2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 17 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12336070 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimiçi COB

Olabilir. Fernandao da gol krali oldu ama kazma oldugu gercegini degistirmiyor bu. Olcay bir sezon cok gol atti, ha, onun da istatistigini koymustum yalniz. Gollerin %90'indan fazlasi ya mac koptuktan sonra, ya da en zayif takimlara karsi. Almanya alt yapisi var, alt yapisi olmayan vasat alti futbolculara karsi mentalitenin ekmegini yiyor, Beck'in oynayip da siritmamasi gibi. Almanya'dan kimi alip getirsek bu ligde siritmadan oynar.

Olcay ve Ismail sol tarafiyla Sampiyonlar Ligi'ne cikarsak dagiliriz buraya yazayim da dursun. Hatta Ismail sayma, sirf Olcay bile bu tur maclarda takimi 10 kisi oynatacaktir. Ben diyeyim de, isterseniz inanmayin sonunda hakli cikan yine ben oluyorum neticede. :)

Benim hakli çikmak gibi bir endişem yok. Endişelendiğim nokta takimin zayif olduğu noktalar. Defans ve kaleye cuk oturan transferler olursa şampiyonlar liginde büyük ihtimal 3, küçük ihtimal 2 oluruz.  Şampiyonlar Liginden Uefa'ya gidiş başaridir benim gözümde.  Uefa da finale yürüyebiliriz ama şampiyonlar ligi daha başka.

Olcay'dan önce Tolga, Ismail, Alexis var. Olcay oynayacak form durumuna göre.

Çevrimdışı nusretaslanturk

olcay'ı bu kadar çabuk gömmeyin, gomez'in attığı gollerin yarısının sırrı onun çine yolladığı savunma oyuncuları sayesinde. onun yarattığı boş alanlar'dan çokça faydalandı gomez, keza demba da öyle, elimizde bunu daha iyi yapacak oyuncumuz yok, 3 hocanın 3ü de vazgeçemedi adamdan..formda olduğunda onun yaptıklarını yapabilecek 100 lerce oyuncu bulmak hiç kolay değil..

Çevrimdışı BesiktasTaraftari

Benim hakli çikmak gibi bir endişem yok. Endişelendiğim nokta takimin zayif olduğu noktalar. Defans ve kaleye cuk oturan transferler olursa şampiyonlar liginde büyük ihtimal 3, küçük ihtimal 2 oluruz.  Şampiyonlar Liginden Uefa'ya gidiş başaridir benim gözümde.  Uefa da finale yürüyebiliriz ama şampiyonlar ligi daha başka.

Olcay'dan önce Tolga, Ismail, Alexis var. Olcay oynayacak form durumuna göre.

Benim de hakli cikma endisem yok, ama genelde hakli cikiyorum.  :lol: Bence iyi bir sol bek, sag bek, stoper, kaleci ve defansif orta sahayla son 16'ya rahat kalabiliriz.

Sampiyonlar liginde bu 11 son 16'ya kalir buyuk ihtimalle:

Kaleci

Sag bek,   Stoper,   Rhodolfo,   Sol bek

DMC       Tolgay (form tutmali)

Quaresma         Sosa/Oz                  Gokhan

Gomez

Bu kadro iyi bir kadro. Isterim ki daha da transfer olsun, daha iyi bir kanat oyuncusu ve ekstra stoper gelsin, fakat bu kadro bile son 16'ya kalir cok rahat olmasa da.

UEFA'yi basari sayarsak insiyatifi cope atmis oluruz. Hedef SL'de ceyrek final olmali. Son 16'dan asagisi basarisizlik sayilmali.

Benim de hakli cikma endisem yok, ama genelde hakli cikiyorum.  :lol: Bence iyi bir sol bek, sag bek, stoper, kaleci ve defansif orta sahayla son 16'ya rahat kalabiliriz.

Kaleci

Gomez

Bu kadro iyi bir kadro. Isterim ki daha da transfer olsun, daha iyi bir kanat oyuncusu ve ekstra stoper gelsin, fakat bu kadro bile son 16'ya kalir cok rahat olmasa da.

UEFA'yi basari sayarsak insiyatifi cope atmis oluruz. Hedef SL'de ceyrek final olmali. Son 16'dan asagisi basarisizlik sayilmali.
bu kadroyla 6 puan zor alırız

Kucuk dusunmeyin. Onumuzdeki 5 seneye ambargo koyma firsati elimizde, bunu yapabilirsek zaten gelirler zirveye cikacak ve sampiyonlar liginde iddiali kadrolar kurmak hayal olmaktan cikacaktir. Yok kucuk dusunur UEFA yeter dersek yine FB ve GS'yle cekisiriz son haftalara kadar ve onumuzdeki donemi net domine edemeyiz.

bu kadroyla 6 puan zor alırız

Iyi iste bu kadro icin bunu diyorsan Olcay'in kadroda olmamasi gerektigini de anlaman gerekir. Ha, bence bu kadro, o 5 mevkinini iyi transferler olmasi sartiyla grupta rahat ikincilik icin cekisir orasi ayri.

Iyi iste bu kadro icin bunu diyorsan Olcay'in kadroda olmamasi gerektigini de anlaman gerekir. Ha, bence bu kadro, o 5 mevkinini iyi transferler olmasi sartiyla grupta rahat ikincilik icin cekisir orasi ayri.
olcay'ın olup olmamasıyla alakası yok ki, 3yılda gelişen oyun pratiğini çöpe atmışsın atiba-oğuzhan-sosa bu omurda bozulmamalı, sen ikisini kesmişsin, ortadan delen takımız, bu oyun pratiğine uyumsuz iki tane çizgiyi marke eden içeriye dalmayan kanat oyuncusu koymuşsun..

olcay'ın olup olmamasıyla alakası yok ki, 3yılda gelişen oyun pratiğini çöpe atmışsın atiba-oğuzhan-sosa bu omurda bozulmamalı, sen ikisini kesmişsin, ortadan delen takımız, bu oyun pratiğine uyumsuz iki tane çizgiyi marke eden içeriye dalmayan kanat oyuncusu koymuşsun..

Atiba-Oguzhan-Sosa'yi birlikte cikarirsan Sampiyonlar Ligi'nde gol atamazsin. Dalmayan adamlar dediklerin en cok gol ve asist ureten iki kanat oyuncumuz ne yapayim Olcay'i mi koyayim? Alinirsa kanat isterim de dedik zaten, her iki kanatta oynayabilecek saglam bir transfer fena olmaz.

Atiba-Oguzhan-Sosa'yi birlikte cikarirsan Sampiyonlar Ligi'nde gol atamazsin. Dalmayan adamlar dediklerin en cok gol ve asist ureten iki kanat oyuncumuz ne yapayim Olcay'i mi koyayim? Alinirsa kanat isterim de dedik zaten, her iki kanatta oynayabilecek saglam bir transfer fena olmaz.
:lol: 3 tane atletico mu çekcez abi kura'da
[ Son Düzenleme: 21 Mayıs 2016, 07:42:02 nusretaslanturk ]

Çevrimdışı Bekrakn

Kaleci

Gomez

quaresma töre tandemi ligde bile tam tutmadı çoğu maçta.

nusretin de dediği gibi hücumlarımız genelde ortadandı bu sene. olcay da o yüzden iş yaptı kenardan ortaya gelerek rakiplerin savunma kurgusunu bozdu. peşine iki adam takıp da gitti mi ötekilere seri paslarla ilerleyebileceği boşluklar açıldı. eğer seneye bu oyun tarzıyla devam edeceksek kanatlarda çizgiden koşan adamlar çok işe yaramaz. ha oyun taktiğini değiştireceğim ortalarla yolumu bulacağım der hoca o zaman ayrı.

:lol: 3 tane atletico mu çekcez abi kura'da

Hayir sundan dolayi. Ilki Atiba abarttiginiz kadar ust duzey bir adam degil. Hucuma da katkisi yok. Ikincisi, Oguzhan ve Sosa Avrupa'da birlikte oynarsa orta sahanin fizik gucu cok dusuk olur. Atiba'da fiziken cok guclu bir adam degil, yas da 33'u gecti. 3 tane Atletico cekmemize gerek yok, Sampiyonlar Ligi, adi ustunde Sampiyonlar Ligi, her takim guclu. Mevcut kadromuzla ortalama bir gruptan ancak 3. cikabiliriz. Ben diyorum ki hedef ceyrek final olsun, ona gore adamlar alinsin. Senin yasin 22, yeterince Turk takimi husrani gormediginden hafife aliyorsun. Ustune elimizdekini abartma huyu da eklenince takimin gucunu oldugundan fazla saniyorsunuz. Su anda bu kadroyla Premier Lig'e katilsak en fazla orta sira takimi oluruz. Ona gore dusunmen lazim.

quaresma töre tandemi ligde bile tam tutmadı çoğu maçta.

nusretin de dediği gibi hücumlarımız genelde ortadandı bu sene. olcay da o yüzden iş yaptı kenardan ortaya gelerek rakiplerin savunma kurgusunu bozdu. peşine iki adam takıp da gitti mi ötekilere seri paslarla ilerleyebileceği boşluklar açıldı. eğer seneye bu oyun tarzıyla devam edeceksek kanatlarda çizgiden koşan adamlar çok işe yaramaz. ha oyun taktiğini değiştireceğim ortalarla yolumu bulacağım der hoca o zaman ayrı.

Tam tutmama nedeni arkadakilerin kazmaligi. Koy arkalarina adam gibi iki sag bek bak nasil dagitiyorlar. Arkasinda Beck, Ismail olursa Bale/Ronaldo kanat ikilisi bile tam tutmaz.

Çevrimdışı Bekrakn

Tam tutmama nedeni arkadakilerin kazmaligi. Koy arkalarina adam gibi iki sag bek bak nasil dagitiyorlar. Arkasinda Beck, Ismail olursa Bale/Ronaldo kanat ikilisi bile tam tutmaz.

anladığım kadarıyla sorun yaşadığımız defanstaki beklerin ikisini birden hücumcu beke çevirelim onlar da çıkıp bu oyuncularla birlikte atraksiyonlara girsin, birbirleriyle yardımlaşa yardımlaşa kanatlardan yardırsınlar diyorsun abi.

töre de quaresma da zaten savunmaya pek gelmiyor, bekler de sürekli git gel halinde. maçların yetmişinci dakikalarından sonra kalesine en çok gelinen, kanatlardan en çok kontra yiyen takım oluruz istatistiksel olarak benim fikrim.

ha bu dediğin oyun tarzı da oynanır. işe yaradığı zamanlar da olur. bence asıl önemlisi önümüzdeki sene için birkaç farklı taktiği heybede bulundurmak ve bu taktiklere uyumlu geniş bir kadro kurmak. atıyorum defansı kötü bir takımla maç yapıyorsak ligde koy kanatlara quaresma töreyi sür bekleri de ileri. orta saha, kanatlar, bekler birbiriyle sürekli yardımlaşsın, rakibi 15 20 metrede oynat dur. karşına real barça falan çıktı mı da bekler bile çakılı kalsın yerinde, olcay falan da zaten sürekli savunmaya gelebiliyor, öyle bir taktikle kotar oyunu.

edit: günaydınlar bu arada. konuşmanıza lap diye atladım ama kusura bakmayın konu çok iyi gidiyordu @nusretaslanturk @BesiktasTaraftari :D
[ Son Düzenleme: 21 Mayıs 2016, 08:07:35 Bekrakn ]

iki tane sağ bek koyarsan da ceza sahasını deplase olacak iki tane kanat lazım :)

Hayir sundan dolayi. Ilki Atiba abarttiginiz kadar ust duzey bir adam degil. Hucuma da katkisi yok. Ikincisi, Oguzhan ve Sosa Avrupa'da birlikte oynarsa orta sahanin fizik gucu cok dusuk olur. Atiba'da fiziken cok guclu bir adam degil, yas da 33'u gecti. 3 tane Atletico cekmemize gerek yok, Sampiyonlar Ligi, adi ustunde Sampiyonlar Ligi, her takim guclu. Mevcut kadromuzla ortalama bir gruptan ancak 3. cikabiliriz. Ben diyorum ki hedef ceyrek final olsun, ona gore adamlar alinsin. Senin yasin 22, yeterince Turk takimi husrani gormediginden hafife aliyorsun. Ustune elimizdekini abartma huyu da eklenince takimin gucunu oldugundan fazla saniyorsunuz. Su anda bu kadroyla Premier Lig'e katilsak en fazla orta sira takimi oluruz. Ona gore dusunmen lazim.
takım gücünü yüksek görmüyorum da abi yapalım dediğin hamlelerin doğru olduğunu düşünmüyorum.

anladığım kadarıyla sorun yaşadığımız defanstaki beklerin ikisini birden hücumcu beke çevirelim onlar da çıkıp bu oyuncularla birlikte atraksiyonlara girsin, birbirleriyle yardımlaşa yardımlaşa kanatlardan yardırsınlar diyorsun abi.

töre de quaresma da zaten savunmaya pek gelmiyor, bekler de sürekli git gel halinde. maçların yetmişinci dakikalarından sonra kalesine en çok gelinen, kanatlardan en çok kontra yiyen takım oluruz istatistiksel olarak benim fikrim.

ha bu dediğin oyun tarzı da oynanır. işe yaradığı zamanlar da olur. bence asıl önemlisi önümüzdeki sene için birkaç farklı taktiği heybede bulundurmak ve bu taktiklere uyumlu geniş bir kadro kurmak. atıyorum defansı kötü bir takımla maç yapıyorsak ligde koy kanatlara quaresma töreyi sür bekleri de ileri. orta saha, kanatlar, bekler birbiriyle sürekli yardımlaşsın, rakibi 15 20 metrede oynat dur. karşına real barça falan çıktı mı da bekler bile çakılı kalsın yerinde, olcay falan da zaten sürekli savunmaya gelebiliyor, öyle bir taktikle kotar oyunu.

edit: günaydınlar bu arada. konuşmanıza lap diye atladım ama kusura bakmayın konu çok iyi gidiyordu :D

Yok, mevcut beklerimiz ne savunmayi ne de hucumu yapamiyor onu diyorum. Adam gibi defans yapip arada hucuma destek veren iki bekle Tore/Quaresma ikilisi tas gibi oynar. Beklerimiz ilk isleri defansi dogru duzgun yapamiyor. Ayrica hem Tore hem Quaresma 4-5-1 kanat oyuncusu icin gayet de defansa yardim ediyorlar. Ismail'in eksiklerini tamamen kapatacak kadar savunma yapsa bu sefer de bu nasil kanat hucuma cikmiyor hic diyeceksiniz. Sorun Quaresma Tore degil, sorun arkalarindaki beklerin defans yapamamasi.

Çevrimdışı underworld

La bu Atiba size ne etti gardaşimmm ...

Çevrimdışı mylife1903

İçimde nedense Pektemek'in Başakşehir'e gideceği hissi var..
Basaksehir olmadi da konyaspor oldu o da olumlu hatta ve hatta basaksehir ve konsyaspor olmadilar da osmanlispor oldu o daha da olumlu

Geldigi gibi gidecek mustafa pektemek

Gol demek diye aldik adam puan kaybi demek cikti

takım gücünü yüksek görmüyorum da abi yapalım dediğin hamlelerin doğru olduğunu düşünmüyorum.

Dedigim hamleler (ozellikle sol bek, stoper, kaleci ve defansif orta saha) minimum zaruri hamleler. Takimin ileri ucu kaliteli, sorun geride. Atiba hem yaslandi hem de sampiyonlar liginde aradigimiz adam degil. Kalite yetersizligi Beck icin de gecerli.

Çevrimdışı underworld

Q7 ile gökhan aynı anda oynayamaz .

Çevrimdışı Bekrakn

Yok, mevcut beklerimiz ne savunmayi ne de hucumu yapamiyor onu diyorum. Adam gibi defans yapip arada hucuma destek veren iki bekle Tore/Quaresma ikilisi tas gibi oynar. Beklerimiz ilk isleri defansi dogru duzgun yapamiyor. Ayrica hem Tore hem Quaresma 4-5-1 kanat oyuncusu icin gayet de defansa yardim ediyorlar. Ismail'in eksiklerini tamamen kapatacak kadar savunma yapsa bu sefer de bu nasil kanat hucuma cikmiyor hic diyeceksiniz. Sorun Quaresma Tore degil, sorun arkalarindaki beklerin defans yapamamasi.

ismail için yorum yok ama beck defans konusunda yine idare etti be abi. zaten bence quaresmanın bu sene iş yapmasındaki etkenlerden biri de arkasında beck olmasıydı. arkasında pek sorun çıkmayacağını bilerek hücum etti ya da şöyle söylesem daha doğru olacak arkasında pek sorun olmadığı için geri gelmemesi çok göze batmadı. nitekim kanat değiştirdiklerinde baya sorun yaşanıyordu benim gözüme çarptığı kadarıyla.

Çevrimdışı Bekrakn

Basaksehir olmadi da konyaspor oldu o da olumlu hatta ve hatta basaksehir ve konsyaspor olmadilar da osmanlispor oldu o daha da olumlu

Geldigi gibi gidecek mustafa pektemek

Gol demek diye aldik adam puan kaybi demek cikti

bi katakulliye getirip aminu ile takasa soksak, desek pektemek tam bir kontratak sistemi oyuncusu kanarlar mı acaba osmanlılılar :D

Q7 ile gökhan aynı anda oynayamaz .

Quaresma ve Gokhan'in 11 ciktigi maclardan sadece birinde (ilk devredeki TS maci, ligin 2. maci) puan kaybetmisiz.

ismail için yorum yok ama beck defans konusunda yine idare etti be abi. zaten bence quaresmanın bu sene iş yapmasındaki etkenlerden biri de arkasında beck olmasıydı. arkasında pek sorun çıkmayacağını bilerek hücum etti ya da şöyle söylesem daha doğru olacak arkasında pek sorun olmadığı için geri gelmemesi çok göze batmadı. nitekim kanat değiştirdiklerinde baya sorun yaşanıyordu benim gözüme çarptığı kadarıyla.

Beck defansta idare etti, aynen oyle sorun da o. Ismail idare edemiyor. Bize idare edecek degil iyi oynayacak adam lazim. Ha, defansta idare ederken seneyi 2 asist 0-1 golle gecirecek bek de faydasizdir. Quaresma'nin sagda daha iyi oynayip solda daha kotu olmasi da Beck'ten degil ama Quaresma'nin sol ayagi olmamasindan. Sene basinda tutturmuslardi yok Gokhan sada oynayacakmis cunku iceri giriyormus da Quaresma solda, halbuki adam bizim disimizda her yerde hep sagda oynatiliyor. Sonra millet saydiriyor vay efendim niye pozisyonlarda ayak disiyla orta aciyor diye. :) Konuya donersek, Beck/Ismail ikilisinin onune kimi koyarsak koyalim sampiyonlar liginde gol yemeden bir mac bitiremeyiz. Bunu da buraya yazip birakayim.

Çevrimdışı mylife1903

Sirigu zu inter
Handonovic zu arsenal
Ospina zu Beşiktaş
Bu ospina çok içimizde kaldı hani öyle muhteşem bir kaleci olmasa bile insan istiyo nedense ukte oldu içime bide konoplyanka ukte olmuştu

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Nba takas sezonu gibi
Yahu yapmayin soyle karisik isler ortaya vali kebap gibi anlamiyorum ben, okuzum
Simdi sirigu intere, handan, arsenale, ospina bize, boyko evertona, tolga trabzona, karce bosta, mustafa basaksehir, ismail anderlet sonra bahcivan asciya, sofor temizlikciye, temizlikci utucuye sonra hepsi usaga

Etiketler: