Sevgili dostum, anlatamadığım nokta şu: Mustafa Pektemek'le sözleşme yenilenmesi hataydı. Ama o hatanın neden yapıldığını anlatıyorum ben sana. O anki şartlarda o hatanın yapılmasının sebebini anlaşılabilir hale getiriyorum.
Senin fikrin değerli elbette, ama bu forumda değerli. Öte yandan takımın teknik direktörü "Mutlaka kadroda tutulsun" derse, yönetimden kimse sana gelip "bu adam seni kanser ediyor mu?" diye sormaz. Bunu kabullenmelisin.
Ayrıca Pektemek'ten sonra ne oldu? O hatadan ders alındı, İsmail'le istediği paradan sözleşme yenilenmedi. Hatta adam üstüne Fener'e gitti. Demek ki hatalarından ders alıyor bu yönetim. O önemli.
Biz 1 verirken onlar 1.7 verdiler. 1 normaldi, 1.7 fazlaydı. Vermedik de zaten. Ama hala Pektemek üzerinden giderek İsmail konusunda yönetimi eleştirmeye çabalıyorsun, kendinle çelişiyorsun. Dediğini yapıyorlar, yine eleştiriyorsun.
Demek ki biat kültürünü eleştirirken, kronik muhalifleri de es geçmemek lazımmış.
Ayrıca 2015 Ocak ayına dönelim tekrar. Ersan ne katkı vermiş Beşiktaş'a o döneme kadar? 2 kere çapraz bağı koptu, 1.5 sezonu boş geçirdi, hir bir sezonda 20'den fazla lig maçına çıkmamıştı o anlaşma yapıldığında. Binlerce kişi(millet?) kızıyordu böyle sözleşme mi verilir Ersan gibi müzmin sakata diye.
Tolga psikolojik olarak falan bitmiş değil. Sezon içinde Avrupa'dan elenmemize yol açtı, taraftar tepki gösterdi, yerine kaleci alındı, formasını kaptırdı, Akhisar maçında infial oldu vs. Sonra şampiyonluğun en kritik maçını kazandırdı Türk Telekom Arena'da. Tolga düşündüğünüz kadar zayıf psikolojiye sahip değil, o Cenk Gönen'di.
Acele edilmesi konusunda ben de katılıyorum, ama belki bulurduk goygoyuna katılmıyorum. Bu mantar değil, çayırda dolaşarak bulunmuyor. Türk kaleci havuzu belli. 1 sene içinde yedek kaleci olacak kalitede deneyimli yerli kaleci nereden bulacağız, nerede yetişiyor? Es kaza bulsan, kaç para isteyecekler? Birbirimizi kandırmayalım lütfen.
Uzmanlik alanimdan gelmis butun sorular,
Tartisma yanlis gidiyor once bolmek sonra tespit etmek lazim
Tolga, ersan, ismail ve pektemek olayi bir butun olarak incelemez
Soyle yapilmali
Tolga ve ersan
Ismail ve pektemek ekurileri ile daha iyi tartisilabilir bu konu
Tolga ve ersan besiktas takiminda zaman zaman forma giyebilecek oyunculardir. Aldiklari ucretler icin biraz ses cikartilabilir ama bunlar kotu lig futbolculari degildir.
Ismail ve pektemek efendilerden ismail, futbolcu degildir pektemek icinse yumusak geceyim kotu futbolcudur. Besiktas takiminda forma giymeleri bile tartismalidir.
Ismail konusunda bir duyumum yok ama soyle bir tezim var, ismailin meneceri aziz tarafindan gudumlu olarak sezonun kizistigi haftalarda, bayram ve seyran yokken kulubu karistirmak icin kulube gonderilir ve haber kalemsorler ile basinda dillendirilir, yonetim ismaile istedigi parayi vermeyince de isonun meneceri "yakarim ulan bu gezegeni"diye solugu azizin ofisinde alir ve fb istemeye istemeye fenere koy basi tezahuratini dinleye dinleye, seve seve ve kanirta kanirta ismaile sozlesmeyi verir, giren semsiyenin acildigini mahmut uslunun yuz ifadesinden anlayabilirsiniz.
Pektemekin bu kulube genclerbirliginden transferi ise tipik bir yetersizlik₁ ornegidir ayni tayfur havutcunun ibrahim akinin transferini isteyip kulubun basina bin bir turlu bela acmasi gibi.
Tolga beni rahatsiz etmiyor cunku yerini dolduracak kaleci pahali olur.
Ersan beni rahatsiz etmedi cunku kotu futbolcu degildi ve iyi besiktasliydi
Ismail ve pektemeki ise bu sanli forma icinde gormek bende kendimi seetme istegi uyandiriyor, seeedecem kendimi balkondan atacam yani