Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9163080 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı panic13

Sanırım artık kulüplerin sahışlara satışına izin verilmeli. Başka türlü bu çarkı döndürüp, emsallerimiz ile baş edemeyiz.

Haa, TR bize yeter diyorsak o başka.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı b.damatoglu

Sanırım artık kulüplerin sahışların şahsına satışına izin verilmeli. Başka türlü bu çarkı döndürüp, emsallerimiz ile baş edemeyiz.

Haa, TR bize yeter diyorsak o başka.
Alakası yok. Almanyada da klüpler dernek statüsünde ve yönetiliyor çatır çatır

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Denetlemeyi yapan firma ernst&young.
Bu firmalar uluslarası dev firmalar. Öyle senin benim için rakamları bükmezler ne ise onu yazarlar.

Demiröreni tffden şutlayacaklar yerini yapmaya çalışıyor herhalde.

Bükerler bükerler :) Enron Olayı diye bir araştır  :evillol:

Geyik bi yana artık öyle eskisi gibi kolay değil ama yinede kesin olmamak lazım..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Bishamon

Bizi de bir seyh satin alsin Ronaldoyu getirelim :D

Sent from my HTC One_E8 using Tapatalk

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Kulübün USD 400 milyon borcu var.

Yıllık gelirimiz maks USD 100 milyon (şampiyonluk ŞL geliri yayın geliri vs...). 5 sene bir futbolcu bile transfer etmesek, sadece altyapıdan gelen oyunculara kontrat yapıp onların maaşlarını ödesek dahi bu borç bitmez. :(

Önümüzdeki 5 yılın en az 3 ünde şampiyon olup ŞL gelirlerine sahip olmamız lazım. Ayrıca bütçe disiplininden taviz vermeden. Belki USD 200 milyon civarına düşer.

Geçen bir hesap yapmıştım, Necmi abi müdahale etmişti. Çok iyimsermişim :(
5 yılda 200 milyon demek toplam 600 milyon TL demek. Her sene 120 milyon TL kar etmen gerekir ki imkansız en baba futbol kulübü 30-40 milyon euro anca kâr ediyor senede onlarda Real Madrid Man UTD filan..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı b.damatoglu

Bükerler bükerler :) Enron Olayı diye bir araştır  :evillol:

Geyik bi yana artık öyle eskisi gibi kolay değil ama yinede kesin olmamak lazım..
Beşiktaş bu firmaların müşterilerinin yanında bakkal dükkanı.
Bükerse GE için, Siemens için büker.

Çevrimdışı panic13

Alakası yok. Almanyada da klüpler dernek statüsünde ve yönetiliyor çatır çatır

Almanya, dünyanın neredeyse her alanda en ileri ülkesi. Rakibimiz değiller. Hiç bir açıdan önümüzdeki 20 yılda Almanya'yı yakalama ihtimalimiz yok. Yanlış bir örnek oldu.

Bırak onlar gibi yönetmeyi, kopya bile edemeyiz. Öyle fark var.

Çevrimdışı tuncaboylu

Atıf Keçeci açıklama yapmış .....1903 sitesine, sonunda doğru konuşan biri çıkmış.

Kulüp de açıklama yaptı, konsolide borç (Borç-Alacak farkı) 1.262 milyon lira.

Çevrimdışı cursedofdragon

Bizi de bir seyh satin alsin Ronaldoyu getirelim :D

Sent from my HTC One_E8 using Tapatalk

başarı gelmedikten sonra neye yarar ? :)

Başarıyı halen yıldız oyuncuların getireceğini mi düşünüyorsunuz takım olmaktan geçiyor başarı :)

Bakınız Manchester city Arapların elinde hani başarı ?  :)

Ne şampiyonlar ligi ne EPL :)

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Almanya, dünyanın neredeyse her alanda en ileri ülkesi. Rakibimiz değiller. Hiç bir açıdan önümüzdeki 20 yılda Almanya'yı yakalama ihtimalimiz yok. Yanlış bir örnek oldu.

Kulübün gerçek sahibi bir kişilik olmadığı sürece bu durum devam edecektir. Fikret ormanı döneminin içindeyiz biz şu anda, herşey güzel ve başarılı görünüyor, Fikret Orman yarın öbür gün görevi bıraksa onun arkasından ne konuşacağız veya ondan sonraki durum ne olacak kimse kestiremiyor.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı b.damatoglu

Kardeşim ben ŞL şampiyonu olalım demiyorum. Az borçla klübü döndürelim diyorum. Schalke, Hamburgdan çok daha fazla taraftar sayısı ve potansiyele sahip bu ülkenin baş takımları. Akıllı yönetilirse gayet de olur.

Delege yapısı değişmeli desen anlarım ama niye klübü tutup şeyhe sarıyoruz ?

Çevrimdışı panic13

5 yılda 200 milyon demek toplam 600 milyon TL demek. Her sene 120 milyon TL kar etmen gerekir ki imkansız en baba futbol kulübü 30-40 milyon euro anca kâr ediyor senede onlarda Real Madrid Man UTD filan..

Zaten belki demiştim ama senin kıyasında ufak bir hata var. Gelirler TL değil, döviz. Tamam, belki USD 40 milyon kar olmaz ama iyi bir yönetim ve istikrarlı başarı ile yıllık USD 10-15 milyon civarı kar hayal değil. Zaten almadan 2 oyuncu sattığında o dönem için USD 10-15 milyon net kar yazıyor ama dediğim gibi istikrarlı başarı ve iyi yönetim şart oğlu şart.

Karakartalözgü

• Ziyaretçi

Divan kurulu başkanı 2 milyar küsur borç var diyor, resmi açıklama yapılmış borç 1.262.592,503 TL. Kendi içimizde kavga ediyoruz yazık...

Çevrimdışı cursedofdragon

Divan kurulu başkanı 2 milyar küsur borç var diyor, resmi açıklama yapılmış borç 1.262.592,503 TL. Kendi içimizde kavga ediyoruz yazık...

kavga filan yok demirören'in adamı yalçın karadeniz ortalığı karıştırmak istiyor tek olan bu :)

Çevrimdışı tuncaboylu

Daha önce de söyledim, borç kârla ödenmez. Açıklanan kâr, borç ödemelerinin de düştüğü halidir gerlilerin.

Şöyle düşünelim:

Bankadan araba kredisi aldın 30 bin lira, her ay 2.500 lira ödemesi var.

Borcun ne kadar? 30 bin.

5.000 lira maaş alıyorsun diyelim. 2.400 liraya geçiniyorsun. 2.500 lira da araba borcu ödüyorsun. Ayda 100 lira kar elde ediyorsun.

Sene sonunda sadece 1.200 lira kar elde etmiş olursun, ama borcun da sıfırlanmış olur.

Yani Beşiktaş zarar açıklarken de borcu azalabilir.

Çevrimdışı panic13

Kardeşim ben ŞL şampiyonu olalım demiyorum. Az borçla klübü döndürelim diyorum. Schalke, Hamburgdan çok daha fazla taraftar sayısı ve potansiyele sahip bu ülkenin baş takımları. Akıllı yönetilirse gayet de olur.

Delege yapısı değişmeli desen anlarım ama niye klübü tutup şeyhe sarıyoruz ?

Mesele ŞL şampiyonu olmak değil. Az borçla döndürmek de zaten hali hazırda USD 400 milyon borç var. Hadi yıl sonunda alacak verecek, mahsup falan USD 350 milyon diyelim. Daha ne kadar borç olsun? Bu sadece Beşiktaş'ın problemi olsa yine eyvallah, öz eleştiri yapalım. Süper ligin Gençlerbirliği, Akhisar gibi özel takımları hariç neredeyse tüm takımlar aşırı borçlu. Belli ki daha temel problemler var şu anki ekonomik yapı ile bunun aşılması mümkün değil. Dışarıdan fon girmesi lazım. Başka çözümün görmüyorum. Beşiktaş kötü mü yönetiliyor? Hayır, ama belli ki bu çarkı döndürmeye yetmiyor o sebeple veya bu sebeple.

Ne kadar forma satabilirsin? Ne kadar sponsorluk bulabilirsin? NE kadar kombine satılabilir?

Her sene şampiyon olsan ve tüm gelirlerin mucize eseri 2 katına çıksa, yıllık gelirimiz USD 200 milyon olsa dahi borcu en erken 5 yılda falan kapatıyoruz. Hayali şartlarda bile.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Zaten belki demiştim ama senin kıyasında ufak bir hata var. Gelirler TL değil, döviz. Tamam, belki USD 40 milyon kar olmaz ama iyi bir yönetim ve istikrarlı başarı ile yıllık USD 10-15 milyon civarı kar hayal değil. Zaten almadan 2 oyuncu sattığında o dönem için USD 10-15 milyon net kar yazıyor ama dediğim gibi istikrarlı başarı ve iyi yönetim şart oğlu şart.
Transfer kısmında net kâr yazıyor :) Total kısımda o kâr devede tırnak kalıyor. Yıllık 15 milyon dolar kâr ile 20 senede anca yarısını eritirsin bu borcun. Faiz yükü bilmem ne filan onları hiç katmadım.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Kalyoncu

Çok iyi fikir.

Sosyal medya hesaplarından kulübe bu doğrultuda mesajlar atılması lazım.

Beni en sinir eden kısmı, Cem Dizdar'ın ağzına malzeme çıkması. Kartal Yiğit'in haberini sorgusuz sualsiz gerçekmiş gibi değerlendiriyor. Sonra denetleme kurulu başkanın açıklaması gelince yarım yamalak dinleyip, bilmiş tavırla "Açıklayamayız demişler, makyajlı bilanço" diye atıp tutuyor.

2 ay kafa ütüler artık borç 2.3 milyar, 2.5 milyar diye.
Cem dizdar? Oturup zamanını onamı harcıyosun abi. Mehmet demirkol-ali ece-uğur meleke hep konuşsunlar hep dinlerim.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı panic13

Transfer kısmında net kâr yazıyor :) Total kısımda o kâr devede tırnak kalıyor. Yıllık 15 milyon dolar kâr ile 20 senede anca yarısını eritirsin bu borcun. Faiz yükü bilmem ne filan onları hiç katmadım.

Tamam zaten haksız değilsin, benim derdim dönemlik kar değil, çok büyük bir borç var (seninle hemfikirim yani). Ne kadar ödersek ödeyelim bitmeyecek, kesin bir şekilde fon girmesi lazım kulübe. İster Fulya'yı sat, ister yurtdışından birisine sat. Şu haliyle bu çarkın dönmesi imkansız.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Daha önce de söyledim, borç kârla ödenmez. Açıklanan kâr, borç ödemelerinin de düştüğü halidir gerlilerin.

Şöyle düşünelim:

Bankadan araba kredisi aldın 30 bin lira, her ay 2.500 lira ödemesi var.

Borcun ne kadar? 30 bin.

5.000 lira maaş alıyorsun diyelim. 2.400 liraya geçiniyorsun. 2.500 lira da araba borcu ödüyorsun. Ayda 100 lira kar elde ediyorsun.

Sene sonunda sadece 1.200 lira kar elde etmiş olursun, ama borcun da sıfırlanmış olur.

Yani Beşiktaş zarar açıklarken de borcu azalabilir.
Gelir gider dengesi devreye giriyor bu noktada. Bizim gelirimiz atıyorum senelik 100 milyon dolar giderimiz 80 milyon dolar. 20 milyon dolar artıdasın ama öbür tarafta o borca devamlı faiz yükü biniyor. Sen yukarıdaki hesaba faiz yükünü ve dolar kurunu eklememişsin. T anındaki fotoğrafı çekip ona göre hesap yaparsan yanlış olur. Öyle olsaydı her mali dönemde o borç böyle fahiş noktalara gelmezdi.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Egos

bu bir ay öncesinin muhabbeti değil mi? kulübün kendi içindeki borçlarının da eklenmiş hali 2 milyar; divan kurulu başkanı'nın açıkladığı borç ile resmi borç arasındaki farkın nedeni kulübün kendi içinde borçlu ve alacaklı olması. yani borç alan da, veren de beşiktaş. o kalemler elendikten sonra kalan miktar -1,26 milyar- gerçek borcumuz.

Çevrimdışı b.damatoglu

Mesele ŞL şampiyonu olmak değil. Az borçla döndürmek de zaten hali hazırda USD 400 milyon borç var. Hadi yıl sonunda alacak verecek, mahsup falan USD 350 milyon diyelim. Daha ne kadar borç olsun? Bu sadece Beşiktaş'ın problemi olsa yine eyvallah, öz eleştiri yapalım. Süper ligin Gençlerbirliği, Akhisar gibi özel takımları hariç neredeyse tüm takımlar aşırı borçlu. Belli ki daha temel problemler var şu anki ekonomik yapı ile bunun aşılması mümkün değil. Dışarıdan fon girmesi lazım. Başka çözümün görmüyorum. Beşiktaş kötü mü yönetiliyor? Hayır, ama belli ki bu çarkı döndürmeye yetmiyor o sebeple veya bu sebeple.

Ne kadar forma satabilirsin? Ne kadar sponsorluk bulabilirsin? NE kadar kombine satılabilir?

Her sene şampiyon olsan ve tüm gelirlerin mucize eseri 2 katına çıksa, yıllık gelirimiz USD 200 milyon olsa dahi borcu en erken 5 yılda falan kapatıyoruz. Hayali şartlarda bile.
5 yılda bu karı kapatmak demek 6. 7. Yılda inanılmaz kuvvetli bir bütçeye sahip oluyorsun demek.

Akıllı yönetilirsen olur. Atl. Madrid batıktan çıktı, Portekiz gibi kıytırık bir ülkede 3 tane takım var yetiştir-satla dünya bütçeler çeviriyor.

Altınordu bile 1m bütçeyle yoka çıktı 5 sene olmadan Bundesligaya oyuncu satıyor.

Akıllı olursan yapılıyor...
İstikrar ve delege sistemi belirliyor eğilimi.

Kongreyi Yalçın karadeniz gibi, Demirören gibi adamlara bırakırsan olmaz tabii birşey.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Gelir gider dengesi devreye giriyor bu noktada. Bizim gelirimiz atıyorum senelik 100 milyon dolar giderimiz 80 milyon dolar. 20 milyon dolar artıdasın ama öbür tarafta o borca devamlı faiz yükü biniyor. Sen yukarıdaki hesaba faiz yükünü ve dolar kurunu eklememişsin. T anındaki fotoğrafı çekip ona göre hesap yaparsan yanlış olur. Öyle olsaydı her mali dönemde o borç böyle fahiş noktalara gelmezdi.
Neden bir sürü kulüp takımlarını satıyor kimse farkında değil mi? Milan bile sattı ki hem ülkesinde hem dünyada hatırı sayılır bir taraftarı var. Mevcut şartlarımla hiç bir şey satmadan veya kulübü birisine devretmeden bu borç erimez kendimizi kandırmayalım.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı panic13

5 yılda bu karı kapatmak demek 6. 7. Yılda inanılmaz kuvvetli bir bütçeye sahip oluyorsun demek.

Akıllı yönetilirsen olur. Atl. Madrid batıktan çıktı, Portekiz gibi kıytırık bir ülkede 3 tane takım var yetiştir-satla dünya bütçeler çeviriyor.

Altınordu bile 1m bütçeyle yoka çıktı 5 sene olmadan Bundesligaya oyuncu satıyor.

Akıllı olursan yapılıyor...
İstikrar ve delege sistemi belirliyor eğilimi.

Kongreyi Yalçın karadeniz gibi, Demirören gibi adamlara bırakırsan olmaz tabii birşey.

Tabii ki kağıt üzerinde sözlerin doğru da işte bu model TR'ye uymuyor. Çok iyimser yaklaşmışsın. Atl madrid son 4 senede 2 ŞL finali oynadı 1 defa şampiyon oldu bir defa AL aldı. Yani o seviyede yapılabilecek en üst seviyeye ulaştı. Oyuncuları o sayede o kadar para etti, kulübe çılgın para girdi. Bu model oralarda oluyor ama burada olmuyor işte. Porto, Benfica, dortmund "hadi olalım" deyince olmuyor. Bak Beşiktaş şu an etik değerler bazında en prestijli kulüp. Manchester City, Chealse'den falan oyuncu kiralar, satar duruma geldik. Az buz işler değil bu. buna rağmen attığımız adımlar hala yetersiz. Bak sadece kalecisizlik ve stopersizlik yüzünden şampiyon olmama ihtimalimiz var. buranın koşulları Avrupa gibi değil.

Neyse, daha uzatmayayım, ben kötümserim. İnşallah senin dediğin gibi olur.

Etiketler: