Normalde olması gereken şudur. Senin belli bi kadron vardır, transfer dönemi boyunca eksiklerini tamamlarsın bir sezonu geçirirsin, gelecek sezon da güçlendirmen gereken yerleri güçlendirirsin, atıyorum kalene daha iyisi lazımdır onu alırsın. Kiralık topçuda bu olmuyor işte opsiyonu yoksa adam geliyor bi sezon oynuyor, bi sezon sonra evine dönüyor, sende tekrardan onun yerine oyuncu arıyorsun. Sonra takımından gitmek isteyen oluyor böyle beklenmedik anda bir de onunla uğraşıyorsun. Kadronun üstüne koyamıyorsun böylece.
evet, şenol güneş de bunu söyledi. hatta ismail örneğini de bu konuda verdi. geçen sene sakat oyuncuları bir kenara bırakırsak, ayrılıkların yedek kalan oyunculardan başlamasını istiyordu. sürekli oynayan ya da rotasyona giren oyuncuların ise satılması için en azından bir sezon yedekte kalması gerektiğini belirtti. tabii ki yıldızı parlayan oyuncu satılacak, şenol güneş'in takımlarının en belirgin özelliği de bu zaten, o 2 birimlik oyuncuyu on birimlik gösterecek sistem kuruyor. peki biz ayrılanlardan ne kazandık, şu ana kadar hiçbir şey, hem de ilk on bir oyuncusu olmalarına rağmen. diyelim ki bu sene değil, bir dahaki sene kadroya giremediği için ismail'i satsaydık, zararımız 1,5 milyon avro olacaktı; ama o zararı bonservisten kapatamaz mıydık? gökhan çok istedi gitti, ne kazandırdı, bu sene için sıfır, anlamsız bir miktar. sosa gitti, iyi para getirdi, ama çok geç gerçekleşti transfer. güneş, serdar'ın gidişine kulp takmaya çalışmadı, çünkü zaten onun felsefesine göre de gidebilecekler listesindeydi, şimdi elimizde bu tipte ve pazarı olan tek oyuncu boyko gibi duruyor. erken bir forvet transferi olsa pektemek'i de az da olsa para alarak gönderebilirdik; yine gönderebiliriz, ama sadece masrafından kurtulmak için. zaten herkesin aklında onu kiralık verip iyi bir sezon geçirmesini beklemek var.
uzun lafın kısası adam genel olarak diyor ki: "bir sene boyunca oynamış oyuncu, devamlılık için mücadele eder, formasını kaptırmamak için çabalar. forma savaşı kızışır." bu ortamı kullanmak için ismail'in kalmasını istiyordu. daha önce de tekrar etmiştim: ben çok beğendim bu konuşmayı; yerinde, zamanında oldu, en çok beşiktaş'ın yararına oldu.
ki ben hâlâ gomez'i bekleyen romantiklerdenim, futbolcularımız öyle anlaşsınlar ki birbirlerine kız alıp kız versinler istiyorum. hepimiz beşiktaş aleyhine dile getirdiğimiz tespitlerin ileride yüzümüze vurulmasına, ne büyük ahmaklık yaptığımızın bize hatırlatılmasına razıyız. transferde geç kaldık, peki çok mu geç kaldık? hayır.