@Necmi Abi bak bjk4ever kisaca aciklamis
kimseye kabul ettirmene gerek kendi kendine cok basitce yapabilirsin bunlarin hepsi bir tusa tiklamak kadar yakinda
yeterki teknik ve temel analizini guzelce yap zamanlamanda dogru olsun
borcunun bu sekilde kur farki ile azaltabilir hatta actigin hedge pozisyonlardan alacagin swap yada primlerler ile borcunu daha fazla azaltabilir
eurotry 2 gun once 3.70 idi bugun ise 3.84
ben cok yaparim yukarida yazdigimi her yaptigim islemdede ana paraya en az %8-10 birakir
turklirasi olarak nakit varligim sadece 22tl

en son 3.18 den tl leri euroya gecirdim akabinde
2.45den belarus rublesine gectim
daha sonra aldigim belarus rublesini 2.10 dan geri euroya cevirdim
basitce bir hesap yapalim
3.18 iken 1000 euro aldi isem 3.180 tl odedim
rublede yaptigim islem ile 1000 euro oldu 1165 euro
simdi 1165 i tl ye cevirmek istesem 1165*3.83=4461 tl ediyor
tl bazinda 2 islem ile %40a yaklasik kazancim var
euro bazinda %16 kazancim var
ticaret yapmadik para durdugu yerden kazandi

Culpable mesajinda hakli. Tabii genel mali yonetim bana gore kotu degil. Kotu yapilmis 1-2 transferi cimbizla cekip onun uzerinden degerlendirme yapmak da dogru degil. Yonetim bence genel olarak cok dogru bir transfer politikasi yurutuyor ve mali olarak da dogru isler yapiyorlar. Haaaaa, hedging konusunda haklisin. Bu sadece biz icin degil, tum kulupler icin gecerli.
Naklen yayin gelirlerinin, merchandising gelirlerinin buyuk cogunlugu tl uzerinden, bu bir gercek. Maas giderlerinin de neredeyse tamami euro veya usd uzerinden, bu da gercek (cogunlukla euro).
TL'nin ulkenin bu sartlarinda deger kaybettigi ve kaybetmeye devam edecegi bu kadar net ortadayken nasil hedging yapilmaz anlamiyorum. Bu tur kulupler kosedeki bakkal degil, gayet buyuk sirketler. Hedging gibi dunyadaki tum ortaboy-buyuk sirketlerinin kullandigi bir instrument nasil kullanilmaz anlamiyorum. Hedging yapmiyorsan kur farkindan dolayi buyuyen borc hakkinda sikayet etmeye hakkin da yok.
Bu arada Riza Calimbay'in roportajini izledim Yasaklı Link'te. Eto'o ile ilgili baya net konusmus. Giderse gider diyor ve Kerim+Omer'i istiyor. Kiralik olarak Kabul eder mi bilmem, ama Babel ve olasi Eto'o transferiyle ikisi de bosa cikiyor biraz. Bence takas yapmakta sikinti yok. Tabii burada Kerim bonservisle verilir mi tartisilir. Sanki Kerim yarim senelik veya 1.5 senelik kiralik ve Omer bonservisiyle daha mantikli. Omer'in gidisine uzulurum bu arada cunku bence ideal 3. forvet bizim icin ve potansiyelli daha kesinlikle var, ama maalesef yeterince sans bulamiyor ve bulamayacak gibi duruyor.
cirodan %15 vermem tabiki kardan %15 ile cirodan %15 aynı şeymi 
kulüple ilgili hesaplar senin hesapların ve sana göre öyle şimdi senin kişisel çıkarımlarına
he doğrumu diyeyim. Kulüp mali açıdan doğrumu yönetiliyor bilemem bunu bu sene görmeye
başlayacağız yönetimi aldıklarından beri ilk defa bu sene gelir elde etmeye başladılar.
bu güne kadarda sürekli gider yazıldı. Mali açıdan kötü yönetiliyor demek için önce mali bir
açı olması gerekiyor
naklen yayın gelirlerimizden maç hasılatlarımıza kadar ipotekliydi
bu sene almaya başlıyoruz. sıfır gelirle işe başladılar. o günkü borç 370 M$ dı o günkü kurla
burda yönetim başarılımı bilmiyorum bunun hesabı siftah yaptıkları andan itibaren elde ettikleri
gelirle harcadıkları giderin karşılaştırmasıyla olur. önceki yönetimden gelir olmadığı gibi
kendi zamanlarına denk gelen gelirlerin ipotekli olduğunuda hesap etmek gerekir tabiki.
adaletli mi olmak istiyoruz harcadıkları ve ortaya koyduklarını karşılaştıralım ve bunun
karşılığında ne elde ettiğimize bakalım yoksa mali tablolara bakıp dışardan sallamakla olmuyor
bu işler. @Culpable 370 M$ ın bugünkü karşılığı 1.332.000.000 TL oluyor.
hem borcu başka bir kura çeviriyorsam neden yene çevirecektim TL ye çevirirdim.
madem çevirmek o kadar kolay TL çok daha cazip oluyor. japonlar bile yen kullanmıyorken
sen yeni kime kabul ettirecektin orasına girmiyorum bile