Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Hakkında Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük

0 Üye ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 8352872 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı selçukaras

merhaba arkadaşlar bende 419 nolu tribünden kombine aldım.
bana kuzey tribününden bilet verilmiş. aradım paso ligi dedim ben maça gitmeyeceğim iptal edin yerimi
başkası satın alsın diyorum, kulüp para kazansın diyorum kabul etmiyorlar. sizene kardeşim maça gelemeyeceğim ta ağrıdayım diyorum yok diyorlar.

necmi abi buradan yazdım kusura bakma. adamlar anlamıyorlar delirdim vallahi.

ben şimdi yerimi buradan birine verme şansım varmı, nasıl olacak veya olabilirmi.

Çevrimdışı arda

Ama allahtan Beşiktaş’a olan bağım başarıya bağlı değil. Bunu her zaman söylüyorum, ben en çok Beşiktaş yenildiği zaman Beşiktaşlı olduğumu hissediyorum. Bu en başında da böyleydi hâlâ da böyle. Siyah Ulan

Çevrimiçi Necmi

@Necmi abi Antalya'nın yeni stadında da çatı kaplamasında güneş paneli kullanma kararı almışlar
antalyanın güneşiyle istanbulunki bir değil orda 12 ay verim alırsın burda yılın yarısında zar zor kaldıki en verimli haliyle bile
kârlı değil bilmiyorum işin gerçeği internet başında araştırarak ukalalık yapıyoruz bu işi bilen elektrik mühendisi vardır illaki üyelerimiz içinde
yada ziyaretcilerimiz içinde olabilir üye olup bize bilgi verirse memnun oluruz :D

@Oktay bulardan ayrılma ortalık biraz kızışıyor  :evillol:

Çevrimdışı A_Aydin

Eski açık da çok eskidi be @Necmi abi  :evillol:
Stadda en son yeni açık bitecek ki adına yakışsın.Değilse ne anlamı kalır YENİ açık dediğimizin.

Çevrimdışı SDBabuz

Güneş candır! Güneşin yakıt sorunu bile yokki stok sorunu olsun, Allah baba bulutları çıkarmasın karşımıza yeter :) stoklanma sorunu denilen orada elektrik enerjisidir ve sektörde en hızlı gelişen alandır. Bir kaç seneye kadar yakıt pili konusunda daha verimli ve ucuz tasarımların çıkacağı açıktır. Güneş enerjisiyle üretilen elektiriği direk ana şebekeye geri besleme olarak bağladığın için sayacın ters döner devlete elektrik satarsın para kazanırsın. Almanya hatta bunu kanuna döktü isteyen her vatandaş kendi çatısına kurduğu panellerden ürettiği elektriği devlete satar elektrik faturasıyla uğraşmaz. Devlette nükleer enerji ve benzeri yatırımları yapmaktan kurtulur. Herkes kazançlı çıkar. 10 yıl amorti meselesinindeki sıkıntıyı anlamadım. Güneş 10 yıl sonra da orada olacak Allahtan bi mani gelmezse :) Beşiktaşımızda olacak. Kömür yakmayacak gaz yakmayacak mis gibi güneşden alacak enerjiyi daha ne olsun arkadaşlar. Stadın ilk lansmanı yapıldığında özellikleri arasında yazıyordu. Anaam dedim. Gözümden yaş geldi GURUR'dan GURUR lanalım arkadaşlar inşallah bir aksilik olmadan projeye sağdık kalarak tamamlanırda. Ilerde rüzgar gülleri bile koyarız hele o günler bi gelsin :)
abi ben sadece bildiğim şeyleri aktardım =) yani benim güneşe karşı bi duruşum yok. bu konuda birkaç belgesel falan bile izlemiştim gerçi konu dışı neyse de.az çok güneşin ne kadar verimli olduğunu anlatmışsın.ben sadece bir pencere daha bakış açısı katıyım dedim naçizane. 10 yıl amorti olayı evlere para yatıracak insanlar da daha geçerli bir konu =) sonuçta beşiktaş 10 yıl sonra vefat edicek bir klüp olmadığından söylediğin gibi mantıklı bir iş.hem doğaya da zararlı değil.

Çevrimdışı ALDENYX

Hayat geç kalanları hiç affetmez.

Stadda en son yeni açık bitecek ki adına yakışsın.Değilse ne anlamı kalır YENİ açık dediğimizin.
O yüzden biz onlardan 2 ay geç başladık.  Eski açık eski yeni açık ise hep yeni kalsın diye  :evillol:

Çevrimiçi Necmi

merhaba arkadaşlar bende 419 nolu tribünden kombine aldım.
bana kuzey tribününden bilet verilmiş. aradım paso ligi dedim ben maça gitmeyeceğim iptal edin yerimi
başkası satın alsın diyorum, kulüp para kazansın diyorum kabul etmiyorlar. sizene kardeşim maça gelemeyeceğim ta ağrıdayım diyorum yok diyorlar.

necmi abi buradan yazdım kusura bakma. adamlar anlamıyorlar delirdim vallahi.

ben şimdi yerimi buradan birine verme şansım varmı, nasıl olacak veya olabilirmi.
http://besiktasarena.com/index.php?topic=483.0  bu başlığa boşta kombinen olduğunu birine devredebileceğini
yazarsan ihtiyacı olan arkadaş sana PM atar

obitaş son 14 gündür CAN...
Hay canını ciğerini yediğim ne güzel konuşuyorsun,  ne mutlu Obitaş fanları,  her geçen gün artıyor   :D

Çevrimdışı SDBabuz

bir haber yok en son çizdiği proje beğenilmemişti sanırım yenisini çizecekti çizdiği projede  güneş panelleri yoktu
zaten bu güneş paneli işine aklım ermiyor yeni geliştirilen nispeten verimli sistemler var ama hiç bir şekilde kârlı değil çok
yüksek maliyeti var bilinen sistemlerde bütün çatıyı kaplasan stadın ihtiyacını karşılamaz bana biraz hikaye bir proje gibi
geliyor tabi bilmediğim bir sistem varsa bir şey diyemem
Bende çok detaylı bilmiyorum sadece kısa süre önce okulda gördüğüm bilgileri paylaşmak istedim. Belki oradan yola çıkarak bi yerlere varabiliriz diye :)
Güneş panellerini tabi kendi içinde de ayrılıyor. Yani sadece yazlıklarda gördüğümüz olay yok. Daha detaylı isterseniz notlarıma tekrar bakabilirim ama kule tipleri falan var. Son zamanlarda oldukça yeni alternatif enerji kaynağı üretiliyor. Bizim kadar düşünüp en uygunu ve en kısa sürede amorti eden bir sistem bulacaklarına inanmak istiyorum =)

Çevrimdışı Kemal

Sinan Engin hepimizin abisi Beşiktaş'ın babasıymış, Ertem Şener öyle anons etti. Allah'ım sabır ihsan eyle ya Rabbim.   :s20:

Çevrimdışı arda

antalyanın güneşiyle istanbulunki bir değil orda 12 ay verim alırsın burda yılın yarısında zar zor kaldıki en verimli haliyle bile
kârlı değil bilmiyorum işin gerçeği internet başında araştırarak ukalalık yapıyoruz bu işi bilen elektrik mühendisi vardır illaki üyelerimiz içinde
yada ziyaretcilerimiz içinde olabilir üye olup bize bilgi verirse memnun oluruz :D

O benim Necmi Hocam :) elektrik mühendisliğinde master yaptım Nasa'nın hazırlamış olduğu dünyanın yıllık güneş enerjisi haritası var. Avustralyanın Perth şehri için yenilenebilir enerji sisteminin mevcut şebekeye entegresi ve yakın vade enerji ihtiyacının tamamının yenilenebilir enerji ile değiştirilmesi konusunda bir proje yapmıştım. Çatı detayları çıkınca kullanmayı düşündükleri sisteme göre inceleyebilirim. Ama Antalya Istanbul karşılaştırması 2 2 daha 4. Bakalım zaman ne gösterecek.
Ama allahtan Beşiktaş’a olan bağım başarıya bağlı değil. Bunu her zaman söylüyorum, ben en çok Beşiktaş yenildiği zaman Beşiktaşlı olduğumu hissediyorum. Bu en başında da böyleydi hâlâ da böyle. Siyah Ulan

Çevrimiçi Necmi

abi ben sadece bildiğim şeyleri aktardım =) yani benim güneşe karşı bi duruşum yok. bu konuda birkaç belgesel falan bile izlemiştim gerçi konu dışı neyse de.az çok güneşin ne kadar verimli olduğunu anlatmışsın.ben sadece bir pencere daha bakış açısı katıyım dedim naçizane. 10 yıl amorti olayı evlere para yatıracak insanlar da daha geçerli bir konu =) sonuçta beşiktaş 10 yıl sonra vefat edicek bir klüp olmadığından söylediğin gibi mantıklı bir iş.hem doğaya da zararlı değil.
kendini amorti ettiğinde ömrü bitiyor arda arkadaşın dediği gibi tek güzel yanı doğa dostu bir enerji olması fakat bütün arkadaşlar satıp
para kazanacağız diyor yok öyle bir şey peşin para harcayıp on yılda geri alıyorsun dedikleri gibi hızlı gelişen bir sektör sen bu gün yaparsın beş yıl
sonra sen yarı masrafını karşılamadan onda bir fiyatına on katı enerji sağlayan modüller çıkar külliyen zarar etmiş olursun

Çevrimdışı TØLGA

Antalyada zaten günes panelleri icin catida bi kat daha cikiliyor antalyalilar bilir
 antalyada cok yaygin kullaniyor günes enerjisi
Stadda yapmalarida oldukca mantikli  :bandit:
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimiçi Necmi

O benim Necmi Hocam :) elektrik mühendisliğinde master yaptım Nasa'nın hazırlamış olduğu dünyanın yıllık güneş enerjisi haritası var. Avustralyanın Perth şehri için yenilenebilir enerji sisteminin mevcut şebekeye entegresi ve yakın vade enerji ihtiyacının tamamının yenilenebilir enerji ile değiştirilmesi konusunda bir proje yapmıştım. Çatı detayları çıkınca kullanmayı düşündükleri sisteme göre inceleyebilirim. Ama Antalya Istanbul karşılaştırması 2 2 daha 4. Bakalım zaman ne gösterecek.
Bak bu çok iyi oldu bende uzun zamandır nette araştırıyorum hiç iç açıcı sonuçlarla karşılaşmadım gene dedim araştırılmadan
yapılmış bir konuşma ama dediğim gibi bildiğim bir konu değil bu noktaya geldiğimizde senin bilgilerin bize bayağı ışık tutar

Çevrimdışı selçukaras

Güneş enerjisi santrallerinin endüstriyel ömrü 30 yıl. Şu anda dünyada 40 yılı aşkın süredir işleyen çok sayıda tesis var. Kurulumları da 3 ila 6 ay arasında tamamlanıyor. Bu sürecin ardından da hemen enerji üretimi başlıyor. Güneş enerjisi panelleri ısının daha düşük ama güneş ışınlarının yoğun olduğu bölgelerde daha iyi verim sağlıyor. Örneğin Antalya çok güneş alıyor ama ısı yüksek. Isının da yüksek olması enerjideki verimi düşürüyor. Bunun yanı sıra rüzgârı çok olan Alaçatı'da rüzgar ısıyı alıp götürdüğü için paneller o kadar ısınmıyor ve çok daha fazla verim sağlanıyor" dedi.

http://emlakkulisi.com/tuncmatik-yenilenebilir-enerji-kaynaklarina-yatirim-yapiyor/197587

yani arkadaşlar çok güneş çok enerji demek anlamına gelmiyor. belki istanbul antalyadan bile daha verimli olabilir.
bildiğim kadarıyla güneş enerji ihalelerinde en çok talep alan yer niğde ve çevresiydi. saygılarımla

Çevrimiçi Necmi

Antalyada zaten günes panelleri icin catida bi kat daha cikiliyor antalyalilar bilir
 antalyada cok yaygin kullaniyor günes enerjisi
Stadda yapmalarida oldukca mantikli  :bandit:
antalyada yaygın kullanılan enerji panelleri su ısıtmak için o iş verimli konumuz elektrik üretmek :D

Çevrimdışı Oktay

@aktar_ismail yeni açığa baktıkca obitaşın neden 40 yıldır buişi yaptığını birkez daha anladım :icool:

Çevrimdışı arda

Sinan Engin hepimizin abisi Beşiktaş'ın babasıymış, Ertem Şener öyle anons etti. Allah'ım sabır ihsan eyle ya Rabbim.   :s20:

Lucescunun menejeri kılıklı

Çevrimiçi Necmi

Güneş enerjisi santrallerinin endüstriyel ömrü 30 yıl. Şu anda dünyada 40 yılı aşkın süredir işleyen çok sayıda tesis var. Kurulumları da 3 ila 6 ay arasında tamamlanıyor. Bu sürecin ardından da hemen enerji üretimi başlıyor. Güneş enerjisi panelleri ısının daha düşük ama güneş ışınlarının yoğun olduğu bölgelerde daha iyi verim sağlıyor. Örneğin Antalya çok güneş alıyor ama ısı yüksek. Isının da yüksek olması enerjideki verimi düşürüyor. Bunun yanı sıra rüzgârı çok olan Alaçatı'da rüzgar ısıyı alıp götürdüğü için paneller o kadar ısınmıyor ve çok daha fazla verim sağlanıyor" dedi.

http://emlakkulisi.com/tuncmatik-yenilenebilir-enerji-kaynaklarina-yatirim-yapiyor/197587

yani arkadaşlar çok güneş çok enerji demek anlamına gelmiyor. belki istanbul antalyadan bile daha verimli olabilir.
bildiğim kadarıyla güneş enerji ihalelerinde en çok talep alan yer niğde ve çevresiydi. saygılarımla
yok demek istediğim o değildi istanbul yılın uzun bölümü güneşi görmüyor hep bulutludur senin saydığın yerler güneş gören yerler
antalya gibi ısı olarak değerlendirmedim alaçatı serin bile olsa tepede hep güneş var niğdede öyle istanbul yılın 4 ayı güneş görür hadi zorla 6 ay

En ucuz enerji, tasarruf edilen enerjidir.
En etkili enerji ise yeni açıkta şu an var olan enerjidir.

Çevrimdışı TØLGA

antalyada yaygın kullanılan enerji panelleri su ısıtmak için o iş verimli konumuz elektrik üretmek :D
sonuc olarak günes ama abiii :D elektrikde uretilir
O sistemi koyacan sadece
[ Son Düzenleme: 18 Ağustos 2014, 23:28:35 1903tolga ]
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı Mustafa_UK

[ Son Düzenleme: 18 Ağustos 2014, 23:25:40 Oktay ]

Çevrimdışı arda

Bak bu çok iyi oldu bende uzun zamandır nette araştırıyorum hiç iç açıcı sonuçlarla karşılaşmadım gene dedim araştırılmadan
yapılmış bir konuşma ama dediğim gibi bildiğim bir konu değil bu noktaya geldiğimizde senin bilgilerin bize bayağı ışık tutar

Inşallah Necmi hocam, son birkaç senedir eğitim amaçlı yurt dışındayım. ITU elektrik mezunuyum aslında üniversite zamanları önceleri yeni açık sonra son zamanlar kapalıya terfi etmiştik. Şu Beşiktaşımız halka açılıyor!! hadi hisset şu hislerimi diye Mustafa Sandal şarkı yapmıştı! Bende oynamıştım kontenjandan :D Kombine forma almaktan maçlarda barlarda hertürlü ortamda sesimizi bırakmaktan öteye gidemedi katkımız! Inşallah nasip olurda şu güneş panelidir rüzgar gülüdür bir şekilde katkımız olur. AMİN :D

Etiketler: