2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 29 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12373414 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Culpable

@Necmi Abi  bak  bjk4ever kisaca  aciklamis
kimseye kabul ettirmene gerek kendi kendine cok basitce yapabilirsin bunlarin hepsi bir tusa tiklamak kadar yakinda
yeterki teknik ve temel analizini guzelce yap zamanlamanda dogru olsun
borcunun bu sekilde kur farki ile azaltabilir hatta  actigin hedge pozisyonlardan  alacagin  swap yada  primlerler ile borcunu daha fazla azaltabilir
eurotry 2 gun once  3.70 idi bugun ise  3.84

ben cok yaparim  yukarida yazdigimi  her  yaptigim islemdede   ana paraya en az %8-10 birakir

turklirasi olarak nakit varligim sadece 22tl :)
en son 3.18 den tl leri euroya  gecirdim  akabinde
2.45den belarus rublesine gectim 
daha sonra  aldigim belarus rublesini 2.10 dan geri euroya cevirdim

basitce bir hesap yapalim
3.18 iken 1000 euro aldi isem 3.180 tl odedim

rublede yaptigim islem ile 1000 euro oldu 1165 euro
simdi 1165 i tl ye cevirmek istesem  1165*3.83=4461 tl ediyor

tl bazinda 2 islem ile  %40a yaklasik kazancim var
euro bazinda %16 kazancim var
ticaret yapmadik  para durdugu yerden kazandi :)

Culpable mesajinda hakli. Tabii genel mali yonetim bana gore kotu degil. Kotu yapilmis 1-2 transferi cimbizla cekip onun uzerinden degerlendirme yapmak da dogru degil. Yonetim bence genel olarak cok dogru bir transfer politikasi yurutuyor ve mali olarak da dogru isler yapiyorlar. Haaaaa, hedging konusunda haklisin. Bu sadece biz icin degil, tum kulupler icin gecerli.
Naklen yayin gelirlerinin, merchandising gelirlerinin buyuk cogunlugu tl uzerinden, bu bir gercek. Maas giderlerinin de neredeyse tamami euro veya usd uzerinden, bu da gercek (cogunlukla euro).
TL'nin ulkenin bu sartlarinda deger kaybettigi ve kaybetmeye devam edecegi bu kadar net ortadayken nasil hedging yapilmaz anlamiyorum. Bu tur kulupler kosedeki bakkal degil, gayet buyuk sirketler. Hedging gibi dunyadaki tum ortaboy-buyuk sirketlerinin kullandigi bir instrument nasil kullanilmaz anlamiyorum. Hedging yapmiyorsan kur farkindan dolayi buyuyen borc hakkinda sikayet etmeye hakkin da yok.

Bu arada Riza Calimbay'in roportajini izledim Yasaklı Link'te. Eto'o ile ilgili baya net konusmus. Giderse gider diyor ve Kerim+Omer'i istiyor. Kiralik olarak Kabul eder mi bilmem, ama Babel ve olasi Eto'o transferiyle ikisi de bosa cikiyor biraz. Bence takas yapmakta sikinti yok. Tabii burada Kerim bonservisle verilir mi tartisilir. Sanki Kerim yarim senelik veya 1.5 senelik kiralik ve Omer bonservisiyle daha mantikli. Omer'in gidisine uzulurum bu arada cunku bence ideal 3. forvet bizim icin ve potansiyelli daha kesinlikle var, ama maalesef yeterince sans bulamiyor ve bulamayacak gibi duruyor.

cirodan %15 vermem tabiki kardan %15 ile cirodan %15 aynı şeymi :)
kulüple ilgili hesaplar senin hesapların ve sana göre öyle şimdi senin kişisel çıkarımlarına
he doğrumu diyeyim. Kulüp mali açıdan doğrumu yönetiliyor bilemem bunu bu sene görmeye
başlayacağız yönetimi aldıklarından beri ilk defa bu sene gelir elde etmeye başladılar.
bu güne kadarda sürekli gider yazıldı. Mali açıdan kötü yönetiliyor demek için önce mali bir
açı olması gerekiyor :) naklen yayın gelirlerimizden maç hasılatlarımıza kadar ipotekliydi
bu sene almaya başlıyoruz. sıfır gelirle işe başladılar. o günkü borç 370 M$ dı o günkü kurla
burda yönetim başarılımı bilmiyorum bunun hesabı siftah yaptıkları andan itibaren elde ettikleri
gelirle harcadıkları giderin karşılaştırmasıyla olur. önceki yönetimden gelir olmadığı gibi
kendi zamanlarına denk gelen gelirlerin ipotekli olduğunuda hesap etmek gerekir tabiki.
adaletli mi olmak istiyoruz harcadıkları ve ortaya koyduklarını karşılaştıralım ve bunun
karşılığında ne elde ettiğimize bakalım yoksa mali tablolara bakıp dışardan sallamakla olmuyor
bu işler. @Culpable  370 M$ ın bugünkü karşılığı 1.332.000.000 TL oluyor.
hem borcu başka bir kura çeviriyorsam neden yene çevirecektim TL ye çevirirdim.
madem çevirmek o kadar kolay TL çok daha cazip oluyor. japonlar bile yen kullanmıyorken
sen yeni kime kabul ettirecektin orasına girmiyorum bile

Çevrimdışı Renton

Mitrovic kap 4.2 milyon bonservis.Oyuncuya yıllık 1.2 başıma ağrılar girdi
See you in another life,brother.

Çevrimdışı mylife1903

bir kadro yapayım bende madem atibayı da öldürmeyelim deniyor. uefayı alacak kadro...

fabri

gg marcelo mitroviç adriano

ginler atiba

q7 talisca babel

etoo
Senol gunes boyle oynayabilir. Bilic olsa ginler yerine nejipjani koyardi

Çevrimdışı tangaz

Senol gunes boyle oynayabilir. Bilic olsa ginler yerine nejipjani koyardi

yok dostum şenol hoca ginlerin yerine ozziyi koyar sonra defans yol geçen hanı olur bu stoperde çöp çıktı die dövünürüz.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı mylife1903

@Necmi Abi  bak  bjk4ever kisaca  aciklamis
kimseye kabul ettirmene gerek kendi kendine cok basitce yapabilirsin bunlarin hepsi bir tusa tiklamak kadar yakinda
yeterki teknik ve temel analizini guzelce yap zamanlamanda dogru olsun
borcunun bu sekilde kur farki ile azaltabilir hatta  actigin hedge pozisyonlardan  alacagin  swap yada  primlerler ile borcunu daha fazla azaltabilir
eurotry 2 gun once  3.70 idi bugun ise  3.84

ben cok yaparim  yukarida yazdigimi  her  yaptigim islemdede   ana paraya en az %8-10 birakir

turklirasi olarak nakit varligim sadece 22tl :)
en son 3.18 den tl leri euroya  gecirdim  akabinde
2.45den belarus rublesine gectim 
daha sonra  aldigim belarus rublesini 2.10 dan geri euroya cevirdim

basitce bir hesap yapalim
3.18 iken 1000 euro aldi isem 3.180 tl odedim

rublede yaptigim islem ile 1000 euro oldu 1165 euro
simdi 1165 i tl ye cevirmek istesem  1165*3.83=4461 tl ediyor

tl bazinda 2 islem ile  %40a yaklasik kazancim var
euro bazinda %16 kazancim var
ticaret yapmadik  para durdugu yerden kazandi :)
Sifirlar atilinca da iyi vurgun yapmisindir sen belarusta.

Çevrimdışı tangaz

Mitrovic kap 4.2 milyon bonservis.Oyuncuya yıllık 1.2 başıma ağrılar girdi

bu yugolar iyi para kazanıyor bonservisten öyle ucuza da asla adam satmıyorlar.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı Renton

yok dostum şenol hoca ginlerin yerine ozziyi koyar sonra defans yol geçen hanı olur bu stoperde çöp çıktı die dövünürüz.
Abi bize stoper lazım değil.Superman lazım orda uçanı kaçanı alması lazım.Arkaya düşen hepsini yalaması lazım

Çevrimdışı Culpable

Yuru be Fikret baskan kim tutar seni  :halay: :halay:
q7 ilede sozlesme  yenile  senelik 2.5m avro olsun :)

"Matej Mitrovic'in transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır
Matej Mitrovic'in transferi konusunda kulübü HNK Rijeka ve oyuncu ile anlaşmaya varılmıştır. Buna göre HNK Rijeka kulübüne 4.200.000 Avro transfer bedeli ödenecektir.

Oyuncu ile 3,5 yıllık anlaşmaya varılmış olup,
2016-2017 Sezonunda 600.000 Avro,
2017-2018 Sezonunda 1.200.000 Avro,
2018-2019 Sezonunda 1.200.000 Avro,
2019-2020 Sezonunda 1.200.000 Avro Garanti Ücret
Ayrıca oynadığı maçlarda puan başı 4.000 Avro ödenecektir."
.

Çevrimdışı Renton

bu yugolar iyi para kazanıyor bonservisten öyle ucuza da asla adam satmıyorlar.
Oynattıkları kadrolar hep genç oyuncular satmaya oynatıyorlar bariz.130 bine almışlar o kulüp için dünya kadar para verdiğimiz tarihinde ilk 5 e girmiştir herhalde
Edit:Şimdi baktım 1. kramaric 9 m 2.mitrovic olmuş
[ Son Düzenleme: 06 Ocak 2017, 12:44:11 Renton ]

Çevrimdışı Kalyoncu

Beşiktaş ın son yıllardaki transfer hamleleri ve başarı değerlendirmesi yapmışlar

Yönetimin yaptığı en başarılı transfere negatif yazmışlar. :)
Mcgregor

Çevrimdışı tangaz

Abi bize stoper lazım değil.Superman lazım orda uçanı kaçanı alması lazım.Arkaya düşen hepsini yalaması lazım

bize stoper de lazım forvette mesela az evvel yazdığım kadroda mitroviç yerine raketçi alınabilmiş olsaydı. ligde şampiyonluk kesindi uefada ise yeni bir iskoç dötü karşımıza çıkmadığı sürece uefa finali cepteydi. etoo transferi de tamamlanınca ileri dörtlümüz tam vurucu tim olacak hatta tek topallayan q7 kalacak. onunda yapacağı ortalardan etoo çok ekmek çıkarır görürsünüz.

Çevrimdışı Renton

bize stoper de lazım forvette mesela az evvel yazdığım kadroda mitroviç yerine raketçi alınabilmiş olsaydı. ligde şampiyonluk kesindi uefada ise yeni bir iskoç dötü karşımıza çıkmadığı sürece uefa finali cepteydi. etoo transferi de tamamlanınca ileri dörtlümüz tam vurucu tim olacak hatta tek topallayan q7 kalacak. onunda yapacağı ortalardan etoo çok ekmek çıkarır görürsünüz.
Etoo da gelirse abi hücumda hepsi vuran adam ilk devre takım şut atmıyordu ceza sahası içinde bile pas yapıyorduk.Şimdi hepsi vurucak babel vuruyo talisca vuruyo etoo vurur çok değişik şeyler olabilir  :lol:

Çevrimdışı Culpable

yaslandim artik @mylife1903  kafam kaldirmiyor cok takip edemiyorum   TR de oldugumda  istanbulda ekmek fiyatini bilmem ama   atiyorum norvecde kackisi issiz kac kisi  yeni ise basladi   yeni zelanda bu ay kac kilo keci kili satmis hepsini  bilirdim :)
 1 gunde 5 degisik para birimine gectigimi hatirlarim  sermayeyi 15 gunde  8 e katladigimi felan filan 
 ama  soyledigim gibi artik yaslandim takip edemiyorum fazlaca :)

Sifirlar atilinca da iyi vurgun yapmisindir sen belarusta.

Çevrimdışı Renton

Madem verebiliyorduk yaz döneminde çağlara verseydik 2-3 neyse hemde yerliydi izlediğimiz bildiğimiz adamdı

Çevrimdışı Kalyoncu

Marcelo cezalı olduğunda başımıza neler geldi hala stoper lazım değildi diyen arkadaşlar var.

Çevrimdışı Kalyoncu

Madem verebiliyorduk yaz döneminde çağlara verseydik 2-3 neyse hemde yerliydi izlediğimiz bildiğimiz adamdı
Yaz döneminde paramız yoktu. Sosa gittiğinde Çağlarda gitmişti.

Çevrimdışı Renton

Yaz döneminde paramız yoktu. Sosa gittiğinde Çağlarda gitmişti.
Verilirdi o para törenin de gideceği aşikardı

Çevrimdışı Ömer Kaan

Verilen ücret çok değil, bonservis için de yüksek diyebiliriz, umarım fos çıkmaz. Ancak Hırvatistan'ın ilk 11 başlatmaya başladığı bi çocuk bizi yarı yolda koymaz bence.

Çevrimdışı Culpable

etol geldiginde 100bin forma satilirsa  zaten etonun   1 senelik maasi cikmis oluyor  fikret baskan daha neyi dusunuyor
mylife i dinleyip kara baloyu  almadiniz  bari diger kara oglani alin da rahat rahat maclari seyredelim

Çevrimdışı Renton

Transfer için şuanlık kalan bütçe 1m euro

Çevrimdışı underworld

bir kadro yapayım bende madem atibayı da öldürmeyelim deniyor. uefayı alacak kadro...

fabri

gg marcelo mitroviç adriano

ginler atiba

q7 talisca babel

etoo
Öldürmemis direk kötürüm yapmışsın.

Çevrimdışı Kalyoncu

Verilirdi o para törenin de gideceği aşikardı
Çağlar 24 mayısta Freiburga gitmiş. Biz şampiyonluk kutlarken adam imza atmış. Mümkün değildi olmuş olsa bende çok mutlu olurdum. Bonservis ücreti yüksek geçende söyledim Hırvatistan milli takımında oynayanı geçtim çağrılan her adam Beşiktaşda 11 oynar böyle düşünüyorum ben. İmkanımız olsa forvet Kalinicide almış olsak.

Çevrimiçi Gökhan Kurt

• Kara Kartal
  • *
  • 06 Ocak 2017, 12:59:43
  • Beylikdüzü-İstanbul
  • En güzel Beşiktaş'ın çocukları sever !!!
Sanırım , Etoo'da gelmicek bu gidişle.

Başkan " Etoo konusunda cok ısrarcı değiliz " demiş.  :akuma:
Cenk ile Ömer'e güveniyo sanırım.

Çevrimdışı Kalyoncu

Sanırım , Etoo'da gelmicek bu gidişle.

Başkan " Etoo konusunda cok ısrarcı değiliz " demiş.  :akuma:
Cenk ile Ömer'e güveniyo sanırım.
Dembaba kronik sakat.
Mario gomez'i Allah sahibine bağışlasın.

Çevrimdışı 38life

Mitrovic: Beşiktaş Türkiye'nin en iyi takımı. Beşiktaş taraftarı dünyanın en iyi taraftarı. Sahada agresif ve en iyi oyunumla kendimi göstereceğim.

Adam yürüyen özgüven

Etiketler: