Abi biraz abartmadın mı? Beşiktaş'ın yedek kalecisinin diğer takımların banko kalecisi seviyesinde olması filan? Ne zaman böyle bir şey oldu ki? Veya kaleci konusundaki şu bakış açısıyla bu gerçekleşebilir mi? Bugün Tolga'yı bıraksak kim alır as kaleci olarak?
bütün takımlar alır ben olanı değil olması gerekeni söylüyorum.
cenk içinde aynı şey söyleniyordu kim alır diye bak kimin aldığını gördünüz.
Tolga kötü kaleci değil kesinlikle sadece Beşiktaşın birinci kalecisi olacak durumda değil.
süper ligdede Beşiktaşın birinci kalecisi olacak seviyede kaleci yok. volkan babacanda
muslerada buna dahil. Bu kelimem onları kötü kaleci yapmaz. Sadece bize uymuyacağını
söylüyorum Muslera yıllardır buralarda övülür ama çizgide iyi olması dışında hiç bir artısı yok
ve avrupada hiç bir üst düzey takım tarafından kabul görmez o kadar fazla kusuru varki
çizgiden bir iki adım ileri çıktığında o kadar kötü bir kaleci oluyorki birebirlerdede kötü
tek artısı çizgide kedi gibi.
mesela volkan babacan iyi görünüyor değilmi ama bir bakın hep hamle yapmakta gecikiyor.
hızlı olması bu gecikmeyi bazı zamanlar kapatıyor. ama çoğunlukla şansı yaver gidiyor.
Tolganın bakıda ayak dibine atılan toplarda mesela ona kolay kolay uzaktan gol atamazsın
refleksleri çok iyi çok seri ama ayak dibine atıldığında tüm olay bitiyor çünkü o tip topları
ayakla çıkarması lazım ama adamda ayak yokki. tolganın yediği golleri bir inceleyin ne demek
istediğimi anlarsınız ama bu bir çok kalecide var. Tolga gözümüzün önünde olduğu için
sadece dikkatimizi çekiyor. Bu senenin Türkiye liginde en fazla kurtarış yapan kalecisi Tolga
neden kimse almasın muslera övüyorsunuz 49 gol yedi defansı kötüydü diyorsunuz bizim defans
dahamı iyiydi. tolganın bu sene ortalama 3-4 net kurtarışı var her maçta 2-3 maç dışında bariz hata yapmadı.
Hemen övdüğümü düşünmeyin Beşiktaşın birinci kalecisimi asla olmamalı ama Beşiktaşın birinci kalecisi olmuyor diye
diğer takımlara yakıştırmamak ne demek oluyor. Fenerin volkanından kesinlikle daha iyi kaleci
siz volkanın yediği golleri görmüyorsunuz galiba Beşiktaşa olmaz demek başka bir şey tolgayı yerle bir
etmeye çalışmak başka bir şey sonrada biz neden oyuncu veremiyoruz bizim taraftar bizdeki oyuncuyu öyle
öyle yerin dibine sokuyorki kim alır o saatten sonra. değerli olanı değersiz yapıyorsunuz çünkü.
Holosko yu bitirdi bu taraftar yoksa ligde her takımda oynardı. Pektemek bu gün fener ve gs dahil her takım havada kapar.
ama bize göre topçu değil. istersek boşa çıkaralım ondan sonra kimlerin kaptığını görürüz o beğenmediğimiz pektemeği