveriyor... 80 milyon futbol eleştirmeniyle geleceğe yürüyoruz dostlar :)
aras rusyaya ilk geldiginde figo gibiydi yahu selali gibi akiyor havai fisek gibi patliyordu sonra moskava semalarinda sakatliklar, kayip yillar.
aras oyle quaresmadan da cok farkli oyuncu degil, az deparlisi ve sut atani.
kanat oyuncularina biraz falza yukleniyoruz bence. olcay, kerim, karijma, aras var kanatta degerlendirilen caner, adriano, omer, cenk
kanatta oynayan oyuncu top kaybi yapacaktir, calim yaparken top kaptiracaktir, 3 kisiyle bogusacaktir ve yorulacaktir bunlar normal.
mesela kerim ve karijma iki gun odun terapisine tutulsalar ve basit oynamayi ogrenseler faydali olurlar. olcay en guvendigim bunlarin icinde onu da tornaya sokmak lazim. aras ise sevdigim bir oyuncu ama son hali kapali kutu.
hocanin turk oyunculara ayri bir guven besledigini ben de hissediyorum, bursasporda, trabzonsporda bu olabilir ama burasi besiktas azicik farkli o anadolu takimlarindan.

dun ozelinde ben sonuctan memnunum. benfika eksikmis falan buyuk bir algi yapiliyor. ben bu maca sene basinda tarumar oluruz, 3-0 kaybederiz diye sifir puan yazmistim. biraz ayaklarimizi yere basmamiz lazim, daha dun bohtuk bugun koktuk, benfika dedigimiz takimin muzesine bizim 3 buyuklerin toplam kupasini soksak daha tsye bursaya yer kalir.

oyuncu bazinda fazla elestiri yaptik ben asil oyunun kurgusundan ve taktikten memnum degilim. ilk yari bir ara top gostermedik benfikaya, sonra caner efendi her topu basladi sisirmeye. topu tutamayinca ne hucum surekliligi ne tempo kazanabildik.
mesela sosa bu mac fazla bisi yapamazdi, karsisindaki oyuncular da kendisi kadar teknik ustelik 2 kati hizinda, oyle turkiye ligindeki gibi herifin sol bekinden top kapamazsin ama bir gomez olsaydi cok cok daha etkili olurduk. aboubakar hazir degil anliyorum ama cocuk futbolcu bence hala taliska gibi. nerede duracagini bilmiyor, sakin olamiyor, diri kalamiyor. gomez olsa dunku taktikte ki tek taktik ters topla karijmayi defans arkasina sarktikmakti daha iyi servis yapar, defans oyuncusunu mesgul eder, alakasiz yerlere suruklerdi sonra hop ceza sahasi icinde topu onunde bulur yazardi golunu. biz de adam sansli top onunde kaldi derdik halbuki tam tersi adam dogru zamanda dogru yerdeydi.
aboubakarin bizdeki performansini hic begenmedim boyle devam ederse baskan onu devre arasi paketler portoya iadeli taaautlu hemide

onumuzdeki mac bence benfika macindan daha da onemli, tolunay kafkafla 0-0 keyfi bir takim olmustur simdilerde akhisar. deplasmanda kotu zeminde nasil bir oyun oynayacagiz cok merak ediyorum. ginler de azicik sikinti varmis, rotasyon yapiyoruz ama ginler devamli oynuyor cocugun da posasini cikartacagiz yakinda.

dunku mactan sonra akhisar macinda kesin tolga oynar. beck oynadikca acilan bir oyuncu rotasyona kurban giderse nasil toparlayacak bilemiyorum ama dunku oyunu kariyerinin en kotu oyunlarindan birisiydi herhalde. aslinda kotu derken iyi bogustu benfika sol tarafiyla ama fazla garantici oynadi, maclari kasetten izlese mac sonunda bir liralik bahis yapacak tip var cocukta.

Çevrimdışı ilhan mansız

Bizim için iyi bir başlangıç oldu. Deplasmanda bir puan gayet iyi. Bence bu takıma yaklaşık 1 ay zaman gerek, 1 ay sonra takım oturmuş olur. Inşallah bu grupta ilk 2 ye gireceğiz.

Çevrimdışı tangaz

quaresmayı sevenler ve savunanlar da yerenler de abartıyor. sevenlere bir sorum olacak bu adamın yedekten girmesi gerektiği gerçeğini neden kabul etmiyorsunuz? hızı ve adam eksiltmesi ile oynayan biri q7 ve hızı eskisi gibi değil bizim ligdeki çoğu vasat bekin bile artık yanından topu atıp hızıyla geçemezken avrupa da bunu yapmasını beklemek biraz hayalcilik. milli takımda da sonradan giren hamle oyuncusu konumunda bizde de böyle oynayıp etkili olabileceği ortada. bize gelmeden portoda da çoğu zaman böyle kullanıldı ve buna ses çıkarmadı huzursuzluk yapmadı ama bizde oynayınca bitirim delikanlı esas oğlan pozlarında oluyor bu da takıma zarar veriyor. mahallenin zengin çocuğu gibi top benim deyip bütün toplarda hemen topa koşuyor istek tutku güzel ama mantıkla birleşince güzel. gol de talisca çok net geldi 1 saniye geç hamle yapsa q7 ona da vuracaktı. quaresma sevenler ve tutkuyla savunanlara sorum şu quaresmanın frikikten attığı gol hatırlıyormusunuz? hocaya çok kızmıyorum q7 konusunda çünkü elinde doğru düzgün net diyebileceğimiz alıp götürecek rakibin başını döndürecek kanat hücumcusu yok. kerim aras olcay q7 hücum kanatlarımız bunlar ve bu arkadaşların aslında hiçbiri ŞL seviyesinde değil hoca da içlerinde en enternasyoneli bu deyip q7yi oynatıyor ama yanlış yaptığı şu. rolleri net verip bunu yapacaksın bunu yapmayacaksın dememek.
[ Son Düzenleme: 14 Eylül 2016, 09:50:15 tangaz ]

Çevrimdışı Türkay

Bu arada bayılan çocuk vardı Benfica'nın sol beki. Baya da iyi oynadı. Barcelona'nın altyapısından almışlar.

Heeee şu Quaresma'nın adam eksiltiği
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Etiketler: