2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 39 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12381722 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı atalay

[ Son Düzenleme: 29 Ağustos 2016, 00:38:16 atalay ]

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Kısa ve net olarak kulüp Sosa'nın , Gomez'in durumuna hazırlıksız yakalanıyorsa önceden düzgün planlama yapamıyorsa , organizasyonda sorunlar varsa Sosa'ya alternatif olarak 31 yaşındaki Juventuslu Hernanes Gomez'e alternatif 35 yaşındaki Eto'o  öneriliyorsa o zaman scout ekibinin varlık maksadı nedir? 31 yaşındaki Hernanes'i , 35 yaşındaki Etoo'o yu bulmak için scout ekibine de gerek yok. Düzgün organizasyon sağlamadan +30 yaşında futbolcu alarak günlük hareket etmiş olursun .
[ Son Düzenleme: 29 Temmuz 2016, 04:20:13 Onur Küçük ]

Çevrimdışı mehmetkorfez

Herkes forveti konuşuyor ama stoper boş.Net 2 iyi isim alınmazsa sezon boyu başımız çok ağırır.Milosevic de yolcu olacak büyük ihtimal.

Rho-Marcelo-Tosic-X ile dönmez orası +1 daha lazım

Çevrimdışı atalay

Bu arada 'scouting' ile de doğru bilinen epey yanlış fikir var görebildiğim kadarı ile. Kulüplerde scouting yapısı var ise orada 'patron' olmaz. Diğer birimlerle ortak hareket edilir. Sağlıklı olan yöntem budur. Ayrıca altyapı ve üst yapıya göre öncelikler ve ihtiyaçlar sıralaması değişiklikler gösterir. Oyuncunun veri analizi, instat scout, analiz raporları, fitness data, wyscout izlemelerinden oluşan filtrelemelerden sonra oyuncu çıplak gözle izlenir. Ayrıca bu platformlar sadece transfer konusunda değil, maç ve rakip analizi, oyuncuların performans takibi vesaire için de kullanılıyor.

Tüm bunlar kabaca tarif ettiğim şeyler, detaylandırırsak daha kapsamlı ve uzunca yazmam gerekir. Fakat Beşiktaş'ta üst yapıda gerek bu sezondaki gerekse önceki sezonlardaki birçok transfer scouting mantığı ile yapılmış işler değil. Yapılanlardan ise pratikte başarılı sonuçlar elde edilemedi. Bunun eleştirisini yapmak da gayet doğal.

+Scouting'in olumsuz sebepleri sadece A takım ve teknik idare ile alakalı değil. Özellikle gelişim kaydetmesini beklediğiniz genç oyuncuların transferlerinden sonra kısa, orta ve uzun vade planlamalarını doğru kurgulayamamak ve A takım dışında oyuncunun gelişimini sağlayabilecek bir üst yapı oluşturamamak en büyük problem.
[ Son Düzenleme: 29 Temmuz 2016, 05:59:17 atalay ]

Çevrimiçi Savaş

Ben Fikret Orman'ın bu kadar basının önünde transfer yaptığını görmedim, bilmiyorum. Eto'o olayında biri saklanmaya çalışılıyor gibi.

Ya bomba biri daha gelecek Eto'o ile beraber yada sadece Eto'o  basına yem atılıyor.

Bence bunun arkasında bir iş var, sanki büyük balık kovalanıyor gibi. Biz böyle uluorta transfer yapmayız çünkü.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı tangaz

Birincisi €2,9 M'dan fazlası var. Ayrıca bütçelerinin ve ihtiyaçlarının yeni mi farkındalar? Şampiyonluğun üzerinden 2,5 ay geçti, süreci normalleştirebilirsin fakat ortada normal olan bir şey yok. Bundan sonra tıpkı geçen sezonlardaki gibi doğru hamleler yapabilirler fakat işin düsturu bu olmamalı.

bunun açılımını yapabilirmisin? elimizdeki bilgi sattığın kadar bonservise para harcanabileceği yönünde ve yapılan tek satış töre kiralık bedeli o da 3-3,5 milyon euro düzeyinde onun da 600bini adrianoya gitti. bu denklemden nasıl 2,9dan fazlası var sonucu çıkıyor. bilmediğimiz bir madde falan mı var FFP.de ? @atalay
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

önder özenin bir listesimi var ben bilmiyorum
onun liste yapacak kapasitede biri olduğunuda düsünmüyorum
aslında absürt değil anlamak istemezsen absürt görürsün
ortada yarışmacı bir kulüp varsa yarışmacı bir takım kurulduysa
ve sonucunda başarı geliyorsa arka planda çalışan ekipler başarılıdır.
ben neticeye bakarım detaylara bakmam. eğer biz yetiştiren bir kulüp olsaydık o zaman bakardım
hiç oyuncu yetiştirmiyoruz demekki başarılı değiliz yani bu kulüp için senin dediğin yetenek avcısı scout
ekiplerini bünyesinde barındırmak tüm dünyaya yayılmak pek yapabileceği bir şey değil
ben videolardan oyuncu bakılacağına pek inanmıyorum. şurda bizim stadda izlediğimiz olcayı çok beğenirken
tv den izleyenlerin hiç beğenmemesi en basitinden örnek oluşturuyor.

önder özenin bir listesi var. beğenirsin beğenmezsin "yaa bu adamın her tarafı liste yapsa nafile" dersin bunlar göreceli kavramlar ama adamın listesi hem de uzunca bir listesi var. mesela forumda çoğu kişinin istediği hakim ziyech ismini ülke futbol gündemine sokan ilk isim/isimlerden biridir. @Necmi abi
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimiçi Gökhan Kurt

oh be şu twitterdan kurtuldum..
görünen şu ETO'O yu alacağız bu garanti.
Gomez tatmin edici bir teklif gelmez ise gelmek isteyecektir.fiorentina satamazsa yada kiralayamazsa 2-3 milyon euroya biter
balotelli şuan liverpool yedek takımı ile antremana çıkıyor ve hiç kimse onu istemiyor biraz zaman geçsin o da gelmek isteyecektir.

Balotelli'den umudu keselim, adam dün açıklama yaptı "Hedefim üst düzey liglerde oynamak" diye.
CL umrunda değil anlıcanız.  :akuma:

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

demek ki yeteneğin sınırlıymış aksi halde seni bırakmazlardı  :D
@tangaz abi net bir yorum olmuş ben 12 yaşında falan çok iyiydim yaşıma göre ayağımın çok iyi olduğunu söylerlerdi güçsüzdüm ama şutlarım paslarım iyiydi aradan 13 14 sene geçti gene aynı mücadele yok pres yok pas ve şut var sadece halı sahaya bile bazen çağırmıyorlar  :biggrinking: :biggrinking:

Çevrimdışı mülkübey

Ciddi konuşacak olursak bu sene bana göre transfer yönetiminde sıkıntımız var. Anlaşılan başkan aktif rol alarak transferleri kendisi yönetmeye çalışıyor.Kadrolar zayıf.

Etoo olayına bakarsak , Etoo gibi geçen sene geldiğinde sınırsız saygı duyulan , neredeyse antalyasporun anahtarları teslim edilen adamın ben Beşiktaş'ı istiyorum dedikten sonra tereyağından kıl söker gibi alınamamasının ,  kulübünün yan çizmesinin bir izahı yok.

Transfer yapılınca  sağında solunda resim çektirme telaşından çok , daha sezon devam ederken gelecek planlaması ,proje ve operasyonlar yapılsa transfer komitesi daha çok işe yarar bence.

Kimseyi eleştirme derdinde değilim ama bursa , antalya gibi takımlardan Beşiktaş ( hele ki futbolcuda isterse ) kuralıyla kaidesiyle kolayca topçu alabilmeli.
Sen zafere inanırsan , zaferde sana inanır .

Çevrimdışı mülkübey

[ Son Düzenleme: 29 Temmuz 2016, 10:06:55 mülkübey ]

Çevrimdışı İhsan

Aynen izmit olmaz gelin istanbula semte gidelim hep beraber rakı balık yapariz  :friendship: :drunkard:

Rakı Balık  diyen mi oldu  :drunkard:
Israr ettiniz geleyim bari  :bigstar:
[ Son Düzenleme: 29 Temmuz 2016, 09:55:52 İhsan ]
Come to Beşiktaş

Çevrimdışı tuncaboylu

Kısa ve net olarak kulüp Sosa'nın , Gomez'in durumuna hazırlıksız yakalanıyorsa önceden düzgün planlama yapamıyorsa , organizasyonda sorunlar varsa Sosa'ya alternatif olarak 31 yaşındaki Juventuslu Hernanes Gomez'e alternatif 35 yaşındaki Eto'o  öneriliyorsa o zaman scout ekibinin varlık maksadı nedir? 31 yaşındaki Hernanes'i , 35 yaşındaki Etoo'o yu bulmak için scout ekibine de gerek yok. Düzgün organizasyon sağlamadan +30 yaşında futbolcu alarak günlük hareket etmiş olursun .

Kanımca bu mantık doğru değil.

Çünkü benzer şeyi Manchester United için de söyleyebiliriz, "120 milyon euro'ya Pogba'yı, 42 milyon euro'ya Mkhiteryan'ı almak için scout'a mı ihtiyaç var" deriz.

Liginde iddialı her takım hazır ve hemen katkı verecek oyuncuları kovalar, bu yüzden "Eto'o, Hernanes geliyorsa scout'a ne gerek var" lafı anlamlı değil bence.

Öte yandan insanlar scouting'i ucuza oyuncu mal etmek için kullanılabilen bir olgu zannediyorlar da, artık globalleşen dünyada o kadar kolay değil bu işler. Artık scout ettiğin adamı almak da para gerektiriyor, çünkü aynı oyuncuyu farketmiş en az 2-3 rakibin daha oluyor.(Eğer hiç rakibin yoksa, scouting'ini hatalı yapmış olma ihtimalin yüksek)

Mesela Manchester City scout ettiği Enes Ünal'a 3 milyon euro veriyor, en az 3 sene faydalanamadığından emin olduğu bir adam bu. City, Chelsea gibi İngiliz takımlarının sırf kirada 35-40 ttane genç oyuncusu var, ve bunların hepsi 3-4 milyon euro'ya aldıkları oyuncular. Bu 3 milyon euro, senin bu seneki transfer bütçen.

Yani senin elinde belli bir transfer bütçesi yoksa, sırf scouting'le kısa süreli problemlerini gideremezsin.
[ Son Düzenleme: 29 Temmuz 2016, 10:16:10 tuncaboylu ]

Çevrimdışı tuncaboylu

Ciddi konuşacak olursak bu sene bana göre transfer yönetiminde sıkıntımız var. Anlaşılan başkan aktif rol alarak transferleri kendisi yönetmeye çalışıyor.Kadrolar zayıf.

Etoo olayına bakarsak , Etoo gibi geçen sene geldiğinde sınırsız saygı duyulan , neredeyse antalyasporun anahtarları teslim edilen adamın ben Beşiktaş'ı istiyorum dedikten sonra tereyağından kıl söker gibi alınamamasının ,  kulübünün yan çizmesinin bir izahı yok.

Transfer yapılınca  sağında solunda resim çektirme telaşından çok , daha sezon devam ederken gelecek planlaması ,proje ve operasyonlar yapılsa transfer komitesi daha çok işe yarar bence.

Kimseyi eleştirme derdinde değilim ama bursa , antalya gibi takımlardan Beşiktaş ( hele ki futbolcuda isterse ) kuralıyla kaidesiyle kolayca topçu alabilmeli.

Öyle bir dünya yok, oyuncunun sözleşmesi varsa kulübünün söz hakkı da vardır.

Aynı mantıkla "Beşiktaş gibi takımlardan Milan ( hele ki futbolcuda isterse ) kuralıyla kaidesiyle kolayca topçu alabilmeli." cümlesi de kurulur ve karşı çıkamazsın.

Çevrimdışı abdusta

Sosa : Değişen bir şey yok,Milan yedek,hamle oyuncusuna 4 bile verme niyetinde degil,Sosa da yelkenleri indirmek üzere
          günün sonunda söylediklerini yutamayacagından ailesi Arjantin de kendi burada bekar kalacak

ETO'o : İş biraz farklı,işin içinde eski başkan Gencer var,yeni yönetimin eli zayıf nedeni Eto nun geçen seneden alacagı en az 1 milyon var
           sponsorlar destek olmadığı için bu borç ödenemiyor.Dolayısıyla Eto nun serbest kalma ihtimalinden dolayı Beşiktaş Antalya ya resmi teklif götürmüyor
           Eto ya sen hallet denmesi bu sebeple,ETO rest cekecek ya borcunuzu odeyin yada alacagıma karsılık beni serbest bırakın diyecek.

Sosa ve Eto durumu farklı birinin alacagı yok,diğerinin var,Antalya hiçde masum değil eğer Eto yu elde tutması gerekiyorsa borcunu ödemesi ve bu gecikmenin ileride olmaması için
 banka teminat mektubu isteyen ETO ya bu teminatı vermeli,Türkiyede borç çemberinde olan bir kurumun boylesine yuksek meblagı banka teminatıyla alması çok zor temlik edebileceği
 temiz bir mal varlıgı olması lazım.

saygılar

Çevrimdışı tangaz

@tangaz abi net bir yorum olmuş ben 12 yaşında falan çok iyiydim yaşıma göre ayağımın çok iyi olduğunu söylerlerdi güçsüzdüm ama şutlarım paslarım iyiydi aradan 13 14 sene geçti gene aynı mücadele yok pres yok pas ve şut var sadece halı sahaya bile bazen çağırmıyorlar  :biggrinking: :biggrinking:

@Mehmet Ali C. ben orada Tolgaya takılıyordum :) futbolda safi yeteneğin tek başına yetmediğini hepimiz görüyoruz. dünya örnekleri ile dolu. diğer taraftan Türk gençleri ile Avrupalılar arasındaki atletik performans makası giderek açılıyor. bu noktada çalışmak çok çalışmak ile makası kapatmak belki mümkün olabilir ama bu sefer de ülke insanının mental sorunları devreye giriyor. kabul edelim ki biz tembel hazırcı bir toplumuz.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Kanımca bu mantık doğru değil.

Çünkü benzer şeyi Manchester United için de söyleyebiliriz, "120 milyon euro'ya Pogba'yı, 42 milyon euro'ya Mkhiteryan'ı almak için scout'a mı ihtiyaç var" deriz.

Liginde iddialı her takım hazır ve hemen katkı verecek oyuncuları kovalar, bu yüzden "Eto'o, Hernanes geliyorsa scout'a ne gerek var" lafı anlamlı değil bence.

Öte yandan insanlar scouting'i ucuza oyuncu mal etmek için kullanılabilen bir olgu zannediyorlar da, artık globalleşen dünyada o kadar kolay değil bu işler. Artık scout ettiğin adamı almak da para gerektiriyor, çünkü aynı oyuncuyu farketmiş en az 2-3 rakibin daha oluyor.(Eğer hiç rakibin yoksa, scouting'ini hatalı yapmış olma ihtimalin yüksek)

Mesela Manchester City scout ettiği Enes Ünal'a 3 milyon euro veriyor, en az 3 sene faydalanamadığından emin olduğu bir adam bu. City, Chelsea gibi İngiliz takımlarının sırf kirada 35-40 ttane genç oyuncusu var, ve bunların hepsi 3-4 milyon euro'ya aldıkları oyuncular. Bu 3 milyon euro, senin bu seneki transfer bütçen.

Yani senin elinde belli bir transfer bütçesi yoksa, sırf scouting'le kısa süreli problemlerini gideremezsin.
Niye role model olarak Chelsea City alınıyor? En son rol model alınacak takımları seçmişsiniz. İkisi de para babaları tarafından yönetilen kulüpler. Rol model alabileceğin daha başka onlarca kulüp var.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı mülkübey

Öyle bir dünya yok, oyuncunun sözleşmesi varsa kulübünün söz hakkı da vardır.

Aynı mantıkla "Beşiktaş gibi takımlardan Milan ( hele ki futbolcuda isterse ) kuralıyla kaidesiyle kolayca topçu alabilmeli." cümlesi de kurulur ve karşı çıkamazsın.

yurtdışı için geçerli değil yalnız bu söylediğim .Milan -antalya ?  Bizim tr de rakibimiz fener antalyadan etoyu istese o gün alır, bursanın yarısını aldı bursa 'ama' diyemedi biz bursadan şenol hocanın istediklerini bırak iğne alamıyoruz , gs trabzonun yarısını yine aldı , biz antalyadan antalya kulübü bizi kanırtmadan bizi isteyen etooyu alamıyoruz.

Bizim şampiyon olmak için fb ve gs kadar içeriyi toplamamız lazım. 3 büyüğün en büyüğüysek istediğimizi alacağız.  Toplayamıyorsak iç transfer ayağımız zayıftır.

Öyle bir dünya yok demişsin. Öyle bir dünya var. Çünkü tr ligi kendine has öyle bir dünya. Transferde de mücadele de de ayrı bir dünya . Öyle olmasaydı rakip anadolu topçuları bizimle oynarken koşmaktan ayakları poposuna vurup , diğeriyle oynayacağı hafta sakatlanmazdı. 20 puanla şampiyon olurdun. Transferde de aynı.

Neyse söyleyeceğim , Yani öyle bir dünya var hemde tr liginde.
[ Son Düzenleme: 29 Temmuz 2016, 10:38:56 mülkübey ]

Çevrimdışı tuncaboylu

Niye role model olarak Chelsea City alınıyor? En son rol model alınacak takımları seçmişsiniz. İkisi de para babaları tarafından yönetilen kulüpler. Rol model alabileceğin daha başka onlarca kulüp var.

Örnek alalım demiyorum, benim orada söylediğim şey başka:

Sen scouting sonucu bulduğun genç bir oyuncuyu kolayca alamıyorsun, çünkü oyuncuda gerçekten bir potansiyel varsa karşına bu takımlardan biri illaki çıkıyorlar. Bu takımlar 3-4 milyon euro'yu gözünü kırpmadan verebilen takımlar, rekabete girmen kolay değil.

Bugün artık Football Manager oyunlarının bile inanılmaz detaylı veri tabanı ve scout ekibi var. Yani bir cevher bulduğunda ve onu almaya gittiğinde, karşına paralı bir rakip çıkması kesin gibi.

Çevrimdışı tuncaboylu

yurtdışı için geçerli değil yalnız bu söylediğim .Milan -antalya ?  Bizim tr de rakibimiz fener antalyadan etoyu istese o gün alır, bursanın yarısını aldı bursa 'ama' diyemedi biz bursadan şenol hocanın istediklerini bırak iğne alamıyoruz , gs trabzonun yarısını yine aldı , biz antalyadan antalya kulübü bizi kanırtmadan bizi isteyen etooyu alamıyoruz.

Bizim şampiyon olmak için fb ve gs kadar içeriyi toplamamız lazım. 3 büyüğün en büyüğüysek istediğimizi alacağız.  Toplayamıyorsak iç transfer ayağımız zayıftır.

Öyle bir dünya yok demişsin. Öyle bir dünya var. Çünkü tr ligi kendine has öyle bir dünya. Transferde de mücadele de de ayrı bir dünya . Öyle olmasaydı rakip anadolu topçuları bizimle oynarken koşmaktan ayakları poposuna vurup , diğeriyle oynayacağı hafta sakatlanmazdı. 20 puanla şampiyon olurdun. Transferde de aynı.

Neyse söyleyeceğim , Yani öyle bir dünya var hemde tr liginde.

Bursasspor ama diyemedi mi? Fener'in iliğini kemiğini sömürdü adamlar, 8 milyona Ozan Tufan'ı kitlediler, Volkan'dan da iyi bonservis aldılar

Şener'e bir şey diyemezlerdi, sözleşmesinde çıkış tutarı belliydi. Fernandao'nun tapusu da Bursa'da değildi, kiralıktı orada.

Yani Anadolu kulüpleri Fener isteyince hemen veriyorlar diye bir şey yok, onlara da gayet yağlı ballı geçiriyorlar. Zamanında Gençlerbirliği ve son senelerde Kayserispor hala batmadılarsa, bu Fenerbahçe'yi düdüklemeleri sayesindedir.

Çevrimdışı tangaz

Örnek alalım demiyorum, benim orada söylediğim şey başka:

Sen scouting sonucu bulduğun genç bir oyuncuyu kolayca alamıyorsun, çünkü oyuncuda gerçekten bir potansiyel varsa karşına bu takımlardan biri illaki çıkıyorlar. Bu takımlar 3-4 milyon euro'yu gözünü kırpmadan verebilen takımlar, rekabete girmen kolay değil.

Bugün artık Football Manager oyunlarının bile inanılmaz detaylı veri tabanı ve scout ekibi var. Yani bir cevher bulduğunda ve onu almaya gittiğinde, karşına paralı bir rakip çıkması kesin gibi.

bu scouting konusunda da hatalı düşünüyoruz bence. şöyleki; şimdi gerçekten büyük potansiyelli bir adam ise daha anne karnında adamlar keşfediyor ve kontrat yapıyorlar. keşif kısmını biz de yapabiliriz bunda sorun yok ama iş almaya gelince alamayız böyle safi yeteneklerde büyük liglerin büyük takımların altyapısına girmeyi yeğler zaten ortada altyapıdan üstyapıya oyuncu aktaramayan bir ülke olduğumuz gerçeği var hangi aklı başında yabancı gelip buralarda altyapılara girmek ister? bence biz ilerde A class 50 M ve üzeri bonservis marketi olabilecek adamları keşfe hiç bulaşmamalıyız. bence bizim 2 seçeneğimiz olmalı birincisi ilerde B-C class olabilecek adamları keşfetmek ve transfer etmeye çalışmak ikincisi ise luce'nin şaktarı misali 8-12 arası rakamlara 19-22 yaş arası latinleri alıp 15-25 aralığında market değerine ulaştırmak...

Çevrimdışı OrhanAker

Scoutingde gerçekçi hedef afrika ve uzak doğu olmalı burda bulduğun adamları alabilirsin işte.

Çevrimdışı tuncaboylu

bu scouting konusunda da hatalı düşünüyoruz bence. şöyleki; şimdi gerçekten büyük potansiyelli bir adam ise daha anne karnında adamlar keşfediyor ve kontrat yapıyorlar. keşif kısmını biz de yapabiliriz bunda sorun yok ama iş almaya gelince alamayız böyle safi yeteneklerde büyük liglerin büyük takımların altyapısına girmeyi yeğler zaten ortada altyapıdan üstyapıya oyuncu aktaramayan bir ülke olduğumuz gerçeği var hangi aklı başında yabancı gelip buralarda altyapılara girmek ister? bence biz ilerde A class 50 M ve üzeri bonservis marketi olabilecek adamları keşfe hiç bulaşmamalıyız. bence bizim 2 seçeneğimiz olmalı birincisi ilerde B-C class olabilecek adamları keşfetmek ve transfer etmeye çalışmak ikincisi ise luce'nin şaktarı misali 8-12 arası rakamlara 19-22 yaş arası latinleri alıp 15-25 aralığında market değerine ulaştırmak...

Katılıyorum abi, ama dediği gibi bu da yine para gerekiyor.

Luce'nin Saktar'ı misali bir çocuğa 8-12 arası rakamları nasıl harcayalım, geçen sene tüm takımı 10 milyon euro'ya kurduk.

Scouting'le genç oyuncu alabilmemiz için en az 3-4 sene beklememiz lazım bence.

Çevrimdışı sozkul

eto kamtayken nasıl görüşmüş olabiliriz ki?

Eto kampa istediği zaman gidiyor istemediği zaman gitmiyor..  :)
[ Son Düzenleme: 29 Temmuz 2016, 12:21:56 sozkul ]

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Eto kampma istediği zaman gidiyor istemediği zaman gitmiyor..  :)
abi sen etoyu istiyor musun :)

Etiketler: