Sosa gozumde inanilmaz deger kaybetti acikcasi.
1 Yerlileri gectim, ligde asagi yukari 180 yabanci oyuncu varken niye sadece Sosa terorden rahatsiz? Onunki can, digerlerininki patlican mi?
2 Teror yuzunden en cabuk sekilde gitmek isteyen ve ustelik kontrati olan bir oyuncu, cikip ben gidiyorum diye aciklama mi yapar yoksa kuluplerin anlasmasini bekleyip gerekirse kendi fedakarlik mi yapar? Gidiyorum diye aciklama yapan kontratli bir futbolcunun transferindeki isteyen kulup boyle bir aciklamadan sonra bedel arttirir mi, yoksa indirir mi?
3 Sosa kotu bir performans gosterseydi ve kadro disi kalsaydi, imza attigi 4 yillik sozlesmenin karsiligini ya tazminat ya da yillarla birlikte catir catir alirmiydi? Sosa sakatlik gecirse o parayi catir catir alirmiydi (ornek M.Pektemek, Serdar Kesimal, Hamit Altintop, Mehmet Topuz vs). Islerine gelince o sozlesmeyi catir catir kullanan oyuncular o sozlesmeye saygi da duymasini bilecek o zaman. O kadar gitme hevesi varsa da serbest kalma maddesi koydursaydi veya kendi cebinden fedakarlik yapsaydi. Adam kendi cebinden fedakarlik yapmamasi icin cikip facebook'ta aciklama yapiyor kapi gibi sozlesmesi oldugu halde.
Demin Hakan Gundogar Atiba'nin durumunu acikladi. Gelmis tesislere 100% gayretle antrenmanlarina baslamis. Menajerim gorusmeleri surduruyor; kulup menfaatleri dogrultusunda izin verirseniz giderim, yoksa gecen seneki gibi elimden geleni yaparim. Su an menajerim transferle ilgileniyor, benim kafamda transfer yok.
Bak, adam budur iste. O da gitmek istiyor belki, ama 1 laf etmem. Hatta bu davranistan sonra sozlesmesine iyilestirme yapip 1 sene uzatirim bile. Profesyonel dedigin boyle olur, adam dedigin boyle olur. Atiba gercek bir adamdir. Sosa ise kurnaz bir sarlatandir benim gozumde.
Yapilacak sey belli. Belirledigin bedeli getirirse gitmesine izin verirsin, gider₁. Eger getirmezse aciklama yapip camia'dan af dilemedigi surece gonderirsin A2 takimina, orada devam eder antrenmanlarina. Antrenmana cikmazsa da simdi yaptigimiz gibi noter tespiti yaptirip karsiligindaki cezayi catir catir kesersin. Hem boylece tesislerde de kalabilir, tesis disina cikip terorden korkmasina (!) gerek kalmaz. Mukemmel cozum Sosa bey icin.....