Copa Amerika 2016'ya yorumlarını yazıyorum hocam futbolcu ve maç yorumlarını istediğiniz 2 oyuncunun yorumunu buraya kopyalayayım.
Zapata : şuana kadar Kolombiya'nın savunmadan çıkartırkenki en güvendiği oyuncusu sağ ayağı iyi sol ayağıylada iyi paslar veriyor ancak solla attığı toplar biraz hızlı şuana kadar hatasız ve dikine oynadı genelde sağ ayağıyla top sürüp sahanın soluna pas atıcakmış gibi dursada aniden sol ayağıyla sağ bek ve sağ açık olan Cuadrado veya Arias'ı her seferinde topla buluşturdu. Geride şuana kadar fazla zorlanmadı çünkü A.B.D birkaç cılız atak harici etkisizdi. 2. yarıdada topla ilişkisi ve ayaklarının iyi olduğunu gösterdi savunmada pozisyon alması iyi ancak A.B.D çokta kendisini savunma anlamında değerlendirebileceğim bir atak girişiminde bulunmadı. Kornerden gol attı.
Ospina : ilk yarı değerlendirebileceğimiz bir top gelmedi. 2. yarı kalesinde güven verdi bir frikiği 90'ın biraz altından çıkarttı birkaçtanede yan ve cephe ortası yumrukladı.
Ekleme olarak zapata sagdan gelen bir ortayi uzaklastirmak istedi ama penalti noktasina yakin bir yere uzaklastirdi, iyi bir vurucu olsa degerlendirebilirdi onu bana gore tek onemli hatasiydi mactaki.
Sag bek arias var bi de o da dinamik bir arkadas, bayagi gidip geliyor cuadradoyla beraber pek bir hatasi yoktu.
Abd de stoper john brooks var onun ayagi temiz, bildigimiz sert bir stoper onunda bir hatasini goremedim pek zapataya oranla daha cok pozisyon gormesine ragmen kalesinde.
Abd de sag bek yedlin vardi, hic begenmedim hizdan ibaret bir cocuk oyun akli ve defansif olarak cok zayif geldi, nitekim eli acik sacma bir penalti yaptirdi.
Macin yildizi cardona diye bir arkadas, bayagi sosaya benzettim kanat oynayabilen ortasaha ofansa yakın, teknik, oyun akli iyi, hizli degil hatta bayagi balik etli gozukuyor, sutlari falan da iyiydi, nitekim bize gelmesi zor pek de ihtiyacta yok zaten.
Mac genel olarak kisir gecti ozellikle abd hic birsey yapamadi, kolombiya da korner + penaltiyla maci aldi onlarda cok uretken degildi yani.