Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Hakkında Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 8328158 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı ZEKI

Obitaş oldukça yavaş demek oluyor abi. Benim hedefimde a firması veya b firması olmaz asla. Sonuçta bu sektörün içinde biri olarak yakışık da almaz benim adıma. Obitaş çok yavaş olduğu için yavaş diyoruz. Yoksa hafriyat alınana kadar Obitaş'ın çaresiz olduğunu ve haklarını teslim ettiğimi de bilirim. Hatta buradaki bir çok abilerimiz ve kardeşlerimiz bilirler hangi firmalar hakkında neler dediklerimi. Ama hafriyat bittikten bu zamana kadar en azından yeni açığın iki yakası birleşmiş ikinci katın kolonları atılmış olmalıydı. Bir engelin yoksa akşam tabliyeyi dökersin sabah kalkar kalkmaz ilk işin perde ve kolonları o gün yetiştirmek olur. Akşama da perde ve kolonları dökersin. En az 6 adet kolon kalıbı hazırlayıp günlük 6 adet kolon betonu dökersin. Normal seyir budur. Ama günde rutin olarak 6 adet kolon betonu döküldüğüne kaç kere şahit olduk?
Senin firmalara yaklasimini biliyorum hocam. Hakikaten cok degerli bir calisma yapmissin. Gercekleri matematikle vurgulamak guzel olmus. Bizde cok konustuk hafriyat alinmadigi zaman ene gidemiyorsan dikey git diye. Neyse yapacak bir sey yok. Gecmis maclair unutup gelecekteki maclari dusunmeliyiz :D

Öncelikle çok teşekkür ederim bizleri aydınlattığınız için @Sezgin Cengiz

Çalışmıyor dediğiniz Obitaş her iki tribün inşaatında da çiçekleri geçmiş hem de çok çok daha geç başlamasına rağmen;

Çiçekler inşaat Kapalı inşaatında 14180m2
Çiçekler İnşaat Eski açık inşaatında 18825m2

Obitaş Yeni Açık inşaatında 19334m2  :claps: :claps: :claps: :claps:

Her zaman söylediğim gibi zaman metrekare hesabı yapıldığında bu fark ortaya çıkacaktır diye ama bir türlü sizlere anlatamadık.

Bu saatten sonra obitaş'a laf söyleyen cidden komik duruma düşer, benden size söylemesi  :tabe:

ÇOK DAHA KALİTELİ İŞÇİLİKLE ÇOK DAHA HIZLI SÜREDE İNŞAAT YAPTIĞIN İÇİN TEBRİKLER OBİTAŞ  :claps: :claps: :claps:

HAKSIZ YERE ELEŞTİRİ BOMBARDIMANINA UĞRAYAN OBİTAŞ'A SAHİP ÇIKTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER @mustafa_87 @El irtibat3  diğer tüm Obitaş destekçileri.  :claps: :claps: :claps:

Çevrimiçi Necmi

Obitaş oldukça yavaş demek oluyor abi. Benim hedefimde a firması veya b firması olmaz asla. Sonuçta bu sektörün içinde biri olarak yakışık da almaz benim adıma. Obitaş çok yavaş olduğu için yavaş diyoruz. Yoksa hafriyat alınana kadar Obitaş'ın çaresiz olduğunu ve haklarını teslim ettiğimi de bilirim. Hatta buradaki bir çok abilerimiz ve kardeşlerimiz bilirler hangi firmalar hakkında neler dediklerimi. Ama hafriyat bittikten bu zamana kadar en azından yeni açığın iki yakası birleşmiş ikinci katın kolonları atılmış olmalıydı. Bir engelin yoksa akşam tabliyeyi dökersin sabah kalkar kalkmaz ilk işin perde ve kolonları o gün yetiştirmek olur. Akşama da perde ve kolonları dökersin. En az 6 adet kolon kalıbı hazırlayıp günlük 6 adet kolon betonu dökersin. Normal seyir budur. Ama günde rutin olarak 6 adet kolon betonu döküldüğüne kaç kere şahit olduk?
günlük 6 kolon kalıbıyla bu işi bitiremezler perdelerdekileri saymazsak bir katta 160 ın üzerinde kolon kalıbı var
ve asıl el alcak işler testere kirişleri çatıyı taşıyacak kolon ve üst testereler bu obitaşın sıkıntısı çok büyük olacak
arkadan öne geleceği için final bölümünde başımız çok ağrıyacak gibi görünüyor

Çevrimdışı Salih A.

Çalışmıyor dediğiniz Obitaş her iki tribün inşaatında da çiçekleri geçmiş hem de çok çok daha geç başlamasına rağmen;

Her zaman söylediğim gibi zaman metrekare hesabı yapıldığında bu fark ortaya çıkacaktır diye ama bir türlü sizlere anlatamadık.

Bu saatten sonra obitaş'a laf söyleyen cidden komik duruma düşer, benden size söylemesi  :tabe:

ÇOK DAHA KALİTELİ İŞÇİLİKLE ÇOK DAHA HIZLI SÜREDE İNŞAAT YAPTIĞIN İÇİN TEBRİKLER OBİTAŞ  :claps: :claps: :claps:

HAKSIZ YERE ELEŞTİRİ BOMBARDIMANINA UĞRAYAN OBİTAŞ'A SAHİP ÇIKTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER @mustafa_87 @El irtibat3  diğer tüm Obitaş destekçileri.  :claps: :claps: :claps:

abi adam obitaşın iki katı iş yapmış rakamları karıştırdın sanırım
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

Ayrıca rampa kalktıktan sonra Obitaş'ın temel atmadığı yer kalmadı, rampanın ne derece Obitaş'ı sıkıştırdığını görmüş olduk.

Stadı yakından gören arkadaşlar aslında Obitaş'ın hem hız hem kalite bakımından çok daha ileride olduğunu rahatlıkla fark ediyor. Günde ortalama 200 fotoğraf çeken Mustafa arkadaşımız, Samet arkadaşımız bunların tamamen farkında.

Obitaş planlanan sürenin gerisinde olabilir fakat hayranı olduğunuz çiçekler inşaat çok daha gerisinde, rakamlar ortada.

Çevrimdışı MamiReyiz_39

Keşke yeniaçık ihalesini Obitaş yerine T Yapı'ya verseydik belki daha hızlı olurdu.
Mermiler Atılacak Gökyüzüne..Şampiyon Olduğun Gece..Piuvvv Piuvvvv Piuvvvvv
İletişim Adresi: http://instagram.com/muhammetrslan

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Yeni açıgın toplam alanı ne kadar kabanın % kaçı bitti ?

Obitaş tek bir tribün yapıyor, senin 2 tribün ile kıyaslaman zaten hata.

Hadi kıyasladın diyelim yaklaşık 1,6 katı kadar daha fazla metrekare yapmış, çiçeklerin 3 ay öncesinden başladığını düşünürsen zaten zaman metrekare hesabında HIZ eşit çıkıyor.

Çevrimdışı Salih A.

Obitaş tek bir tribün yapıyor, senin 2 tribün ile kıyaslaman zaten hata.

Hadi kıyasladın diyelim yaklaşık 1,6 katı kadar daha fazla metrekare yapmış, çiçeklerin 3 ay öncesinden başladığını düşünürsen zaten zaman metrekare hesabında HIZ eşit çıkıyor.
çiçekler 3 ay çalışmasın obitaş yine durumu eşitleyemez şuan ki iş hızı ile

Çevrimdışı matias

2 katı işi yapıyor da bu işi yaparken 2 katı değerinde para da alıyor.

Çiçekler şu an işçi alımı yapmadan elindeki işçi sayısını 3 tribüne bölüyor. Bu sebepten kapalı bile hala bitmedi.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

@Necmi abi bu satılan 4100 kombine 7 8 m civarı varsayarsak geri kalan kaba inşaata yeterli olur mu ?

Çevrimdışı Deniz

Valla katılır mısınız bilmem ama obitaşla çiçeklerin hızı hemen hemen aynı gibi duruyor.olsa olsa çiçekler 1 adım önde olur ama öyle büyük bir fark da yok..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Salih A.

2 katı işi yapıyor da bu işi yaparken 2 katı değerinde para da alıyor.

Çiçekler şu an işçi alımı yapmadan elindeki işçi sayısını 3 tribüne bölüyor. Bu sebepten kapalı bile hala bitmedi.
kapalı bitmedi dediğin nisan sonundan beri bekleyen toplasan 5-6 testere kiriş başka birşey yok

Çevrimdışı grlsyr

sezgin arkadasin eline saglik yaptigi calismayi begendim wowdayken de bize cok guzel bilgiler veriyordu buraya gelmis olmasina sevindim acikcasi. ben bir gorus eklemek istiyorum;

obitasi savunmuyorum ama bir sey eklemek isterim, elimizde elbette veriler yok karsilastirmak imkansiz ama bence bu kiyasi dokulen metrekuple yaparsak daha gercekci olur. cunku her tribunun kolon yapisi farkli. ben dokulen metrekareler yerine metrekup esasli karsilastirmanin durumu net olarak ortaya koyacagini dusunuyorum. bu metrekare kiyasiyla net bir sey soylenmesi imkansiz geliyor.

bir de tekrar soylemek isterim ki obitasi savunmuyorum ben aksine ciceklerin de obitastan geri kalir yani olmadigini dusunuyorum. bana sorarsaniz ikisi de yavas.. ciceklerin yaptigi kapali tribunde kolon sayisi yeni acikla karsilastirilamayacak derecede azdi ona ragmen 6 ayi gecti hala bitirilemedi. biliyorum her sey gonlumuze gore gitmiyor ama obitasi elestirsem bile ciceklere de hakettiginden fazla yuceltmek manasiz geliyor.

Çevrimiçi murat

Sezgin hocamın hesabına lafım yok ama eski açıkta kalan kaba inşaatı yüzde 30 gibi gözükürken yeni açıkta yüzde 60 gibi.toplam kaba işi her iki tribünde ne kadar sezgin hocam.yeni açık eski açıktan çokmu büyük.

Çevrimdışı Efe

çiçekler obitaş geyiği başlamış yine :icool: stad bu iki şirketle bitecek ne zaman biterse artık o öyleydi bu böyleydi zamanı geçti artık zaman bitirsinler yeter zamanı artık  :D
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Hakan Bilgin

çiçekler obitaş geyiği başlamış yine :icool: stad bu iki şirketle bitecek ne zaman biterse artık o öyleydi bu böyleydi zamanı geçti artık zaman bitirsinler yeter zamanı artık  :D
+1903
Beşiktaşlı duruşu reflekstir esas duruşa benzemez en acı tarafıda sonradan öğrenilmez

Çevrimdışı Efe

@Necmi abi bu satılan 4100 kombine 7 8 m civarı varsayarsak geri kalan kaba inşaata yeterli olur mu ?
bence olmaz sadece bi bölüm katkı sağlar bu parayı transfere ayıracaklar bence stad için sene sonuna kadar bi çalışma yapılmıştır kasadan
Şampiyon Beşiktaş JK

Adaletli bir kıyaslama mı yapmak istiyorsunuz?

Çiçeklerin kapalı ve eski açık inşaatına,
Obitaşın yeni açık ve numaralı inşaatına aynı anda başladığını hesap edin. Obitaş numaralı inşaatı için de para alacağı için o bölgede de farklı çalışanlar ile inşaat yapacaktı. Ve bu durumda rakamlar ortada Obitaş uzak ara fark yapardı.

HİÇ BOŞUNA CİNLİK YAPMAYIN
Obitaş tek tribün, çiçekler iki tribünü aynı anda hesap etme cinliğine girseniz bile hız aynı çıkıyor.

FORZA OBİTAŞ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Çevrimdışı eski inönü

@Sezgin Cengiz hocam Yeni açık eski açık ve numaralıdaki toplam yatay imalat miktarını da verirsen süper olur. Yuzde kaç bitmiş onu da hesaplarız

Çevrimdışı Sezgin Cengiz

Eyvallah ama bir yerde yanılıyorsun. Bir inşaat firmasının toplamda yaptığı inşaat alanına bakılır. Çünkü ekip yönetmek oturduğumuz yerden konuşulduğu kadar kolay değil. Çoğu işçi yevmiye usulü çalışır. Eğer sen ertesi gün ekibinin bir kısmına iş veremezsen o gün zarardasın demektir. Bir kalıpçının yevmiyesi günlük 100 lira en az. O işçinin sana karsız zararsız en az 100 lira kazandırması gerekir ki zarara uğramayasın. Fakat sen iş veremezsen işçi kalfasından alacağı yevmiyeye bakar kalfa da firmadan alacağı parayı bilir. Sözleşmelerdeki inşaat süresine bakma derim. Genelde tüm inşaatlar öngörülen zamandan sonra biter. Önemli olan günlük optimum seviyede iş yapabilmektir. Hiç bir iş planı planladığın gibi yürümeye bilir. Sonradan, canını sıkan çevresel şartlar ortaya çıkar, santral ile ilgili sorunların olur, işçi giriş-çıkışları ile ilgili beklemediğin vakit kaybetmeleri yaşarsın vs vs. Bunlar her zaman var inşaatta. Bu şartlara rağmen imalatta optimum seviyeyi koruyorsan sorun yok demektir. Bunu göz önünde bulundurursak Çiçeklerin kapalıyı çoktan bitirmemesi için bir bahanesi yoktu. Yani kapalıda testere kirişleri yayıla yayıla döktüler. Programlarına göre de bir sıkıntı yoktur zaten. Eğer kapalıyı 1-2 ay önce bitirip de eski açığa yönlendirseydi bu sefer de eski açıkta çok işçi ile ne kadar iş yapabilecekti? Bazen çok işçi demek çok iş yapmak değildir. İdeal sayıda işçi ile çok iş yapılır. Bunun da günlük işçi/ imal ettiği metrekare ile ilişkisi var. Çiçeklerin eski açıkta bile bir süre önlerini göremediklerini düşünüyorum. Çünkü numaralıdaki hafriyat bile eski açığın akıbetini ortaya koymaktaydı. Oysa ki Obitaş'ın böyle bir sorunu yok. Şuanda tek bloğa rağmen Obitaş'ın normal şartlarda Çiçeklerden daha fazla iş yapmış olması gerekirdi zaten ki diyorsun ki iki bloğa rağmen tek bloklu obitaş Çiçeklerden daha fazla iş yapmış! Yaptıkları rampa bile kaç gündür bitirilemedi. 2 günlük iş normalde ha o. :) Neyse sonuç olarak hızlanması dileği ile...
[ Son Düzenleme: 13 Temmuz 2014, 01:40:53 Sezgin Cengiz ]

Çevrimdışı Efe

bu senede olimpiyat yolları uzun bizlere kombineler 2 sene kadar geçerli olacak alacak alan varsa alsın olimpiyatta 1 sezonu bedava izledikten sonra 1 sezonda vodafone arenada olacaklar artık kesin gibi bu durum kaba inşaat aralık ayı içinde anca bitecek gibi görünüyor :bandit:
[ Son Düzenleme: 13 Temmuz 2014, 01:46:23 Efe ]
Şampiyon Beşiktaş JK

Ben obitaş hızlı hiçbir zaman demedimki her zaman soyedigim obitas yavas ise ciceklerde cok yavas. 
Sizce çiçekler insaat hizli mi ?

Çevrimdışı ahmetx

hafriyattan sonra yeni açık canımı sıkıyor.
[ Son Düzenleme: 13 Temmuz 2014, 01:44:10 ahmetx ]
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Sezgin Cengiz

Ben obitaş hızlı hiçbir zaman demedimki her zaman soyedigim obitas yavas ise ciceklerde cok yavas. 
Sizce çiçekler insaat hizli mi ?

Çiçekler inşaat optimum seviyesini koruyor.

Etiketler: