Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (7) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 38 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5831635 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Anket
Pikselli koltuk tasarım uygulamasından memnun musunuz?
Evet
Hayır

Çevrimdışı Serhat Akkaya

@ahmetx    numaralının arkasına şöyle giydirme yaptırtalım destek ver :D  (living wall ) olarak geçiyor lanscaping de

https://www.google.com.tr/search?q=living+wall&espv=2&biw=1360&bih=677&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjBsOu5sfzKAhVF6CwKHeUgAhkQ_AUIBigB
Belediyeler bunu pek çok yerde yapıyor artık, üstelik kendi sulama sistemi mevcut, bence de harika olur böyle bir uygulama o alana..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

@ahmetx    numaralının arkasına şöyle giydirme yaptırtalım destek ver :D  (living wall ) olarak geçiyor lanscaping de

https://www.google.com.tr/search?q=living+wall&espv=2&biw=1360&bih=677&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjBsOu5sfzKAhVF6CwKHeUgAhkQ_AUIBigB
Belediyeler bunu pek çok yerde yapıyor artık, üstelik kendi sulama sistemi mevcut, bence de harika olur böyle bir uygulama o alana..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı sallapati

Çevrimdışı sallapati

aynen.. maksimum betonu gizlemek lazım.. stad içinde ve dışında

Çevrimdışı SDemirsoy

Çevrimdışı Serhat Akkaya

aynen.. maksimum betonu gizlemek lazım.. stad içinde ve dışında
Katılıyorum, beton çok çirkin bir görüntü veriyor mesela şu haliyle yeni açık ve numaralı arkası çok kötü görünüyor..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı selçukaras

mebrana kesin 2.ekip gelmeli onlarda karsidan baslarsa daha iyi olur ben gelecegini dusunuyorum en azindan 5-6 kisi gelse yine hizli gider
Dün dediler abi gelecek w.ekip kesin. Ayrica skorbordlarda stada geliyor.

Çevrimdışı FARUK

Damalı tribün görülen maket resmi değil @GermanDream
Firmalara ışıklandırmalı gelişmiş maket yapan birisi kendisi hazırlayıp kulübe hediye etti

Çevrimdışı beşiktaşk

Güncel gaziler bufenin orası

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı raichu

Abi IBB demeyin şuna gözünüzü seveyim tüylerim kalkıyo. Belediye diyin geçin yahu  :o_o:
harbiden ha benim de  :evillol:

Çevrimdışı YunusEmre

Merhaba.

Cevap hakkı doğmuş kullanalım.

@Necmi

Hibrit çimin sonradan sezon arasında yapılacağını biliyorum. Yetiştirmek için ilk seferinde normal standart çim kullanılacakmış. Makul bir neden. Hem de aceleye gelmemiş olur hibrit çim.

Bir maket koymuşunuz koltukların pikselli olduğu.

Bakın bu da bir başka hazırlanan maket.

http://i.hizliresim.com/QgD6Gj.jpg

Tamamen farklı bir tasarım. Bu modelde de denizbank vs yazıları yazmak parçalı tribünde pek mümkün olmazdı. Dediğim gibi düz siyah ve düz beyaz olarak yapılsaydı sade ve şık olurdu "bana göre".

Mersin stadını örnek vermemi art niyet olarak adlandırmışınız anladığım kadarıyla. Mersin stadı olmasın CommerzBank Arena olsun. Benim için farketmez. Eintracht Frankfurt da Almanya'nın Mersin İdman yurdu zaten. Bugün çıkıp futbolla ilgili 100 kişiyi çevirip sizce en iyi stadyumlar hangileri diye sorun, bakalım kaç CommerzBank Arena cevabı alacaksınız. 

Bir beşiktaşlı olarak benim neden Vodafone Arena'yı yada yapanları art niyetle eleştirmek gibi bir amacım olsun ki bir de? Bundan çıkarım ne olacak yani? Faydası nedir? Bence bu ithamları yaparken iki kere düşünmek gerek.

@ozankarakoc

Seçilen kelimeler konusunda haklısınız. Zamanının en iyisi olan ve bugün bile akranı bir film yapılmamış olan Matrix serisi için "olmamış" deyip tek kelime ile çöpe atmak insafsızca olur. Ama atıyorum mesela Neo'nun parkta aynı anda yüzlerce Smith ile dövüşüp hepsini haşamat etmesi çok abartı değil mi normalde? He ben o sahneyi izlerken büyük keyif alırım. Ama aşırı realist bir kafa yapısına sahip biri bu ne la böyle deyip kapatabilir filmi. Ne diyecez şimdi adama?  :) Olmamış değil de "bana göre olmamış" demek kendi zevklerinden bahsederek desteklenildiği taktirde anlaşılabilir bir durum. Bunu söylemek için de illa Wachowski kardeşlerin utanması gereken bir sebep bulmaya gerek yok. "Bu film bana göre olmamış". ya da "Ben bu filmi beğenmedim". Nokta. İstersen 3 saat dil dök adama. :)

Ki ben eleştirimi yaparken bu stadın yapımında ne kadar emeğin olduğunu idrakında olarak yapıyorum. Her çalışanın her alın terinin ne kadar değerli olduğunu da biliyorum. Ama bunu bilmek demek insanların içlerinden gelen olumsuz şeyleri samimiyetle ve özgürce söylemelerine engel olması gerekiyor demek değil.

Her insan illa ki birçok konunun cahili olabiliyor. Biri hukuktan anlamıyor. Biri sanattan anlamıyor. Öteki finanstan anlamıyor. Master degree olduğumuz konu sayısı çok kısıtlı. Sizin mantığınızla hiçbir konu hakkında olumsuz yorum yapmamamız gerekiyor. Burada neredeyse hiçbirimiz profesyonel dublaj sanatçısı değiliz diye tahmin ediyorum. Ama hepimiz filmlerde ne kadar kötü türkçe dublaj yapıldığı konusunda hem fikiriz sanırım. :) zaten o işi layıkıyla yapan çok az insan var. Neyse konudan çok saptım.

@Bartu

Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Vakit ayırıp uzun uzun yazmışsınız. Tabi ki bu çatının bu şekilde yapılmasının teknik sebepleri vardır sera etkisi maliyet vs. En azından keyfi bir karar olmadığı ve onların da esasında şeffaf çatı istediklerini düşünüyorum. Ancak şöyle birşey var.

"Çatıyı şeffaf yapmadık çünkü martı pisliği olacaktı, sera etkisi sahaya zarar verecekti, maliyeti çok yüksek olacaktı."

Bu açıklamayı 2013'ün mayıs ayında yapmak (ki biz buna öngörü diyoruz) gayet anlaşılır olacaktı. Fakat bugün söylemeleri komik olur çünkü akla 3 soru geliyor.

-Martılar 2013 senesinden sonra mı Beşiktaş'a uğramaya başladı?
-Sera etkisi denilen şey son 3 senedir mi bilinen bir şey?
-Bu stadın maliyet hesaplamaları stada başlarken yapılmadı mı?

Bir de iki söylem var.

Birincisi, çatının kesin olmamakla beraber şeffaf olmasının istendiği fakat şartlar gereği yapılamayacağı düşünülerek vazgeçildiği. (ki ben böyle olduğu düşüncesindeyim.)
İkincisi, çatının hiçbir zaman şeffaf olarak planlanmadığı ve tribünler gözüksün diye şeffaf gösterildiği.

Ki burada şöyle bir soru işareti var. Hadi sırf tribünler gözüksün diye maketi şeffaf yaptılar, düne kadar niye bir tane orjinaline sadık olarak çizilen bir model yayınlanmadı da biz hâlâ bunu görüyoruz?

Bir de 3 senede çatının şeffaf olmayacağını ve sadece makette öyle gözüktüğüne dair bir tane resmi açıklama işitmedim. Eğer varsa da özür dilemeyi bilirim. Sıkıntı değil.

Tekrar vurgulamak isterim. İlk mesajdan beri amacım burada olumsuz şeyler konuşup huzur bozmak antipatiklik kazanmak değil ama istemesem de giderek öyle bir konuma geliyorum sanırım. :) Benim de isteğim hepiniz gibi büyük bir özlem sonunda şık bir mabede kavuşmaktır. Sürç-i lisan ettiysek affola.

@Necmi abinin gösterdiği maket kulüp tarafından ilk gündendir sergilenen maket sizin belirttiğiniz maket ise bir taraftar tarafından yapılan maket.. yani bunu ölçü olarak alamayız.. yine kulüpten martılar gelecek pisletecek o yüzden vazgeçtik diye de bir açıklama gelmedi bunlar tamamen bizlerin buralarda konuştuğu şeyler.. lütfen tüm arkadaşlardan ricam buralarda konuşulan konuları sanki kulüp açıklamış gibi bir algıya kapılmayalım bizler fikir yürütüyoruz bir çok konuda ve sizin yukarda yazdıklarınızın çoğuda burada veya başka forumlarda konuşulan ve kulübe mallolmuş şeyler... @GermanDream

Çevrimdışı cadavra

Eski acikta da kufeki isleri baslasa ya

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Melekcik

bugün (salı) skorbordlar stada gelecek diyen kimdi ?  :busted_cop:
Buradayım @ahmetx stat da çalışan arkadaş söyledi ne oldu gelmiş mi
BEŞİKTAŞ!! Sadece iyi günde yanında olsaydık,renklerimizin arasına 'sarı'yı da koyardıkkkk!!!!

Çevrimdışı Serdkar

Çevrimdışı Yasin A.

Bu sene ligin sonuna dogru havalar da güzelleşince beşiktaş çarşısından hareketle ağaçlı yol akabinde yeni mabed'e varacağız.
şaka degil gerçek resmen  :icool:
ne kadar özledik şu atmosferi ya.. köfte ekmek yemeyi bile özledim, yarım ekmek içine , 4-5 adet köfte ve yarım kilo soğan  :kop:
akşam 7'deki maç için öğlen 12'de beşiktaş'ta olmak...

Çevrimdışı Tolga

Numaralının arkasındaki istinat duvarı çok çirkin gözüküyor.. o duvarın kenarına  sarmaşık ,ağaç ,süs çamı vs yapsınlar.. o beton görüntüsünü gizlemek lazım
Orayı öyle bırakmazlar mutlaka birşey yapılacaktır.
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimiçi Necmi

Merhaba.

Cevap hakkı doğmuş kullanalım.

@Necmi

Hibrit çimin sonradan sezon arasında yapılacağını biliyorum. Yetiştirmek için ilk seferinde normal standart çim kullanılacakmış. Makul bir neden. Hem de aceleye gelmemiş olur hibrit çim.

Bir maket koymuşunuz koltukların pikselli olduğu.

Bakın bu da bir başka hazırlanan maket.

http://i.hizliresim.com/QgD6Gj.jpg

Tamamen farklı bir tasarım. Bu modelde de denizbank vs yazıları yazmak parçalı tribünde pek mümkün olmazdı. Dediğim gibi düz siyah ve düz beyaz olarak yapılsaydı sade ve şık olurdu "bana göre".

Mersin stadını örnek vermemi art niyet olarak adlandırmışınız anladığım kadarıyla. Mersin stadı olmasın CommerzBank Arena olsun. Benim için farketmez. Eintracht Frankfurt da Almanya'nın Mersin İdman yurdu zaten. Bugün çıkıp futbolla ilgili 100 kişiyi çevirip sizce en iyi stadyumlar hangileri diye sorun, bakalım kaç CommerzBank Arena cevabı alacaksınız. 

Bir beşiktaşlı olarak benim neden Vodafone Arena'yı yada yapanları art niyetle eleştirmek gibi bir amacım olsun ki bir de? Bundan çıkarım ne olacak yani? Faydası nedir? Bence bu ithamları yaparken iki kere düşünmek gerek.

@ozankarakoc

Seçilen kelimeler konusunda haklısınız. Zamanının en iyisi olan ve bugün bile akranı bir film yapılmamış olan Matrix serisi için "olmamış" deyip tek kelime ile çöpe atmak insafsızca olur. Ama atıyorum mesela Neo'nun parkta aynı anda yüzlerce Smith ile dövüşüp hepsini haşamat etmesi çok abartı değil mi normalde? He ben o sahneyi izlerken büyük keyif alırım. Ama aşırı realist bir kafa yapısına sahip biri bu ne la böyle deyip kapatabilir filmi. Ne diyecez şimdi adama?  :) Olmamış değil de "bana göre olmamış" demek kendi zevklerinden bahsederek desteklenildiği taktirde anlaşılabilir bir durum. Bunu söylemek için de illa Wachowski kardeşlerin utanması gereken bir sebep bulmaya gerek yok. "Bu film bana göre olmamış". ya da "Ben bu filmi beğenmedim". Nokta. İstersen 3 saat dil dök adama. :)

Ki ben eleştirimi yaparken bu stadın yapımında ne kadar emeğin olduğunu idrakında olarak yapıyorum. Her çalışanın her alın terinin ne kadar değerli olduğunu da biliyorum. Ama bunu bilmek demek insanların içlerinden gelen olumsuz şeyleri samimiyetle ve özgürce söylemelerine engel olması gerekiyor demek değil.

Her insan illa ki birçok konunun cahili olabiliyor. Biri hukuktan anlamıyor. Biri sanattan anlamıyor. Öteki finanstan anlamıyor. Master degree olduğumuz konu sayısı çok kısıtlı. Sizin mantığınızla hiçbir konu hakkında olumsuz yorum yapmamamız gerekiyor. Burada neredeyse hiçbirimiz profesyonel dublaj sanatçısı değiliz diye tahmin ediyorum. Ama hepimiz filmlerde ne kadar kötü türkçe dublaj yapıldığı konusunda hem fikiriz sanırım. :) zaten o işi layıkıyla yapan çok az insan var. Neyse konudan çok saptım.

@Bartu

Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Vakit ayırıp uzun uzun yazmışsınız. Tabi ki bu çatının bu şekilde yapılmasının teknik sebepleri vardır sera etkisi maliyet vs. En azından keyfi bir karar olmadığı ve onların da esasında şeffaf çatı istediklerini düşünüyorum. Ancak şöyle birşey var.

"Çatıyı şeffaf yapmadık çünkü martı pisliği olacaktı, sera etkisi sahaya zarar verecekti, maliyeti çok yüksek olacaktı."

Bu açıklamayı 2013'ün mayıs ayında yapmak (ki biz buna öngörü diyoruz) gayet anlaşılır olacaktı. Fakat bugün söylemeleri komik olur çünkü akla 3 soru geliyor.

-Martılar 2013 senesinden sonra mı Beşiktaş'a uğramaya başladı?
-Sera etkisi denilen şey son 3 senedir mi bilinen bir şey?
-Bu stadın maliyet hesaplamaları stada başlarken yapılmadı mı?

Bir de iki söylem var.

Birincisi, çatının kesin olmamakla beraber şeffaf olmasının istendiği fakat şartlar gereği yapılamayacağı düşünülerek vazgeçildiği. (ki ben böyle olduğu düşüncesindeyim.)
İkincisi, çatının hiçbir zaman şeffaf olarak planlanmadığı ve tribünler gözüksün diye şeffaf gösterildiği.

Ki burada şöyle bir soru işareti var. Hadi sırf tribünler gözüksün diye maketi şeffaf yaptılar, düne kadar niye bir tane orjinaline sadık olarak çizilen bir model yayınlanmadı da biz hâlâ bunu görüyoruz?

Bir de 3 senede çatının şeffaf olmayacağını ve sadece makette öyle gözüktüğüne dair bir tane resmi açıklama işitmedim. Eğer varsa da özür dilemeyi bilirim. Sıkıntı değil.

Tekrar vurgulamak isterim. İlk mesajdan beri amacım burada olumsuz şeyler konuşup huzur bozmak antipatiklik kazanmak değil ama istemesem de giderek öyle bir konuma geliyorum sanırım. :) Benim de isteğim hepiniz gibi büyük bir özlem sonunda şık bir mabede kavuşmaktır. Sürç-i lisan ettiysek affola.
yok kardeşim ne antipatisi forum bu tip tartışmalar için var. herkes fikrini söyler.
yanlız maket bir tane vardı oda benim gösterdiğim tanıtımda kullanılan maket. diğerleri
çizilmiş görseller. farklı farklı görsel çizmek normal üst siyah alt beyaz görselde vardı.
hatta damalının reklamı bile yapıldı. ama tanıtım maketi orjinal halini yansıtıyor.
commerzbank arena bildiğim kadarıyla 90 yıllık bir stadyum yapıldığı tarih göz önüne alındığında
bence sanat eseri bu günün modern stadyumlarıyla mukayese edildiğinde hala çok iyi katagorisinde
değerlenir Türkiyede olsa bizimki bitmediği için bir numara olur.  Benim eleştirim beğenmemen değilki
zaten bu kadar insanın olduğu yerde herkesin beğeniyor olması tuhaf olur ama şurasını beğenmiyorum burasını
beğenmiyorum demek farklı kötü demek farklı. Birde mukayese şekli çirkin tepki görmeside normal
mersin stadına benziyor demek eleştiri değildir direk aşağılamadır.bunu ben böyle düşünmem bu forumdaki her kes aynı düşünür.
heleki sosyal medyada bu şekilde yakıştırmalar yapıp kriter belirlersen gerekli cevabı almanda doğal
her şeyin bir sınırı olduğu gibi eleştirininde aşılmaması gereken sınırları vardır. @GermanDream
yani stad tarlada olsa o tarla bizim tarlamız.

Çevrimdışı ahmetx

42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı cursedofdragon

JK'yi o bloğa sığdıralım diye çok kocaman yapmışlar siz ne düşünüyorsunuz  :alala:

Çevrimdışı İhsan

bugün (salı) skorbordlar stada gelecek diyen kimdi ?  :busted_cop:

@ahmetx valla ben demedim. @Melekcik dedi.  :D
Ben Haftasonu gelmiş diye duymuştum.

Başkan bir kaç gece sarılıp yanında yatmadan kimseye göstermez skorbordu  :biggrinking:
Come to Beşiktaş

Çevrimdışı Melekcik

BEŞİKTAŞ!! Sadece iyi günde yanında olsaydık,renklerimizin arasına 'sarı'yı da koyardıkkkk!!!!

Çevrimdışı ahmetx

Dün dediler abi gelecek w.ekip kesin. Ayrica skorbordlarda stada geliyor.
şu an nerdeler? @selçukaras
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı ahmetx

Çevrimdışı ahmet türken

başkan orayı boş bırakmaz. reklam panoları koyar. Direk nakite çevirir o alanı.

Çevrimdışı raichu

Bu sene ligin sonuna dogru havalar da güzelleşince beşiktaş çarşısından hareketle ağaçlı yol akabinde yeni mabed'e varacağız.
şaka degil gerçek resmen  :icool:
ne kadar özledik şu atmosferi ya.. köfte ekmek yemeyi bile özledim, yarım ekmek içine , 4-5 adet köfte ve yarım kilo soğan  :kop:
akşam 7'deki maç için öğlen 12'de beşiktaş'ta olmak...
öyle ballandıra ballandıra anlatma yahu gelen var gelemeyen var  :bawling: