Benim bildigim ay lensi mumya gibi sarar oynattirir derbide.
Cok yazdim, tekrar edelim, derbilerin kendi hikayeleri olir, kendi kahramanlarini yaratir derbiler. Supriz yapmak sarttir, supriz yaparsan ilk 15 dakikada gol bulursun.
Kerim her ne kadar ilk11 baslamasini istemesem de bir suprizdir. Gidip tak diye sokusturabilir bir tane, adamini birakip gol yemeye de sebep olabilir.
Quaresma elinden gelenin en iyisini yapacaktir boyle maclari daha cok oynamis bir oyuncu elimizde yok suan.
Oguzhanin artik cikip boyle bir maci tek basina almasi lazim. Yoksa turkiye liginde kalmaya devam eder, ne uzar ne kisalir. Ckkip iki gol bir asist falan yapmali. Bana siirt koy hizmetleri yol su elektrik spora gol atan oguzhan lazim degil, buyuk maclarda ortaya cikmali.
Tolgay zaten ilginc oyuncu, nasil gol atacak bilemiyorum, kac golu var bilemiyorum bir livirpul macindaki golunu hatirliyorum sak, diye.
Atiba toparlanacaktir, topal ve souza agir oyuncular atiba siyrilir onlardan ama cok faule maruz kalacaktir, fiziksel mucadeleye cok girmeden ekonomik oynarsa bizim icin buyuk bir arti olur.
Fener ortasahasi guc ve fizik olarak ustun bizim orta saha ise teknik ve oyun bilgisi olarak. Derbilerde guclu ve fizikli olan bor adim ondedir, kisir maclardir bu maclar cunku.
Belki tolgay yerine nejipjanla baslamak daha iyi bir tercih olabilir. Tolgaya ben guvenemiyorum.
Ileride cenk oynarsa sikertel ve keyanin arasinda kaybolur, cizgiye kacar, cizgide top alincada kutu bos kalir ve ileride cogalamadigimiz mal bir mac oynamis oluruz. Kutuda cogalamamak en buyuk eksigi bu kadronun. Bunun sebepleri kanattan iceri deplase olmayan quaresma basta kanat oyunculari ki bu ariza 2-3 senedir devam ediyor. Oguzhan, tolgay, atiba orta sahasinin da necip, ginler dahil kutuya girmemesi de bu problemimizi percinliyor. Kutuda mario gomez varsa kutuya girmemek hocanin bir emri olmalidir, kutuyu mesgul etmeye gerek yok, mario dogru pozisyonu alir geleni sokar iceri, cenk falan kutuya girerse mario gomezi bozabilir, top cenke carpabilir vs...
Ama elimizde cenk, omer ve yeni pahali super star transferimiz aboubakar varsa o kutuya kalabalik girmek sart. Oguzhan da tolgay da girmeli o kutuya, top ters kanattayken quaresma da girmeli o kutuya. Oguzhan ve tolga belki laftan anlar kutuya girerler ama quaresmanin beyni basmaz kutuya girmeye ona odun terapisiylen aciklamak lazim ve kayserispor macinda attigi golu izletmek lazim 7/24.
Defansta fazla problem yasayacagimizi dusunmuyorum, uzun toplarda rahat toplariz toplari. Kisa tandem arasi toplara ters kademe yapan beklerimiz var. defans cok da muhim degil, fb fazla ustumuze gelmeyecektir. Aslinda tam 0-0lik mac goruntusu var.
Ben dunden beri formayla dolasiyorum, herkes totemini biraz erkenden yapmaya baslasin, gunlerden besiktas bugun, insallah kazaniriz ama alti ustu bir fb macidir fazla stres olmayin lig uzunnbir maraton. Sali gunu onemli bir macimiz var.