Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (7) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 31 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5820682 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Anket
Pikselli koltuk tasarım uygulamasından memnun musunuz?
Evet
Hayır

Çevrimdışı Ensar

öncelikle röportaj için tebrik ederim abiler, elinize sağlık adamsınız :D

bu sene bu stadın açılma sebebi şampiyonluk yolunda katkısı olması içindir , ha bursa ha antalya , evet bende istemem bursaya denk gelsin ama şampiyonluk yolunda hiçte umrumda değil.

Beşiktaş ile şampiyonluğa odaklanmış durumdayım :)
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı Efe

sis gercekten iyi firma adamlar tam tesekkullu makinalara bak :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı hic2222

Bursa ve sarı kızlarla stadı açmak istememe nedeni(miz)nin kesinlikle rakibin gücüyle alakası yok arkadaşlar.
Stadyumdaki ilk resmi maç olarak her zaman bu isimler kullanılacak, bizim stadyumumuz ile ilgili her türlü çalışmada bunların da reklamı olacak
Tabiki skorun, şartların, rakibin maça bakış açısının da hesaba katılması gerekebilir ama ilk gerekçe onların reklamlarına malzeme olmamak
Kılıcın yapamadığını adalet yapar.

Çevrimdışı YunusEmre

Güncel

bu fotolardan da anlaşılacağı üzere saha çizgilerimiz bu şekilde olacaktır.. sahaya uzaklık yakınlık olayı burdan belli sadece numaralı kapalı biraz daha iç kısma çekilir kale arkası bu şekilde olur...

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Aksaklık olmazsa yarım saate stattayım :)

İçeri dalıcaksan pilot kamera bölgesinden resim süper olur :ok:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Eagle_kd

Stadın açılış maçı için rakip beğenmemenin mantığını bende kavrayamadım. Amaç zaten bir an önce stada girip son haftalarda 3 senedir mahrum kaldığımız taraftar desteğini arkamıza almak, şampiyonluk yolunda avantaj sağlamak değil midir? Bana kalırsa 3 seneye yakın zamandır stadından uzak olan bir takımın geri dönüş maçında karşısına en baba rakip de gelse ezip geçmesi gerekir diye düşünüyorum.

Ülkenin en büyük ve en köklü kulübüne ve onun dünyaca ünlü taraftarına rakip seçmek yakışmaz.
ruhunu serbest bırak.. dağların ve denizin üzerinde özgür bir yol seç kendine, yalnız, tek, cesaret dolu, kartal gibi ol..

Çevrimdışı Erdem Çözer

açık açık deniliyor ki mesele rakipten çekinmek değil adamların isminin açılış maçında geçmesini istememek.. bunu anlamak neden bu kadar zor anlayamadım..
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı Serdkar

29.2 ile 19.3 arasi 6 Macimiz var... Tff tam kafayi yemis

Çevrimdışı Anıl1903

2 haftadır oynadığımız rezil futbola rağmen hala 5 diyorsunuz :o_o:
şu bursa şuan bizi 3 ler...
Siz şimdiden beyaz bayrağı çekmişsiniz,takım sahada kötüde olsa mücadele edip maçı almaya çalışıyor iyi bir taraftar olabilirsiniz ama bu tarz konuşmalar senelerce yapıldı bu sene eşik atlayacagiz lütfen destek verin...Dipnot:Hiçbir takım ismi zikretmedim yanlış anlasilma olmasın ama takımı bu kadar gömmeyin.
[ Son Düzenleme: 18 Şubat 2016, 15:55:34 Anıl1903 ]

Çevrimdışı tangaz

Röportajda emeği geçen tüm dostlara bir teşekkürde benden  :claps:

Beni röportajda en çok etkileyen cümle:
"dünyanın en iyi zemini olacak"
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı GörkemGörkem

Sarı Emrah kapalıda seti belirledik demiş nereyi belirledi acaba bilgisi olan var mıdır ?

Kapalı üst orta

Çevrimdışı Efe

abi adam Bursali o yuzden bursa ile acilmaisni istiyor normaldir.
bu arada ben 19.03 te acilmasini istiyorum onu dile getireyim beyfendi sis 19.03 diyor
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı can1903

Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı Eray_Steiermark

BEŞİKTAŞ JK yazısı için kendimce bir analiz yaptım.

Öncelikle harflerin yerleri ile başlayalım. Bir defa bütün olarak baktığımızda BEŞİKTAŞ JK yazısı ortalanmamış. B harfi merdiven boşluğuna 5 piksel (koltuk) uzakken son K harfi sadece 1 piksel uzaklıkta. K'nin üst kolunun alt koluna göre kısa olması bunu iki piksel olarak algılatabilir. Bu durumda bile ya B harfi ya da K harfi sola üç piksel kaymalı. Son K harfinin böyle bir şansı yok. Yani B harfi 3 piksel sola kayacak.

E harfimiz yerinde iyi. Ş harflerimizin ikisi de 1 piksel sola kaymalı. İlki İ harfinin Ş ve K'nin tam ortasında yer alması için. Böylelikle ŞİK kümesi bulunduğu bloğu da ortalamış olacak. İkinci Ş harfi de 1 piksel sola kaydırılınca hem A harfi T ve Ş'nin biraz daha ortasına kayacak hem de TAŞ kümesi JK kümesinden biraz daha uzaklaşmış olacak. TAŞ kümesinin bulunduğu bloğu ortalamasına gerek yok.

JK'yı BEŞİKTAŞ'tan uzaklaştırmak çok mümkün değil ama J harfi K harfine bir piksel yaklaştırılabilir.

Gelelim harflerin durumuna:

B --> Sap kalınlığı 3 piksel ve üst yuvarlağının alt yuvarlakla birleştiği yerde bir piksel eksik.

E --> Sap kalınlığı 3 piksel. Orta kolun üst kola yakın, alt kola uzak olması doğru. Yine de ben olsaydım orta kolu diğer iki kola göre bir veya iki piksel kısa yapardım.

Ş --> Bence bu yazı stilinde en kötü duran harf. Çoğu insan gibi sapın ayrı olmamasına değil kollarının kıvrık olmamasına taktım. Estetik durmuyor. J harfi ile de uyumsuz bu nedenle. Ya J harfinin sapı da düz olmalı ya da Ş harfinin sapları kıvrık olmalı.

İ --> Büyük İ gibi değil de küçük i gibi durması bence doğru. Büyük de olabilirdi ama noktayı piksellerin içine gömmemeyi tercih etmişler. Asıl sıkıntı kalın olması. Sap kalınlığı 4 piksel.

K --> Biçimi güzel ama onunda sap kalınlığı İ harfi gibi 4 piksel.

T --> Yine sorun sap kalınlığı.

A --> Dün de bahsetmiştim. A harfinin kalın değil de ince yapılması İ harfinin varlığından dolayı doğru karar. Kalın A harfi yapılsaydı İ harfi diğerlerinden çok ayrı görünürdü. Uzaktan bakınca BEŞ i KTAŞ gibi görünmemesi için A harfi ince olmalı. BE-ŞİK-TAŞ-JK şeklinde yazılacaksa bence doğru karar almışlar. Ayrıca yazı stili de olabilecek en iyi şekilde yazılmış. Mevcut durumda benim en beğendiğim harflerden biri.

J --> Yine sap kalınlığı 4 piksel ve kıvrık kısmı çok uzun. Bir piksel kısaltılırsa daha güzel olur kanaatindeyim.

Görüldüğü gibi İ, K, T ve J harflerinin sap kalınlığı 4 piksel. Ya diğer harfleri bunlara uydurup sap kalınlıklarını 4 piksel yapmalılar ya da bu harflerin sap kalınlığını 3 piksele düşürmeliler diye düşünüyorum.

Tüm durumlar için örnek modeller hazırladım.
(1) Yapılan, yani orijinal hali.
(2) Harflerin biçimleriyle oynanmadan sadece yerlerinin kaydırılmış hali.
(3) Bazı harflerin biçimleriyle oynanmış ve kalın hallleri.
(4) Bazı harflerin biçimleriyle oynanmış ve ince halleri.

Orijinal hali en güzeli hocam. Diğer üçünde de B ve E birbirlerine çok uzak kalmışlar. Ayrıca JK tek bloğa sıkışmak zorunda olduğu için BE de birbirlerine bütünsellik bakımından yakın olmak zorunda.

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı aremzeten1903

Bu fotoğrafa göre kale direği ortalama olarak nerede olacak gösterebilir misiniz acaba  :D

Twitter : @orbayboran 'dan alıntı fotoğraf
Çanakkale Kartalı

Çevrimdışı Erçin

benim merak ettiğim şu içerideki küçük vinçler çatı ile hala ne yapıyorlar? kaynaklı yerleri falanmı boyuyorlar acaba?

Çevrimdışı samilkamil

Stadda gercekten muazzam bir ilerleme var, ama 19 Marta stad bitmez. Stadin tam anlamiyla bitmesi icin eylüle kadar bekleriz galiba...önemlide degil sonuna gelindi ya :)
Bir kac sorum olucakdi. Koltuklar, zemin ve Cati biterse, yetkilerlerden, belediyedin mac izni cikar mi acaba? 19 Marta kadar Cati bitecegini pek inanmiyorum da, bir sorim dedim.
Sahada o cizgiler ne icin ve halen sahada olan vinclerin ne islen mesgullar?

Çevrimdışı YunusEmre

Bu fotoğrafa göre kale direği ortalama olarak nerede olacak gösterebilir misiniz acaba  :D

Twitter : @orbayboran 'dan alıntı fotoğraf

tam ortada tribün önünde bir delik var ya o deliğin azcık önünde olacak kaleye yakın olsun ki gömmek daha rahat olsun  :evillol:

Çevrimdışı Efe

Stadda gercekten muazzam bir ilerleme var, ama 19 Marta stad bitmez. Stadin tam anlamiyla bitmesi icin eylüle kadar bekleriz galiba...önemlide degil sonuna gelindi ya :)
Bir kac sorum olucakdi. Koltuklar, zemin ve Cati biterse, yetkilerlerden, belediyedin mac izni cikar mi acaba? 19 Marta kadar Cati bitecegini pek inanmiyorum da, bir sorim dedim.
Sahada o cizgiler ne icin ve halen sahada olan vinclerin ne islen mesgullar?
o cizgiler ince drenaj borulari icin sonrasinda ise toprak ve cim gorecegiz
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimiçi Necmi

necmi abu amma abarttiniz bursayi ben takima guvenmiyorum demek şuan senin söyledigin bu takim o bursayi oraya gömer merak etmeyin bu kadar şampiyonluk mu yoksa başaksehirde yada olimpiyatta bursanin bizi yenmesi mi  :icool:
@Efe sorun gömmek değilki heriflerin adını Beşiktaş tarihine yazdırmak
Beşiktaş bursa maçıyla açıldı dedirtmenin manası ne dünyada takımmı kalmadı

Çevrimdışı Serjo

3 gün önce'den hazırlık maçı yaparız olur biter  :D
Şu an Beşiktaş ile şampiyonluğa odaklanmış durumdayım.

Çevrimdışı idilahmet

fatih doğan'ın twitterda "Beşiktaş'ta bu akşama doğru iyi bir haber açıklanır" dediği stad açılış tarihimi acep.

Çevrimdışı Tolga

SIS firmasının açıklamaları özgüvenli ve bu hoşuma gidiyor.

Serme çim konusunda kimsenin şüphesi olmamalı bence. Güzel bir zemin ortaya çıkacaktır :)
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı ZEKI

3 gün önce'den hazırlık maçı yaparız olur biter  :D
ilk resmi mac besiktas bursa tarih hep bunu yazar
nasil inonu de ki ilk macta golu atan suleyman sebayi yaziyorsa

Antalya stadinda ilk golu atanda necip, o kadar dunya stari eto, gomez varken necip tarihe aidni yazdirdi.
Allah korusun bursa ile ilk maci yapiyuoruz ve ilk golu (allah korusun) sercan atiyor isterse mac - 10-1 bitsin