Genel olarak transfer dönemi yönetimin temkinli ve sabırlı tavrında, FFP ve Euro 2016 dışında da şöyle bir sebep olduğunu umuyorum: GG darbesi sonrası Fenerbahçe'nin cozutup plansız programsız sözleşmesi bitmiş ya da sözleşmesi devam etmekle birlikte ayrılacağı bariz oyuncularla kontratları imzalaması ve bizim ilgilendiğimiz transferleri sulandırma imkanının kalmaması ile daha rahat hareket etme, a klas ve b klas takımların boşa çıkacak oyuncularını da görme gibi stratejik bir duruş.
Fabri transferi ve kaleci rotasyonu beni de mutsuz ediyor ama, gg ile sağ bek güçlendi, sol bek ve stoper bölgesinde de gücümüzün artacağına kuşkum yok. Gomez, Atiba ve Sosa da kalırsa, kaleci dışında tek soru işareti töre sonrası kanattaki yeterliliğimiz olacak. Umarım Aras bir sıçrama yapar. Tolgay da sakatlık sonrası kurtulamadığı hantallığı atabilirse, sosa'nın da kalmasıyla çok iyi orta sahamız olur. Bana göre bu takımda futbol zekası en yüksek, en komple futbolcu Sosa. Yerini doldurmak öyle kolay değil. Takımın kilit oyuncuları Sosa, Oğuzhan ve Atiba. Bu üçlüyü korumak için şartları zorlamak gerekiyor. Takımın yeni savunma gücünde belki Atiba'nın yerine topu daha iyi kullanan, çapraz, ters kanada uzun pas atan ve şutu olan bir Dmc bulunabilir, ancak bence bu hamle FFP yüzünden bu sezonun değil gelecek sezonun işi olmalı.