Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Hakkında Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük

0 Üye ve 20 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 8352722 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Oktay

@aktar_ismail resimleri incelemen bittiyse stadla ilgili günlük yorumunu alalım :D şiirden den sonra

mustafa_(87)

• Ziyaretçi

Zafer göz yummadan koşana gider
Cümle alem bilir bizi kalender
Emeğimizi koyduğumuzda işler süper
Tecrübemizi ifade edemez kelimeler
Belki bir Soljskaer bir Toni Schumacher

Çiçekleri severiz gönderdik onlara şeker
Sağ olsunlar teşekkürü bir borç bildiler
Siz hiç merak etmeyin bu işi obitaş halleder
Beşiktaşarena ahalisinin yüzünü güldür kader
   :lol:

Victoryyy  :claps: :super: :ok:

Çevrimiçi Kartal Ç

Şair burada, bu sene prömiyer ligde yayıncı kuruluş maç içi animasyonların grafiklerin dibine vurmuş, inşallah vodafone arenamız da böyle teknolojik şeyleri destekler nitelikte olacak demek istiyor  :lol:
bizim yayıncıdan beklemem zaten de en azından şampiyonlar ligi yayınlarında görürüz belki.

Çevrimdışı onrbrk

Alıntı
offf süper crystal palace macını izledim tribünler baya yakın duruyodu .. bizimki daha yakınsa düşünemiyorum yaaa harbiden şu stad bitse neler olacak tahmin edemiyorum
Alıntı
bana nedense çok yakın gibi geldi ama ben hep karşı tribüne baktım belki ondan (yedek kulubelerinin olmadığı ) kapasite olarak bizim stadla çok fark varmı ??
BRCI hocam olay Arsenal stadında değil,olay İngiltere'de çekimi yapan kişilerin profesyonel olmasında,aynı şey Almanya ve İspanya'da da var,saha zemini,tribünlere 13 metre uzaklıkta ama tv'de çok yakınmış gibi görünüyor,Türkiye'de ise 6 metre uzaklığı 13 metreymiş gibi gösteriyorlar  :)
Şu sayfayı bir incelersen  olayı daha iyi anlarsın.
[ Son Düzenleme: 18 Ağustos 2014, 22:29:19 Necmi ]

@aktar_ismail resimleri incelemen bittiyse stadla ilgili günlük yorumunu alalım :D şiirden den sonra
Valla Oktay'ım sen söyleyebilirimki, çok mutluyum, duygu doluyum.
Bayram sonrası tüm hız rekorlarını kırdık, herkesin alkışladığı, aman nazar değmesin dedikleri bir tablo ile karşı karşıyayız.
Tüm Obitaş çalışanlarının gözlerinden öperiz, canımız ciğerimiz onlar. Aynı şekilde Çiçekler emekçileri de dahil.
Mabedimize tek bir taş koyanın kırk yıl kölesi oluruz  :D

Çevrimdışı ilhan mansız

Satılan bilet sayısını sorsam Necmi abi mesajı silmez herhalde  :D

Çevrimdışı arda

bu yaz okulunda alternatif enerji kaynakları dersi almıştım seçmeli. Normal güneş panelleri bile kendini yaklaşık 10 yılda amorti ediyor. Ki benim dediğim sistemler sadece güneşten enerji almak amacıyla çok gelişmiş yapılar. Ayrıca bunların stok sorunları var. Yani bu enerjiyi direk kullanman da gerekebilir.
Benim çatıyla ilgili aklıma takılan bi adam vardı muhammed mi neydi adı net hatırlamıyorum. proje bikaç haftaya detaylanıcak o zaman göstericem demişti.yabancı bi adam. noldu o iş ?

Güneş candır! Güneşin yakıt sorunu bile yokki stok sorunu olsun, Allah baba bulutları çıkarmasın karşımıza yeter :) stoklanma sorunu denilen orada elektrik enerjisidir ve sektörde en hızlı gelişen alandır. Bir kaç seneye kadar yakıt pili konusunda daha verimli ve ucuz tasarımların çıkacağı açıktır. Güneş enerjisiyle üretilen elektiriği direk ana şebekeye geri besleme olarak bağladığın için sayacın ters döner devlete elektrik satarsın para kazanırsın. Almanya hatta bunu kanuna döktü isteyen her vatandaş kendi çatısına kurduğu panellerden ürettiği elektriği devlete satar elektrik faturasıyla uğraşmaz. Devlette nükleer enerji ve benzeri yatırımları yapmaktan kurtulur. Herkes kazançlı çıkar. 10 yıl amorti meselesinindeki sıkıntıyı anlamadım. Güneş 10 yıl sonra da orada olacak Allahtan bi mani gelmezse :) Beşiktaşımızda olacak. Kömür yakmayacak gaz yakmayacak mis gibi güneşden alacak enerjiyi daha ne olsun arkadaşlar. Stadın ilk lansmanı yapıldığında özellikleri arasında yazıyordu. Anaam dedim. Gözümden yaş geldi GURUR'dan GURUR lanalım arkadaşlar inşallah bir aksilik olmadan projeye sağdık kalarak tamamlanırda. Ilerde rüzgar gülleri bile koyarız hele o günler bi gelsin :)
Ama allahtan Beşiktaş’a olan bağım başarıya bağlı değil. Bunu her zaman söylüyorum, ben en çok Beşiktaş yenildiği zaman Beşiktaşlı olduğumu hissediyorum. Bu en başında da böyleydi hâlâ da böyle. Siyah Ulan

Çevrimdışı scape_bjk

bu yaz okulunda alternatif enerji kaynakları dersi almıştım seçmeli. Normal güneş panelleri bile kendini yaklaşık 10 yılda amorti ediyor. Ki benim dediğim sistemler sadece güneşten enerji almak amacıyla çok gelişmiş yapılar. Ayrıca bunların stok sorunları var. Yani bu enerjiyi direk kullanman da gerekebilir.
Benim çatıyla ilgili aklıma takılan bi adam vardı muhammed mi neydi adı net hatırlamıyorum. proje bikaç haftaya detaylanıcak o zaman göstericem demişti.yabancı bi adam. noldu o iş ?
Üretetilecek enerji zaten depolanmayacak, Çift taraflı saatler konacak ve gündüz üretilen enerjiyi şebekeye vereceğiz ihtiyacımız olanı da kullanacağız ve ay sonunda ürettiğimiz enerji fazla çıkacağı için kullandığımızı düşüp geriye kalanı cebe indircez  :D amortismanı da 6 veya 7 yıl falan olması lazım ama sonuçta biz bunu uzun yıllar kullanacağız ve uzun vade de düşünürsek bu işten para kazanacağız.

Bir daha burada sormayın ilgili başlıkta sorun arkadaşlar Necmi abiyi kızdırmayalım, en başından bu yana söylüyoruz yarın o stat full dolar.

Çevrimiçi Necmi

bir haber yok en son çizdiği proje beğenilmemişti sanırım yenisini çizecekti çizdiği projede  güneş panelleri yoktu
zaten bu güneş paneli işine aklım ermiyor yeni geliştirilen nispeten verimli sistemler var ama hiç bir şekilde kârlı değil çok
yüksek maliyeti var bilinen sistemlerde bütün çatıyı kaplasan stadın ihtiyacını karşılamaz bana biraz hikaye bir proje gibi
geliyor tabi bilmediğim bir sistem varsa bir şey diyemem

Çevrimdışı ilhan mansız

Bir daha burada sormayın ilgili başlıkta sorun arkadaşlar Necmi abiyi kızdırmayalım, en başından bu yana söylüyoruz yarın o stat full dolar.
aktar hocam kusura bakmayın ben maça çoktan konsantre oldum. Zaman geçmiyor. Baktım herkes stad başlığında biraz ortalığı karıştırmak istedim. Boşverin bu akşam kolon kiriş muhabbetini. Kolonlar Arsenal'e ..........

Çevrimdışı arda

Üretetilecek enerji zaten depolanmayacak, Çift taraflı saatler konacak ve gündüz üretilen enerjiyi şebekeye vereceğiz ihtiyacımız olanı da kullanacağız ve ay sonunda ürettiğimiz enerji fazla çıkacağı için kullandığımızı düşüp geriye kalanı cebe indircez  :D amortismanı da 6 veya 7 yıl falan olması lazım ama sonuçta biz bunu uzun yıllar kullanacağız ve uzun vade de düşünürsek bu işten para kazanacağız.

Sen vardın hiçbirisi yokken Beşiktaşım çok yaşaaaaaa sen! Senin için Güneşi Dünyayı Ayı esir alırım ben.

Dediklerimiz bir bir olacak inşallah :D
Ama allahtan Beşiktaş’a olan bağım başarıya bağlı değil. Bunu her zaman söylüyorum, ben en çok Beşiktaş yenildiği zaman Beşiktaşlı olduğumu hissediyorum. Bu en başında da böyleydi hâlâ da böyle. Siyah Ulan

Çevrimdışı FARUK

Beşiktaş'ım Arsenal'i eler.

çok güzel abi eline sağlık Allah çalışanlarımıza kolaylık versin kazalardan korusun bayram sonra sı çok güzel gidiyor herşey
[ Son Düzenleme: 18 Ağustos 2014, 22:31:45 FARUK ]

Çevrimdışı cagdas44

bir haber yok en son çizdiği proje beğenilmemişti sanırım yenisini çizecekti çizdiği projede  güneş panelleri yoktu
zaten bu güneş paneli işine aklım ermiyor yeni geliştirilen nispeten verimli sistemler var ama hiç bir şekilde kârlı değil çok
yüksek maliyeti var bilinen sistemlerde bütün çatıyı kaplasan stadın ihtiyacını karşılamaz bana biraz hikaye bir proje gibi
geliyor tabi bilmediğim bir sistem varsa bir şey diyemem

@Necmi abi Antalya'nın yeni stadında da çatı kaplamasında güneş paneli kullanma kararı almışlar

Çevrimdışı arda

Çevrimiçi Necmi

kesinlikle silerim son mesajımdan sonra hiç öyle bir mesaja rastladınmı yok neden çünkü yazılanları siliyorum :bandit:
bu başlıktaki her maç mesajıda silinecek kalmasını istiyorsanız ilgili topiğe yazın :D

2-3 ay sonra forumda en çok çatı konuşulur.

Çevrimdışı ONUR KOLCU

fotograflardan göründüğü gibi çiçekler numaralıya son temeli dokecek ... sadece kamyonların gecebilecekleri kadar yol bırakılacak galiba.

Çevrimiçi Necmi

http://www.power-technology.com/features/featuregreen-clean-mean---the-worlds-most-environmentally-friendly-sports-stadiums-4278520/

Dünyadan örnekler :)
var ama bütün çatının kaplanması gerekir öbür türlü stadın ihtiyacını karşılayacak bir enerji üretmiyor 1kw enerji için harcadığın para satın alırken ödediğin parayı geçiyor kendini amarti ettiği sürede zaten emekli oluyor philips yeni bir sistem geliştiriyordu 3-4 katı daha fazla elektrik üreten ama maliyeti şimdilik çok yüksek
şuan için gerekliliği tartışılır bence ona harcanacak parayla stadın bir başka sorunu çözülür ilerde sistem gelişip kâr oranı artarsa yapılır dünyada güneş enerjisinden elektrik üretiyorlar ama bunu kâr etmek için değil temiz enerji için yapıyorlar çünkü maliyeti daha fazla devlet bunun için teşvik veriyor zararı karşılıyor amaç doğaya zarar vermeden elektrik üretmek rüzgar gülü pek tercih edilmiyor çünkü yerleşime yakın yerlere yapamıyorlar çok yüksek ses çıkartıyor
[ Son Düzenleme: 18 Ağustos 2014, 22:52:13 Necmi ]

Çevrimdışı arda

Çevrimiçi Necmi

Valla Oktay'ım sen söyleyebilirimki, çok mutluyum, duygu doluyum.
Bayram sonrası tüm hız rekorlarını kırdık, herkesin alkışladığı, aman nazar değmesin dedikleri bir tablo ile karşı karşıyayız.
Tüm Obitaş çalışanlarının gözlerinden öperiz, canımız ciğerimiz onlar. Aynı şekilde Çiçekler emekçileri de dahil.
Mabedimize tek bir taş koyanın kırk yıl kölesi oluruz  :D

200 gündür akılları nerdeydi enson 150 gün önce rampa engel oluyor diyordunuz o zaman öyle olsun peki 150
gündür nerdeydi bu işi 40 gün önce bitirmeleri gerekiyordu şimdi hızlandılar diye zil takıp oynayalımmı hem hızlanmadılar normalde
olmaları gereken hıza ulaştılar :D

Çevrimiçi Necmi

Çevrimdışı Efe

:kop:

abi fenasın hee
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı arda

var ama bütün çatının kaplanması gerekir öbür türlü stadın ihtiyacını karşılayacak bir enerji üretmiyor 1kw enerji için harcadığın para statın alırken ödediğin parayı geçiyor kendini amarti ettiği sürede zaten emekli oluyor philips yeni bir sistem geliştiriyordu 3-4 katı daha fazla elektrik üreten ama maliyeti şimdilik çok yüksek
şuan için gerekliliği tartışılır bence ona harcanacak parayla stadın bir başka sorunu çözülür ilerde sistem gelişip kâr oranı artarsa yapılır dünyada güneş enerjisinden elektrik üretiyorlar ama bunu kâr etmek için değil temiz enerji için yapıyorlar çünkü maliyeti daha fazla devlet bunun için teşvik veriyor zararı karşılıyor amaç doğaya zarar vermeden elektrik üretmek rüzgar gülü pek tercih edilmiyor çünkü yerleşime yakın yerlere yapamıyorlar çok yüksek ses çıkartıyor

Eyvallah Necmi hocam aynen katılıyorum. Ileride, ileride derken 3 5 sene sonra taş çatlasın, muazzam sistemler gelişmeye gebe. Onuda ozaman düşünürüz onuda benim şirket yapar artık :D
bu arada böyle fiyonk makarna şekillileri var, şık duruyo aslında  :evillol:
http://inhabitat.com/eddy-gt-wind-turbine-is-sleek-silent-and-designed-for-the-city/

Etiketler: