Ben bu Süper Kupa, Cumhurbaşkanlığı Kupası gibi kupaları çok önemsemiyorum abi. UEFA bile önemsemiyor, Super Kupa finalleri Cardiff, Tiflis, Trondheim gibi abidik şehirlerde oynatıyor.
Winner'lık loser'lık konusu ayrı bir mesele, winner karakteri Süper Kupa ile değil şampiyonlukla kazanılır. Leş bir oyunla, penaltılarla rakibin eksik kadrosunu yenince neyin winner'i olursun?
Algı işi de ayrı bir hikaye. Geçen sene de Beşiktaş ve Şenol Güneş sonunu getiremez algısı vardı, olanları gördük.
Kusura bakma ama UEFA neyi takiyor, neyi takmiyor meselesi degil bu. Barcelona, Bayern, Real, Manchester, City, Juventus kendi ulkelerinin super kupalarini takiyor hem de feci sekilde takiyor. Eger sen Besiktas isen ve ucunda kupa varsa onu almak icin varini yogunu vereceksin.
Kotu oynadilar ve kazandilar diyorsun ya iste buna winnerlik deniyor. Loser takimlar ise ne kadar iyi oynarlarsa oynasin kupayi alamiyor.
winnerlik veya loserlik iyi oyun veya kotu oyunla olculmez, sonuc alip alamamakla olculur.
Neyse sunu cok iyi anladim: camiamiz winner olabilecek profesyonellikten uzak, koturum bir duygusallikla malul...
Sonuc: 10 yilda bir sampiyonluk....