Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Hakkında Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük

0 Üye ve 26 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 8341275 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Necmi

yeni vinçle biraz oynıyayım dedim :)
baretler :alala:
"siyahla" beyaz birbirine sarılmış sevgili gibi duruyor :D güzel bir foto olmuş
@bjk_mabet

Çevrimdışı CharlieChaplin

• Kartal
  • *
  • 09 Temmuz 2014, 22:05:28
  • İstanbul'un Kalbi BEŞİKTAŞ
  • Ben Senin Ağustos'a Yetişebilme İhtimalini Sevdim.
Boşverin Çiçekleri ve Obitaşı... STAD YAPILMALI BENCE
Hayat dar alanda trajedi, geniş açıda komedidir...Charlie Chaplin

Çevrimdışı Deniz

hahaha serseri seni ispanya değil fransaya gideceğim :) :evillol: :evillol: :evillol: :evillol:
Oo abi Paris te eyfel kulesine karşı şarabını yudumlayacaksın demek  :evillol: :evillol:
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Deniz

Boşverin Çiçekleri ve Obitaşı... STAD YAPILMALI BENCE
Yusuf abi sen bütün parayı eve verince devreler yandı sanırım  :evillol: :evillol:
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı bjk_mabet

Oo abi Paris te eyfel kulesine karşı şarabını yudumlayacaksın demek  :evillol: :evillol:

:icool:
Kim olduğum, ne yaptığımın yanında önemsizdir.

Çevrimdışı uzumaki

Çevrimdışı Sezgin Cengiz

Sorduğun soru olaydan ne kadar uzak ve olaya ne denli taraflı baktığınızın bir göstergesi. Böyle bir mantığa hayretle bakmamak gerçekten imkansız malesef.

Senin dediğin mantık ancak şu koşulda gerçekçi olabilirdi;
Obitaş ve çiçekler aynı ihale şartlarında, aynı çalışan sayısı ile, %100 benzer tribünler, kısacası herşey eşit olduğunu varsaydığımızda kıyaslanabilir senin mantığında. Yani sen bu durumda haklı olurdun.

Şimdi hayallerinizi bir kenara bırakın ve gerçeklere bakın.

Kapalı tribün planlanan sürede bitmedi.
Eski açık planlanan sürede bitmedi. Her iki tribünde de  öyle ya da böyle nedenlerle çiçekler inşaat gecikme yaşadı.

Yeni açık inşaatı planlanan sürede bitmedi. Öyle ya da böyle nedenlerle obitaş gecikme yaşadı.

Eğer iki şirketi gerçek akıl ve mantıkla kıyaslamak istiyorsanız,
1- Metrekare zaman hesabı yapmalı
2- Yapılan işin ayrıntılarına bakılmalı.

Sonuç olarak, çiçekler inşaat kesinlikle ve kesinlikle yavaştır, obitaşta kesinlikle ve kesinlikle yavaştır.

Kapalı tribünü 8.aya geliyor halen teslim edemedi çiçekler, obitaş çok çok daha büyük bir tribünü hem de daha ayrıntılı bir tribünü çiçeklerle aynı hızda yapsa zaten 12 ay yapıyor.
Önümüzdeki şubat ayına kadar bitirse bile obitaş yeni açığı, çiçeklerin hızını geçmiştir. Lütfen biraz matematik !

Sevgili İsmail sen de matematik ve mantık hatası yapıyorsun aslında. Ben şimdiye kadar ne Çiçeklerci oldum ne de Obitaşçı. Beni de ilgilendirmiyor açıkçası kimin kimi tuttuğu. Sonuçta babamın firması da değiller.

Beşiktaş inşaat aş olarak bu iki firmaya da işçi gücü sağlamıyor. Zaten kendisi yapacak olsaydı ihale ile blok yapımına gitmezdi doğal olarak. Çiçekler ve Obitaş işi alır ve ekip kurmak bu iki firmaya aittir. Ekip ve ekipler kurmak zor değil. Önemli olan kurduğun ekipleri elinde barındırabilmektir. Bu da öncelikle paraya bakar. Eğer bir firma gelir ve giderlerinde sıkıntı yaşıyorsa, ekiplere olan ödemelerini geciktiriyorsa veya elindeki ekibi idare edemiyorsa burada faturanın kesilmesi gereken taraf o işi üstlenen inşaat firmasının bizzat kendisidir. Yani burada Çiçekler inşaat ile Obitaş'ın eşit şartlarda eşit işçi sayısında olmadığını öne sürerek bir karşılaştırma yapmak yanlıştır. Bir ekibi elinde tutabilmek işçi sayısında artışa götürebilmek firmanın kendi başarısıdır. Haliyle beklenen sürede beklenenin çok altında bir hızla ilerleme kaydediyorsan burada eşit şartlardan söz etmek doğru değildir. Her firma şartlarını kendisi belirler. Yani bir A firması düşünün altından kalkamadığı için topal aksak ilerliyor ve çok yavaş, bir de B firması düşünün kendisine verilen alanın her noktasında mutlaka bir ekibi iş yapıyor fakat fiziksel şartlar yüzünden inşaat istenilen seviyede değil. Ben senin bahsettiğin zaman/m2 hesabını başka bir forum sitesinde çok önceden yapmıştım ve Obitaş'ın ahım şahım bir iş çıkarmadığı da ortaya çıkmıştı. Obitaş ile Çiçekler arasında eşitsizlik ancak şu olabilir: İşi yaptıranın; firmalara sağladığı plywood, demir, beton gibi malzemelerin paylaşımı...
Kaldı ki bunda bir eşitsizliğin söz konusu olduğunu düşünmek abes olur.

Ayrıca kapalı tribün ile eski açık ayrı ayrı ihale edilerek sözleşme gereği her blok için bir süre verilmiş olsa da, alttan gelecek ince işçilik en az 1 ay üstü etkilemeyeceği için testere kirişler için acele etmesinde gerek yok. Zaman var, alan var. Kapalıya verilen 1 ekip karşılığında 2 testere kiriş için işin süresi 2 hafta sürüyorsa 2 ekip ile 1 hafta sürmesi için (alttan bir baskı söz konusu olmadığından) acele etmelerine gerek yok. Eski açıkta daha fazla işçi ile daha hızlı iş yapmak daha karlı iş olacaktı ki mantıklı olanı yaptılar.
[ Son Düzenleme: 09 Temmuz 2014, 22:17:17 Sezgin Cengiz ]

Çevrimdışı Necmi

Ya arkadaşlar neden bizim statda 3 tane  ambulans çıkış var 1 tarafından olsa iyi olmaz miydi ıngiliz statlarinda hic yok ama 5 yıldızlı stat kategorisinde hepsi
yok hepsi elit katagoride değil yanlış bilmiyorsam 3 yada 4 elit katagoride stadları var
stadımız bittikten sonra sanırım en fazla elit katagoride stad bizde olacak

Çevrimdışı Hakan Bilgin

yok hepsi elit katagoride değil yanlış bilmiyorsam 3 yada 4 elit katagoride stadları var
stadımız bittikten sonra sanırım en fazla elit katagoride stad bizde olacak
vodafone isminin ağırlığı ile avrupa kupalarında finalde hiç zor gözükmüyor aslında elit kategoride olacağımızdan
Beşiktaşlı duruşu reflekstir esas duruşa benzemez en acı tarafıda sonradan öğrenilmez

Çevrimdışı yigitcan1903

Bence gidip İbrahimovici alıp gelecek
İş başa düştü transferde de mabet farkı :D

Çevrimiçi Kartal Ç

Vodafone Arenamıza biricik evimize bir tuğla da benim katkım olsun dedim. Artık ben de kombineliyim  :bigstar:

Çevrimdışı Deniz

Bence gidip İbrahimovici alıp gelecek
İş başa düştü transferde de mabet farkı :D
Valla koskoca Beşiktaşın adam gibi giden tek işi stad onda da Mabet çalışıyor.transfere de el atması lazım 10 temmuz oldu hala transfer yok .İki oyuncu alıp dönse bari :evillol: :evillol:

Çevrimdışı Efe

Vodafone Arenamıza biricik evimize bir tuğla da benim katkım olsun dedim. Artık ben de kombineliyim  :bigstar:

nerden aldın kombineyi ?
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Anıl

:icool:
Abi eski açık tarafından paylaştığın merdiven Eski açık tribüne giriş için mi kullanılacak ?

Çevrimdışı bjk_mabet

Abi eski açık tarafından paylaştığın merdiven Eski açık tribüne giriş için mi kullanılacak ?

hayır restorantlara ve üst kata çıkış merdiveni...

Çevrimdışı Hakan Bilgin

saçma bir soru olabilir ama resturantlar boğaz manzaraası görüyor değilmi?
Beşiktaşlı duruşu reflekstir esas duruşa benzemez en acı tarafıda sonradan öğrenilmez

Çevrimiçi Kartal Ç

nerden aldın kombineyi ?

Valla biraz büyük tuğla olsun da mabedimiz çabuk bitsin diye ayıptır söylemesi 430 dan aldım  :)

Çevrimdışı Anıl

Abi, biz stada nerden giricez peki :ebebe:

Çevrimdışı bjk_mabet

Abi, biz stada nerden giricez peki :ebebe:

eski acık numaralı yeni acık tarafında gişeler var...

Çevrimdışı Necmi

Çevrimdışı Hakan Bilgin

Çevrimdışı Deniz

neden bu kadar sessiz bir ortam var :alala:
Taraftar dertli @Necmi abi sesi mi çıkıyor artık

Çevrimdışı ZEKI

neden bu kadar sessiz bir ortam var :alala:
http://besiktasarena.com/index.php?topic=137.150
Dunya kupasi forumuna geciyoruz abi..Hollandadan da bir guzellik bekliyoruz :D :biggrinking:

Çevrimdışı Hakan Bilgin

http://besiktasarena.com/index.php?topic=137.150
Dunya kupasi forumuna geciyoruz abi..Hollandadan da bir guzellik bekliyoruz :D :biggrinking:
valla ben arjantini tutuyorum malum 86 dünya kupasının efsane takımından kalma bir arjantin hastalığı var umarım arjantin alır

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Etiketler: