Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Hakkında Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük

0 Üye ve 20 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 8379707 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Sarp

Çiçeklerin projenin tamamı ele alındığında kötü işçilik gösterdiğini düşünmüyorum. En azından elini attın mı dökülen bir alt yapıya kimse müsaade etmez.

Çevrimdışı Barış Hoca

bu haber daha önce yayınlandımı görmedim yayınlandıysa şimdiden özur dılerım
bu renkli basın ne kadar garip neyle neyı kıyaslıyorlar

http://www.milliyet.com.tr/akyazi-stadi-vodafone-arena-yi---1898326-skorergaleri/?PAGE=1

Yeri hoş, fakat ben bu stadı çirkin buluyorum. İsterse bu pazar açılışını yapsınlar.
Şeref'inle oyna, Hakkı'nla kazan!

Çevrimdışı LVNT.GEMICI

Beton aynı kolona konulan demir aynı bitincede çıplak beton görmücez hiçbi yerde yüzeyi kötü görünüyor diye niye pişman olalım ki

LT22i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mevzu görüntü ile alakalı değil, donatılı beton denen mevzuda; amaç beton sayesinde oksijenle demirin buluşmasını engellemek kohezyon denilen mevzunun (demirin paslanarak dayanımını kaybetmesi) gerçekleşmesine engel olmaktır. hani hep diyoruzya depreme dayanıklı yapı olsun, sen istediğin kadar bol demirli bol çimentolu imalat yap kohezyona engel olamazsan yapmış olduğun yapı, depreme dayanıklı olmaz. (Dip Not: çiçeklerin yapmış olduğu imalattaki hata kabul edilebilir düzeydedir.keza kabul edilez düzeydeki imalatlar yıkılıp yeniden yapılmıştır. unutmayalım ki orada çalışan birçok mühendis arakadaşımız bu söylemiş olduklarımı göz ardı etmez.)
Birgün Herkes Beşiktaşlı Olmasın Bırakın o Ayrıcalık Bizde Kalsın.

Çevrimdışı Sutlas

Beton aynı kolona konulan demir aynı bitincede çıplak beton görmücez hiçbi yerde yüzeyi kötü görünüyor diye niye pişman olalım ki

Mevzu görüntü ile alakalı değil, donatılı beton denen mevzuda; amaç beton sayesinde oksijenle demirin buluşmasını engellemek kohezyon denilen mevzunun (demirin paslanarak dayanımını kaybetmesi) gerçekleşmesine engel olmaktır. hani hep diyoruzya depreme dayanıklı yapı olsun, sen istediğin kadar bol demirli bol çimentolu imalat yap kohezyona engel olamazsan yapmış olduğun yapı, depreme dayanıklı olmaz. (Dip Not: çiçeklerin yapmış olduğu imalattaki hata kabul edilebilir düzeydedir.keza kabul edilez düzeydeki imalatlar yıkılıp yeniden yapılmıştır. unutmayalım ki orada çalışan birçok mühendis arakadaşımız bu söylemiş olduklarımı göz ardı etmez.)

Dediğiniz gibi sonuçta denetimden geçiyor, yani Çiçekler hem hızlı hem düzgün iş yapıyor, bir tane kolonda hata yaptılar o kadar, kirişteki hata betondan kaynaklanmıştı.

Çevrimdışı ALDENYX

ya gördüm sinirlerim bozuldu yine.
bu yeni açık arka kısım beni çok üzüyor.ne olacak oranın hali. nasıl ilerleyecekte numaralıya kadar gelecek ve bide yükselecek...off off

obitaş belki yavaş ama çalıştığı alan hiçbir zaman küçük olmadı.. yeni açığın arkasına baya baya bişeyler yaptılar.. ayrıca haklarını yemeyelim çiçeklerden daha kaliteli yapıyorlar.. 2,3 yıl sonra keşke tüm stadı obitaş mı yapsaydı demeyiz inşallah.. çünkü şuan önemli olan hızken, o zaman kaliteye bakıcaz.. :super:

Sorun da burada zaten, Obitaş'ın çalışma alanı çok büyük ama çalışan sayısı çok az.

çiçeklerin hızlı falan olduğu yok , obitaş fazla alanın ihalesine girdi aldı ama az işçi ile çalişiyorlar ... çiçeklerde obitaşta tokicilerden yavaş.
Hayat geç kalanları hiç affetmez.

Çevrimdışı CanEmre

O halde Obitaş için "yavaş ama işçiliği kaliteli" söylemi de mi auta çıkmış oluyor  :evillol:
Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Çevrimdışı LVNT.GEMICI

Dediğiniz gibi sonuçta denetimden geçiyor, yani Çiçekler hem hızlı hem düzgün iş yapıyor, bir tane kolonda hata yaptılar o kadar, kirişteki hata betondan kaynaklanmıştı.
yanlız bozuk çıkan kirişleride ki hata kalıbın yada betonun değil çiçeklerin personelinindir. gerekli hassasiyet gösterilmediğindendir. vibrasyon aletinin yetersiz kullnımı fişleme işleminin yetersiz yapılması nedeniyle beton homojen dağılmamıştır. ha birde şu var, o gün çok yağmur yağıyordu biraz ihmal edildi. Ayrıyeten şunuda unutmayalım loca ve vıp katları harıc normal taraftar kısımlarında tavan kalıbı ve kolonlarda herhangi bir işlem olacağını sanmıyorum imalat nasıl yapıldıysa o haliyle göreceğiz belki boya yapılır üstüne.

Çevrimdışı hic2222

Ben iki firma içinde işçilikler konusunda problem olduğunu düşünmüyorum.
Lakin obitaş yavaş :)
Tokicilere gelince kendi imkanlarımızla ve eskisini yıkıp yenisini yaptığımız bir platform ile boş araziye devletin gücünü ortaya koyduğu bir projeyi bir tutmamak lazım sanki
[ Son Düzenleme: 17 Haziran 2014, 16:29:29 hic2222 ]
Kılıcın yapamadığını adalet yapar.

Çevrimdışı LVNT.GEMICI

O halde Obitaş için "yavaş ama işçiliği kaliteli" söylemi de mi auta çıkmış oluyor  :evillol:
kaliteli yaptığından yavaşlar kelimesi doğru değil zaten, yine aynı örnek üzerinden gidersen obitaşın hatalı döktüğü kirişte gerekli hassaiyet gösterilmiş olsa betonlama 3 gün dahamı uzayacaktı altı üstü 1 saat fazla sürerdi.

Çevrimdışı demir_kArtAl

stadta inşaat başlayalı 5,5-6 ay oldu, geldiğimiz nokta gayet güzel, koskoca stadın 6 ayda bitecek hali yoktu zaten. Çiçeklere laf söylemek haksızlık olur, onların özverisi olmasaydı bu noktaya gelemezdik diye düşünüyorum. 

Obitaşta kendi işini çiçeklerin bitirişine göre planlıyor tahmin ediyorum. Aslında daha fazla işçiyle şimdi çalıştıkları alanı bitirselerdi şimdi numaralı tarafına yoğunlaşırlardı. 
"remzin kartallar gibi manileri yen, aş; layıktır bu vasıflar sana ey şanlı beşiktaş"

Çevrimdışı eski inönü

El İrtibat en sonunda senin bu psikopatları bu ülkeye de sokacalar, El İrtibat'a kim hangi cesaretle hakaret edebilir !

İsmail Abi Hallettim bizim militanlarla o işi  :bandit:
bence irtibat sitenin Middle East Moderatoru olmalı  :evillol:

Çevrimdışı Efe

Eski acikta beton dokumu suruyor kapalida baya hzilandi 13.kiris iskelesi tamamlanmis
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı quentine83

Eski acikta beton dokumu suruyor kapalida baya hzilandi 13.kiris iskelesi tamamlanmis

drenaj kuyusundan mı bahsediyorsun yoksa arkaya mı beton atılıyor...?
İsmet Yarkın ONUR

Çevrimdışı yldrmaydn

kapalı üstte 12. ve 13. testere kiriş kalıbı hazırlanıyor galiba

Toplam kaç kiriş olacak orada?

14

Eski ve yeni açık üst katlarda kaç kiriş olacak?

valla eski açıkta sırf dönüşün üstünde 10-11 tane olacak sanırım. arada da 7-8 tane olursa 30 filan diye tahmin ediyorum???

Yandık o zaman  :ishock:

eğer eşit sayılarda olacaklarsa 28er tane olması lazım.
Seninle Başladı Hayat..

Çevrimdışı Sutlas

Kapalida 13.testere kiris iskelesi hazir

14. iskele diğerlerine göre küçük olacak, daha çabuk biter.

Çevrimdışı SDemirsoy

El İrtibat en sonunda senin bu psikopatları bu ülkeye de sokacalar, El İrtibat'a kim hangi cesaretle hakaret edebilir !

İsmail Abi Hallettim bizim militanlarla o işi  :bandit:
bence irtibat sitenin Middle East Moderatoru olmalı  :evillol:
Middle East Union Construction (obitaş) :busted_cop:

Çevrimdışı CanEmre

14

valla eski açıkta sırf dönüşün üstünde 10-11 tane olacak sanırım. arada da 7-8 tane olursa 30 filan diye tahmin ediyorum???

Kapalıda kalanları saymazsan (28+28+14) 70 kiriş eder.  :by2:

Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Çevrimdışı ahmett.67

Niye stat inşaatını iki firmaya bölüştürdüler, amaç hızlı yapılması mıydı yoksa ucuza mal etmek miydi aceba? Tüm stadın inşaatı Çiçekler'e verilseydi, gelişim muhtemelen daha hızlı olacaktı. Paradan tasarruf yapıldı mı aceba?

Çevrimdışı yldrmaydn

14

Kapalıda kalanları saymazsan (28+28+14) 70 kiriş eder.  :by2:

yeterli iskele ve kalıp olduktan sonra çok mesele değil. 7şer 7şer kalıplayabilsek keşke hemen biter :)
15 değil de 45 kişi olsa 2-3 günde 7 taneyi kalıplar betonlarlar. göz korkutmasın.
Seninle Başladı Hayat..

Çevrimdışı TØLGA

mabet ince işçiliklerle ilgili foto paylaştı kendi köşesinde :kar:
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı Anıl

Çiçeklere laf etmeden önce bence herkesin Necmi abiyle bir görüşmesi gerekiyor  :evillol: Çiçeklerin kapalı ve eski açık dışında yaptıklarını duyunca ağzım açık kaldı benim  :pray:

Çevrimdışı denizaydogdu

nihayet bende geldim burdayım :)) kardeşlerime kavuşmak güzel bir duygu oldu
Kartal

Etiketler: