Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (7) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 46 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5771254 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 7 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Anket
Pikselli koltuk tasarım uygulamasından memnun musunuz?
Evet
Hayır

Çevrimdışı İhsan

İhsan senin de beğenmediğin bir şey çıktı sonunda  :D

valla öyle Ahmet.
İnşaatın başından beri takip ediyoruz. Bazı şeyler ilk başta hoşuma gitmese de yapıldıkça anlamaya beğenmeye başladım. Hatta demek ki bu işi bilen yapıyor dedim. helal olsun dedim. Biraz sabır gösterince stadı yapan uzmanların bizden daha bilgili becerikli olduğunu anlıyoruz  :)
Köşe koltukları içinde böyle bir 'mucize' bekliyorum
Come to Beşiktaş

Çevrimdışı Efe

Çatının en uç kısmı yani şeffaf kısım ilk önce takılsa daha iyi olmaz mı böyle daha zor olacak gibi :alala:
onu goz onune almislardir
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı sozkul

nasıl yok @Efe sen deme bari, yapılacak şey belli önce merdiven kenarlarını yukarıdan aşağıya düz sırada dizecekler , sonra prekast başlarını yukarıdan aşağıya düz sıra halinde dizecekler en sonunda da her sıraya kendi içerisinde eşit mesafede kaç koltuk sığıyorsa monte edecekler olay bu

Bazan yoktur @ahmetx, şöyle düşün, en alt sırada prekastlar küçülüyor, diyelim 60 CM den başlıyor ve her sırada 20cm artarak gidiyor, raylar düz, mesela 80cm lik  yere gelince ne yapacaksın?  veya 140 CM lik yere,  merdiven kenarına koydun birtane, 140 a iki koltuk sığıyor, aradaki boşluğu düşün., tek yol oraları ovalmiş gibi düşünüp oval ray getirmek ve ona uygun koltuk temin etmek. Benim aklıma başka birşey gelmiyor, mimar burayı düşünmemiş, yoksa prekastları baştan oval yapardı.
Ayrıca köşelere raysız koltuk montajını daha düzgün yapmak mümkün.

Çevrimdışı Erdem Çözer

iste 2 yil önce alasalar 200 tl 300 tl karlari olacak ve 3 sezon mac seyredeceklerdi yeni sezonda da parasiz 1 yil vodafone aranada mac seyredecekler 2 yil once almak mi simdi almak mi  :icool:

kesinlikle önce almak ama işte bizim insanımızın malum yumurta delik durumları :)
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı ahmetx

Bakın arkadaşlar benim çizdiğim modelde sağda yeşille işaretli düzen precast yerleşim düzeni en altta 3 koltuk sığıyor yukarı doğru çıktıkça koltuk sığıyor sa araları daraltıp 1 koltuk ekleniyor sığmıyorsa arası açılıyor koltukların
Ama merdiven olan kısımda zaten dar olan aralıklar merdivenle iyice daralıyor ben bundan etkilenmeyi azaltmak için solda gördüğünüz gibi merdiveni precast ın sağ çizgisine yasladım böylece solda kalan alan arttı ama buna rağmen kırmızı çizgide aşağı indikçe koltuk sığmamaya başlıyor
Gerçekte ise merdiven tam ortalandığı için bu boşluk daha da az

Bunun üstesinden gelmek için köşeyi bir bütün halinde ele almak lazım ve precast birleşim bölgelerine de koltuk koymak lazım
Ama bu belirli bir düzen içinde olmaz
Her koltuk precast birleşim bölgesine farklı mesafe ile denk gelir ve köşedeki koltukların açısı her basamakta değişir
Ayrıca bu köşelere ray hazırlamakta zor
Çünkü belli bir düzen kuramıyoruz
Rayı oval yapmak akla gelebilir ama prekastlar çokgen oluşturuyor standart bir bağlantı parçası kullanılamıyor o zaman da
@FARUK hocam alt taraftaki koltukları neden kırmızı çizgiye dayamadın ?ya da diğer bir ifadeyle boşluğu sol tarafta neden bırakmadın da merdiven tarafında bırakdın?
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı kryhrglu

Bi sorum olacaktı bugün stadımıza gitmeyi düşüyordumda acaba stadda başkanımızla karşılaşma şansım veya stada girme şansım olurmu acaba cevaplarsanız sevinirim

Çevrimdışı ahmetx

Bazan yoktur @ahmetx, şöyle düşün, en alt sırada prekastlar küçülüyor, diyelim 60 CM den başlıyor ve her sırada 20cm artarak gidiyor, raylar düz, mesela 80cm lik  yere gelince ne yapacaksın?  veya 140 CM lik yere,  merdiven kenarına koydun birtane, 140 a iki koltuk sığıyor, aradaki boşluğu düşün., tek yol oraları ovalmiş gibi düşünüp oval ray getirmek ve ona uygun koltuk temin etmek. Benim aklıma başka birşey gelmiyor, mimar burayı düşünmemiş, yoksa prekastları baştan oval yapardı.
Ayrıca köşelere raysız koltuk montajını daha düzgün yapmak mümkün.
en kolaylaştıracak yöntem köşelere oval ray yerleştirmek .
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı FARUK

@FARUK hocam alt taraftaki koltukları neden kırmızı çizgiye dayamadın ?ya da diğer bir ifadeyle boşluğu sol tarafta neden bırakmadın da merdiven tarafında bırakdın?
Denedim abi daha çirkin göründü bana render alınca boşluk görünüyor bu sefer arada sanki unutulmuş gibi

Çevrimdışı Karabay

Köşelerde düzensizlik olması gayet doğaldır. Ama merdiven kenarları boyunca tek sıra ip gibi koltuk takılması ve arada kalan koltuklarında yukarı çıktıkça eşit mesafeyle dizilmesi gerekir. Bunlar olduğu sürece ben kabulüm.

Çevrimdışı İhsan

o mediven tarafini belki duzenleyebilirler koltuklarin aralarini acarak bence çokta önemi yok bi yapsinlar bakalimda her stadta olan şeyler ufak bi ayar yaparlar belki

bizim köşeler kavisli değil çok genli. Bu yüzden ayarlamak imkansız
Come to Beşiktaş

Çevrimdışı Karabay

Denedim abi daha çirkin göründü bana render alınca boşluk görünüyor bu sefer arada sanki unutulmuş gibi
hocam çizim ile gerçek farklı olabiliyor. Bunu stadın çizimlerindeki tribün görüntülerindede yaşadık. Ama gerçekte daha guzel durabiliyor. Bekleyip göreceğiz bakalım.

Çevrimiçi yorgo_d(geodem)

Ya o aslında bir gazete haberiydi öyle kaldı ondan sonra hiç bir yerde ne açıklama nede haber çıkmadı.
tuh ya ..  Oys a ne guzel  fantezilerim vardi benim oradaki heykelle alakali  :uyucam:
Yorgo

Çevrimdışı ahmetx

o kısımda en mantıklı çözüm oval ray kullanılmayacaksa merdiveni mavi ile çizdiğim şekilde yapmak.Yani aşağı doğru prekast daraldığından dolayı koltuk sığmamaya başladığı andan itibaren aşağı doğru merdiveni genişletmeli.
[ Son Düzenleme: 10 Şubat 2016, 13:20:11 ahmetx ]

Çevrimdışı sozkul

Bence mutlaka siyah kalmalı. Çok güzel bir hava veriyor stada

Bencede, keşke atex de gri olsaydı çok güzel olurdu..

Çevrimiçi yorgo_d(geodem)

Yanlis anlama abi okudum ben mesajini ama bilgim olmadigi icin ben de cevap bekledim senin gibi..
eyvallah guzel kardesim benim  :)  eksik olma  :ok:
Yorgo

Çevrimdışı TayfurU

çok az 2 sezonda 19 bin çok az bence adamlar 1 ayda 30 bin satiyor biz yeni stada 19 bini 2 yilda satamadik  :bandit:

ortada bir inşaat var ne zaman açılacağı ne olacağı belli değil buna rağmen 20bin bence çok iyi bir sayı, kim satmış ortada stat yokken 20bin kombine ? stat bitsin yeni sezon başlasın 42bin koltuğun hepsini kombine ile satmak isteseler çok rahat biter.

Çevrimdışı Iskece_Kartali

Şu iki sırayı hiç koymasalar ne olur? Çok mu koltuk kaybı oluyor?  :alala:

Çevrimdışı FARUK

o kısımda en mantıklı çözüm oval ray kullanılmayacaksa merdiveni mavi ile çizdiğim şekilde yapmak.Yani aşağı doğru prekast daraldığından dolayı koltuk sığmamaya başladığı andan itibaren aşağı doğru merdiveni genişletmeli.
Zaten koltuk sığmayınca altta precast görünüyor abi dediğin gibi görüntü oluşuyor :)

Çevrimdışı ahmetx

Zaten koltuk sığmayınca altta precast görünüyor abi dediğin gibi görüntü oluşuyor :)
merdiven ile koltuk arasında boşluk oluşunca çok kötü görünüyor bir düzensizlik ortaya çıkıyor o kısımlarda merdiven basamaklarının uzaması ilüzyon etkisi yapar.

Çevrimdışı Sezer94

köşelerde pek yapilabilecek bisey yok rayli sistem oldugu icin bu şekilde oluyor benim icin önemli olan merdivenlerin yanlarinin duz cikmasiydi oda oluyor orta bolumlere yapacak bisey yok

Efe abi bisey diyeyim mi ben begendim :)
Her zaman her yerde en büyük kartal.

Çevrimdışı ahmetx

Efe abi bisey diyeyim mi ben begendim :)
merdiven kenarı hariç köşeleri bende beğendim güzel duruyor  :D

Çevrimdışı İhsan

Şu iki sırayı hiç koymasalar ne olur? Çok mu koltuk kaybı oluyor?  :alala:

Başkan görmeden sorunu geri çek bence  :boxin:
Come to Beşiktaş

Çevrimdışı FARUK

merdiven ile koltuk arasında boşluk oluşunca çok kötü görünüyor bir düzensizlik ortaya çıkıyor o kısımlarda merdiven basamaklarının uzaması ilüzyon etkisi yapar.
Abi alt kat merdivenler değişmedi ise 1.8 metreydi
Zaten precast in ilk 4 basamağına sığmıyor ben diğer kısımları bozmasın diye prekast boyutuna getirdim ilk 4 basamakta

Çevrimdışı kutalmis.pinar

Yarinla birlikte membran isi gunde 1 kere takilarak devam eder.Vincler yarin oburgun  paketlensede zemin isine girisseler.
KARTALIN YUVASI VODAFONE PARK

Çevrimdışı onurturan