Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9167112 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimiçi Necmi

Cakal hakem taktiklerindendir: kayirdigin takima mac sonunda  kontrollu bir sekilde ver verebildigin kadar karti. Boylece mac sonu istatistiginde bol kart gorunur. Fakat dakikalara baktiginda son 5 dakika 3 sari kart. Besiktas'in derbi maclarinda rakiplere uygulanan taktiktir. Mesela derbilerde takimlara cikan kirmizi kartlar istatistigine FB'ye 2 kirmizi daha eklendi. Kimse dakika 90 da kirmizi gorduler diye hatirlamayacak. Acin Besiktas'in gordugu kirmizilarin dakikalarina bakin, bir de FB ve GS'nin kirmizi dakikalarina bakin.

Yine cakal hakem taktiklerindendir: yenilmesini istedigin takimin stoperlerine ilk firsatta sari cikar. Besiktas'a gecmis yillarda siklikla uygulanan bir taktiktir.

Yine cakal hakem taktiklerindendir: topu mumkun oldugu mertebe yenilmesini istedigin takimin kalesine dogru yonelt ince faullerle.

Besiktaslilar olarak bunlari ezberlettiler bize. 

Tamam Necmi abinin amacini anliyorum ve degerli buluyorum. Yani hep bahanelere siginan, hep gergin ve patlamaya hazir bir camia olmanin sakincali oldugunu dusunuyor ve bu konuda hakli. Fakat susarakta bu eyyamlarin onune gecemiyoruz. Konussan olmuyor, sussan gonul razi degil.

dakika 29 Volkan
dakika 61 salih
dakika 81 87 skrtel

dakika 90 90 josef
dakika 90 Emenike
volkan hariç hepside sert faullere verildi
öncesindede pozisyon verilmesi gereken kart yok
çıkması gerekende zamanda çıktı kartlar
birde kartlar çıkarken Beşiktaş galipti.
Tolgayda 65 de gördü kartı
dakikanın kaç olduğunun bir önemi yok
Beşiktaş 1-0 galip ve rakibin stoperini ve liberosunu oyundan atıyorsun
oyuncu değiştirme şansları bile yok ve göbekleri boşalıyor
üstüne gitsen 5 dakikada darmadağın edersin ve eldeki tek stoperleri yaptı sanırım golün ortasını
düşün işte insan böyle bir maçta gerçekten hakem demeye utanır.
hoca napıyor abou çıkartıp cenk alıyor
tolgay çıkartıp necip alıyor
dakika 89 rakip eksik ve talisca çıkartıp inler alıyor.
bütün hücumcuları alıp savunmacıları sokuyor bunuda eksik rakibe karşı yapıyor.
siz daha hakem diyerek kendinizi kandırın. Şenol hocanın verdiği puanlara birde o puanlar verilirken oyuncu değişikliklerine
bakıverin.
ben herşeyden önce abou çıkartıp ligin başından beri sıfır katkısı olan cenki oyuna alan hocayı ilk sorgularım.
stoperi kırmızı yemiş göbeği boşalan on kişi kalmış rakibe karşı talscanın çıkartılıp inlerin alınmasını konuşurum
tam taliscanın önü açılmış sen oyundan alıyorsun
takımı hücuma çıkartan tolgayın çıkıp necipin girmesi
hoca 65 den sonra oyuncu değiştirmeye kendini mecbur hissediyor çünkü çıkarttığı oyuncular kötü oynamıyor
tam tersi yerine girenlerin daha düşük performans göstereceği belli
izahı yok ama sizin için bir izah var hakeme yık herşeyi konu kapansın Beşiktaş düşmanı hakem
Beşiktaşı doğradı. bir sonraki maçtada başka bir Beşiktaş düşmanı hakem Beşiktaşı doğrar nasılsa
bir öncekindede bütün herkes abouyla başlamalı derken cenkle başak maçına çıkan hocayı bu seferde
cüno doğradı.

Çevrimiçi Necmi

TFF ve PFDK nin tarafsız olmadığına dün artık yüzde 100 inanmış bulunuyorum. Talisca ya ceza doğru yapmayacaktı ama o kaleciye disipline bile sevk etmediler. Megersem fabiano sezonu kapatmış diğer kaleci de sıkıntılı imiş.

Memleket takımım 2. Lig playoff yarı final maçına çıkacak bugün. Dün cezalar açıklandı hop Kastamonuspor bir maç seyircisiz. Sebep bir önceki iç saha maçında takibe küfür edilmis. Süper lig De her maç seyirci küfür etmiyor mu? Ben denk gelmedim seyircisiz maça kolay kolay.  Nedense tarihinde en önemli maça çıkacak takım 4 bin kapasiteli stadda 300 kişi küfür etti diye seyircisiz oynama cezası aldı. Şu da var. Daha önce 4 maçta kötü tezahürattan dolayı bir maç ceza almıştik. Bu küfür olayı 4 maç tekrarlanınca seyircisiz oynama cezası veriliyorsa biz zaten daha 1-2 ay önce aldık. O cezadan sonra ilk kez küfürlü tezahürat dan sevk edildik ve direkt seyircisiz oynama cezası aldık. Megersem rakibimizin dayıları varmış... Rakibimiz de playoff maçı oynadı sahasında ve o maçta düzenli olarak rakibine küfür etti ve sahaya seyirci girdi maç esnasında. Onların cezası 18 bin TL ama biz sadece küfür yüzünden seyircisiz oynama cezası yedik.. Bakan ve vekiller ile korunuyor malum takım..

Velhasıl; gücün varsa TFF de PFDK ya da istediğini yaptırıyorsun..
korunan onlar değil senin yanlış bilgin 3 yanlış bir doğruyu götürmüyor
her dört maçta bir seyircisiz değil sen söyledin işte dört maç sonu almış seyircisizi ondan sonra her küfürde seyircisiz oynarsın
dört sınırdır o zamana kadar kademeli para cezası ondan sonra her küfür seyircisizdir.
onun dışında farklı seyircisiz cezalarıda var
senin memleketinin taraftarı her maç küfür ediyorsa bunun nesini savunuyorsun
demene göre küfürden 5 maç ceza almışlar. daha ne olsun. TFF yi suçlayacağına takımına köstek olan o taraftar bozuntularını suçla
dörtlü cezayı doldurmuş ve küfür ederse sahası kapanacak bunu bile bile küfrediyorlarsa
yapacak bir şey yok. haketmişler.

Çevrimiçi Necmi

Bunlar sadece bir örnekti ama Berlusconi ye helal olsun avrupa maçlarında bile direk sonuca etki edebiliyormus
sen kimin neye etki ettiğini hiç bilemezsin o dönemler italyan takımları maçlara bond çantayla giderdi.
hiç duymadınmı italyada italyan takımını kolay kolay yenemezsin
italya mafyası bir takımın kupa almasını istiyorsa alır
o dönemler her türlü güç italyan takımlarındaydı rakipleri bile yoktu
olanlarıda bertaraf ediyorlardı.
berluscani kim sanıyorsun o dönem avrupanın en güçlü ülkelerinden birinin başbakanı
italya o dönemin emperyal güçlerinden biriydi.
avrupa dediğin şey zaten onların arenası

Çevrimiçi Necmi

Gene daldan dala atliyorsun necni abi lucescu da kal , bizim bu zamana kadar iyi olan td'lerimizde kal.

Diğer rakipler beni  veya bizi ilgilendirmez ama ders cikarttirabilir.

nerde daldan dala atlıyorum orda senin söylediklerine cevap vermişim
rakipler kendi dersini kendi çıkarsın her kulüp farklı işleyişde birbirlerinden ders almaz
kendi geçmişlerinden ders alırlar.
bu daldan dala kelimesini bir daha bana karşı kullanırsan atacağım seni artık haddini aşıyorsun
önce saygılı olmayı öğren ben Beşiktaşdan konuşuyorum renkli hocaları gündeme getirip daldan dala atlıyorsun
sonrda aklınca benimlemi dalga geçeceksin o verdiğin cevap zaten alay etmekti hadi görmezden geldim
sonra bu kelime senin haddin yok şimdi biraz dışarda kal yaptığını düşün belki insanlarla alay etmeden konuşmayı öğrenirsin

Çevrimdışı taner37

korunan onlar değil senin yanlış bilgin 3 yanlış bir doğruyu götürmüyor
her dört maçta bir seyircisiz değil sen söyledin işte dört maç sonu almış seyircisizi ondan sonra her küfürde seyircisiz oynarsın
dört sınırdır o zamana kadar kademeli para cezası ondan sonra her küfür seyircisizdir.
onun dışında farklı seyircisiz cezalarıda var
senin memleketinin taraftarı her maç küfür ediyorsa bunun nesini savunuyorsun
demene göre küfürden 5 maç ceza almışlar. daha ne olsun. TFF yi suçlayacağına takımına köstek olan o taraftar bozuntularını suçla
dörtlü cezayı doldurmuş ve küfür ederse sahası kapanacak bunu bile bile küfrediyorlarsa
yapacak bir şey yok. haketmişler.
3-4 bin kişilik stad zaten.  Küfür eden sayısı 300 civarıdır maksimum. Vadofone arenada maçlardan yapılan bazı küfürler oluyor.

Misal Vahap beyaz Ahmet Çakar .... Galatasaray tezahüratı gibi.  Bu tarz küfür dediğim de zaten. Öyle ama bacı sövme falan yok. Misal Fenerbahçe taraftarı Süleyman seba ya kaç farklı maçta küfür etti. Aldıkları ceza para ve kombine bloke. Neden çünkü tribünün belli kısmı ediyor. Burda da öyle.. kapalı tribünde bir grup ediyor tüm stad seyircisiz oluyor.

Ben ceza almaktan ziyade her maç küfür eden diğer takımların ceza almamasına tepkiliyim. Tarihin en önemli maçında cuma günü yani bugün çıkacak. Ve ceza dün perşembe saat 17.00 de verildi. Yangın dan mal kaçırır gibi...

Bu arada birşey sormak istiyorum..

Gümüşhane Menemen maçı vardı. TFF bu maça Trabzon lu hakem verdi. Hakem de biraz maça etki etti ev sahibi lehine..

Gümüşhane trabzon ile sınır.. Gümüşhane maçına Trabzonlu hakem vermek normal mi? TFF şaibe altında kalıyor.  Mesela Gümüşhane Ankaragücü maçı vardı olaylı bayağı kavga çıktı stad birbirine girdi. O maçta hakem Gümüşhane lehine idi. İşte o hakem Kastamonu Gümüşhane maçına verildi. Anlamıyorum gerçekten Türkiye de hakem mi kalmadı..

Misal BJK a da Fırat Bülent Cüneyt.. sanki başka hakem yok arkadaş anlamıyorum...

Biraz konu dan saptik hayırlısı olsun

Şenol hocanın dediği gibi

ALLAH VAR ALLAH
[ Son Düzenleme: 12 Mayıs 2017, 08:05:19 taner37 ]
Şampiyon Beşiktaş

Çevrimdışı Orhan_

Aynen bu zamana kadar Lucescu dışında gayet çok iyi hocalar bulup takımın başına getirdik (!)

Y.D zamanı, Mendes'in çöplüğü... Bir kere örnek verdiğin dönemle bu dönem arasında uçurumlar var. Araştır internetten Mendes'in çöplüğünü sonra da Del Bosque'nin kötü bir hoca olduğunu iddia et.

Bu iş bireysel değil, topyekün bir harekettir. Hoca da önemlidir, futbolcu da. Ama en önemlisi kulüptür. Hocasını, futbolcusunu kulübün üzerinde görmeye başlarsanız, kaybedenin kulüp olacağını düşünmeye başlarsanız kısa vadede "ben demiştimcilik" oynarsınız ama uzun vadede hatalı olduğunuz ortaya çıkar. Bu yönetim bu güveni hakediyor. Ayrıca Şenol Güneş şu an bu takımın başındaysa, bu yönetimin işidir. Gökten zembille inmedi.

Çevrimdışı Orhan_

Hakem sendromundan çıkmazsak işimiz yaş.. Bu tip konular haklılık-haksızlık gibi durumların da ötesinde sadece bizi geriye atar. Bunun artık sebeplerini konuşmaya gerek yok.

Taraftarın ilginç olan beklentisi, yönetimden medya önünde tepki beklemesi. Renklilerin manipülasyon yapabilecekleri tek mecra! Medya. Hala sallayanlar var medyayı o da ayrı bir konu. ANÇ geçenlerde tekrarladı biz kapalı kapılar ardında iş görüyoruz diye. Bu tip işlerin medyatik olmasının Beşiktaş'a zarar vereceğini nasıl göremezsiniz anlamak mümkün değil. Bu yönetime güvenmeniz lazım. Mitrovic'i tartışalım, ben beğeneyim siz beğenmeyin, kanatların alternatifsizliğini tartışalım ama yönetimi, özellikle 2 senedir geleni geçeni tokatlamasını gördüğümüz halde, tecrübesizlikle, mahcubiyetle, Aziz gibi korku politikası gütmemeleri hasebiyle gömmeye çalışmanın ne haklılığı var ne de akla yatkınlığı.

Son 4 hafta kaldı. Önümüzde patates tarlasından bozma stadı olan Bursa maçı var. Ankaragücü taraftarı, çocuğun olsa sevmezsin öyle bir taraftar topluluğunu ama takımlarına ve garip bir şekilde Bursa'ya çok sadıklar, gelecek maça. Bizim kulüp olarak buna konsantre olmamız gerekiyor ama sosyal medyada, burada, yok doğranıyoruz, yok hakemler vs diye olaydan sapıyoruz. Haklılık-haksızlık tartışması değil artık bu, şampiyonluk yolunda kendi kendimize yarattığımız engelden başka bir şey değil.

[ Son Düzenleme: 12 Mayıs 2017, 08:12:04 Orhan_ ]

Çevrimdışı taner37

Hakem sendromundan çıkmazsak işimiz yaş.. Bu tip konular haklılık-haksızlık gibi durumların da ötesinde sadece bizi geriye atar. Bunun artık sebeplerini konuşmaya gerek yok.

Taraftarın ilginç olan beklentisi, yönetimden medya önünde tepki beklemesi. Renklilerin manipülasyon yapabilecekleri tek mecra! Medya. Hala sallayanlar var medyayı o da ayrı bir konu. ANÇ geçenlerde tekrarladı biz kapalı kapılar ardında iş görüyoruz diye. Bu tip işlerin medyatik olmasının Beşiktaş'a zarar vereceğini nasıl göremezsiniz anlamak mümkün değil. Bu yönetime güvenmeniz lazım. Mitrovic'i tartışalım, ben beğeneyim siz beğenmeyin, kanatların alternatifsizliğini tartışalım ama yönetimi, özellikle 2 senedir geleni geçeni tokatlamasını gördüğümüz halde, tecrübesizlikle, mahcubiyetle, Aziz gibi korku politikası gütmemeleri hasebiyle gömmeye çalışmanın ne haklılığı var ne de akla yatkınlığı.

Son 4 hafta kaldı. Önümüzde patates tarlasından bozma stadı olan Bursa maçı var. Ankaragücü taraftarı, çocuğun olsa sevmezsin öyle bir taraftar topluluğunu ama takımlarına ve garip bir şekilde Bursa'ya çok sadıklar, gelecek maça. Bizim kulüp olarak buna konsantre olmamız gerekiyor ama sosyal medyada, burada, yok doğranıyoruz, yok hakemler vs diye olaydan sapıyoruz. Neyseki stat taraftarı bu kadar ufalmıyor. Haklılık-haksızlık tartışması değil artık bu, şampiyonluk yolunda kendi kendimize yarattığımız engelden başka bir şey değil.
Hakemdir şudur budur çok takılıyoruz.

Başakcity maçında 18 dk 3 golü BJK yedi
Fener maçında pek çok pozisyonu BJK atamadı. Yediğimiz gol net faul ama suç bizde atacaksın golünü bitireceksin maçını.

Bayern şampiyonluk maçında gitti deplasmanda da Gomez in takımına 6 attı mı? Attı. Bursa. Deplasmandasın..

Çıkacaksın atabildiğin kadar atacaksın. Senin başka işin yok 90 dk saldır atabildiğin kadar at. Basit olay. 1-2 olursa maçı bırakırlarsa sıkıntı.. GS Kasımpaşa Akhisar in 5-6 attığı Bursa sonuçta..

Bursa'nın en hareketli oyuncusu kel kadro dışı kalmış. Del valle mi neydi..

Şampiyon Beşiktaş

Çevrimdışı atakan eraslan

kastettiğim taraftar değildi şöyle düşün senin alanından konuşayım sürekli şampiyon olan shaktermi büyük takımdır yoksa kievmi
shakter dün kurulmuş sermayenin gücüyle şampiyonlukları cukkalamış bir takımken kievin sovyet tarihinde bile yeri vardır
sovyet milli takımını kiev beslerdi. avrupada shaktere kimse büyük gözüyle bakmaz ama kiev avrupada her zaman büyük takımdır.
mesela ingilterede uzun süredir başarısı olmayan liverpool ingilterenin en büyük takımlarında biridir. bu işi sermayeyle
sportif başarıyla ölçmüyorum sportif başarıyla gelen sermayeyle gelen şeyler sadece başarıdır büyüklük başka bir şeydir.
bunun tanımını bile yapamıyorum portoda Benficada çok eski kulüpler ama işin içine avrupa girdiğinde çok eski bir mazileride yok
birazda avrupa birliğiyle palazlanmış kulüpler. biz avrupada mücadele ederken bunların adı bile bilinmezdi.
brezilya sayesinde iyi beslendiler.dil birliğinden dolayı oraya iyi hakim oldular genç oyuncuları bulup yetiştirdiler
hem ekonomik güce ulaştılar. hemde tanınırlıkları arttı. birde şöyle düşünmek lazım onların elindeki ab pasaportu bizde olsa
tff nin aptalca yabancı tutumu olmasa şimdi biz nerde olurduk biz derken türk takımlarını kasdediyorum. Sadece Beşiktaş değil
bizim köklerimiz büyüklüğümüz yeterdi bize her zaman en büyük zararı federasyon verdi birde renkliler tabiki
kendi aralarındaki yarış çakma derbileri yetti her zaman buda bizim avrupada başarılı olmamızı engelledi

bi dakka bi dakka. şu benfica ve portonun avrupada adı geçmezdi kısmı olmadığı gibi resmen skandaldır. nasıl yokmuş benfica avrupada, realin efsanevi ilk beş avrupa şampiyonluğundan sonra ilk kim kupa aldı? benfica , o benfica efsanevi eusebionun kulübüdür, iki kere şl alıp 7 kere final oynamış takımdır. eufa finallerini saymıyorum. porto desen biri 80 lerde olmak üzere 2 şer kez şl ve uefa kupası almış sayısız meşhur futbolcu yetiştirmiş kulüptür. portekiz de her daim iyi bir milli takımdır, o meşhur platinili tiganalı fransa portekizi nasıl zor elemiş aç izle. daha bunlara bir de sportingi katmadım, onun da kupa galipleri almışlığı vardır. bi ülkenin milli takımı kaç kez yarı final final oynicak, üç baba kulübü avrupada almadık kupa bırakmicak, ama mazileri yok denecek. senle şurda hemfikiriz, beşiktaş bunlardan büyük kulüptür, potansiyel olarak diyorum ama, porto benfica sürekli başarılı olmak zorundalar avrupada yoksa kendi ülke ligleri ile döndüremezler işi, bizse hiç avrupada yarı final bile oynamamış ve petrodolar bi sahibi yokken bile vodafone arena yapabilen bir camiayız. valencia mesela hala bitiremedi yeni mestellayı , çürüdü. beşiktaşın büyüklüğünün başarılı olup olmaması ile ilgisi yok çünkü. yenildikçe çoğalan bir destek alır. potansiyel olarak büyüğüz yani.ama ayarını kaçırmayalım adamların avrupada bişeyi yoktu dersek sadece kendimize güldürürüz, yok artık

Çevrimiçi Necmi

Y.D zamanı, Mendes'in çöplüğü... Bir kere örnek verdiğin dönemle bu dönem arasında uçurumlar var. Araştır internetten Mendes'in çöplüğünü sonra da Del Bosque'nin kötü bir hoca olduğunu iddia et.

Bu iş bireysel değil, topyekün bir harekettir. Hoca da önemlidir, futbolcu da. Ama en önemlisi kulüptür. Hocasını, futbolcusunu kulübün üzerinde görmeye başlarsanız, kaybedenin kulüp olacağını düşünmeye başlarsanız kısa vadede "ben demiştimcilik" oynarsınız ama uzun vadede hatalı olduğunuz ortaya çıkar. Bu yönetim bu güveni hakediyor. Ayrıca Şenol Güneş şu an bu takımın başındaysa, bu yönetimin işidir. Gökten zembille inmedi.
boşver anlatamazsın sanada artık cevap veremez saygısızlıktan nopost aldı.
burda zaten son dönemlerde baskın bir şekilde ben demiştimcilik var kimsenin derdi
Beşiktaş değilki kendiler doğru olsun ısrarla bunu yapmaya çalışıyorlar ha yaptıklarının
Beşiktaşa zarar vereceğini ısrarla söyle hiç bir şey farketmiyor. tek dertleri ama ben demişdim
demek.
şu hakemler doğruyor diyenler herhalde dört gözle bekliyorlar hakemler doğrasında
ben demişdim demeyi örnek gösterdikleri doksan dakikada bir en fazla iki hatalı karar
bu kadarla Beşiktaş doğranmış oluyor.
ama haftalardır hakem konuşarak insanları maç atmosferinden çıkardıklarının farkında değiller
dediğin zamanda burasımı çıkarıyor deniyor ama işin aslı böyle değil burda okuyan gidip sosyal medyadada konuşuyor
bir şekilde yayılıyor sonuç bütün camia hakem konuşuyor. bir yerde durmak lazım başkaları bizi ilgilendirmez
biz kendi çöplüğümüzü toplayalım sonra belki diğerlerinde aklı başına gelir. gelmezsede sıkıntı değil yaz boyu ben
demiştim derler

bir de bu büyüklük işini de ilahiyane düşünmemek lazım, 60 sene önce real en büyük en başarılı kulüp değildi, frankonun bütçeden para aktararak büyüttüğü meşhur ettiği bir kulüp. ama büyüdü ve orda kaldı ama. büyük olmak demek büyük kalabilmek demek biraz da. o yüzden iki kere avrupa şampiyonu olan notingam kaybolur gider, aston villa gider, ama liverpool durur. ama küme düşürülen juve gelir yine orda zirvede yerini alır. büyüklük tepelerde kalmak , adının unutulmasına müsade etmemektir, yoksa kaç kupa alındığını sadece o kupaya yakın yaşayanlar hatırlıosa yetmez büyük olmak için. unutturmayacaksın kendini, birşekilde gündemde olacaksın insanlar futbol bilsin bilmesin adını duyacak orda burda

Çevrimiçi Necmi

bi dakka bi dakka. şu benfica ve portonun avrupada adı geçmezdi kısmı olmadığı gibi resmen skandaldır. nasıl yokmuş benfica avrupada, realin efsanevi ilk beş avrupa şampiyonluğundan sonra ilk kim kupa aldı? benfica , o benfica efsanevi eusebionun kulübüdür, iki kere şl alıp 7 kere final oynamış takımdır. eufa finallerini saymıyorum. porto desen biri 80 lerde olmak üzere 2 şer kez şl ve uefa kupası almış sayısız meşhur futbolcu yetiştirmiş kulüptür. portekiz de her daim iyi bir milli takımdır, o meşhur platinili tiganalı fransa portekizi nasıl zor elemiş aç izle. daha bunlara bir de sportingi katmadım, onun da kupa galipleri almışlığı vardır. bi ülkenin milli takımı kaç kez yarı final final oynicak, üç baba kulübü avrupada almadık kupa bırakmicak, ama mazileri yok denecek. senle şurda hemfikiriz, beşiktaş bunlardan büyük kulüptür, potansiyel olarak diyorum ama, porto benfica sürekli başarılı olmak zorundalar avrupada yoksa kendi ülke ligleri ile döndüremezler işi, bizse hiç avrupada yarı final bile oynamamış ve petrodolar bi sahibi yokken bile vodafone arena yapabilen bir camiayız. valencia mesela hala bitiremedi yeni mestellayı , çürüdü. beşiktaşın büyüklüğünün başarılı olup olmaması ile ilgisi yok çünkü. yenildikçe çoğalan bir destek alır. potansiyel olarak büyüğüz yani.ama ayarını kaçırmayalım adamların avrupada bişeyi yoktu dersek sadece kendimize güldürürüz, yok artık
iyide sizin geçmişiniz benim dünüm ben kendi yaşıma göre konuşuyorum zaten avrupa birliğiyle gelen başarılarını söyledim
ben 100 yılı devirmiş kulüplerin geçmişinden bahsediyorum. Aynı şartlar bizim elimizde olsa bu potansiyelle onlar yanımızda
yöremizde olmazdı. burdaki kavram büyüklük kavramı sportif başarı değil sende demişsin zaten bunu benim akşam başından beri anlatmak istediğimi
anlatmışsın bazı takımlar vardır sportif başarılarla doludur mesela psg gibi ama hiç bir zaman avrupanın büyüğü olamaz
onuda sayarsın bir sürü kupayla ama fransanın büyüğü kim dediğinde marsilya konuşulur saint etiene konuşulur psg konuşulmaz
burda yıllardır büyüklük kavramından bahsediyorum ve bu ülkenin tek büyüğüyüz diyorum bizden sonra fener gelir
gs asla büyük bir kulüp olamamıştır onun sportif başarıları kaynağı belli olan başarılardır kupa yoğunluklarının
tarihine bakmak yeterli kökleri yoktur tarafatrları ergenlerdir. hiç bir büyüklük tanımına uymaz benim için düne kadar bir kasımpaşadan
sarıyerden farklı değildi belki bir adım daha önlerinde kızkardeşinin eteklerine sığınmış onun gücüyle güç üreten
gölgesinden ayrılmayan bir takımdı ne zaman fetöyü arkalarına aldılar himmetle bu duruma geldiler böyle büyük olunmaz
dayandıkları yer kadar güçlüdürler bu ülkede her zaman fener Beşiktaş rekabeti olmuştur en azından şu döneme bakın
biz ilk toparlanma hamlemizde fenere karşı gardımızı aldık fenerde bize karşı gardını aldıiki yıldır gs gündemdemi
umursayanda sallayanda yok neden gs değilde fenere gardımızı aldık neden gsyi umursamazken fenere saldırdık
basının 20 yıldır iki büyük çıkartma sevdasının çöküşü şişirerek büyük olunmuyor asıl olanlar yerlerini eninde sonunda alıyor
işte büyüklük budur ne kadar darbe yersen ye kafanı kaldırdığın gün koltuk senindir
bütün basının sermayenin yaratmaya çalıştığını gelip bir senede çöpe attık uzun vadede hep rakibimiz fener olacak
gsde onun yancısı ama biz sağlam basarsak rakibimiz burda değil avrupada olur. burdaki sorun kupa sayılarının
takımları büyük yaptığı yanılgısı içinde olunmasından kaynaklanıyor. neyse artık sportif başarıda gelmeye başladı
belki genç kardeşlerimizde Beşiktaşın büyüklüğünün farkına varır. onu bunu sırf daha fazla kupa kazandığı için
Beşiktaşın önüne koyma ezikliği içinde olmazlar

Çevrimiçi Necmi

Fener maçında pek çok pozisyonu BJK atamadı. Yediğimiz gol net faul ama suç bizde atacaksın golünü bitireceksin maçını.

Bayern şampiyonluk maçında gitti deplasmanda da Gomez in takımına 6 attı mı? Attı. Bursa. Deplasmandasın..

Çıkacaksın atabildiğin kadar atacaksın. Senin başka işin yok 90 dk saldır atabildiğin kadar at. Basit olay. 1-2 olursa maçı bırakırlarsa sıkıntı.. GS Kasımpaşa Akhisar in 5-6 attığı Bursa sonuçta..

sorunda bu işde bir tane atıp bırakıyoruz.sonra yersen vay hakemler
ya karşında ölmüş teslim olmuş bir fener istesen tarihi farka gidersin adana kadar bile
direnemiyorlar ve maç 1-1 bitiyor oturup hakem diye ağlamak komik oluyor
neye sığınıyoruz.

Çevrimiçi Necmi

bir de bu büyüklük işini de ilahiyane düşünmemek lazım, 60 sene önce real en büyük en başarılı kulüp değildi, frankonun bütçeden para aktararak büyüttüğü meşhur ettiği bir kulüp. ama büyüdü ve orda kaldı ama. büyük olmak demek büyük kalabilmek demek biraz da. o yüzden iki kere avrupa şampiyonu olan notingam kaybolur gider, aston villa gider, ama liverpool durur. ama küme düşürülen juve gelir yine orda zirvede yerini alır. büyüklük tepelerde kalmak , adının unutulmasına müsade etmemektir, yoksa kaç kupa alındığını sadece o kupaya yakın yaşayanlar hatırlıosa yetmez büyük olmak için. unutturmayacaksın kendini, birşekilde gündemde olacaksın insanlar futbol bilsin bilmesin adını duyacak orda burda
benim için ispanyanın büyüğü a.madrittir ne franconun sermayesiyle büyüdü nede katalan burjuvazisinin
sermayesiyle büyüdü ne yaptıysa öz kaynaklarıyla yaptı bulunduğu yere tırmalayarak geldi.
altını çmurada soksan değerinden bir şey kaybetmez büyüklerde düşerek küçülmez
her zaman daha güçlü olarak tekrar ayağa kalkarlar juvenin yaptığı gibi  bizim yaptığımız gibi
ve bir kez ayağa kalktığında herkes için tehdit olur.20 yıldır bizi yerle bir ettiler sürekli
öğütülmeye çalışıldık işte büyüklük bu şartlar altında tekrar doğrulabilmektir.

Çevrimiçi Necmi

3-4 bin kişilik stad zaten.  Küfür eden sayısı 300 civarıdır maksimum. Vadofone arenada maçlardan yapılan bazı küfürler oluyor.

Misal Vahap beyaz Ahmet Çakar .... Galatasaray tezahüratı gibi.  Bu tarz küfür dediğim de zaten. Öyle ama bacı sövme falan yok. Misal Fenerbahçe taraftarı Süleyman seba ya kaç farklı maçta küfür etti. Aldıkları ceza para ve kombine bloke. Neden çünkü tribünün belli kısmı ediyor. Burda da öyle.. kapalı tribünde bir grup ediyor tüm stad seyircisiz oluyor.

Ben ceza almaktan ziyade her maç küfür eden diğer takımların ceza almamasına tepkiliyim. Tarihin en önemli maçında cuma günü yani bugün çıkacak. Ve ceza dün perşembe saat 17.00 de verildi. Yangın dan mal kaçırır gibi...

Bu arada birşey sormak istiyorum..

Gümüşhane Menemen maçı vardı. TFF bu maça Trabzon lu hakem verdi. Hakem de biraz maça etki etti ev sahibi lehine..

Gümüşhane trabzon ile sınır.. Gümüşhane maçına Trabzonlu hakem vermek normal mi? TFF şaibe altında kalıyor.  Mesela Gümüşhane Ankaragücü maçı vardı olaylı bayağı kavga çıktı stad birbirine girdi. O maçta hakem Gümüşhane lehine idi. İşte o hakem Kastamonu Gümüşhane maçına verildi. Anlamıyorum gerçekten Türkiye de hakem mi kalmadı..

Misal BJK a da Fırat Bülent Cüneyt.. sanki başka hakem yok arkadaş anlamıyorum...

Biraz konu dan saptik hayırlısı olsun

Şenol hocanın dediği gibi

ALLAH VAR ALLAH
vodafonda hiç söylenmiyor o küfürlü marşlar tarafatar akıllandı artık.
fırat cüno bülo dışındada hakem var elbet geçen senede bunlar verilmiyordu barış mete döndük durduk
o zaman neden hiç itiraz etmediniz başka hakem yokmu diye :D

Çevrimiçi Necmi

talisca bir maç ceza aldı diye herkes kuduruyor

Çevrimdışı Orhan_

talisca bir maç ceza aldı diye herkes kuduruyor

Özellikle lacivertler. Daha kabusun yeni başladığını bilmiyorlar. Onların ergenlerinin de bilmediği bazı şeyler var :money:

iyide sizin geçmişiniz benim dünüm ben kendi yaşıma göre konuşuyorum zaten avrupa birliğiyle gelen başarılarını söyledim
ben 100 yılı devirmiş kulüplerin geçmişinden bahsediyorum. Aynı şartlar bizim elimizde olsa bu potansiyelle onlar yanımızda
yöremizde olmazdı. burdaki kavram büyüklük kavramı sportif başarı değil sende demişsin zaten bunu benim akşam başından beri anlatmak istediğimi
anlatmışsın bazı takımlar vardır sportif başarılarla doludur mesela psg gibi ama hiç bir zaman avrupanın büyüğü olamaz
onuda sayarsın bir sürü kupayla ama fransanın büyüğü kim dediğinde marsilya konuşulur saint etiene konuşulur psg konuşulmaz
burda yıllardır büyüklük kavramından bahsediyorum ve bu ülkenin tek büyüğüyüz diyorum bizden sonra fener gelir
gs asla büyük bir kulüp olamamıştır onun sportif başarıları kaynağı belli olan başarılardır kupa yoğunluklarının
tarihine bakmak yeterli kökleri yoktur tarafatrları ergenlerdir. hiç bir büyüklük tanımına uymaz benim için düne kadar bir kasımpaşadan
sarıyerden farklı değildi belki bir adım daha önlerinde kızkardeşinin eteklerine sığınmış onun gücüyle güç üreten
gölgesinden ayrılmayan bir takımdı ne zaman fetöyü arkalarına aldılar himmetle bu duruma geldiler böyle büyük olunmaz
dayandıkları yer kadar güçlüdürler bu ülkede her zaman fener Beşiktaş rekabeti olmuştur en azından şu döneme bakın
biz ilk toparlanma hamlemizde fenere karşı gardımızı aldık fenerde bize karşı gardını aldıiki yıldır gs gündemdemi
umursayanda sallayanda yok neden gs değilde fenere gardımızı aldık neden gsyi umursamazken fenere saldırdık
basının 20 yıldır iki büyük çıkartma sevdasının çöküşü şişirerek büyük olunmuyor asıl olanlar yerlerini eninde sonunda alıyor
işte büyüklük budur ne kadar darbe yersen ye kafanı kaldırdığın gün koltuk senindir
bütün basının sermayenin yaratmaya çalıştığını gelip bir senede çöpe attık uzun vadede hep rakibimiz fener olacak
gsde onun yancısı ama biz sağlam basarsak rakibimiz burda değil avrupada olur. burdaki sorun kupa sayılarının
takımları büyük yaptığı yanılgısı içinde olunmasından kaynaklanıyor. neyse artık sportif başarıda gelmeye başladı
belki genç kardeşlerimizde Beşiktaşın büyüklüğünün farkına varır. onu bunu sırf daha fazla kupa kazandığı için
Beşiktaşın önüne koyma ezikliği içinde olmazlar

Aynı düşünüyoruz ama bu porto benfica kısmı hariç. onların avrupa birliği ile ilgisi yok , ab 57 de kurulmuş , benfica tutmuş 60-61-62 neyse almış kupasını şl de. yetmemiş yine almış yetmemiş yine kaç kere final oynamış , 66 da yıldız olan eusebioyu sunmuş piyasaya falan filan. Halen de final oynuyorlar halen de adlarını unutturmuyorlar , süreklilik büyüklüktür , sürekliler , hep varlar adlarını duyuyoruz hep , ben çocuktum benfica milanla final oynardı , hala UEFA finali şl çeyrek duyuyorum adlarını. Milan kayboldu gitti kaç sendir , benfica duruo ise o zaman hakkını vereceksin. Biz niye bunlardan büyüğüz , daha potansiyelliyiz çünkü. Ama bu takımları da küçük görmek olmaz ben onu diyorum,  on milyonluk bir ülkede ne yapabiliyorlarsa maksimumunu yapmış adamlar hem de parasız pulsuz. Onlar maksimumunu vermiş , biz minimumumuzu vermişiz ve bugünlere gelmişiz bu kadar.Saygı duyulmalı bunlara , onlar da öyle bir kalemde küçük kulüp denecek takımlar değiller.

Çevrimdışı Orhan_

Dayım 70 lerden beridir Üsküdar'da oturur ve beni Beşiktaşlı yapan adamdır. Tribün çocuğudur aynı zamanda. Anlattığı hikayelerde Gs'nin lafı hiç geçmez. Varsa yoksa her Fener maçından sonra vapurlara kadar Fblileri kovalama hikayeleri. Belki abartıyordur ama denize çok Fbli döktük diye anlatır :D.

Çevrimdışı Orhan_

Hem Fener, Hem Başakşehir maçları hocanın hatalı kararları, futbolcuların mücadelede geride kalmalarının sonucudur. 2 maçtan beraberlik dahi çıkarsak bugün konuştuğumuz tek şey şampiyonluk kutlamasının nasıl olacağı olurdu. Geçen seneki bitmek bilmeyen şarkıcı eziyetini eleştirirdik.
Nihayetinde ipler hala bizim elimizde. 4 maça çıkarız. Atarız 3'er 5'er şampiyon oluruz. Bu takımın bu gücü zaten var. Önemli olan, özellikle son 2 haftalık süreçten gerekli dersi çıkarmak.

Çevrimdışı tangaz

Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

hakemlerle ilgili herkes kaybediyor ama bu cüneyt çakır kadar eyyamcı pislik bir hakem yok bu ülkede @Librarius paylaşmış daha araştırsak çok şey buluruz böyle, onun dışında bu kadar eyyam yapan bir hakem yok.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Çevrimdışı tangaz

günaydın abi, pek neşelisin herhalde  :D

walla 11 saatten fazla uyumuşum çok zımba ve formda kalktım hakem renkli başak hepsini üst üste koyup hayvan gibi şey yapacak yani gömecek zindelikte uyandım ondandır  :D
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimiçi Necmi

hakemlerle ilgili herkes kaybediyor ama bu cüneyt çakır kadar eyyamcı pislik bir hakem yok bu ülkede @Librarius paylaşmış daha araştırsak çok şey buluruz böyle, onun dışında bu kadar eyyam yapan bir hakem yok.
yanılıyorsun tartışmasız bülodur eyyamcının kıralı bu sene hariç daha bizim eyyam
yapmadan bir maçımızı yönettiğini bilmem

Etiketler: