2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 26 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12375790 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı tangaz

Rus ve Ukraynalı adamdan fayda gelmez, tamamen farklı coğrafyalar farklı yaşam tarzları.

bence asyalı hiç bir adamdan fayda gelmez...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Serhat Akkaya

bence asyalı hiç bir adamdan fayda gelmez...
Çok da doğuya gitmek istemedim :)
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tangaz

Ben sunuluş şeklini kastediyorum sanki gomezi 1000 euroya 2 sene bedavaya almışız gibi bir algı yaratıldı ama işin iç yüzünün öyle olmadığı farklı noktalar olduğu ortaya çıktı.

ülkenin genel teyamülü oldu aslında Serhat "algı yaratmak"
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı Serhat Akkaya

ülkenin genel teyamülü oldu aslında Serhat "algı yaratmak"
Maalesef öyle..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tangaz

Çok da doğuya gitmek istemedim :)

ama avustralyalı adam kovalarım ben şahsen. varsa şayet scoutlarımı 15 gün gönderip 40-50 maç izletip yetenek avına çıkartırım...

Çevrimiçi Kapkarakartal

Bir hareketlilik varda kimin için bilinmiyor.  :s20:

Sercan Dikme @sercan_dikme 3 dk.3 dakika önce
@alinaibi İmza attırmak üzere.
Bu adamdan korkulur.

Yilmaz Canpolat @canpolatyilmaz 6 sn.7 saniye önce
Kapta tek sorun temınat. Az kaldı

Çevrimdışı tuncaboylu

Ben sunuluş şeklini kastediyorum sanki gomezi 1000 euroya 2 sene bedavaya almışız gibi bir algı yaratıldı ama işin iç yüzünün öyle olmadığı farklı noktalar olduğu ortaya çıktı.

Gomez'i 1 sene bedavaya aldık işte, o konuda yanıltılan bir şey olmadı.

Adam kalmak istemezse yapılacak bir şey yok zaten, sözleşmeli oyuncun da olsa satmak zorunda kalıyorsun işte.

Sadece maaş konusunda bir dümen dönmüş olabilir, 3.5 açıkladık ama 5.5 verdik diyenler var.

Çevrimdışı Yusuf Elhuseyni

Bir hareketlilik varda kimin için bilinmiyor.  :s20:

Sercan Dikme @sercan_dikme 3 dk.3 dakika önce
@alinaibi İmza attırmak üzere.
Bu adamdan korkulur.

Yilmaz Canpolat @canpolatyilmaz 6 sn.7 saniye önce
Kapta tek sorun temınat. Az kaldı

çinlilerin gil için istedigi teminat mı =(

Çevrimiçi Gökhan Kurt

çinlilerin gil için istedigi teminat mı =(

Sanmıyorum , bence konu Nasri yada Sakho olabilir bu kadar heyecan yaptıklarına göre.

Çevrimdışı canU

Adam kalmak istemezse yapılacak bir şey yok zaten, sözleşmeli oyuncun da olsa satmak zorunda kalıyorsun işte.

Sadece maaş konusunda bir dümen dönmüş olabilir, 3.5 açıkladık ama 5.5 verdik diyenler var.

abi nasıl olmadı ya. 2 senelik kiraladık bizde, 1000euroya aldık bonservisini sadece Fiorentina'ya bedelsiz gidebilir, Fio satarsa da yarısını alacağız bunların hepsi söylendi. Kimse çıkıp da 30 Nisan'a kadar imzalamazsa 1000€ olmayacak, ozaman dönerse de para alamayabiliriz demedi. Algı 9 milyon € luk adamı 2 seneliğine 1000€ 'ya kiraladık süperiz üzerine yapıldı. Sayfa sayfa haberle çıktı hepimiz ayakta alkışladık, sezon bitti gerçekler çıktı ortaya. Gitmek isteyeni tutamazsın ama birşeyi algı oluşturucak şekilde açıklarsan, gerçekler ortaya çıkınca eleştirilirsin.

Çevrimdışı Bülent Yiğitcan

inşallah gerçek değildir  :s20:

Çevrimiçi Necmi

Dun yazmistim eger baskan Londra ise kara cuma yapacaktir elde kalimis kelepir futbolcularin isimleri Besiktasla gececektir
Bir diger husuda Aboubakarin transferinin zora girdigi
Zira Porto baskani cagirmasina ragmen giden olmadi
Belkide Aboubakarin sezonun yarisini Kamerun milli
Takimi ile gecirecegi 2017 afrika kupasi nedeniyle oynayamayacagi icindir.belkide zeki Portolular be nedenle 1yillik kiralamak istiyordu kimbilir?
Saygilar
dün 3 farklı ülkeye yöneticiler gitti diye bir şey duymuştum.

Çevrimdışı cursedofdragon

Çevrimdışı Yusuf Elhuseyni

Sanmıyorum , bence konu Nasri yada Sakho olabilir bu kadar heyecan yaptıklarına göre.
inşallah sakhodur ya. sol ayaklı stoper arandıgı için sakhoyu isterim. yoksa tosiç-sag ayaklı transfer ikilisini isterdim.

Çevrimiçi Samet Ç

Denayer Omeruo'dan iyidir. Bizim oyunun ihtiyaçlarını da karşılıyor bence.

Çevrimdışı b.damatoglu

1 2 3 daha fazla Ali Naibi

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimiçi Necmi

diyenlerde bir tarafından sıkıyor 2 M€ fazla verip bunu nasıl muhasebeleştireceksin
kolaymı bu uefa tepemizde her kuruş kontrol ediliyor. kayıt dışı tek kuruş bile harcaman mümkün değil.
sadece maç başı varmıydı onu bilmiyorum birde primler var maç başı yok diye hatırlıyorum netti
3,5 sanırım

Çevrimdışı tuncaboylu

abi nasıl olmadı ya. 2 senelik kiraladık bizde, 1000euroya aldık bonservisini sadece Fiorentina'ya bedelsiz gidebilir, Fio satarsa da yarısını alacağız bunların hepsi söylendi. Kimse çıkıp da 30 Nisan'a kadar imzalamazsa 1000€ olmayacak, ozaman dönerse de para alamayabiliriz demedi. Algı 9 milyon € luk adamı 2 seneliğine 1000€ 'ya kiraladık süperiz üzerine yapıldı. Sayfa sayfa haberle çıktı hepimiz ayakta alkışladık, sezon bitti gerçekler çıktı ortaya. Gitmek isteyeni tutamazsın ama birşeyi algı oluşturucak şekilde açıklarsan, gerçekler ortaya çıkınca eleştirilirsin.

"Gomez kalmak isterse, bonservisini 1000 euro'ya alabileceğiz" dendi. Başından beri söylenen buydu.

Adam kalmak istemezse, zaten yapabileceğin bir şey yok. Başarılı sezon geçirdi, gol kralı oldu, şampiyonluk yaşadı ve kalmak istemedi.

Kritik nokta bu, kalmak istemezse hiç bir oyuncunun bonservisini alamazsın. Satın alma opsiyonun varsa bile alamazsın.

Mesela Talisca muazzam bir oyuncu oldu, bizi CL'de finale taşıdı vs. 2 sene sonra kalmak istemezse, 25 milyon euro'ya opsiyonu kullanamayız. Sonra çıkıp da yanılttılar, hani 25 milyona satın alma opsiyonu vardı falan demeyin diye yazıyorum bunu da.

Çevrimdışı Jukebox

Denayer Omeruo'dan iyidir. Bizim oyunun ihtiyaçlarını da karşılıyor bence.
Abi şaka falan yapıyorsun herhalde ?
Ben Denayer'den iyi stoperim.
Belçikayı tek başına eledi bence adam.
Galatasaray'da oynadığı zaman defansın halinden,adam kaçırmasından vs. hiç bahsetmiyorum.
Üstelik biz gs'den fazla hücum oynuyoruz bu adam biraz önde oynasa vay halimize.
Allah korusun diyorum sadece...

Çevrimiçi Necmi

Müstakbel santrafor-sol kanat-sol stoper transferlerinden en kritik olanı doğru profilde olması kaydıyla takımın oyununa en fazla etki edecek olanı sol stoper. Mylife'in Raketçi'si tam da bizim ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek profilde bir sol stoper. Şayet bu transfer gerçekleşir sıra takımın sisteminde gerekli düzenlemeleri yapacak noksanları giderecek olan hocaya kalır .
Denayer ve ya Omerou tipi savunmacılar değil ihtiyacımızı karşılamak var olan problemlerimize yeni yeni problemler eklemek anlamına gelir. Uzak durulması gereken savunmacılar bunlar.
ben pepe derim bizim için biçilmiş kaftan tanrıdan bize uygun bir stoper yarat diye dua etsek
pepeyi gönderir :D

Çevrimdışı Serhat Akkaya

"Gomez kalmak isterse, bonservisini 1000 euro'ya alabileceğiz" dendi. Başından beri söylenen buydu.

Adam kalmak istemezse, zaten yapabileceğin bir şey yok. Başarılı sezon geçirdi, gol kralı oldu, şampiyonluk yaşadı ve kalmak istemedi.

Kritik nokta bu, kalmak istemezse hiç bir oyuncunun bonservisini alamazsın. Satın alma opsiyonun varsa bile alamazsın.

Mesela Talisca muazzam bir oyuncu oldu, bizi CL'de finale taşıdı vs. 2 sene sonra kalmak istemezse, 25 milyon euro'ya opsiyonu kullanamayız. Sonra çıkıp da yanılttılar, hani 25 milyona satın alma opsiyonu vardı falan demeyin diye yazıyorum bunu da.
Beşiktaş'ta yıldızı yeniden parlayan Alman golcü Mario Gomez'in talipleri de artmaya başladı. Peki Gomez'in Beşiktaş ile nasıl bir sözleşmesi var. İşte ayrıntılar...

Beşiktaş'ta çıktığı 15 maçta attığı 9 golle yeniden Alman milli takımına çağırılan, 30 yaşındaki yıldız Mario Gomez'in sözleşmesinin detayları ortaya çıktı.
Bayern Münih'ten 15.5 milyon euro bedelle Fiorentina'ya giden Gomez, sakatlıklar ve anlaşmazlıklar yüzünden bekleneni veremedi. Galatasaray'ın da dahil olduğu talipliler arasında sıyrılmayı başaran Beşiktaş Alman yıldızı kadrosuna katmayı başardı.  Siyah beyaz forma ile sergilediği performansı ile Manchester United, Chelsea ve Barcelona gibi kulüplerin radarına giren Gomez'in Beşiktaş'taki sözleşmesi yeniden gündeme geldi.

7 MADDEDE GOMEZ'İN SÖZLEŞMESİNİN BİLİNMEYENLERİ

1-Fiorentina 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Gomez'le "Sakatlık süreci ve sonrasında 11'de kullanamıyoruz, ücreti de dengeleri bozuyor" diyerek yollarını ayırma kararı aldı. 15.5 milyon euroya aldığı futbolcuya 9 milyon euro bonservis bedeli istedi. Çünkü Gomez'e yıllık 5.5, kalan 2 yıl için 11 milyon euro ödeyecek olan İtalyan kulübü, iki yıllık süreyi tamamlaması halinde vergiler dahil 22 milyon euroluk bir yükün altına girecekti.
FİORENTİNA'YA PEŞİN BONSERVİS ÖDENMEDİ
2- Gomez'i isteyenler arasında Galatasaray da vardı ancak sarı-kırmızılılar Gomez'in bonservisi 9 milyon euroyu bulunca geri çekildi. Israrlı davranan Beşiktaş, 22 milyon euro'luk  maliyet üzerinden strateji geliştirildi. Fiorentina ile yapılan görüşmelerde "Sizi ağır bir mali yükten kurtaracağız" vurgusu yapıldı. Oyuncu ve kulüple eşzamanlı görüşmeler yürütüldü. Gomez'in menajeri ve Özkan Doğan ile Ahmet Bulut'la ilişkilerden faydalanıldı.
BEŞİKTAŞ'A 2+1 YILLIK İMZA ATILDI
3-Fiorentina, çok yönlü baskı kuran Beşiktaş'a "Evet" demek zorunda kaldı. Sembolik bir bonservis bedeliyle 30 yaşındaki Alman yıldızı, Beşiktaş'a verdi. Ancak özel centilmenlik anlaşmasıyla bonservisi eline alan Beşiktaş, Gomez'le 2+1 (opsiyon Beşiktaş'ta olmak üzere) 3 yıllık anlaşma imzaladı. Gomez'in Beşiktaş kampında basın karşısına çıktığı ilk röportajındaki "Beşiktaş'ta jübile yapmak istiyorum" vurgusu 3 yıllık anlaşmanın ipuçlarını aslında veriyordu.
GOMEZ DÖNMEK İSTERSE ÖNCELİK FİORENTİNA'DA

4-Fiorentina'nın iyi niyetli yaklaşımını saygıyla karşılayan ve muhatabını kamuoyunda zorda bırakmak istemeyen Beşiktaş, kağıt üstünde İtalyanlar'ı unutmadı. Sözleşmeye göre Gomez'i isteyen bir kulüp Beşiktaş'ın kapısını çalmak ve bonservis ödemek zorunda ancak Gomez "Fiorentina'ya dönmek istiyorum" derse öncelik Mor Menekşeler'in.
BAŞKA KULÜPLER ALAMAK İSTERSE KARTAL'IN KAPISINI ÇALACAK
5-Türkiye'deki terör olayları ve Beşiktaş'ta mutsuz olma ihtimali nedeniyle Mario Gomez tarafından sözleşmeye, "Beşiktaş'ta mutlu olamazsa 1 yılın sonunda bedelsiz sadece Fiorentina'ya geri dönebilir" maddesi koyuldu. Bu ihtimal madde nedeniyle sözleşmeye 2016 başı itibariyle "kiralık" opsiyonu konuldu. Ancak başka kulüpler de onu isterse Beşiktaş bonservis hakkını elinde bulunduruyor.
EĞER FİORENTİNA DEVREYE GİRERSE YÜZDE 50 PAY BEŞİKTAŞ'IN
6-Fiorentina'ya dönme opsiyonu ise İtalyan kulübüne değil Gomez'e ait. Yani Gomez istemedikçe Fiorentina defteri kapanıyor.  Hiç kimse Gomez'in mutsuz ayrıldığı Fiorentina'ya döneceğini şu an düşünmüyor. Beşiktaş yönetimi "Her ihtimali düşünerek Alman yıldız Fiorentina'ya dönmek ister, Fiorentina da bu oyuncuyu kendi üzerinden satmak ister" ihtimalinini de düşünerek "Beşiktaş yüzde 50 pay alır!" opsiyonunu sözleşmeye koydurdu.
TÜRKİYE'DEKİ YILLIK ÜCRETİ 3,5 MİLYON EURO
7- Orman ve Torunoğulları'nın yürüttüğü bu transfer Beşiktaş için büyük bir başarı öyküsü. Gomez'i 15.5 milyon euroya transfer eden Fiorentina'dan sembolik bir parayla bonservisini almanın yanında, yıllık 5.5 milyon euro kazanan Gomez'i 3.5 milyon euroya ikna etti. Siyah-beyazlılar 13 milyon euroya sattığı Demba Ba'nın ücretiyle Gomez'in 3 yıllık parasını karşıladığı gibi artı 2.5 milyon euro kar ederek Gomez'in satış haklarını elinde bulundurmasının keyfini sürüyor.  (Sabah -Fatih Doğan)
Korku akıl katilidir.

Çevrimiçi Necmi

fio ile 2 yıllık kiraladık gomezlede 2+1 yıllık sözleşme yaptık gomezin babasının koydurduğu tek şart vardı ilk yılın sonunda gomez kalmak istemezse fioya gitmek koşuluyla bedava gidebiliyordu anlaşma fes oluyordu. Ama başka bir takıma gitmek isterse satan biz olursak %40 ını fioya verecektik
fioya gider fio onu başka bir takıma satarsa kazancın %50 sini bize verecekti. Anlaşma bu

Çevrimdışı tuncaboylu

Beşiktaş'ta yıldızı yeniden parlayan Alman golcü Mario Gomez'in talipleri de artmaya başladı. Peki Gomez'in Beşiktaş ile nasıl bir sözleşmesi var. İşte ayrıntılar...

Beşiktaş'ta çıktığı 15 maçta attığı 9 golle yeniden Alman milli takımına çağırılan, 30 yaşındaki yıldız Mario Gomez'in sözleşmesinin detayları ortaya çıktı.
Bayern Münih'ten 15.5 milyon euro bedelle Fiorentina'ya giden Gomez, sakatlıklar ve anlaşmazlıklar yüzünden bekleneni veremedi. Galatasaray'ın da dahil olduğu talipliler arasında sıyrılmayı başaran Beşiktaş Alman yıldızı kadrosuna katmayı başardı.  Siyah beyaz forma ile sergilediği performansı ile Manchester United, Chelsea ve Barcelona gibi kulüplerin radarına giren Gomez'in Beşiktaş'taki sözleşmesi yeniden gündeme geldi.

7 MADDEDE GOMEZ'İN SÖZLEŞMESİNİN BİLİNMEYENLERİ

1-Fiorentina 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Gomez'le "Sakatlık süreci ve sonrasında 11'de kullanamıyoruz, ücreti de dengeleri bozuyor" diyerek yollarını ayırma kararı aldı. 15.5 milyon euroya aldığı futbolcuya 9 milyon euro bonservis bedeli istedi. Çünkü Gomez'e yıllık 5.5, kalan 2 yıl için 11 milyon euro ödeyecek olan İtalyan kulübü, iki yıllık süreyi tamamlaması halinde vergiler dahil 22 milyon euroluk bir yükün altına girecekti.
FİORENTİNA'YA PEŞİN BONSERVİS ÖDENMEDİ
2- Gomez'i isteyenler arasında Galatasaray da vardı ancak sarı-kırmızılılar Gomez'in bonservisi 9 milyon euroyu bulunca geri çekildi. Israrlı davranan Beşiktaş, 22 milyon euro'luk  maliyet üzerinden strateji geliştirildi. Fiorentina ile yapılan görüşmelerde "Sizi ağır bir mali yükten kurtaracağız" vurgusu yapıldı. Oyuncu ve kulüple eşzamanlı görüşmeler yürütüldü. Gomez'in menajeri ve Özkan Doğan ile Ahmet Bulut'la ilişkilerden faydalanıldı.
BEŞİKTAŞ'A 2+1 YILLIK İMZA ATILDI
3-Fiorentina, çok yönlü baskı kuran Beşiktaş'a "Evet" demek zorunda kaldı. Sembolik bir bonservis bedeliyle 30 yaşındaki Alman yıldızı, Beşiktaş'a verdi. Ancak özel centilmenlik anlaşmasıyla bonservisi eline alan Beşiktaş, Gomez'le 2+1 (opsiyon Beşiktaş'ta olmak üzere) 3 yıllık anlaşma imzaladı. Gomez'in Beşiktaş kampında basın karşısına çıktığı ilk röportajındaki "Beşiktaş'ta jübile yapmak istiyorum" vurgusu 3 yıllık anlaşmanın ipuçlarını aslında veriyordu.
GOMEZ DÖNMEK İSTERSE ÖNCELİK FİORENTİNA'DA

4-Fiorentina'nın iyi niyetli yaklaşımını saygıyla karşılayan ve muhatabını kamuoyunda zorda bırakmak istemeyen Beşiktaş, kağıt üstünde İtalyanlar'ı unutmadı. Sözleşmeye göre Gomez'i isteyen bir kulüp Beşiktaş'ın kapısını çalmak ve bonservis ödemek zorunda ancak Gomez "Fiorentina'ya dönmek istiyorum" derse öncelik Mor Menekşeler'in.
BAŞKA KULÜPLER ALAMAK İSTERSE KARTAL'IN KAPISINI ÇALACAK
5-Türkiye'deki terör olayları ve Beşiktaş'ta mutsuz olma ihtimali nedeniyle Mario Gomez tarafından sözleşmeye, "Beşiktaş'ta mutlu olamazsa 1 yılın sonunda bedelsiz sadece Fiorentina'ya geri dönebilir" maddesi koyuldu. Bu ihtimal madde nedeniyle sözleşmeye 2016 başı itibariyle "kiralık" opsiyonu konuldu. Ancak başka kulüpler de onu isterse Beşiktaş bonservis hakkını elinde bulunduruyor.
EĞER FİORENTİNA DEVREYE GİRERSE YÜZDE 50 PAY BEŞİKTAŞ'IN
6-Fiorentina'ya dönme opsiyonu ise İtalyan kulübüne değil Gomez'e ait. Yani Gomez istemedikçe Fiorentina defteri kapanıyor.  Hiç kimse Gomez'in mutsuz ayrıldığı Fiorentina'ya döneceğini şu an düşünmüyor. Beşiktaş yönetimi "Her ihtimali düşünerek Alman yıldız Fiorentina'ya dönmek ister, Fiorentina da bu oyuncuyu kendi üzerinden satmak ister" ihtimalinini de düşünerek "Beşiktaş yüzde 50 pay alır!" opsiyonunu sözleşmeye koydurdu.
TÜRKİYE'DEKİ YILLIK ÜCRETİ 3,5 MİLYON EURO
7- Orman ve Torunoğulları'nın yürüttüğü bu transfer Beşiktaş için büyük bir başarı öyküsü. Gomez'i 15.5 milyon euroya transfer eden Fiorentina'dan sembolik bir parayla bonservisini almanın yanında, yıllık 5.5 milyon euro kazanan Gomez'i 3.5 milyon euroya ikna etti. Siyah-beyazlılar 13 milyon euroya sattığı Demba Ba'nın ücretiyle Gomez'in 3 yıllık parasını karşıladığı gibi artı 2.5 milyon euro kar ederek Gomez'in satış haklarını elinde bulundurmasının keyfini sürüyor.  (Sabah -Fatih Doğan)

Yazıyor işte kabak gibi.

Adam kalmak istemezse Fiorentina'ya gidebiliyordu, en baştan beri biliyorduk. Kimse Gomez'in mutsuz olduğu Fiorentina'ya dönmek isteyeceğini düşünmediği için, herkes adama bizde gözüyle bakıyordu.

Burada yanıltılan bir şey yok.
[ Son Düzenleme: 24 Ağustos 2016, 15:33:58 tuncaboylu ]

Çevrimdışı Eray_Steiermark

Başkan kurayı mı bekliyor acaba?

Çevrimdışı cursedofdragon

gözlerimi kapattım rakitsky veya sakho'yu bekliyorum :)

Etiketler: