2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 18 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12359542 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Serhat Akkaya

İşin enteresan tarafı Nagotomo kontratını yeni uzattı. Caner, Ansaldi ve Dodo ise bu yılın transferleri. Planlamaları ne?
Ansaldi diğer kanatta da oynayabiliyor, Caner'i belki bazen ileride kullanmak isteyecek, Gerçi burası İnter, bunların sağı solu belli olmaz.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Boştaki adamı ikna edebilmenin tek yolu, diğer takımlardan fazla para vermek.

Onun da şöyle bir riski var: N'kolou'ya 4 milyon imza 2 milyon maaş verdin ve seni seçti. Kadrondaki diğer oyuncular ne oluyor demeyecek mi?

Hepimiz "GG'ye fazla para verilmemiştir de maaş dengesi bozulmaz" diye dualar ediyoruz, "İsmail'e 1.2 verip de Oğuzhan'ı ve Atiba'yı mutsuz etmesek" diye fikir yürütüyoruz.

E bu şartlar altında hangi bonservisi elinde kaliteli adamı ikna edebilirsin ki? Boşta olan en vasat adamlar bile 1 milyon euro'dan açacaklar kapıyı.
Doğru diyorsun, en basit örneği Cenk Tosun. Belki imza parası vermedik ama üçüncü forvet olarak aldığımız adama o dönemin şartlarıyla çok büyük bir sözleşme verdik.
Korku akıl katilidir.

Çevrimiçi Kapkarakartal

İşin enteresan tarafı Nagotomo kontratını yeni uzattı. Caner, Ansaldi ve Dodo ise bu yılın transferleri. Planlamaları ne?

Nagatomo ve Ansaldi sağ bektede oynayabiliyor.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Aslına bakarsan çok paramız da yok, 1 milyarı aşkın borç var.
Ben bu sene altyapıdan 1 veya 2 tane adamın direk 18 e alınması kanaatindeyim. Pektemeklerle şu aşamada takıma katkı sağlayamayacak Veliyle devam etmek yerine Furkan'la, Eslem'le devam etmenin daha mantıklı olacağı kanaatindeyim. Beşiktaş her sene olmasa bile 2-3 senede bir rotasyona girecek bir altyapı oyuncusunu takıma kazandırmalı, yoksa bu Fabri v.b transfer haberlerini daha çok duyarız.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tuncaboylu

Ben bu sene altyapıdan 1 veya 2 tane adamın direk 18 e alınması kanaatindeyim. Pektemeklerle şu aşamada takıma katkı sağlayamayacak Veliyle devam etmek yerine Furkan'la, Eslem'le devam etmenin daha mantıklı olacağı kanaatindeyim. Beşiktaş her sene olmasa bile 2-3 senede bir rotasyona girecek bir altyapı oyuncusunu takıma kazandırmalı, yoksa bu Fabri v.b transfer haberlerini daha çok duyarız.

Altına imzamı atarım.

Şampiyonluk ertesi seneler, iyi bir pr'la, genç oyuncuları altyapıdan çıkarmak için en büyük fırsatlardır. Milne zamanında bunu iyi kullanmıştık mesela, Lucescu döneminde de kullanacaktık da olayları herkes biliyor.

Veli ve Pektemek gibi oyuncuların yerine 2 genç oyuncu çıkarırsak, hem taraftar destekler hem de oyuncular kendini gösterir. Hem o ikisinden birisine bile alıcı bulabilsek, bütçeyi epey rahatlatırız da.

Çevrimdışı atalay

Nagatomo ve Ansaldi sağ bektede oynayabiliyor.
Ansaldi diğer kanatta da oynayabiliyor, Caner'i belki bazen ileride kullanmak isteyecek, Gerçi burası İnter, bunların sağı solu belli olmaz.

Sağ bek oynayabildiklerini biliyorum. Sağ bek pozisyonunda 2 tane sözleşmeli oyuncuları var. 7 tane bek oynayabilecek oyuncuları var. Belli ki birkaçını ıskartaya çıkaracaklar.

Çevrimdışı OrhanAker

Rhodolfo kampa full kapasitede katılır umarım.

Çevrimdışı cursedofdragon

Ricardo Quaresma
Gökhan Töre

Aras Özbiliz
Olcay Şahan

Kerim dışarda kaldı :)

Çevrimdışı Berat

Çevrimdışı OrhanAker

Ricardo Quaresma
Gökhan Töre

Aras Özbiliz
Olcay Şahan

Kerim dışarda kaldı :)
Bütçeyi oluşturacak iki isim var kerim etkisiz eleman şu an :D
Töre veya q17 10 + herhangi bir rakama gitmediği sürece işimiz zor.

Çevrimdışı Bishamon

Eslem çok kötü sakatlık geçirdi.O Osmanlıspor'un kötü zemininde çocukları oynatıyorlar sonra ülke sporu neden gelişmiyor.

Çevrimdışı Çağatay

Beşiktaş için gelsin o halde...

my plug in baby
crucifies my enemies
when i'm tired of giving
my plug in baby
in unbroken virtual realities
just tired of living

çek git bebeğim buralardan çek git daha güzeldi  :evillol:
Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimdışı atalay

[ Son Düzenleme: 29 Ağustos 2016, 01:11:21 atalay ]

Çevrimdışı pascal26

Sadece tahmin: Satmadan alamama sorunu bizim için büyük açmaz. Bu açmazdan çıkmak için önce bir "bonservissiz" hamlesi yapmamız lazımdı. Fabri bonservissiz olduğu için aldık, bulunsun. Sonrasında Töre'yi satarsak, alınacak adamlar sonrasında, -Boyko'yu da satabilirsek bu arada-  en son tekrar kaleci bakabiliriz. Fabri mi? Onu da kiralık veririz bu durumda.

Töre satışı olmaz, veya yeterli satış geliri olmaz ve/veya bu gelir diğer transferlere harcanırsa en kötü ihtimal elde bonservissiz Fabri olur.

Eğer Aras gibi Fabri için de bir kiralık b planı yapılmışsa benim kafamda taşlar yerine oturmaya başlıyor.

Hatırlayın önümüzdek sezonun planlamasını yapmaya başladık demişti Başkan Ocak ayında. Gökhan hamlesiyle açılışı yaptık ve devamı geliyor.

Bu transfer sezonu için yönetimi ancak transfer sezonu  kapandığında değerlendirebiliriz. Bana ciddi ve matematiksel bir analiz yapılmış ve plan dahilinde hareket ediliyor gibi geliyor.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

töre satılmıcak west ham satın alma opsiyonlu kiralamak istiyormuş yatmış o işte.
o işi geçsinler öyle şey mi olur emenike mi bu...

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Fikret Orman:

"Boyko takımdan ayrılmak istemiyor"
Ozaman Boyko kesin gidiyor :bandit:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimiçi Kapkarakartal

Besiktas have offered £4m for Kolarov and Pep is pushing him out!

@city_scout

Çevrimdışı atalay

İmza parası FFP anlaşmasına dahil değil. Free oyunculara yönelmek makul. Dezavantaj: Kaliteli free oyuncuyu almak bonservisli oyuncuyu almaktan çok daha zor.

Çevrimdışı tuncaboylu

o işi geçsinler öyle şey mi olur emenike mi bu...

Kiralık istiyorlarsa hayır demeseydik keşke. Versinler 5 milyon euro, 1 sene kiralasınlar. Emenike'yi 6 ay kiralamak için 1 milyon euro verdiler, Gökhan'a 5 milyon normal.

Satın alma opsiyonu da 20 milyon euro deriz, olur biter.

Doğru diyorsun, en basit örneği Cenk Tosun. Belki imza parası vermedik ama üçüncü forvet olarak aldığımız adama o dönemin şartlarıyla çok büyük bir sözleşme verdik.
3.cu forvet olarak almadik 2.ci forvet olarak aldik ama Bilic sağolsun 3.cu forvet yaptı ve bu hamlesi Sampiyonluga mâl oldu..

Çevrimdışı tuncaboylu

Besiktas have offered £4m for Kolarov and Pep is pushing him out!

@city_scout

Klasik İngiliz spor medyası. Aynı saatlerde başkan bonservise para ödeyemeyiz derken, bunlar Beşiktaş 5.5 milyon euro önerdi" diye bir şeyler zırvalıyor.

Satın alma opsiyonlu kiralayabiliriz ancak, başka şansımız yok.

Rhodolfo kampa full kapasitede katılır umarım.
Bayagi siki çalışıyor ozel antrenor esliginde ,  videolarini yayinliyor sosyal medyadan

Çevrimiçi Kapkarakartal

Klasik İngiliz spor medyası. Aynı saatlerde başkan bonservise para ödeyemeyiz derken, bunlar Beşiktaş 5.5 milyon euro önerdi" diye bir şeyler zırvalıyor.

Satın alma opsiyonlu kiralayabiliriz ancak, başka şansımız yok.

Bonservise para ödemeyiz diyorlar Glik'le ve Gustavo Gomez'le ilgileniyorlar sanada biraz saçma gelmedimi ?

Çevrimdışı pascal26

Sadece tahmin: Satmadan alamama sorunu bizim için büyük açmaz. Bu açmazdan çıkmak için önce bir "bonservissiz" hamlesi yapmamız lazımdı. Fabri bonservissiz olduğu için aldık, bulunsun. Sonrasında Töre'yi satarsak, alınacak adamlar sonrasında, -Boyko'yu da satabilirsek bu arada-  en son tekrar kaleci bakabiliriz. Fabri mi? Onu da kiralık veririz bu durumda.

Töre satışı olmaz, veya yeterli satış geliri olmaz ve/veya bu gelir diğer transferlere harcanırsa en kötü ihtimal elde bonservissiz Fabri olur.

Eğer Aras gibi Fabri için de bir kiralık b planı yapılmışsa benim kafamda taşlar yerine oturmaya başlıyor.

Hatırlayın önümüzdek sezonun planlamasını yapmaya başladık demişti Başkan Ocak ayında. Gökhan hamlesiyle açılışı yaptık ve devamı geliyor.

Bu transfer sezonu için yönetimi ancak transfer sezonu  kapandığında değerlendirebiliriz. Bana ciddi ve matematiksel bir analiz yapılmış ve plan dahilinde hareket ediliyor gibi geliyor.

Size Oyun Teorisi konusunda kısa bir örnek:

David Ruelle bu konuda Rastlantı ve Kaos kitabında şunlara yer vermiştir:

Bir başka oyun da şöyle olabilir: Ben birden fazla sığınağın bulunduğu bir savaş alanındayım, siz de küçük bir uçakla tam üstümde daireler çiziyor ve tepeme bir bomba bırakmak için fırsat kolluyorsunuz. Normalde benim çevredeki en sağlam görünüşlü sığınağı seçmem ve orada saklanmam gerekir ama sizin de normalde yapabileceğiniz en doğru iş benim en iyi sığınağı seçmiş olabileceğimi düşünerek orayı bombalamaktır. Bunu bildiğim için benim o denli sağlam görünmeyen ikinci sığınağı seçmem gerekmez mi? Eğer ikimiz de çok akıllıysak olasılıklara dayanan stratejiler izleriz. Örneğin ben çevredeki çeşitli sığınaklar arasında bana en fazla kurtulma şansı verecek özelliklere sahip olanları arar, bundan sonra nereye saklanacağımı belirlemek için yazı-tura atar ya da gelişigüzel sayılardan oluşan bir liste kullanırım. Siz de beni vurma şansınızın en yüksek düzeyde olduğu sığınağı belirlemek için benzer biçimde olasılıklardan yararlanırsınız. Bu size saçma gelebilir ama ikimiz de akılcı davranabiliyorsak yapacağımız budur. Doğal olarak ben hareketlerimi gizlemezsem sizin işiniz kolaylaşır, buna karşılık siz de nereyi bombalamayı tasarladığınızı bana sezdirmemeye çalışmalısınız.

Günlük hayatta patronunuz, sevgiliniz ya da ülkenizi yönetenlerin sizi yönlendirmeye çalıştığını sık sık görürsünüz. Size önerdikleri oyun, seçeneklerden birinin kesinlikle daha parlak göründüğü bir seçimdir. Bu seçenekte karar kıldığınız zaman karşınıza yeni bir oyun çıkar ve böylelikle kısa bir süre sonra akılcı seçimlerinizin sizi aslında hiçbir zaman istememiş olduğunuz bir yere getirdiğini görür ve tuzağa düştüğünüzü anlarsınız.

Bu noktaya gelmemek için yapacağınız şey arada bir beklenmedik biçimde davranmaktır. En çekici görünen seçeneklerden uzak durduğunuz zaman kaybettiğiniz şeylerin karşılığında daha özgür olabilirsiniz.

Doğal olarak hedefiniz sadece beklenmedik biçimde davranmak değil, bunu belli bir olasılık stratejisine uygun olarak yapmaktır.

Çevrimdışı tuncaboylu

3.cu forvet olarak almadik 2.ci forvet olarak aldik ama Bilic sağolsun 3.cu forvet yaptı ve bu hamlesi Sampiyonluga mâl oldu..

Aslında Cenk Tosun'a teklif yaptığımızda santraforumuz Almeida'ydı.

Yani teklif sırasında ne olarak düşünüldüğünü söyleyebilmek çok mümkün değil. Ama o günkü kariyerine göre epey yüksek bir para önermiştik o yoklukta, hatta çocuk sağolsun Fenerbahçe ve Trbazonspor daha yüksek teklif yapmasına karşın bizi seçmişti.

Etiketler: