Vallahi yonetime kizmamak lazim. Sonucta UEFA ile bu anlasmanin sorumlusu kendileri degil, Y.D. yonetimi. Yonetim mevcut konjonkturde elinden geleni yapiyor.
Kagit uzerinde takimimizin en iyi oyuncusunu, gol kralinin bonservisini aldigimiz para ile yedek oturmus oyuncunun kiralama bedeli neredeyse esit.
Basarisiz bir transfer hamlesi diyemezsin bence.
Yonetimin tek elestirilecek tarafi sozlesmesi bitmis oyuncularla daha evvel gorusmemesi ve Fabricio transferi (neresinden tutarsan tut berbat transfer).
Ama Tore-Gomez hamleleri bence dogru hamleler.
Nedense hic gundeme gelmedi, ama bonservissiz Scarione bence cok cok iyi bir transfer olurdu.
Sosa konusunda da 2 kelam edeyim;
Olay terorse; Bruksel ve Paris'te de saldirilar oldu. Tamam, TR'de istatistiksel olarak daha fazla, ama Milan'da da guvende degilsin. Ki burada oldugun 2 senede bir sey olmadi sana iste. Gecen sene de sene basinda ayni sorunlari cikarmisti.
Eger sorun paraysa da gitsin.
Bir defa performansa gore sozlesme bu kadar kolay upgrade edilmemeli, resmen sark kurnazligi. Pektemek gecen sene bir sey yapmadi, kulube gelip; ben beklenen katkiyi veremedim, benim sozlesmemi 1.4'ten 0.5'e cekin dedi mi? Demedi. Sosa gecen senenin basinda kotu bir performans gosteriyordu. Sozlesmesinde indirime gittik mi? Gitmedik. Eeeee? BJK bu parayi imzalarken zaten senin iyi performans gosterecegini dusunerek o paralari teklif etti. Sen de o paralarin normal oldugunu dusunerek uzun sureli sozlesme imzaladin. Neyin tafrasi bu?
Ki siradisi durumlarda zaten upgrade ediliyor; Oguzhan 400.000 euro'dan 1.4'e cikti mesela. Sosa zaten hali hazirda su an takimin en fazla para kazanan oyuncusu sanirim. Hic sikayet etmeye hakki yok.
Atiba keza oyle. Iyi performans sergiledin, ama 32 yasindasin arkadas. Ve BJK'de aldigi para zaten kariyerinde hicbir zaman kazanamadigi bir para. PSV gunlerini hatirlasin bakalim.
Oyuncularin bu sark kurnazligi ve nankorlugu sinirimi bozuyor.
Kaldi ki maas dengesizlikleri dunyanin her takiminda var. 25-30 oyuncudan olusan bir takimda 30 kisinin de tam dogru kontrati almasini bekleyemezsin.
Bizde bence gayet dengede. 1 tane 3 milyon euro ustu alan super yildiz var (bu sene Gomez, gecen sene Ba). Takimin diger kritik ve milli ilk 11 oyunculari 1.4-1.8 bandinda para aliyor. Takimin diger oyunculari da onun altinda. 25-30 kisilik kadroda tek dengesizlik bence Pektemek ve Atiba. Atiba da yasi geregi bence 1.6 milyon euro'luk uzun sureli bir kontrati hak etmiyor. Gecen sene iyi oynadi, ama bu performansi seneye sergiler mi mechul. Pektemek'e de yapacak birsey yok; zamaninda yapildi hata ve kontrati bitene kadar odeyecegiz. Ama kistas Pektemek ise; takimin neredeyse tamami Pektemek'le esit veya daha az aliyor ve ondan daha fazla katki sagliyor. Bu mantikli 20 oyuncunun sozlesmesi upgrade edilmeli. Boyle sacma mantik mi olur? Sosa bana dese ki; Pektemek 1.6 alacak bu adil degil. Ben de derim ki; Atiba da 1.1 aliyor, o zaman senin sozlesmeni 1.2'ye indirelim, ne dersin? Buna cevabi olmaz mesela.