Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (7) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 43 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5829770 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Anket
Pikselli koltuk tasarım uygulamasından memnun musunuz?
Evet
Hayır

Çevrimdışı zatoichi1903

güzel haber teşekkürler , belediyede mi çalışıyorsun ? @zatoichi1903
belediyede calısmıyorum ama belirttiğim gibi tanıdıgım kişi su an taksim meydan duzenlemesinde bu firmada calısıyor. hatta taksim meydan duzenlemesi ekibinden bir kısmını da vodafone arena cevre duzenlemesine kaydırmayı dusunuyorlarmıs
Beşiktaştan menfaat bekleyen

Çevrimdışı chucky

stadı minecrafta dökme zamanı geldi.Tam bu zamanı bekliyodum kaç yıldır  :super:

Çevrimdışı canU

Çatı kirişleri ve kolonları siyah mı bırakılacak bilgisi olan var mı? Bu haliyle hiç hoşdırmuyor.vodafone sun sitesndeki görselde krem rengi gibi gözüküyor?

Çevrimdışı Erdem Çözer

Hayır Efe, Taksim meydanını gezdiysen o döşenen taşlar sonradan hep çatlıyor kırılıyor, ayrıca sadece taş döşenmeyecek bu işin yeşilliği de var ve taksim meydanında 1 tane bile ağaç yok, bu adamlar peyzaj mimarı filan çalıştırmıyorlar, düz betonu taşı koyup çevre düzenlemesi yaptık diye geziniyorlar ortalıkta. Ben dümdüz beton istemiyorum stadın çevresinde.

Bildiğim kadarıyla İBB sadece eski açık merdivenler kısmından sorumlu.. diğer bölümler (yeni açık gibi) bize ait
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı sozkul

elimizden alınan 2003 şampiyonluğunda da 3.yıldızlı forma siparişi vermişler denince benim beyin devreleri sabahtır arıza sinyali veriyor :akuma:
dediğin gibi geçen sene de vermişlerse içim biraz rahatladı.
ama yarınki maça verilen hakemi görünce yine devreler yanıyor :akuma:

lütfen bunlardan etkilenmeyin, tamamen psikolojik savaş, bizim son senelerde yaşadığımız durumdan dolayı korkutup moral bozmaya germeye çalışıyorlar, siz etkilenirseniz takımda etkilenir.
Bu tip haberleri buraya yalnızca gülme maksadıyla koyalım koyacaksak, korkan korkusunu içinde tutsun.  :)

Çevrimdışı ahmetx

42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Bildiğim kadarıyla İBB sadece eski açık merdivenler kısmından sorumlu.. diğer bölümler (yeni açık gibi) bize ait
Sanırım Kapalı tarafını da İBB yapacak..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı SuperBJK

IBB vodafone arena etrafının cevre duzenlemesini, şu an taksim meydanının cevre duzenlemsini yapan firmaya vermişti. (yaklasık 2 hafta once)
işlerin tamamlanması icin verdikleri toplam sure 1 ay

kaynak : taksim meydanı duzenlemesini yapan firmadaki bir tanıdık

Abi IBB demeyin şuna gözünüzü seveyim tüylerim kalkıyo. Belediye diyin geçin yahu  :o_o:

Çevrimdışı zatoichi1903

Hayır Efe, Taksim meydanını gezdiysen o döşenen taşlar sonradan hep çatlıyor kırılıyor, ayrıca sadece taş döşenmeyecek bu işin yeşilliği de var ve taksim meydanında 1 tane bile ağaç yok, bu adamlar peyzaj mimarı filan çalıştırmıyorlar, düz betonu taşı koyup çevre düzenlemesi yaptık diye geziniyorlar ortalıkta. Ben dümdüz beton istemiyorum stadın çevresinde. Ayrıca yağmurlarda taksim meydanı bildiğin göle dönüşüyor, umarım bunu da hesaba katarak bir çevre düzenlemesi yaparlar.

sozlerimden firmayı ya da belediyeyi savundugum anlasılmasın, sadece tanıdıgımın bana anlattıgını aktarayım

taksim meydan duzenlemesinde diger yerelere gore cok daha kalın ve kırılması daha zor taşlar kullanılıyormus, bunun en buyuk sebeplerinden biri gosteriler sırasında gostericilerin taşları sokup atmalarını engellemekmiş.
zaten @FARUK un paylastıgı fotodaki taşlar da normal kaldırım taslarına gore daha kalın gorunuyor ya da ben kalın oldugunu sanıyorum :)

peyzaj,estetik vs olaylarında sana sonuna kadar katılıyorum
Beşiktaştan menfaat bekleyen

BEŞİKTAŞ ın B sinin 1 koltuk sola kayması gerekmiyor mu sizce :alala:

Çevrimdışı sozkul

en iyi yerlerden bir taneside oralar önün boş ve saha görüşün mükemmel.

merdivenden inip çıkanlar, çişe gidenler?   :)

Çevrimdışı Efe

Hayır Efe, Taksim meydanını gezdiysen o döşenen taşlar sonradan hep çatlıyor kırılıyor, ayrıca sadece taş döşenmeyecek bu işin yeşilliği de var ve taksim meydanında 1 tane bile ağaç yok, bu adamlar peyzaj mimarı filan çalıştırmıyorlar, düz betonu taşı koyup çevre düzenlemesi yaptık diye geziniyorlar ortalıkta. Ben dümdüz beton istemiyorum stadın çevresinde. Ayrıca yağmurlarda taksim meydanı bildiğin göle dönüşüyor, umarım bunu da hesaba katarak bir çevre düzenlemesi yaparlar.
o tasin kalitesiyle alkali tas kotuyse catlar ben kotu bi iscilik yapilacagini sanmiyorum taslari gordum geyet iyi çim duzenlemesini bilemem onu bizde yapabiliriz cok sikintili bir is degil bi kac kamyon toprak ve serme cim herseyi duzeltir takilmamak gerek
Şampiyon Beşiktaş JK

Merhaba.

Cevap hakkı doğmuş kullanalım.

@Necmi

Hibrit çimin sonradan sezon arasında yapılacağını biliyorum. Yetiştirmek için ilk seferinde normal standart çim kullanılacakmış. Makul bir neden. Hem de aceleye gelmemiş olur hibrit çim.

Bir maket koymuşunuz koltukların pikselli olduğu.

Bakın bu da bir başka hazırlanan maket.

http://i.hizliresim.com/QgD6Gj.jpg

Tamamen farklı bir tasarım. Bu modelde de denizbank vs yazıları yazmak parçalı tribünde pek mümkün olmazdı. Dediğim gibi düz siyah ve düz beyaz olarak yapılsaydı sade ve şık olurdu "bana göre".

Mersin stadını örnek vermemi art niyet olarak adlandırmışınız anladığım kadarıyla. Mersin stadı olmasın CommerzBank Arena olsun. Benim için farketmez. Eintracht Frankfurt da Almanya'nın Mersin İdman yurdu zaten. Bugün çıkıp futbolla ilgili 100 kişiyi çevirip sizce en iyi stadyumlar hangileri diye sorun, bakalım kaç CommerzBank Arena cevabı alacaksınız. 

Bir beşiktaşlı olarak benim neden Vodafone Arena'yı yada yapanları art niyetle eleştirmek gibi bir amacım olsun ki bir de? Bundan çıkarım ne olacak yani? Faydası nedir? Bence bu ithamları yaparken iki kere düşünmek gerek.

@ozankarakoc

Seçilen kelimeler konusunda haklısınız. Zamanının en iyisi olan ve bugün bile akranı bir film yapılmamış olan Matrix serisi için "olmamış" deyip tek kelime ile çöpe atmak insafsızca olur. Ama atıyorum mesela Neo'nun parkta aynı anda yüzlerce Smith ile dövüşüp hepsini haşamat etmesi çok abartı değil mi normalde? He ben o sahneyi izlerken büyük keyif alırım. Ama aşırı realist bir kafa yapısına sahip biri bu ne la böyle deyip kapatabilir filmi. Ne diyecez şimdi adama?  :) Olmamış değil de "bana göre olmamış" demek kendi zevklerinden bahsederek desteklenildiği taktirde anlaşılabilir bir durum. Bunu söylemek için de illa Wachowski kardeşlerin utanması gereken bir sebep bulmaya gerek yok. "Bu film bana göre olmamış". ya da "Ben bu filmi beğenmedim". Nokta. İstersen 3 saat dil dök adama. :)

Ki ben eleştirimi yaparken bu stadın yapımında ne kadar emeğin olduğunu idrakında olarak yapıyorum. Her çalışanın her alın terinin ne kadar değerli olduğunu da biliyorum. Ama bunu bilmek demek insanların içlerinden gelen olumsuz şeyleri samimiyetle ve özgürce söylemelerine engel olması gerekiyor demek değil.

Her insan illa ki birçok konunun cahili olabiliyor. Biri hukuktan anlamıyor. Biri sanattan anlamıyor. Öteki finanstan anlamıyor. Master degree olduğumuz konu sayısı çok kısıtlı. Sizin mantığınızla hiçbir konu hakkında olumsuz yorum yapmamamız gerekiyor. Burada neredeyse hiçbirimiz profesyonel dublaj sanatçısı değiliz diye tahmin ediyorum. Ama hepimiz filmlerde ne kadar kötü türkçe dublaj yapıldığı konusunda hem fikiriz sanırım. :) zaten o işi layıkıyla yapan çok az insan var. Neyse konudan çok saptım.

@Bartu

Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Vakit ayırıp uzun uzun yazmışsınız. Tabi ki bu çatının bu şekilde yapılmasının teknik sebepleri vardır sera etkisi maliyet vs. En azından keyfi bir karar olmadığı ve onların da esasında şeffaf çatı istediklerini düşünüyorum. Ancak şöyle birşey var.

"Çatıyı şeffaf yapmadık çünkü martı pisliği olacaktı, sera etkisi sahaya zarar verecekti, maliyeti çok yüksek olacaktı."

Bu açıklamayı 2013'ün mayıs ayında yapmak (ki biz buna öngörü diyoruz) gayet anlaşılır olacaktı. Fakat bugün söylemeleri komik olur çünkü akla 3 soru geliyor.

-Martılar 2013 senesinden sonra mı Beşiktaş'a uğramaya başladı?
-Sera etkisi denilen şey son 3 senedir mi bilinen bir şey?
-Bu stadın maliyet hesaplamaları stada başlarken yapılmadı mı?

Bir de iki söylem var.

Birincisi, çatının kesin olmamakla beraber şeffaf olmasının istendiği fakat şartlar gereği yapılamayacağı düşünülerek vazgeçildiği. (ki ben böyle olduğu düşüncesindeyim.)
İkincisi, çatının hiçbir zaman şeffaf olarak planlanmadığı ve tribünler gözüksün diye şeffaf gösterildiği.

Ki burada şöyle bir soru işareti var. Hadi sırf tribünler gözüksün diye maketi şeffaf yaptılar, düne kadar niye bir tane orjinaline sadık olarak çizilen bir model yayınlanmadı da biz hâlâ bunu görüyoruz?

Bir de 3 senede çatının şeffaf olmayacağını ve sadece makette öyle gözüktüğüne dair bir tane resmi açıklama işitmedim. Eğer varsa da özür dilemeyi bilirim. Sıkıntı değil.

Tekrar vurgulamak isterim. İlk mesajdan beri amacım burada olumsuz şeyler konuşup huzur bozmak antipatiklik kazanmak değil ama istemesem de giderek öyle bir konuma geliyorum sanırım. :) Benim de isteğim hepiniz gibi büyük bir özlem sonunda şık bir mabede kavuşmaktır. Sürç-i lisan ettiysek affola.
[ Son Düzenleme: 16 Şubat 2016, 15:26:34 GermanDream ]

Çevrimdışı Serhat Akkaya

sozlerimden firmayı ya da belediyeyi savundugum anlasılmasın, sadece tanıdıgımın bana anlattıgını aktarayım

taksim meydan duzenlemesinde diger yerelere gore cok daha kalın ve kırılması daha zor taşlar kullanılıyormus, bunun en buyuk sebeplerinden biri gosteriler sırasında gostericilerin taşları sokup atmalarını engellemekmiş.
zaten @FARUK un paylastıgı fotodaki taşlar da normal kaldırım taslarına gore daha kalın gorunuyor ya da ben kalın oldugunu sanıyorum :)

Yok size karşı bir yorumda bulunmadım :) Benim kastettiğimde senin son cümlendeki konulardı. Umarım ortaya güzel bir şey çıkar.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı sallapati

Numaralının arkasındaki istinat duvarı çok çirkin gözüküyor.. o duvarın kenarına  sarmaşık ,ağaç ,süs çamı vs yapsınlar.. o beton görüntüsünü gizlemek lazım

Çevrimdışı Serhat Akkaya

o tasin kalitesiyle alkali tas kotuyse catlar ben kotu bi iscilik yapilacagini sanmiyorum taslari gordum geyet iyi çim duzenlemesini bilemem onu bizde yapabiliriz cok sikintili bir is degil bi kac kamyon toprak ve serme cim herseyi duzeltir takilmamak gerek
İşte tüm planlamanın bir peyzaj mimarının elinden çıkması daha hoş olurdu, umut ediyorum bir peyzaj mimarı görevlendirilmiştir, ortaya çok sıradan ve sade bişi çıkmaz.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı SDemirsoy

taksim meydanında ki taşlarla bize yapılanlar aynı bugün baktım bizzat :D bayağı kalın ve sökülmesi imkansız

Çevrimdışı Erdem Çözer

serme çim demişken az önce ligtv bi haber paylaştı yazım hatası mı değil mi bilemedim ama "serpme" çim yazmışlar :D
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı ahmetx

42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı ahmetx

Numaralının arkasındaki istinat duvarı çok çirkin gözüküyor.. o duvarın kenarına  sarmaşık ,ağaç ,süs çamı vs yapsınlar.. o beton görüntüsünü gizlemek lazım
orasını çok güzel yaparlar basın tribünü orada çünkü tüm yabancı basın mensupları orayı görecek.

Çevrimiçi Darkeagle

Son umut olarak Saha drenaj işlemleri sırasında çok aşağıya inmişler, tarihi eserler çıkmış, dehlizler bulunmuş Stad inşaatı mühürlenmiş.  :D :D :lol: :lol: :D
BEŞİKTAŞ SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN

Çevrimdışı chucky

[ Son Düzenleme: 16 Şubat 2016, 15:32:50 chucky ]